Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، حجت‌الاسلام سروش محلاتی در دومین سالگرد ارتحال آیت‌الله هاشمی عنوان کرد: یکی از جنبه‌های نگرش آیت الله هاشمی مربوط به فقه است. آقای هاشمی به لحاظ تفکر اسلامی با دیگر بزرگان حوزه تفاوت‌هایی داشت که نمی‌توان آن را انکار کرد ولی از طرف دیگر باید دید محور این تفاوت‌ها کدام است.

این استاد اندیشه گفت: در موضوع تشکیل حکومت اسلامی دو نگاه در میان حوزویان متعارف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگاه اول نگاه کسانی است که بحث حکومت را با شایستگی‌ها آغاز می‌کنند و اسلامی بودن حکومت را به این می‌دانند که یک فقیه عادل در راس حکومت قرار بگیرد، دغدغه آنان این است که آن فقیه عادل در حکومت حضور دارد یا نه.

وی افزود: در نگاه دوم به جای تمرکز بر فرد باید بررسی کرد که آیا حکومت وظیفه خود را در شریعت به خوبی انجام می‌دهد یا نه. حکومت اسلامی آن است که جلوی شرب خمر را می‌گیرد و فسق و فجور را مانع می‌شود چنین حکومتی برای ما مطلوب است حتی اگر در راس آن فقیه هم حضور نداشته باشد. هاشمی نگاه سومی به موضوع حکومت دینی دارد و این تفکر طرفداران زیادی ندارد لذا ایشان در طرح این نظریه پیشگام است. از نظر ایشان حکومت به اهداف و آرمانی که باید پایبند باشد هست، یا نیست، وقتی پایبند باشد حکومت اسلامی است. ما به جای اینکه دغدغه اصلی را روی شرع بگذاریم باید همت و اهداف را روی اصول بگذاریم  احکام درجه دوم هم مورد تاکید است . هم باید مورد توجه قرار گیرد.

محلاتی خاطرنشان کرد: حکومتی که در انجام این وظایف موفق شود، اسلامی است. با همین تفکر هاشمی رفسنجانی به سراغ امیرکبیر می‌رود و می‌گوید او یک زمامدار اسلامی بود و می‌گفت هر مجتهدی که به جای امیرکبیر قرار می‌گرفت باید همان راه را می‌رفت. امیر کبیر که دارالفنون را تاسیس می‌کند و دانشجو به خارج می‌فرستد و به وضع آشفته نظام سامان می‌دهد و امیر کبیری که همت می‌کند وضع جلسات مذهبی را سامان دهد، اسلامی است. شگفت‌آور است یک روحانی در سن نوجوانی به قم آمده و با این تمدن جدید هیچ آشنایی ذهنی ندارد در حدود سی سالگی کتاب امیرکبیر را می‌نویسد. کسی که در مبارزه حضور دارد و در سال ۴۲ درگیر مبارزه هست چطور کتاب امیرکبیر را نوشت.

این استاد حوزه اندیشه گفت: هاشمی در جمهوری اسلامی از تجربیات و مطالعاتی که داشته است، استفاده کرد. او می‌گفت امیرکبیر یک رجل اصلاح‌طلب است. آن زمانی که آقای هاشمی اینطور سخن می‌گفت حوزویان هم‌دوره او اینگونه حرف نمی‌زنند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سروش محلاتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۱۸۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین اولویت مجلس آینده از نگاه لاهوتی

به گزارش «تابناک» به نقل از نامه نیوز، مجلس یازدهم در حوزه اقتصادی آنچنان که ادعا می‌کرد توانست عمل کند؟ و حالا که مشکلات اقتصادی در کشور به عنوان یک امر واقع وجود دارد باید بررسی کرد که وظیفه مجلس بعد برای رفع مشکلات موجود چیست؟

مهرداد لاهوتی، فعال سیاسی، درباره این موضوع به «نامه‌نیوز» گفت: «مجلس یک وظیفه قانون‌گذاری دارد و یک وظیفه نظارتی. مجلس یازدهم اولویت‌های اقتصادی و مشخصا رفع مشکلات اقتصادی را در قانون‌گذاری‌اش قرار نداد و طرح‌ها و لوایحی را بررسی کرد که خیلی از آنها ضرورتی نداشت. در واقع مجلس یازدهم در اولویت‌بندی مسائل مهم کشور ضعیف عمل کرد و حالا مجلس دوازدهم باید در حوزه اولویت‌بندی مسائل به بهترین شکل عمل کند. در حوزه نظارتی هم مجلس کنونی نتوانست از اختیارات خود به بهترین شکل استفاده کند».

او ادامه داد: «تمرکز مجلس آینده باید بر موضوع اقتصاد و اصلاح‌ ساختارهای اقتصادی باشد. اکنون مشکلاتی در کشور وجود دارد که اگر به آنها توجه نشود، از حالت چالش به ابرچالش تبدیل می‌شوند مثلا موضوع ناترازی‌هایی که در بانک‌ها داریم یکی از آنهاست و اگر به این موضوع توجه نکنیم تبدیل به بحران می‌شود».

این منتخب مجلس دوازهم همچنین بیان کرد: «واقعیت این است که باید ناترازی‌های بانک‌ها حل شود. ما در حوزه انرژی هم ناترازی‌های زیادی داریم. افزایش قیمت بنزین راهکار رفع ناترازی نیست بلکه باید خودروهای فرسوده را با خودروهای جدید جایگزین کنیم، باید سوخت مدیریت شود و... در صندوق‌های بازنشستگی هم ناترازی هست. در مجموع من تصور می‌کنم مهم‌ترین اولویت مجلس آینده باید رفع ناترازی‌ها باشد».

لاهوتی در پایان گفت: «نکته آخر هم این است که مجلس آینده باید فکری به حال موضوع فرونشست هم بکند زیرا ما دومین کشوری هستیم که دچار بحران فرونشست هستیم به این دلیل بخش زیادی از منابع زیرزمینی آب را استفاده کرده‌ایم».

دیگر خبرها

  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • مهم‌ترین اولویت مجلس آینده از نگاه لاهوتی
  • درخواست محمد هاشمی از نمایندگان مجلس آینده
  • پیام تبریک فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مناسبت فرارسیدن روز بسیج سازندگی
  • قدردانی از بزرگان، جامعه را فاخر می‌کند
  • رفع محرومیت با تفکر و روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • سرلشکرسلامی: رفع محرومیت تنها با تفکر و روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • وزیر فرهنگ درگذشت یکی از بزرگان موسیقی کشور را تسلیت گفت
  • وزیر ارشاددرگذشت عیسی بخشی از بزرگان موسیقی خراسان را تسلیت گفت
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ در پی درگذشت عیسی بخشی از بزرگان موسیقی