Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل خاورمیانه عقب نشینی آمریکا از منطقه را مشابه عقب نشینی ناپلئون از روسیه دانست و گفت: این عقب نشینی نویدبخش فروپاشی امپراطوری ایالات متحده در قرن بیست و یکم خواهد بود. ۲۰ دی ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۱ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، حسن عابدینی کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با دانشجو، در خصوص سفر وزیر خارجه آمریکا به خاورمیانه به منظور دیدار با مقامات هشت کشور منطقه با محوریت ایران و حمایت برای مشارکت راهبردی موسوم به ناتوی عربی در برابر کشورمان گفت: ناتوی عربی به سبب اختلافات مستمر و تضاد منافع بین کشور‌های عربی احتمال شکل گیری آن تقریبا صفر است و حتی شورای همکاری خلیج فارس که 26، 27 سال قبل با هدف مهار جمهوری اسلامی شکل گرفت در شرایط فعلی دچار اختلافات جدید است به گونه‌ای که در آخرین نشست آن قطر شرکت نکرد و عمان و کویت هم در سطوح بسیار پایین حضور داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان اینکه ریشه این اختلافات پیروی بی چون و چرا از عربستان که پدرخوانده کشور‌های مرتجع محسوب می‌شود خواهد بود، گفت: لذا در حوزه ناتوی عربی و همکاری‌های نظامی هیچ امیدی به شکل گیری این فضا نیست، چون شرایط فعلی بدترین شرایط برای سیاست‌های آمریکا در منطقه است و کشور‌هایی که توسط پادشاهان اداره می‌شوند در دهه دوم قرن بیست و یکم حتی جایگاه‌های مردمی میان کشور خود را نیز از دست داده اند چه برسد به آنکه بخواهند پیمان منطقه‌ای تعیین کنند. 

عابدینی در ادامه با اشاره به رفت و آمد مقامات آمریکایی به منطقه گفت: این رفت و آمد‌ها اخیرا در منطقه شدید شده و دلیل آن این است که آمریکا از سال 2001 تا الان که اوایل 2019 است هر راهبردی در این منطقه امتحان کرده با شکست مواجه شده لذا برای توجیه این شکست‌ها و خروج خود از منطقه این رفت و آمد‌ها را صورت می‌دهد و احتمالا در حال طراحی توطئه جدیدی است. 

این کارشناس مسائل خاورمیانه در خصوص طرح‌های شکست خورده آمریکا در خاورمیانه گفت: آمریکایی‌ها طی 17، 18 سال اخیر خواستند رقبای خود در منطقه خاورمیانه از جمله ایران، حزب الله و ... را مهار کنند که نتوانستند. شکست بعدی آمریکایی‌ها در حوزه ائتلاف بین کشور‌های هم پیمان مانند ترکیه، قطر، اسرائیل و عربستان بود که اختلافات شدید بین این کشور‌ها این توطئه را نیز با شکست مواجه کرد. 

وی اقدام شکست خورده بعدی آمریکایی‌ها را دولت سازی آن‌ها در خاورمیانه دانست و تصریح کرد: آن‌ها به دنبال ایجاد دولت‌های دموکراتیک در منطقه بودند که از جمله آن می‌توان به عراق و افغانستان اشاره کرد، اما این خواست آن‌ها محقق نشد و الان هیچ کشوری آمادگی تاسی به دولت‌های شکل داده شده توسط آن‌ها در عراق و افغانستان را ندارد و کشور‌های نام برده موفق به تشکیل دولت‌های مردمی شدند. 

عابدینی اقدام دیگر آمریکایی‌ها در منطقه ما را تجزیه منطقه و شکل گیری خاورمیانه جدید دانست که این اقدام نیز با شکست فاحشی مواجه شد. دست آخر تقلای آمریکایی‌ها در خاورمیانه شکل گیری تروریسم و ایجاد جنگ مذهبی بود به این ترتیب که اساسا تروریسم را در این منطقه شکل دادند و به دنبال ایجاد تنش مذهب علیه مذهب بودند که خوشبختانه آن نیز با شکست مواجه شد. 

این کارشناس مسائل خاورمیانه ادامه داد: از این رو آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند در دور جدید رفت و آمد‌های خود منطقه اگر اعتمادی به آن‌ها وجود داشته باشد طرح‌های تازه‌ای شکل دهند مثلا آمریکا قصد خروج نیرو‌های خود را از دیرالزور دارد و می‌خواهد آن‌ها را از طریق شمال عراق به استان الانبار این کشور ببرد و با این حساب یک کانون جدید فتنه در استان الانبار ایجاد کند. 

وی این اقدام آمریکایی‌ها را در توجیه حضور ایران در سوریه دانست و گفت: آن‌ها بر این باورند که ایران، روسیه، سوریه و محور مقاومت توان سرکوب گروه‌های تکفیری را دارد، اما اگر کانون جدید فتنه در استان الانبار عراق متولد شود و عملیاتی بر ضد ادلب در سوریه صورت بگیرد آن گاه کانون فتنه در الانبار و ادلب شعله ور خواهد ماند. 

