Web Analytics Made Easy - Statcounter

بی‌تفاوتی دولت و یا سیاسی نمودن این معضلات نه‌تنها کمکی به حل آن‌ها نخواهد کرد که موجب می‌شود تا در سال‌های آینده آمارهای نگران‌کننده‌تری به گوش برسد.

سرویس سیاست مشرق - مینو محرز رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران به تازگی اعلام کرده که:

«از دو سال پیش اصلی‌ترین راه انتقال ایدز در کشور تماس جنسی است. زمانی انتقال این بیماری ۹۷ درصد در معتادان مرد و سه درصد در زنان معتاد بود، اما طی دو سال اخیر تعداد زنان مبتلا از طریق روابط جنسی ۱۰ برابر شده است».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خانم محرز اضافه می‌کند: «در کشور بیش از ۳۴ هزار نفر مبتلا به ایدز ثبت شده است که از این تعداد ۱۶ یا ۱۷ هزار نفر از مبتلایان تحت درمان مداوم قرار دارند ولی سایر این افراد درمانی انجام نداده‌اند یا تحت مراقبت مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری قرار ندارند» [۱].

تحصیل‌کرده‌هایی که نیازمند آموزش هستند

رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران، درباره دلایل این معضل، همچون موارد مشابه پای فرهنگ و آموزش را به میان کشیده و اظهار کرد: «آموزش‌وپرورش درباره مسائل جنسی صحبت نمی‌کند زیرا معتقد است دانش‌آموزان بی‌بندوبار می‌شوند و این مشکلی است که ما با آن مواجه هستیم...اکثر مبتلایان به ویروس ایدز در کشور ۲۵ تا ۴۰ ساله هستند و به علت ضعف اطلاع‌رسانی و نبود آموزش در مورد انتقال ایدز از طریق رفتارهای پرخطر جنسی، جوانان در معرض ابتلا به این بیماری هستند».

هرچند خانم محرز، عدم ارائه آموزش‌های جنسی به جوانان را به‌عنوان ریشه اصلی افزایش ۱۰ برابر ایدز در میان زنان از طریق روابط جنسی معرفی می‌نماید که در بخش دیگری از مصاحبه خود اشاره دارد که «بیماران جدید اغلب تحصیل‌کرده هستند و از سطح اجتماعی خوبی برخوردارند».

بیشتر بخوانید: دولت بودجه برنامه استراتژیک ایدز را از قلم انداخت پیدا و پنهان آمار «ایدز» در ایران

سن، سطح اجتماعی و تحصیلات مبتلایان جدید ایدز نشان می‌دهد که این طیف نه کودکان دانش‌آموز مدارس ابتدایی هستند و نه اقشاری از طبقات پایین و حاشیه‌نشین که دسترسی به آموزش‌های لازم را نداشته باشند. این‌ها غالباً افرادی هستند که در دوران تحصیل دانشگاهی، واحد درسی «تنظیم خانواده» را گذرانده و به‌واسطه گسترش محتواهای مرتبط در فضای مجازی، نسبت به موضوع «انتقال ایدز از طریق رفتارهای پرخطر» اطلاع دارند.

اما باید پرسید" چرا با وجود آموزش در دانشگاه‌های و در میان اقشار جوان، نمودار مبتلایان به بیماری ایدز از طریق ارتباطات غیراخلاقی این گونه شتاب گرفته است".

آموزش جنسی جایگزین تقوای جنسی

در طی چند سال اخیر با بروز هر نوع از ناهنجاری اخلاقی، یک کلیدواژه به‌طور هدفمند از سوی جریان‌های خاص داخلی تکرار شده است:" آموزش". اوج این مسئله با بحث بر سر سند ۲۰۳۰ و مجادله برای اجرا یا توقف آن در فضای فرهنگی کشور بود که آموزش جنسی در آن به‌عنوان موضوعی که باید به کودکان بدون محدودیت‌های اخلاقی و دینی آموزش داده شود، دیده‌شده است.

