Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-29@14:12:38 GMT

کارنامه سیمرغ‌ داران «فجر ۳۶» در «فجر ۳۷»

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۳۲۷۰۹

کارنامه سیمرغ‌ داران «فجر ۳۶» در «فجر ۳۷»

به گزارش جهان نيوز، با اعلام فیلم‌های راه یافته به بخش سودای سیمرغ سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، مشخص شد که کدام یک از هنرمندان در بخش‌های مختلف برای سودای سیمرغ با یکدیگر به رقابت می‌پردازند. سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر، سال‌هاست ملاکی برای کیفیت کار هنرمندان در عرصه‌های مختلف فنی سینما به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این گزارش سراغی گرفته‌ایم از شکارچیان سیمرغ جشنواره سی و ششم، تا ببینیم در این دوره از جشنواره فیلم فجر با چه آثاری حضور دارند. مساله جالب این است که برخی از هنرمندانی که سیمرغ‌های مهم جشنواره سال قبل را دریافت کرده‌اند، در این دوره از جشنواره حضور ندارند؛ از آن جمله می‌توانیم به امیر جدیدی دارنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگری مرد برای دو فیلم «عرق سرد» و «تنگه ابوقریب» و یا ابراهیم حاتمی‌کیا که برای «به وقت شام» سیمرغ بهترین کارگردانی را از آن خود کرد، اشاره کنیم که در ویترین این دوره از جشنواره هیچ فیلمی ندارند.

سیمرغ‌داران بهترین نقش مکمل زن، بهترین فیلمنامه، بهترین طراحی لباس، بهترین طراحی صحنه، بهترین جلوه‌های ویژه میدانی، بهترین جلوه‌های ویژه بصری دوره سی و ششم، در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر حضور  ندارند.
با ما در این گزارش همراه باشید:

بهترین فیلم
سعید ملکان که در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر توانست سیمرغ بلورین بهترین فیلم را برای فیلم «تنگه ابوقریب» به کارگردانی بهرام توکلی دریافت کند، امسال نیز با فیلم سینمایی «غلامرضا تختی» به کارگردانی توکلی در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر حضور دارد. فیلمی که به‌نظر می‌رسد مانند تجربه قبلی، حال و هوایی به‌کل متفاوت از کارنامه فیلمساز دارد و یکی از آثار کنجکاوی‌برانگیز جشنواره محسوب می‌شود.   تهیه‌کننده و کارگردان «تنگه ابوقریب» امسال «غلامرضا تختی» را به جشنواره رسانده‌اند بهترین کارگردانی
ابراهیم حاتمی‌کیا با «به وقت شام» و بهرام توکلی با «تنگه ابوقریب» سال گذشته در جشنواره ملی فیلم فجر به صورت مشترک سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی را دریافت کردند. حاتمی‌کیا در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر حضور ندارد و تا به امروز هم خبری درباره پروژه تازه او در سینما منتشر نشده است.

بهرام توکلی دیگر دارنده سیمرغ بهترین کارگردانی جشنواره سی‌وششم هم، همان‌طور که اشاره شد با فیلم سینمایی «غلامرضا تختی» در بخش سودای سیمرغ این دوره از جشنواره شرکت می‌کند و طبق جدول قرعه‌کشی اکران در سینمای رسانه‌ها می‌توان آن را فیلم افتتاحیه این بخش قلمداد کرد.

بهترین بازیگر مرد
امین حیایی در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر، دیپلم افتخار بهترین بازیگر مرد را برای بازی در فیلم سینمایی «شعله‌ور» به کارگردانی حمید نعمت‌اله دریافت کرد، این بازیگر در سی و هفتمین جشنواره ملی فیلم فجر، با فیلم سینمایی «درخونگاه» به کارگردانی سیاوش اسعدی حضور دارد.

جالب این است که امیر جدیدی که سال گذشته سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد را برای بازی در فیلم «تنگه ابوقریب» به کارگردانی بهرام توکلی دریافت کرد، در این دوره از جشنواره حضور ندارد.
 