عابدینی تصریح کرد:، اما آن‌ها از توان جمهوری اسلامی مطلع نیستند و نمی‌دانند جمهوری اسلامی پیش بینی‌های لازم در این خصوص را انجام داده است. 

این کارشناس مسائل خاورمیانه ابراز امیدواری کرد که رفت و آمد مقامات آمریکایی به منطقه بیش از آنکه اثر راهبردی داشته باشد به جمع آوری دلار‌های نفتی از عربستان و امارات بیانجامد.

وی ادامه داد: دست آخر آمریکا به این نتیجه خواهد رسید که باید هر چه زودتر این منطقه را ترک کند و ترک منطقه توسط آمریکایی‌ها مانند ترک روسیه توسط ارتش ناپلئون بناپارت است و همان طور که آن عقب نشینی باعث شد دولت ناپلئون در قرن هجدهم از ابرقدرتی بیفتد و همچنین عقب نشینی امپراطوری شوروی در قرن بیستم از افغانستان باعث فروپاشی این امپراطوری شد انتظار می‌رود در قرن بیست و یکم نیز شاهد فروپاشی ابرقدرتی ارتش آمریکا باشیم که نشانه‌های آن به وضوح در حال هویدا شدن است.

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۲۰۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوضاع غزه، موضوع مذاکرات وزرای خارجه بریکس در مسکو

معاون وزیر امور خارجه روسیه در دیدار با همتایان خود از کشورهای عضو گروه بریکس در مورد وضعیت دشوار  مردم غزه و لزوم برقراری آتش بس فوری در این منطقه گفتگو کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «اینترفکس»، میخائیل بوگدانوف، نماینده ویژه ولادیمیر پوتین در مسائل خاورمیانه و شمال آفریقا و معاون وزیر امور خارجه روسیه روز پنج شنبه در نشستی با معاونان وزاری خارجه و نمایندگان ویژه کشورهای عضو گروه بریکس درباره وضعیت فاجعه بار در نوار غزه که به دلیل تشدید درگیری‌ها بین فلسطین و رژیم صهیونیستی ایجاد شده، بحث و تبادل نظر کرد.

طبق اطلاعات منتشره در وب سایت وزارت خارجه روسیه، در این دیدار درباره مسائل منطقه‌ای گفتگو شد و تاکید شرکت کنندگان روی وضعیت فاجعه‌بار در منطقه درگیری فلسطین و اسرائیل و لزوم برقراری آتش‌بس فوری در نوار غزه برای نجات جان هزاران نفر از مردم بیگناه منطقه متمرکز بود.

طبق این گزارش، نمایندگان کشورها همچنین درباره راه‌های کمک به تلاش‌ها در جهت عادی‌سازی اوضاع در خاورمیانه و حل و فصل همه‌جانبه بحران‌ها در سوریه، لبنان، سودان، لیبی و یمن تبادل نظر شد. شرکت کنندگان در این نشست تاکید کردند که قصد دارند به منظور همکاری مشترک برای حل و فصل مشکلات خاورمیانه و دستیابی به حل و فصل سیاسی و دیپلماتیک بحران‌های منطقه، به تماس‌های منظم خود ادامه دهند.

کشورهای شریک در بریکس توافق کردند که اقدامات خود در مورد بسیاری از موضوعات را در سایر سازمان‌های بین المللی، از جمله در سازمان ملل متحد، بیشتر هماهنگ کنند.

در این دیدار مشکلات در شمال آفریقا نیز مورد بررسی قرار گرفت و نمایندگان مصر، اتیوپی، ایران و امارات برای اولین بار از زمان پیوستن کشورهایشان به بریکس در این رایزنی‌ها شرکت داشتند.

آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس در مسکوتاکید ایران بر حضور جدی در رویدادهای بریکس

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • عقب نشینی ناوهواپیمابر و یک ناوشکن آمریکایی از دریای سرخ
  • شویگو: آمریکا برای تسلط بر منطقه آسیا و اقیانوسیه تلاش می کند
  • عقب نشینی آمریکا از تحریم یگان نظامی رژیم صهیونیستی
  • اوضاع غزه، موضوع مذاکرات وزرای خارجه بریکس در مسکو
  • ناقوس مرگ حضور نظامی آمریکا در ساحل
  • ۶۰ میلیارد دلاری آمریکا، جنگ اوکراین را به کدام سو می برد؟
  • 60 میلیارد دلاری آمریکا، جنگ اوکراین را به کدام سو می برد؟
  • هیل: همه رؤسای جمهور آمریکا در تحریم ایران شکست خورده‌اند
  • هیل: همه رؤسای ‌جمهور آمریکا در تحریم‌ ایران شکست خورده‌اند
  • شن‌هایی که مامور خدا بودند