در واکنش به همین نگاه، حسن رحیم‌پور ازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اسفندماه سال ۹۵ در نشست بررسی تربیت و آموزش لیبرالی یا اسلامی در سند ۲۰۳۰ با عنوان برجام آموزشی که به همت انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در تالار شیخ انصاری این دانشکده برگزار شد، گفت:

آموزش مسائل جنسی به کودک را حق او می‌دانند، ولی آموزش تقوای جنسی و حیا به کودک را پایمال کردن حق او به حساب می‌آورند. [۲]

بایگانی کردن قانون حجاب و عفاف

طی سال‌های گذشته، قانون حجاب و عفاف که با هدف توسعه فرهنگ عفاف و حجاب و کاهش معضل بدحجابی برای ۱۲ دستگاه اجرایی وظایفی را تعیین کرده، به‌طور جدی از سوی دولت قبل و فعلی مورد بی‌مهری قرارگرفته است؛ تا آنجا که به گفته عزت‌الله ضرغامی، «مقام معظم رهبری نیز در چندین بار نسبت به اجرایی نشدن این قانون تذکر داده‌اند». [۳]

کبری خزعلی، رئیس شورای زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی، هم با اشاره به تصویب قانون عفاف و حجاب در سال ۸۵ و مسئولیت نهادها و وزارتخانه‌های مختلف در این خصوص، از خلاصه شدن اقدامات حوزه عفاف و حجاب به برگزاری چند نمایشگاه در طول سال سخن گفت؛ وی در مصاحبه خود به مانتوهایی اشاره کرد که ظاهراً جنس آن از تور و نایلون است! پوششی که به اعتقاد وی یک تهدید فرهنگی و اقتصادی محسوب می‌شوند. [۴]

سردار حسین اشتری هم تیرماه ۹۵ در نخستین جشنواره چادرهای آسمانی که در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد، با انتقاد از اجرایی نشدن قانون عفاف و حجاب و بی‌توجهی سایر نهادهای مسئول نسبت به این مسئله گفت: «امروز هر کسی که می‌خواهد حتی از یک شهرستان نماینده مجلس شود می‌گوید گشت ارشاد را برمی‌دارم هر کسی هم که می‌خواهد رئیس‌جمهور شود همین شعار را می‌دهد».

ولنگاری در نظارت بر شبکه‌های اجتماعی

از سوی دیگر ملاحظات سیاسی و نگرش‌های انتخاباتی موجب شده تا دولت، بدون توجه به پیامدهای فرهنگی، راه را برای توسعه همه‌جانبه شبکه‌های اجتماعی غیر ایرانی فراهم کند. هنگامی‌که تلگرام آن هم به دلیل تخلفات امنیتی این شبکه اجتماعی در ایران با فشار نهادهای امنیتی و قضای به صورت نصف و نیمه فیلتر شد، شبکه اجتماعی دیگری به نام اینستاگرام با ابعاد تخریبی گسترده‌تری بدون هیچ محدودیتی در حال افزایش شمار مخاطبین بود.

فقدان نوع فیلترینگ مؤثری در فضای اینستاگرام از یک‌سو و نوع کاربری این شبکه اجتماعی در انتشار تصاویر و فیلم‌های شخصی از سوی دیگر، موجب شده تا قاتلان فرهنگی بدون دغدغه خاطر، محتوای غیراخلاقی و مخرب خود در این فضا بازنشر دهند.