امیر جدیدی به‌رغم درخشش در جشنواره گذشته امسال فیلمی در ویترین فجر ندارد جدیدی بازیگر اصلی فیلم سینمایی «غلامرضا تختی» به کارگردانی بهرام توکلی در آغاز فیلمبرداری بود که در میانه راه، به دلایلی از این پروژه کنار کشید.

بهترین نقش مکمل مرد
جمشید هاشم‌پور بازیگر باسابقه سینما دیگر بازیگر فیلم «دارکوب» بود که در دوره گذشته موفق به شکار سیمرغ شد.
 
هاشم‌پور و حیایی دو بازیگر سیمرغ‌گرفته جشنواره سی‌وششم با «درخونگاه» در جشنواره سی‌وهفتم
سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر به جمشید هاشم‌پور برای بازی در «دارکوب» به کارگردانی بهروز شعیبی تقدیم شد و این بازیگر هم امسال با فیلم سینمایی «درخونگاه» به کارگردانی سیاوش اسعدی در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر حضور خواهد داشت.

بهترین بازیگر زن
سارا بهرامی که توانست برای بازی در نقش یک زن معتاد در «دارکوب» به کارگردانی بهروز شعیبی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن سی و ششمین جشنواره فیلم فجر را دریافت کند، امسال با فیلم «جمشیدیه» به کارگردانی یلدا جبلی در جشنواره فیلم فجر حضور دارد.

«جمشیدیه» دومین تجربه کارگردانی جبلی پس از فیلم «داره صبح میشه» محسوب می‌شود.

بهترین نقش مکمل زن
سحر دولت‌شاهی که توانست در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر سیمرغ بلورین نقش مکمل زن را برای بازی در ۲ فیلم سینمایی «عرق سرد» به کارگردانی سهیل بیرقی و «چهار راه استانبول» به کارگردانی مصطفی کیایی دریافت کند، از دیگر سیمرغ‌داران غایب جشنواره سی‌وهفتم است.

دولت‌شاهی علاوه‌بر این دو فیلم سال گذشته فیلم «امیر» به کارگردانی نیما اقلیما را هم در ویترین جشنواره سی‌وششم داشت.

بهترن فیلمنامه
کامبوزیا پرتوی برای فیلم «کامیون» و هومن سیدی برای فیلم «مغزهای کوچک زنگ زده» سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه جشنواره سی و ششم را به صورت مشترک دریافت کردند که این ۲ کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس نیز در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر فیلم ندارند.

بهترین فیلمبرداری
سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر به علیرضا زرین‌دست برای فیلم «سرو زیر آب» رسید؛ این فیلمبردار باسابقه سینمای ایران در این دوره از جشنواره فیلم فجر با فیلم «تیغ و ترمه» به کارگردانی کیومرث پوراحمد حضور دارد.   زرین‌دست پس از شکار سیمرغ با «سرو زیر آب» امسال «تیغ و ترمه» را در جشنواره دارد بهترین تدوین
 بهرام دهقانی و محمد نجاریان در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر برای تدوین «عرق سرد» به کارگردانی سهیل بیرقی، سیمرغ بلورین دریافت کردند.
دهقانی در این دوره از جشنواره تدوین فیلم‌های «آشفته‌گی» به کارگردانی فریدون جیرانی، «ایده اصلی» به کارگردانی آزیتا موگویی، «بنفشه آفریقایی» مونا زندی حقیقی، «متری شش و نیم» به کارگردانی سعید روستایی حضور دارد و با این حساب می‌توان او را پرکار سیمرغ‌دار جشنواره سی‌وششم در ویترین جشنواره سی‌وهفتم دانست.
 
بهرام دهقانی با تدوین ۴ فیلم یکی از سیمرغ‌داران پرکار در جشنواره سی‌وهفتم است
بهترین موسیقی متن
سیمرغ بلورین بهترین موسیقی سی و ششمین جشنواره فیلم فجر نیز به کارن همایونفر برای ساخت موسیقی «به وقت شام» تقدیم شد، این آهنگساز در دوره سی‌وهفتم از جشنواره فیلم فجر ساخت موسیقی فیلم سینمایی «آشفته‌گی» به کارگردانی فریدون جیرانی را برعهده دارد.

