Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروهی از محققان یکی از شرکت‌های فناور با استفاده از ماده معدنی کربنات کلسیم فسیلی علاوه بر تولید بتن سبک، به فرمولاسیون چسبی برای دیوار چینی‌های سفالی و بتن سبک دست یافتند و به گفته این محققان این محصولات علاوه بر کاهش هزینه‌های مصرف، عایق رطوبت، سرما، گرما و صدا نیز هستند.

محمدزمان سلامتی، مجری طرح در گفت‌وگو با ایسنا در این باره اظهار کرد: در مطالعات انجام شده، "بتن سبک پایه سیمانی" و "چسب" (PVG) کاشی و سرامیک تولید کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی پایه تولید چسب و بتن سبک را کربنات کلسیم فسیلی (صدف کوهی) دانست و افزود: کربنات کلسیم فسیلی یک ماده معدنی استثنایی و یکی از پرکاربردترین مواد شناخته شده است. این محصول خالص‌ترین نوع کلسیم در طبیعت است؛ چراکه این ماده معدنی از تجمیع سنگ و سخت شدگی پوسته و اسکلت صدف‌ها و شکم پایان و سرپایان تشکیل شده است.

سلامتی ادامه داد: پودر صدف معدنی دارای کاربردهای وسیع در صنعت برای تولید بلوک بتنی و حوزه دام و طیور برای استخوان‌سازی و انعقاد خون دام و طیور و به‌ویژه در گاوهای شیری و مرغ‌های تخم‌گذار است.

این محقق با بیان اینکه بلوک بتنی سبک و چسب سرامیک بر پایه کربنات کلسیم فسیلی تولید شده است، خاطرنشان کرد: بلوک‌های سبکی که در حال حاضر در کشور به تولید رسیده است، پایه آهکی دارند؛ ولی در این تحقیقات بتن سبک پایه سیمانی دارد.

محقق این طرح، مقاومت در برابر آب و رطوبت را از مزایای این بتن نام برد و یادآور شد: از آنجایی که کربنات کلسیم یکی از مقاوم‌ترین و سخت‌ترین ترکیبات موجود بر روی کره زمین است، از این رو تیم تحقیقاتی ما به فرمولاسیون تولید قطعات بلوک سبک با استفاده از این ماده معدنی به جای استفاده از ماسه بادی و ماسه سیلیسی با مقاومت بالاتر دست یافتند.

وی وزن مخصوص این بتن سبک را ۶۵۰ تا ۷۰۰ کیلوگرم در یک متر مکعب آن دانست و اظهار کرد: این بتن یک چهارم وزن بتن‌های معمولی را دارد، ولی نسبت به بتن‌های سبک پایه آهکی در هر یک متر مکعب، ۱۰۰ کیلوگرم وزن بیشتر دارد؛ البته از مقامت بالایی در برابر آب و رطوبت برخوردار است.

سلامتی، عایق ۱۰۰ درصدی سرما و گرما و صدا، صرفه‌جویی در مصرف فولاد ۳۰ تا ۳۵ درصد و کاهش وزن سازه‌ای ساختمان، مقاومت بالا در برابر آتش و حذف مصرف گچ، خاک و آستر سیمان را از دیگر قابلیت‌های این بتن سبک نام برد.

وی همچنین به جزئیات چسب پودری پایه سیمانی اشاره کرد و گفت: چسب PVG علاوه بر سیمان، حاوی سایر افزودنی‌های مورد نیاز است و ترکیبات این مواد باعث چسبندگی بسیار مناسب برای اجرای دیوارهای سبک، بتن سبک، سفال و کاشی است.

سلامتی خاطر نشان کرد: تاکنون سفال دیوارها با استفاده از چسب بر روی دیوار چیدمان نمی‌شدند، بلکه از مصالح سنتی استفاده می‌شد؛ ولی چسب پودر پایه سیمان از آنجایی که دارای قابلیت جذب بالای آب است، می‌توان از آن به‌ویژه برای دیوار چینی‌های سفال و آجری و همچنین نصب کاشی و سرامیک استفاده کرد.

