Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-03@12:36:50 GMT

میلیاردر‌های ایرانی میلیونر می‌شوند

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۳۲۷۳۰

میلیاردر‌های ایرانی میلیونر می‌شوند

همتی، رییس کل بانک مرکزی که این روز‌ها با اقدامات پیاپی نهاد تحت تصدی‌اش در بازار‌های پولی و مالی بر صدر اخبار نشسته است، هفته گذشته خبر از اجرای طرحی داد که هر چند تازه نبود، اما فضای رسانه‌ای ایران را به شدت تحت تاثیر قرار داد.

او از ارائه لایحه حذف چهار صفر از پول ملی ایران به دولت خبر داد و وقتی همهمه‌ها در این خصوص بالا گرفت، اعلام کرد که این طرح حداقل دو سال دیگر اجرایی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اولین بار نیست که موضوع حذف صفر از پول ایران در دستور کار قرار می‌گیرد، جدی‌ترین اتفاقی که در این عرصه افتاد وقتی بود که جهش ناگهانی نرخ ارز در سال ۱۳۹۱ رخ داد و دلار به محدوده چهار هزار تومان، وارد شد. آن روز‌ها هم از ضرورت حذف سه صفر از پول ملی ایران می‌گفتند.

واحدی که هیچ گاه به رسمیت شناخته نشد

ریال واحد چندان خوش اقبالی نبود. به نظر می‌رسید تنها در شناسنامه، نام پول ملی ایران ریال است. مردم ایران از همان اوایل سده چهاردهم، وقتی ریال واحد پول ملی ایران شد نیز تومان را در توضیح میزان قیمت اجناس و حتی دارایی خود به کار می‌بردند. هر تومان ۱۰ ریال می‌شد و هر چند مشتقات تومان، یعنی ریال نیز آن روز‌ها ارزش داشت و سکه‌ها دو ریالی و ۵ ریالی و حتی کوچکتر از آن قدرت خرید داشتند، اما در محاوره به سکه دو ریالی، " دو زاری" و به سکه ۵ ریالی "۵ زاری" و به قطعات کوچکتر نیز ده شاهی و ... می‌گفتند، اما ریال را هیچ وقت در محاوره نیز جای ندادند.

پول ملی

معلوم نبود دلیل این بی‌اقبالی چیست. کم کم در سالیان آتی وقتی موج تورم، هر سال بخشی از ارزش پول ملی را می‌بلعید، خود به خود صفری از واحد پول ملی افتاده بود و مردم قیمت‌ها را به تومان عنوان می‌کردند.

در سالیان اخیر، اما این حذف به یک صفر بسنده نشد، در محاوره یک تومان معنای یک میلیون تومان و نه یک هزار تومان را دارد و این بدان معناست که ایرانیان خود راسا به حذف نه یک صفر و دو صفر و چهار صفر که هفت صفر از پول ملی اقدام کرده و یک تومان را برابر با یک میلیون تومان ارزیابی می‌کنند. ارزش پول ایران در سال ۱۳۹۷ نیز کاهشی جدی را تجربه کرده است، برخی اظهار نظر‌ها مستند به این نکته است که با حذف صفر‌ها ارزش پول ایران در جهان، بازگردانده می‌شود.

حذف صفر؛ آری یا نه

هر چند حذف صفر از واحد پول ایران موافقانی جدی دارد، اما بررسی‌ها نشان از آن دارد که شمار مخالفان این طرح به تدریج با ورود کارشناسان و اساتید اقتصاد دانشگاه رو به افزایش است.

علی قنبری، کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه را می‌توان در جرگه موافقان ارزیابی کرد. وی می‌گوید: این اقدام می‌تواند مبادلات اقتصادی ایران را تسهیل کند. شهباز حسن پور بیگلری، عضو کمیسیون اقتصادی نیز با اشاره مصوبه دولت در جریان بررسی لایحه بانک مرکزی در خصوص حذف ۴ صفر از پول ملی، گفت: این بهترین اقدام در راستای ساده‌سازی اعداد است.