بهترین صدابرداری
در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر رشید دانشمند سیمرغ بلورین بهترین صدابرداری را برای فیلم سینمایی «تنگه ابوقریب» دریافت کرد. این صدابردار امسال نیز با فیلم سینمایی «غلامرضا تختی» به کارگردانی بهرام توکلی حضور دارد.

بهترین صداگذاری
علیرضا علویان در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر سیمرغ بهترین صداگذاری را برای فیلم‌های «به وقت شام» ابراهیم حاتمی کیا و «مغزهای کوچک زنگ‌زده» به کارگردانی هومن سیدی دریافت کرد.
 
علویان با صداگذاری ۴ فیلم از سیمرغ‌داران پرکار جشنواره امسال است
این صداگذار در این دوره از جشنواره فیلم فجر با فیلم‌های «آشفته‌گی» به کارگردانی فریدون جیرانی، «بنفشه آفریقایی» به کارگردانی مونا زندی حقیقی، «خون خدا» به کارگردانی مرتضی علی ‌عباس‌میرزایی، «درخونگاه» به کارگردانی سیاوش اسعدی حضور دارد.

بهترین طراحی لباس
سیمرغ بلورین بهترین طراحی لباس در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر به سارا خالدی‌زاده برای فیلم «بمب، یک عاشقانه» به کارگردانی پیمان معادی اهدا شد، این هنرمند در دوره سی و هفتم فیلم فجر فیلم ندارد.

بهترین طراحی صحنه
عباس بلوندی طراح صحنه نیز که در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر، سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه را برای فیلم «سرو زیر آب» به کارگردانی محمدعلی باشه آهنگر دریافت کرد، در این دوره از جشنواره فیلم فجر فیلمی ندارد.

بهترین چهره‌پردازی
سعید ملکان در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر سیمرغ بلورین بهترین چهره‌پردازی را برای «تنگه ابوقریب» به کارگردانی بهرام توکلی دریافت کرد، این هنرمند در دوره سی‌وهفتم جشنواره فیلم فجر با «غلامرضا تختی» به کارگردانی بهرام توکلی حضور دارد.

بهترین جلوه‌های ویژه میدانی
سیمرغ بلورین بهترین جلوه‌های ویژه میدانی سی و ششمین جشنواره فیلم فجر به محسن روزبهانی برای فیلم «تنگه ابوقریب» رسید که این هنرمند هم امسال فیلمی در جشنواره ندارد تا نامش در میان سیمرغ‌داران غایب جشنواره سی‌وهفتم قرار بگیرد.

بهترین جلوه ویژه بصری
فرید ناصر فصیحی هم که در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر سیمرغ بلورین بهترین جلوه‌های ویژه بصری را برای فیلم «چهارراه استانبول» دریافت کرده بود، در این دوره از جشنواره حضور ندارد.

منبع:مهر

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۳۲۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای فیلمساز ایرانی

به گزارش قدس آنلاین، چهل و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم در مسکو با اهدای جایزه سنت جرج طلایی به فیلم «شرم» محصول مکزیک و قطر به کار خود پایان داد. جایزه سنت جرج نقره‌ای بهترین کارگردانی به همراه دو جایزه جنبی جایزه نت پک [شبکه ارتقای سینمای آسیا] و جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران به فیلم «آه سرد» ساخته ناهید عزیزی صدیق از ایران اهدا شد.

 چهل و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم مسکو (MIFF) کار خود را  به پایان رساند.

نیکیتا میخالکف رئیس جشنواره با اشاره به این که «هشت روز جشنواره، با نمایش ۲۴۰ فیلم از ۵۶ کشور، ۳۸۰ نمایش در ۹ سینما، ۳۹ هزار تماشاگر و بیش از ۷٫۵ هزار مهمان و حضور بیش از ۱۶۰۰ نماینده رسانه برگزار شده است، برپایی این دوره جشنواره را حاصل یک عملکرد خوب ارزیابی کرد.