این محقق با بیان اینکه این چسب قابل کاربرد در مناطق مرطوب است، ادامه داد: به طور تقریبی برای دیوارچینی هر یک متر مکعب بلوک بتن سبک مقدار ۲۵ کیلوگرم چسب کافی است.

وی قدرت چسبندگی بالا برای قطعاتی که قدرت جذب آب بیشتری دارند، عایق رطوبتی بسیار بالا و اجرای انواع سنگ‌ها و سایر قطعات تزئینی به ویژه سفال و بلوک سیمانی را از جمله مزایای این چسب نام برد.

سلامتی تاکید کرد: استفاده از این چسب صرفه‌جویی در مصرف آب را به همراه دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۱۴۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسان چه زمانی برای اولین بار سرما خورد؟

آفتاب‌‌نیوز :

 براساس گزارش لایوساینس، اکثر مردم حداقل یک بار در سال سرما می‌خورند، اما انسان خردمند چه زمانی برای اولین بار سرماخورد؟ 

پاسخ به این سوال دشوار است، تا حدی به این دلیل که بسیاری از ویروس‌ها باعث سرماخوردگی می‌شوند و تعداد کمی از آن‌ها در بقایای انسان باقی می‌مانند. اما این امکان وجود دارد که برخی از انسان‌های خردمند حداقل ۳۰۰ هزار سال پیش سرما خورده باشند.

سرماخوردگی معمولی یک اصطلاح کلی برای گروهی از عفونت‌های تنفسی است. راینوویروس‌ها، کروناویروس‌ها و ویروس سنسیشیال تنفسی اغلب باعث این بیماری می‌شوند. اما قبل از اینکه این پاتوژن‌ها بین مردم پخش شوند، احتمالاً انسان آن‌ها را از مهره داران دیگر گرفته‌است.

جوئل ورتهایم، ویروس شناس تکاملی در دانشگاه کالیفرنیا، سن دیگو، گفت زندگی در نزدیکی حیوانات باعث ابتلا به ویروس جدید و تبدیل شدن آن به بیماری بومی بین انسان‌ها می‌شود.

معمولاً وقتی یک ویروس حیوانی به درون بدن انسان می‌رود، نمی‌تواند عفونت ایجاد کند، زیرا با میزبان جدید خود سازگار نیست. با این حال، یک ویروس گه گاه دارای مجموعه‌ای از ژن‌های مناسب برای جهش موفقیت آمیز و حتی انتشار در بین انسان‌ها می‌شود. به عنوان مثال، ویروس‌های کووید-۱۹ و آنفولانزای خوکی اینگونه پدید آمدند.

دانشمندان فرضیه‌های متفاوتی درباره زمان اولین ابتلای انسان به ویروس‌های سرماخوردگی دارند. برخی از محققان بر این باورند که ویروس‌ها می‌توانستند از حیوانات به انسان‌ها در طلوع تمدن بشری (تقریباً ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ سال پیش) شروع به انتشار کنند. آن زمان انسان‌ها شروع به زندگی در محل‌هایی کردند که پاتوژن‌ها می‌توانستند به راحتی پخش شوند و سپس شروع به پرورش حیوانات پر از ویروس کردند.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • کشاورزان بوشهری مراقبت‌های بعد از بارندگی در مزارع را جدی بگیرند
  • ورود سامانه ناپایدار جوی به استان اردبیل از روز جمعه
  • دیدنی های امروز؛ از موج گرما در شرق و جنوب آسیا تا وضعیت رفح
  • مبارزه با موش‌های پایتخت در آستانه فصل گرما زودتر آغاز شود
  • انسان چه زمانی برای اولین بار سرما خورد؟
  • زنان سرما را بیش‌تر از مردان تحمل می‌کنند
  • تجلیل امام جمعه شهرستان تکاب از معلمین پر تلاش مدرسه رضوان شهرستان تکاب
  • بازگشایی گردنه پیچ‌بن در الموت+ فیلم
  • نفوذ سامانه بارشی از جمعه در اردبیل
  • یخ؛ جواهر کمیاب!