با این وجود کم نیست شمار کارشناسانی که این طرح را طرحی فاقد مبنا و مفهوم مشخص برای اقتصاد می‌دانند. طهماسب مظاهری در این زمینه گفته است در شرایط فعلی اولویت اقتصاد ما اصلاح زیرساخت‌های پولی و بانکی است نه حذف صفر از پول ملی، همچنین در حال حاضر دولت ظرفیت حذف صفر از پول ملی را به شکل صحیح ندارد و ممکن است دچار انحراف و کج روی شود.

دژپسند، وزیر امور اقتصادی و دارایی، اما نظری متفاوت ارائه کرده است. وی می‌گوید: به عنوان نظر شخصی اجازه دهید حرفی در این باره نزنم و نظر وزارتخانه را کار کنیم و آنجا اعلام خواهم کرد.

پول ملی

ایستگاه پایانی کجاست؟

دولت پیش‌تر لایحه‌ای را به تصویب رسانده است که بر تبدیل واحد پول ایران از ریال به تومان دلالت دارد. انگار قرار است از پس نزدیک به نود سال عدم استفاده از واحد پولی ریال، بالاخره نام این واحد پولی در شناسنامه تغییر کرده و از ریال به تومان بدل شود. حالا باید دید تبدیل واحد پولی ایران از ریال به تومان که در دل خود حذف یک صفر را گنجانده است، با لایحه حذف چهار صفر، به معنای خداحافظی ۵ صفر از اسکناس‌های ایران است یا خیر.

البته همتی گفته است تا دو سال دیگر در صورت حذف صفر‌ها هر هزار تومان برابر با یک تومان خواهد شد.

باید منتظر ماند و دید ایرانیانی که سالیان طولانی است به میلیونر بودن عادت کرده‌اند با این تغییر می‌توانند با شمارش دارایی شان در مقیاس هزار، کنار بیایند؟ در صورت اجرایی شدن این طرح تا دو سال دیگر میلیاردر‌ها میلیونر می‌شوند و میلیونر‌ها در قامت هزار دارایی شان را به شمار در می‌آورند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: بانک مرکزی حذف چهار صفر پول ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۳۲۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساندار پیچای در یک قدمی میلیاردر شدن

ساندار پیچای، مدیرعامل آلفابت (شرکت مادر گوگل) در آستانه دستیابی به ثروت ۱۰ رقمی است که یک دستاورد کم‌سابقه برای یک مدیر فناوری غیربنیانگذار است.

به گزارش ایسنا، از زمانی که پیچای ۵۱ ساله در سال ۲۰۱۵، مدیرعامل گوگل شد، ارزش سهام این شرکت بیش از ۴۰۰ درصد رشد کرد و عملکرد قابل توجهی در مقایسه با عملکرد شاخص‌های اس اند پی ۵۰۰ و نزدک در مدت مشابه داشت. ارزش سهام این شرکت روز جمعه پس از انتشار گزارش درآمدهای سه ماهه اول که بهتر از حد مطلوب بود، به رکورد جدیدی رسید. درآمد این شرکت با رشد مبتنی بر هوش مصنوعی در واحد رایانش ابری، تقویت شد. همچنین، برای نخستین بار در تاریخ خود، سود نقدی معرفی کرد.

بر اساس داده‌های شاخص میلیاردرهای بلومبرگ، افزایش ارزش سهام این شرکت در کنار پاداش سنگین سهام که ساندار پیچای را به یکی از پردرآمدترین مدیران عامل جهان تبدیل کرده است، ثروت او را به نزدیک به یک میلیارد دلار رسانده است.

این یک پیشرفت قابل ملاحظه برای ساندار پیچای است که اهل چنای هند است و در یک آپارتمان دو اتاقه بزرگ شد که او و برادر کوچکترش، در کف اتاق نشیمن می‌خوابیدند. او در مصاحبه‌هایش گفته است که در طول دوران کودکی‌اش، تلویزیون یا خودرو نداشتند. گاهی حتی آب لوله کشی هم نداشتند.

اولین تلفن، وقتی ۱۲ سال داشت وارد خانه آنها شد و به گفته خودش، او را با امکانات فناوری آشنا کرد. این موضوع، همراه با کنجکاوی در مورد شغل پدرش به عنوان مهندس برق شرکت انگلیسی  GEC،، پیچای جوان را به صنعت فناوری جذب کرد.

