Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیا کشتی گیری پیدا می شود که درخشش حسن یزدانی در وزن 74 کیلوگرم المپیک ریو را در توکیو 2020 تکرار کند؟

اختصاصی طرفداری- با نگاهی اجمالی و تفکیک شده به رقابت های وزن به وزن مسابقات کشتی آزاد در ادوار مختلف رقابت های جهانی و المپیک در سال های اخیر (حداقل تا بیست سال گذشته)، درمی یابیم که سطح رقابت ها در اکثر اوزان دچار نوسانات سینوسی بوده است و در این بین از معدود اوزانی که تب رقابت در آن در هیچ یک از این سال ها فروکش نکرد، وزن 74 کیلوگرم (حتی آن زمانی که به 76 کیلوگرم تغییر کرده بود) بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از پادشاهی حدودا بیست ساله سایتیف کبیر و درخشش مقطعی نوابغی چون براندون اسلی و مهدی حاجی زاده و دنیس تسارگوش گرفته تا عصر جردن باروفس و رقابت های جذابش با ستارگانی چون صادق گودرزی و فرانک چامیزو و ...، همه و همه دلیلی بر این ادعاست.

ما هم چند سالی بود که به داشتن ستاره در وزن 74 کیلوگرم عادت کرده بودیم. شعبده بازی های مهدی حاجی زاده در رقابت های جهانی 2002 تهران به افسانه ای تبدیل شد که در زادگاهش جویبار پدران برای فرزندانشان روایت می کنند. دوخم سررو های برق آسای علی اصغر بذری در رقابت های جهانی 2006 که او را تا یک قدمی تکرار طلای حاجی زاده رسانده بود، اما حیف که تیغش مقابل ابراگیم آلداتوف برا نبود. از سال 2009 تا سال 2012 صادق گودرزی میانوزنمان را بیمه کرده بود، زیرگیری تمام عیار که شاید اگر داوران در فینال استانبول در لحظه فن تو فن و اجرای لنگ مقابل جردن باروفس امتیازات را به حق می دادند، صادق به مرد نقره ای لقب نمی گرفت و چه بسا باروفس هم با آن باخت در سال های پس از آن، آنقدر بزرگ نمی شد. مصدومیت اما به صادق امان نداد تا در 28سالگی با 4 مدال جهانی و المپیک بیخیال کشتی گرفتن شود.

سال 2013 باز هم یک جویباری به نام عزت الله اکبری بود که دست به معجزه زد و عزت و اقتدار کشتی کشورمان در دنیا شد تا بالاتر از روس ها بر سکوی نخست دنیا بایستیم. اما اوج درخشش 74 تایی هایمان در ریو 2016 بود، جایی که باز هم یک جویباری دیگر به نام حسن یزدانی بالاتر از غول هایی چون انیور گدوئف و جردن باروفس به طلای المپیک بوسه زد تا حسرت 16 ساله مان به پایان برسد. حسن بلافاصله پس از المپیک ریو به یک وزن بالاتر صعود کرد و ما هم منتظریم تا ستاره بعدی میانوزنمان ظهور کند.

دو سال از المپیک ریو می گذرد و کادرفنی سابق تیم ملی از سرمایه گذاری هایش بر روی پیمان یاراحمدی و مصطفی حسینخانی به نتیجه مدنظر نرسید و حال باید دید کادر فنی جدید برای این وزن چه برنامه هایی دارد.

غلامرضا محمدی، سرمربی جدید تیم ملی کشتی آزاد ایران آنقدر هم دستش خالی نیست. سرمربیگری تیم ملی نوجوانان در یکی دو سال اخیر عاملی شد تا وی به عنوان سرمربی کنونی تیم ملی بزرگسالان شناخت درست و کاملی از کشتی گیران جوان و نسل جدید کشورمان داشته باشد، به همین دلیل نوجوانان و جوانان پرتعدادی را در بین دعوت شدگان به اردوی تیم ملی بزرگسالان می بینیم. یکی از همین استعدادها محمد نخودی نام دارد. نخودی اهل جویبار است و تمتمای فاکتورهای لازم برای اینکه جایگزین مناسبی برای همشهریانش در 74 کیلوگرم شود را دارد. در حال حاضر تنها 18 سال دارد و به تازگی وارد رده سنی جوانان شده است، اما آنقد با استعداد و توانمند است که اگر به درستی هدایت شود چه بسا همانند عبدالرشید سعدالله اف بلافاصله بعد از مدال نوجوانان جهان، صاحب گردن آویز بزرگسالان جهان شود. محمد کشتی را در جویبار زیر نظر بهروز نیکنژاد و سعید احمدی آموخته و تا به حال توانسته به طلای نوجوانان آسیا و برنز نوجوانان جهان دست پیدا کند. او به تازگی وارد رده سنی جوانان شده، اما غلامرضا محمدی در اردوهای اخیر تیم ملی بزرگسالان همواره نامش را در بین دعوت شدگان 74 کیلوگرمی قرار داده به او بفهماند که اگر بخواهد می تواند خیلی زود در بزرگسالان پدیده شود.

