Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و دومین روز دی ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

22 دی 1290، مورگان شوستر خزانه دار كل ايران كه بر اثر اولتيماتوم روسها بركنار شده بود، امروز پس از دريافت غرامت تهران را ترك كرد.

22 دی 1340، عبدالحسین بهنیا وزیر دارایی در اعتراض و مخالفت با لایحه اصلاحات ارضی استعفا داد.

22 دی 1344، بین ایران و شوروی ۵ موافقتنامه و قرارداد درخصوص ذوب‌آهن و احداث شاه لوله گاز در ایران، ‌در مسکو امضا شد.

22 دی 1345، قرارداد خرید دومین کارخانه نورد ایران بین نماینده شرکت دماک و شرکت نورد ایران امضا شد.

22 دی 1350، "اسپيرو واگنيو" معاون رئيس جمهور آمريكا دومين كنفرانس سرمايه گذاري در ايران را با حضور 4 وزير دولت ايران افتتاح كرد. سرپرستي هيأت ايراني در كنفرانس را هوشنگ انصاري وزير اقتصاد بر عهده داشت. اولين كنفرانس سرمايه گذاري در ايران 29 ارديبهشت 1349 در تهران آغاز به كار كرد.

22 دی 1354، به موجب قراردادی که بین ایران و ژاپن به امضا رسید مقرر شد دو کشور تا سقف ۸/۱ میلیارد دلار در صنایع نفتی و پتروشیمی مشترکا سرمایه‌ گذاری کنند.

22 دی 1355، بین ایران و انگلستان یک قرارداد بازرگانی و صنعتی منعقد شد به موجب این قرارداد، مقرر شد که انگلستان در صنایع اتومبیل ‌سازی، برقی کردن راه ‌آهن، ایجاد ناوگان نفت‌ کش، مونتاژ تراکتور و موتور دیزل در ایران سرمایه ‌گذاری کند. اعلام شد که ایران در سال گذشته یک میلیارد دلار کالا از انگلستان وارد و ۱۴ میلیون دلار کالای غیرنفتی به آن کشور صادر کرده است.

22 دی 1389، وزارت کار تعداد بیکاران کشور را دو میلیون و ۹۰۰ هزار نفر اعلام کرد.

22 دی 1390، غلامرضا مصباحی مقدم رییس کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی مجلس با بیان اینکه ۲۱ میلیون نفر جزو سه دهک بالایی جامعه به شمار می ‌آیند، گفت: مرکز آمار می‌ تواند به‌ راحتی این افراد را شناسایی و دولت هم یارانه آنها را قطع کند.

22 دی 1392، سرانجام ایران و گروه ۱+۵ به دنبال حل برخی اختلافات باقیمانده، بر سر زمان برای آغاز سازوکار و اجرای توافق ‌نامه ژنو به توافق رسیدند و تاریخ ۳۰ دی ماه (۲۰ ژانویه) را برای این منظور تعیین کردند؛ ‌بنابراین از این تاریخ شاهد کاهش تحریم ‎های اعمالی علیه ایران خواهیم بود و به این ترتیب یکی از وعده ‎های دولت تدبیر و امید حسن روحانی محقق خواهد شد.

22 دی 1393، نمایندگان مجلس با تصویب دستورالعمل ساماندهی صدور مجوزهای فعالیت ‌های اقتصادی، رسیدن به رتبه ۲۰ برای کسب‌ و‌کار ایران تا ۱۰ سال آینده را هدفگذاری کردند.

22 دی 1394، اوباما رئیس جمهور آمریکا در تهدید دوباره کنگره، اعلام کرد که هر مصوبه ضدبرجام را وتو خواهد کرد.

22 دی 1395، غلامعلی کامیاب معاون ارزی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه جهت یکسان ‌سازی نرخ ارز، روابط کارگزاری با بانک ‌های خارجی باید بهتر شود، گفت: هر زمان روابط بانکی با دنیا عادی شود، در آن زمان یکسان ‌سازی نرخ ارز قابل انجام است.

 

منابع: موسسه مطالعات پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: تاریخ اقتصاد اقتصاد ایران رویدادهای اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۳۱۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اطمینان خاطر فعالان اقتصادی با ابزار‌های موثر بانک مرکزی

امتداد - بانک مرکزی با ابزار‌های موثر فرصتی را فراهم کرد تا تقاضای سفته‌بازی وارد بازار ارز نشود و فضا برای ورود تقاضا‌های حقیقی باز شود.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، جعفر قادری؛ عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار ایبِنا با اشاره به عملکرد بانک مرکزی در خاموش سازی مدبرانه تنش‌های ارزی هفته‌های اخیر در کشور اظهار کرد: یکی از موضوعات مهمی که در بیش از یک سال گذشته جزیی از عملکرد موثر بانک مرکزی محسوب می‌شود، ورود درست به بازار ارز در راستای جلوگیری از التهاباتی است که با هدف تخریب معیشت مردم و کسب سود عده قلیلی بر پا شده است.