او در مدرسه، عالی بود و سرانجام توانست به موسسه معتبر فناوری هند در خاراگپور راه پیدا کرده و در رشته مهندسی تحصیل کند. وقتی او بورسیه تحصیلی دانشگاه استنفورد را دریافت کرد، پدرش ۱۰۰۰ دلار از پس انداز خانواده (بیش از حقوق سالانه‌اش) برداشت تا هزینه بلیت هواپیمای پیچای و سایر هزینه‌هایش را تامین کند.

پیچای در مصاحبه‌ای در سال ۲۰۱۴ گفت: پدر و مادرم همان کاری را کردند که بسیاری از والدین در آن زمان انجام می‌دادند. آنها بخش زیادی از زندگی خود را فدا کردند و از درآمد قابل تصرف خود برای اطمینان از تحصیل فرزندانشان استفاده کردند.

او پس از اخذ مدرک عالی دیگر در مدرسه وارتون دانشگاه پنسیلوانیا، مدتی به عنوان مشاور در شرکت مک‌کنزی فعالیت کرد و در سال ۲۰۰۴ به عنوان مدیر محصول به گوگل پیوست و ساخت پروژه‌های بزرگی مانند نوار ابزار گوگل و گوگل کروم را مدیریت کرد.

تسهیل کننده بزرگ

پیچای در سال ۲۰۱۵ توسط لری پیج یکی از بنیانگذاران گوگل، به عنوان مدیرعامل گوگل انتخاب شد، در حالی که خود پیج، مدیر عامل هلدینگ تازه تاسیس آلفابت شد. پیچای، سمت مدیرعامل آلفابت را در سال ۲۰۱۹، پس از این که لری پیج و سرگئی برین، بنیانگذار دیگر گوگل، از مدیریت امور روزانه کنار رفتند، بر عهده گرفت.

برین و پیج که مجموعا حدود ۳۰۰ میلیارد دلار دارایی خالص دارند، در نامه‌ای در سال ۲۰۱۹ درباره پیچای چنین گفتند: از زمان تاسیس آلفابت، هیچ کسی نیست که بیشتر به او اعتماد کرده باشیم و هیچ فردی بهتر از او برای هدایت گوگل و آلفابت به سمت آینده، وجود ندارد.

پیچای در دوران مدیرعاملی خود، بر گسترش لاین محصولات گوگل و اضافه شدن دستیار گوگل، گوگل هوم، گوگل پیکسل، گوگل ورک اسپیس و محصولات دیگر، نظارت داشته است. او همچنین اولین کسی بود که از هوش مصنوعی استقبال کرد و آن را «فرصت یک باره در یک نسل» نامید.

در حالی که آلفابت به دلیل محصولات هوش مصنوعی خود، ‌هدف انتقاد قرار گرفته است و برخی از سرمایه‌گذاران توانایی این غول فناوری را برای رقابت با شرکت  OpenAI زیر سوال برده‌اند، گزارش درآمد اخیر، این اطمینان را ایجاد کرد که هزینه‌های صورت گرفته برای این فناوری، در حال به ثمر نشستن است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، دارایی خالص پیچای شامل ۴۲۴ میلیون دلار دارایی سهام و همچنین حدود ۶۰۰ میلیون دلار به دست آمده از فروش سهام از زمانی است که مدیرعامل شد. شاخص ثروت بلومبرگ فرض را بر این گذاشته که سهام فروخته شده برای سرمایه گذاری مجدد در بازار سهام، مورد استفاده قرار گرفته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل احیا شد
  • احیای ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل
  • بیش از ۲هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی در خوزستان پرداخت شد
  • بیش از ۴ هزار میلیارد ریال برای احیای واحدهای تولیدی سیستان و بلوچستان هزینه شد
  • «توهین» میلیاردر‌های به تماشاگران
  • لحظه انهدام کشتی میلیاردر اسرائیلی توسط حوثی‌ها
  • نخستین واحد پرورش قارچ صنعتی در جوین خراسان رضوی افتتاح شد
  • ساندار پیچای در یک قدمی میلیاردر شدن
  • رشد ۴۴ درصدی مبلغ تسهیلات پرداختی در سال ۱۴۰۲
  • ۵۰ واحد مسکونی در خراسان جنوبی بر اثر سیلاب اخیر خسارت دید