شاه غلام در کنار نخودی به امیرحسین کاووسی هم توجه خاصی دارد، یک مازندرانی آینده دار دیگر این بار از شهرستان کلاردشت که دست کمی از نخودی ندارد. در کنار این جوانان، مهدی تقوی هم می تواند یکی از گزینه های کادر فنی برای وزن 74 کیلوگرم باشد. دارنده دو طلای جهان که بعد از سال ها دوری پایش به اردوی تیم ملی باز شده، هرچند به علت دوری طولانی مدت از تمرینات شرایط خوبی ندارد، اما اینکه هنوز هم بازنده هایش نظیر آدام باتیروف و جبرئیل حسن اوف بر روی سکوی جهان می ایستند، می تواند انگیزه ای برای بازگشت دوباره اش به تشک کشتی باشد، اما گویا مهدی خود علاقه ای به بازگشت ندارد. مدعیان حال حاضر 74 کیلوگرم دنیا نظیر جردن باروفس و فرانک چامیزو تا المپیک توکیو 2020 پا به سن می گذارند و شکست دادنشان توسط جوانان باانگیزه ای چون محمد نخودی به هیچ وجه محال و نشدنی نخواهد بود، البته به شرطی که با برنامه ریزی درست و منطقی راه رشدشان فراهم شود و به خودباوری لازم برسند.

به امید تکرار طلای المپیک وزن 74 کیلوگرم حسن یزدانی در توکیو 2020 توسط یکی از همین جوانان شایسته.

منبع: طرفداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tarafdari.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «طرفداری» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۲۵۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال برگزاری انتخابی بین یزدانی و قاسمپور/ شروع تمرینات زارع

اباذر اسلامی مربی تیم ملی کشتی آزاد در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره آخرین شرایط تیم ملی گفت: اردوی تیم ملی در حال برگزاری است، خدا را شکر اردوی خوبی داریم و کشتی‌گیران تمرینات را به صورت مداوم پیگیری می‌کنند. در این اردو حسن یزدانی را در کنار تیم نداریم. با توجه به شرایط خاصی که این کشتی‌گیر دارد قرار شد تا قبل از مسابقات مجارستان تمریناتش را به صورت شخصی و زیر نظر مربی اختصاصی‌اش پیگیری کند. بعد از مسابقات مجارستان تکلیف یزدانی مشخص خواهد شد و اگر شرایطش مساعد باشد کادر فنی در مورد او تصمیم نهایی را می‌گیرد.

وی در پاسخ به این سوال که حسن یزدانی بعد از مسابقات رنکینگ‌دار مجارستان به اردوی تیم ملی اضافه خواهد شد یا خیر، گفت: اردوی بعدی تیم ملی در مازندران است و به احتمال خیلی زیاد حسن یزدانی در این اردو به تیم ملی اضافه خواهد شد. البته همانطور که گفتم همه چیز بستگی به شرایط او در مسابقات مجارستان دارد، اما عدم حضور او در اردوی بعدی تیم ملی درست نیست. او در این اردو هم قرار بود در کنار تیم باشد اما با توجه به اینکه پیگیر مراحل درمانی خود بود با اجازه کادر فنی در کنار تیم نبود. اما قطعاً در اردوی بعدی همراه ما خواهد بود.

مربی تیم ملی کشتی آزاد در مورد شرایط امیرحسین زارع که درگیر عفونت چشم شده است، خاطرنشان کرد: خدا را شکر امیرحسین شرایط خوبی دارد. او از ابتدا در اردوی تیم ملی بود اما کمی از ناحیه چشم دچار مشکل شد که تحت نظر پزشک قرار گرفت و خدا را شکر شرایطش بهتر شد. زارع فقط یک روز به دلیل اینکه حالش خوب نبود در تمرین حاضر نشد. اما الان شرایطش خوب است و خدا را شکر تمرینات بدنسازی‌اش را پیگیری می‌کند. عفونت چشمش هم در حال برطرف شدن است. امیرحسین از همان ابتدا در اردوی تیم ملی بود و تنها یک روز تمرین نکرد، اما از همین امروز باز شروع کرده و قطعاً در روزهای آتی شرایط بهتری پیدا خواهد کرد.

اسلامی در پاسخ به این سوال که تنها حسن یزدانی به مسابقات رنکینگ دار مجارستان اعزام می‌شود، خاطرنشان کرد: چند تا از کشتی‌گیران رده امید هم به این مسابقات اعزام خواهند شد. البته هنوز اسامی آن‌ها نهایی نشده است. ما اسامی را دادیم اما چون برخی از این کشتی‌گیران برای جام تختی هم باید حضور پیدا کنند هنوز تصمیم نهایی را نگرفتیم.