برنده جایزه بزرگ سنت جرج طلایی این دوره جشنواره، میگل سالگادو کارگردان مکزیکی با فیلم «شرم» محصول مکزیک و قطر بود. این درام داستان دو نوجوان است که توسط یک باند خلافکار اسیر می‌شوند. یکی از آنها می‌میرد، دومی موفق به فرار می‌شود، اما او با خود مبارزه می کند و نمی‌تواند به بستگان دوستش در مورد مرگ خود بگوید. کارگردان فیلم پس از دریافت جایزه گفت: «ما این فیلم را درباره معضل بسیار جدی حضور و مشارکت جوانان در باندهای خلافکار و جنایتکار ساختیم که در مکزیک با آن مبارزه کرده‌ایم و هنوز هم می‌جنگیم.

جایزه سنت جرج نقره‌ای بهترین کارگردانی به همراه دو جایزه جنبی جایزه نت پک [شبکه ارتقای سینمای آسیا] و جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران به فیلم «آه سرد» ساخته ناهید عزیزی صدیق از ایران اهدا شد.
او هنگام دریافت جایزه گفت: حضور در این سالن برای من افتخار بزرگی است. از هیئت داوران جشنواره بسیار سپاسگزارم.

جایزه بهترین بازیگر مرد به خوان رامون لوپز برای «شرم» اهدا شد. و ماریکه بیکیرش بازیگر فیلم آلمانی «شلیمازل» جایزه بهترین زن را دریافت کرد.
همچنین جایزه نقره‌ای سنت جرج به فیلم «دروغگو» ساخته یولیا تروفیمووا در مسابقه «پرومیز روسیه» رسید.
سرگئی اورسولیاک کارگردان روسی به دلیل کمک به پیشرفت سینما جایزه ویژه سنت جرج دریافت کرد.

هیئت داوران فیلم «شریک‌ها» ساخته خوزه ماریا فلورس کارگردان اسپانیایی را به عنوان بهترین فیلم کوتاه معرفی کردند. جایزه بهترین فیلم مستند «رخ» ساخته سام کلانتری از ایران اهدا شد.

همچنین جایزه ویژه هیئت داوران به فیلم «نیروانا» به کارگردانی آصف اسلام از بنگلادش رسید. این فیلم صامت سیاه و سفید شبیه یک آلبوم عکس، داستان سفر درونی سه شخصیت را روایت می‌کند.

در مراسم اختتامیه شخصیت‌های مشهور سینما و فرهنگ روسیه از جمله بازیگران سرگئی گرماش و ماکسیم استویانوف، بازیگران زن اکاترینا ولکووا و اولسیا سودزیلوسکایا، کارگردانان الکسی اوچیتل و سرگئی اورسولیاک، نویسنده الکساندر تسیپکین حضور داشتند. سازندگان و بازیگران فیلم سینمایی «تندر اصلی: بازی» که فیلم اختتامیه جشنواره شد نیز معرفی شدند.

این جشنواره در سال ۱۹۳۵ تأسیس شد که آن را به دومین جشنواره قدیمی فیلم جهان پس از رویداد ونیز تبدیل کرد. در سال ۱۹۹۵ اعلام شد که جشنواره فیلم سالانه می‌شود، اگرچه در سال‌های ۱۹۹۶ و ۱۹۹۸ برگزار نشد اما از سال ۱۹۹۹، MIFF هر سال برگزار می‌شود.

چهل و ششمین جشنواره بین المللی فیلم مسکو (MIFF) از ۱۹ تا ۲۶ آوریل ۲۰۲۴ (۳۱ فروردین تا ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) در پایتخت روسیه برگزار شد.

دیگر خبرها

  • گراوید از میاندوآب نامزد دریافت بهترین فیلم کوتاه جشنواره لتونی شد
  • کشتی خوزستان روی ریل موفقیت قرار گرفته است
  • عاشقانه شمس و مولانا رکورد کمدی‌ها را زد/تغییر ناگهانی دبیر اقوام
  • سومین سفر «شتر و آسیابان» به مراکش
  • ۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو
  • یکی از بهترین آموزشگاه‌های آرایشگری مردانه در تهران با مدرک بین المللی
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای فیلمساز ایرانی
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای سام کلانتری
  • گروه های جشنواره هنرهای نمایشی مازندران معرفی شدند
  • معرفی گروه‌های راه یافته به مرحله استانی جشنواره هنر‌های نمایشی