Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-08@20:26:27 GMT

عجولانه صفرها را حذف نکنیم

تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۱۳۹۹۶

استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان گفت: حذف چهار صفر از پول ملی با هدف کنترل نقدینگی و تورم می‌تواند مؤثر باشد، اما این سیاست با اثرات کوتاه‌مدت و بلندمدت نباید عجولانه انجام شود.

کمیل طیبی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در مورد حذف چهار صفر از پول ملی، اظهار کرد: تصمیم بانک مرکزی برای این تغییر در مدت دو سال است‌.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بانک مرکزی بعد از ارزشیابی و زیرمجموعه‌ای از اقدامات این تصمیم را اجرا خواهد کرد. 

وی با بیان اینکه باهدف کنترل نقدینگی و کنترل تورم می‌توان چهار صفر را از پول ملی حذف کرد، تصریح کرد: این سیاست با اثرات کوتاه‌مدت و بلندمدت نباید عجولانه انجام شود. درواقع این طرح به عنوان یکی از سیاست‌ها و ابزارهای مالی در صورت کنترل تورم و نقدینگی می‌تواند از اولویت نخست برخوردار شود.

طیبی با بیان اینکه حذف صفر باید باهدف انضباط مالی منابع مدنظر قرار گیرد، اظهار کرد: در شرایط تحریم می‌توان این سیاست را باوجود اثربخشی در انضباط مالی و کنترل نقدینگی استفاده کرد، البته کارایی این طرح مستلزم ضمانت اجرایی مناسب است.  

تورم خفیف در پی سیاست حذف صفر از پول ملی 

محمد واعظ دیگر استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان نیز به خبرنگار ایسنا- منطقه اصفهان، گفت: از نظر منطقی باید واحد شمارش ارزش با مقدار کالا و خدمات ارزش‌گذاری شده، متناسب باشد. 

وی با بیان اینکه قیمت کالا در صورت نرخ تورم دورقمی طی چند سال، باید برحسب مقیاس چند هزار واحد یا چند ۱۰ هزار واحد باشد، افزود: طی ۳۰ سال گذشته تفهیم قیمت‌ها در مبادلات راحت‌تر بود، زیرا تنها از واحدهای یکان و دهگان برای قیمت‌ها استفاده می‌شد.

این استاد اقتصاد با اشاره به اینکه واحد پول ملی در صورت افزایش ارزش و شمارش راحت‌تر می‌تواند در مبادلات اقتصادی تغییر کند، تصریح کرد: در حال حاضر سیاست صحیح اصلاح مقیاس واحد پول ملی و منطقی شدن ارزش آن در اولویت قرار ندارد. 

واعظ با اشاره به اولویت سیاست اصلاح عملکرد بانک‌ها در برابر این سیاست، ادامه داد: سیاست حذف صفر و تغییر واحد پول ملی موجب تورم خفیف و گرد شدن قیمت کالا و خدمات به سمت قیمت بالا می‌شود. ایجاد تورم خفیف در تجربه رواج یورو طی سال‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۰۱ در اروپا نیز مشاهده شد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: حذف صفر از پول ملی نقدینگی تورم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۱۳۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیستم کنترلی واحد یک بخار نیروگاه بندرعباس نوسازی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی شرکت مدیریت تولید برق هرمزگان، داریوش محمودی عنوان کرد: در واحدهای بخار ۳۲۰ مگاواتی نیروگاه بندرعباس، سیستم مدیریت مشعل‌های بویلر یا BMS وظیفه کنترل مشعل‌ها، اجرای سکوئنس‌های عملیاتی و همچنین حفاظت بویلر را برعهده دارد و هر واحد بویلر دارای ۱۶ مشعل گاز و ۱۶ مشعل مازوت در چهار طبقه و چهار گوشه است و چهار مشعل گازوئیل نیز در زمان راه‌اندازی بویلر استفاده می‌شود.

وی بیان کرد: با گذشت چند دهه از کارکرد، سیستم کنترلی BMS قدیمی، قابلیت خود را به میزان زیادی از دست داده و این امر سبب خروج واحدهای بخار شده بود، که هریک از این خروج‌ها، وقت زیادی را جهت راه‌اندازی مجدد واحد به خود اختصاص می‌داد و نیز هزینه‌های عدم تولید را در بر می‌گرفت.

مدیرعامل نیروگاه بندرعباس اظهار کرد: با هدف افزایش قابلیت اطمینان نیروگاه مقرر شد، سیستم کنترل BMS واحد یک بخار با استفاده از سیستم PLC و با در نظر گرفتن استانداردهای نوین سیستم‌های کنترل و حفاظت نیروگاهی طراحی، ساخته و تعویض شود.

وی خاطرنشان کرد: طراحی، ساخت و نصب سیستم BMS نیروگاه بندرعباس به صورت پروژه تولید بار اول، در مدت‌زمان ۶ ماه، با صرفه‌ جویی ۲ میلیون دلاری و بومی سازی این سیستم با همکاری، طراحی و ارتقای تکنولوژی شرکت‌های دانش بنیان انجام شد.

محمودی تصریح کرد: نوسازی سیستم کنترل BMS دیگر واحدهای بخار، اصلاح تجهیزات معیوب در بخش فیلد، نوسازی حلقه‌های کنترل آنالوگ واحد یک بخار و خودکار نمودن سیستم کنترل احتراق این واحد، نوسازی حلقه‌های کنترل آنالوگ دیگر واحدهای بخار، نوسازی دیگر سیستم‌های کنترل قدیمی واحدهای بخار و یکپارچه‌سازی سیستم‌های کنترل هر واحد به‌منظور تحقق سیستم کنترل DCS بومی نیروگاه بندرعباس، از برنامه‌های آینده این شرکت در جهت افزایش راندمان و رفع موانع تولید است.

کد خبر 6097981

دیگر خبرها

  • پارسال بانک ها چه مقدار تسهیلات دادند
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲/ کنترل نقدینگی اهرم مهار تورم است
  • چاپ تورم!
  • سهم افزایش قیمت ارز در نرخ تورم چقدر است؟ / دلایل اصلی رشد تورم در اقتصاد ایران چیست؟
  • سهم افزایش قیمت ارز در نرخ تورم چقدر است؟
  • سیستم کنترلی واحد یک بخار نیروگاه بندرعباس نوسازی شد
  • طلا هفته معاملاتی جدید را در محدوده مثبت آغاز می‌کند؟ / شتاب بیت‌کوین با افت آمار اشتغال
  • نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم
  • شقاقی: تصمیمات سخت کنترل تورم مشاهده نمی‌شود؛ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