وی در مورد شانس کسب سهمیه برای علیرضا سرلک گفت: مسابقات ترکیه آخرین شانس کسب سهمیه برای حضور در المپیک پاریس است. علیرضا به همراه سرمربی تیم روز ۲۰ اردیبهشت عازم این مسابقات می‌شوند و از روز ۲۲ اردیبهشت باید به مصاف رقبای خود برود. خدا را شکر شرایط بدنی‌اش خوب است و تمرینات تکنیکی و فنی خود را پیگیری می‌کند. امیدوارم که او بتواند آخرین سهمیه تیم ملی را کسب کند. سرلک در این مسابقه رقیبان سرسختی هم دارد و باید با مدال داران جهان رقابت کند. آنها هم به هر دلیلی تا به الان نتوانستند سهمیه بگیرند، حالا یا بدشانسی یا به دلیل عدم آمادگی موفق به کسب سهمیه نشدند. مسابقات حساسی پیش روی سرلک است و امیدوارم بتواند صاحب سهمیه شود.

اسلامی تأکید کرد: امیدوارم آن روز، روز خوب سرلک باشد و بتواند سهمیه را بگیرد تا تیم ملی با ترکیب کامل راهی المپیک پاریس شود. در این مسابقه سه سهمیه توزیع می‌شود، به فینالیست‌های سهمیه تعلق می‌گیرد و نفرات سوم هم به صورت مشترک با هم مسابقه رودررو برگزار خواهند کرد و در صورت پیروزی به سهمیه می‌رسند.

مربی کشتی آزاد در مورد وضعیت کامران قاسمپور و برگزاری مسابقه انتخابی بین او و حسن یزدانی گفت: نگاه کامران قاسمپور به وزن ۸۶ کیلوگرم است، ما شرایط ویژه‌ای برای حسن یزدانی قائل شدیم که اگر خدای نکرده کتف او یاری نکرد و نتوانست به المپیک برسد، جایگزینی برای او داشته باشیم. کادر فنی تا به الان یزدانی را تست نکرده و ما کشتی گرفتنش را بعد از جراحی کتف در مسابقه ندیدیم. او فعلاً در حال تمرین با مربی اختصاصی‌اش است و بعد از طی کردن طول درمانش و حضور در یک مسابقه تکلیفش مشخص می‌شود.

وی تأکید کرد: با توجه به اینکه کادر فنی و فدراسیون هنوز از وضعیت حسن مطمئن نیستند، ما باید یک نفر را کنار او داشته باشیم چون زمان زیادی هم در اختیار نداریم. بعد از مسابقات مجارستان تکلیف مشخص می‌شود. در حال حاضر حسن یزدانی در چرخه انتخابی از همه جلوتر است، او قهرمان دنیاست و ما هم ارزش زیادی برای او قائل هستیم. اگر در تورنمنت مجارستان کتفش یاری نکند یا اگر خودش فکر می‌کند نمی‌تواند با این وضعیت کشتی بگیرد، شاید یک انتخابی برگزار کنیم، اما هنوز هیچ چیز مشخص نیست باید ببینیم در تورنمنت مجارستان شرایط به صورت پیش می‌رود.

اسلامی در مورد وضعیت جسمانی کامران قاسمپور عنوان کرد: خدا را شکر او هم وضعیت خوبی دارد و تمریناتش را پیگیری می‌کند. ابتدا قرار بود کامران وزنش را بالا ببرد اما به خاطر وضعیت حسن و بازگشت به وزن قبلی‌اش، در حدود ۹۰ کیلوگرم است که برای وزن ۸۶ کیلوگرم، یک وزن ایده‌آل محسوب می‌شود.

کد خبر 6098018 سیده فرزانه شریفی

دیگر خبرها

  • احتمال برگزاری انتخابی بین یزدانی و قاسمپور/ شروع تمرینات زارع
  • کاوه: برخی‌ها دوست ندارند کشتی موفق باشد/ بروکس حریف آسانی نیست +فیلم
  • شایگان: حسن یزدانی به بوداپست می‌رود، مگر آنکه آماده نباشد
  • فروش ۱۹۰ کیلو طلا در حراج امروز
  • یزدانی اردوی تیم ملی کشتی را ترک کرد
  • رفتن حسن یزدانی به مجارستان اشتباه است!
  • عفونت چشم کار دست زارع داد/آخرین وضعیت یزدانی برای حضور در المپیک
  • وداع تیلور از تشک کشتی؟ حریف یزدانی مربی می‌شود
  • حسن یزدانی کجاست؟
  • حسن یزدانی پیش از بوداپست به اردوی تیم ملی اضافه می‌شود؟