وی در این باره تاکید کرد: بانک مرکزی در روز‌هایی که شاهد نوسان هیجانی بالا رفتن نرخ ارز بودیم تلاش کرد تا با سیاست‌های درست و عدم دامن زدن به افزایش قیمت، بازار ارز را به خوبی مدیریت کند، ضمن اینکه درباره هیجانی بودن این نوسانات به خوبی و درستی اطلاع رسانی کرد.

نماینده مردم شیراز در مجلس گفت: آگاهی دادن بانک مرکزی به دارندگان سرمایه‌های خرد مبنی بر اینکه نباید در دام سفته بازانی افتاد که چند روزی به دنبال بالا بردن کاذب تقاضای ارز در بازار هستند تا منافع مالی خود را تامین کنند، سبب شد بسیاری از مردم وارد این مسیر نشوند و در کنار التهاب آفرینان بازار ارز قرار نگیرند.

قادری افزود: اطلاع رسانی بانک مرکزی موجب جلوگیری از زیان بسیاری از مردم شد؛ چرا که سفته بازان با ایجاد فضای هیجانی کاذب به دنبال بالا بردن نرخ ارز با نمایش وجود متقاضی بسیار زیاد در این بازار بودند؛ در حالی که مشخص بود بازار به سرعت افت می‌کند و قیمت ارز به نرخ‌های سابق برمی گردد.

این نماینده خانه ملت تصریح کرد: در این شرایط بانک مرکزی با ابزار‌های اطمینان بخش و موثر فرصتی را فراهم کرد تا تقاضای سفته بازی وارد بازار نشود و فضا برای ورود تقاضا‌های واقعی باز شود.

بساط گرانفروشی ارز جمع شد

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: بانک مرکزی با تخصیص درست و به موقع ارز مختص واردات کالا‌های اساسی و نهاده‌ها باعث اطمینان بیشتر در فعالان اقتصادی شد؛ بنابراین زمینه‌ای برای وجود تلاطمات در بازار ارز باقی نماند و به این دلیل بساط گرانفروشی ارز و بازار گرم کنی بالا بردن نرخ ارز هم جمع شد.

وی معتقد است: در چنین شرایطی مردم نیز نباید اسیر التهاب آفرینی‌های دلالان ارزی شوند و منابع مالی خود را در جایی هزینه کنند که ممکن است به همان سرعتی که بر قیمت آن افزوده شده به همان سرعت نیز در مسیر کاهش نرخ قرار بگیرد؛ درست شبیه به روندی که در افزایش و کاهش نرخ ارز طی روز‌های اخیر شاهد آن بودیم. در واقع مردم باید بدانند اسیر شدن در این بازار‌ها به زیان آنهاست لذا نباید به چنین التهاباتی دامن بزنند.

قادری تاکید کرد: بانک مرکزی در چنین شرایطی باید روش‌های متعددی را در پیش بگیرد تا بخشی از مردم که نگران حفظ قدرت خرید هستند بتوانند قدرت خرید خود را حفظ کنند؛ مثل سپرده گذاری ارزی که می‌تواند منجر به کاهش تلاطمات ارزی در چنین زمان‌هایی شود.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • استان بوشهر از مزیت‌های اقتصاد دریایی بهره‌مند می‌شود
  • شورای تامین مالی برای تحقق جهش تولید تشکیل شد
  • اطمینان خاطر فعالان اقتصادی با ابزار‌های موثر بانک مرکزی
  • سند اقتصاد دریامحور استان بوشهر تنظیم شد
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • پاسخ تند همتی به انتقاد خبرگزاری دولت/ دانشجوی سال اول اقتصاد هم فرق تورم نقطه‌به‌نقطه و تورم سالانه را می‌داند؛ شما یا نمی‌دانید یا می‌خواهید ندانید
  • اکنون مهم‌ترین زمان برای اجرای وعده صادق در حوزه اقتصاد کشور است
  • مافیا از هر اتوبوس داخلی چند هزار یورو به جیب می‌زند!  | «یک فرد خاص مانع ورود اتوبوس برقی به ایران شده ...»