این ولنگاری در حوزه نظارت و کنترل بر شبکه‌های اجتماعی تنها یک بعدازاین ماجرا بوده است، وجه دیگر" وعده‌های تقریباً هیچ" دولت در جهت حمایت از شبکه‌های اجتماعی بومی بوده که عملاً هیچ‌گاه محقق نشد. به‌طوری‌که منصور امینی مسئول سازمان فضای مجازی سراج آذرماه ۹۷ در اجلاسیه فضای مجازی و گردهمایی تخصصی فعالان فضای مجازی خراسان‌جنوبی با موضوع «ایثار، جهاد و شهادت»، با بیان اینکه امروز در فضای شبکه‌های اجتماعی تکلیفمان با خودمان معلوم نیست، اظهار داشت: «متأسفانه دولت سابق و دولت فعلی به هیچ‌کدام از تدابیر رهبری در حوزه فضای مجازی در لایه‌های مختلف اهمیت ندادند». امینی ضمن گلایه از وزیر ارتباطات با بیان اینکه با شعار و حرف کاری پیش نمی‌رود، اعلام کرد: «متأسفانه وزیر ارتباطات نیز از روزی که بر سر کار آمد، به سمت بومی‌سازی نرفته است». [۵]

سرنگ آلوده چهارشنبه سفید

افزایش ۱۰ برابر زنان مبتلا به ایدز از طریق روابط جنسی طی دو سال اخیر هم‌زمانی معناداری با توسعه فعالیت‌های فمینیستی در کشور دارد. فشار برای ورود زنان به ورزشگاه‌های، سهم‌خواهی مدیریتی برای زنان، جنسیتی کردن جذب دانشجو در مراکز دانشگاهی با افزایش پذیرش دختران، کم‌توجهی به رشد فرهنگی و اخلاق زنان، ساخت کمپین‌های ضد حجاب برای حمایت از بی‌بندوباری و عفت‌زادیی از دختران بسترهایی برای این معضل بوده است.

راه‌اندازی کمپین‌های چهارشنبه سفید و یا دختران انقلاب به بهانه مخالفت با آنچه حجاب اجباری خوانده می‌شود، بهانه بود برای تغییر در پوشش زنان و کشف حجاب بوده است. تلاش برای برهنه سازی زنان و دختران ایرانی به‌مثابه سرنگ‌های آلوده راه را برای مناسبات غیراخلاقی هموارتر کرده و بر میزان رشد رفتارهای پرخطر تأثیر جدی داشته است.

حالا بایستی از مسئولین مربوطه در دولت این سؤال پرسیده شود که چه کسانی در این امر کوتاهی کرده‌اند؟

پاسخ رسانه‌های معاند و ضدانقلاب همچون همیشه سیاست‌های فرهنگی جمهوری اسلامی را نشانه رفته است. برخی از شبکه‌های فارسی‌زبان تلاش کرده‌اند تا این افزایش ۱۰ برابری ایدز در زنان را نتیجه سیاست ایران در افزایش نسل معرفی کنند؛ و برنامه افزایش جمعیت کشور را به دلیل کاهش اقدامات پیشگیرانه موجب افزایش آمار ایدز در زنان بنمایانند.

این در حالی است که تولید نسل با هدف افزایش فرزندان در ساختار سالم خانواده انجام می‌شود که عمدتاً از این معضلات جنس به دور هستند اما بیماری‌هایی همچون ایدز در بستر رفتارهای پرخطر خارج از روابط شرعی اتفاق می‌افتند.

از سوی دیگر آموزش به‌تنهایی عامل مناسبی برای نسل جوانان تحصیل‌کرده جهت کاهش رفتارهای پرخطر نیست؛ کما اینکه بسیاری از آن‌ها نسبت به خطرات رفتارهای جنسی خارج از چارچوب خانواده آگاهی دارند.

چنانچه ارائه آموزش‌های جنسی در مدارس و دانشگاه‌ها تا این حد مؤثر بود، اکنون دولت‌های غربی با سال‌ها آموزش دختران و پسران جوانانشان نمی‌بایست شاهد رشد فزایند تجاوزهای جنسی باشد؛ اما این مسئله به شکل جدی دامن‌گیر آن‌هاست.

در اینجا نیز بایستی به چند نکته توجه داشت: نخست حل مشکلات و موانع ازدواج به‌منظور تسهیل امر تشکیل خانواده و در گام بعد توسعه تقوا و حیای جنسی در میان اقشار جوان و کاهش نگرش‌های جنسیتی فمینیستی در خصوص حضور اجتماعی زنان.

بی‌تفاوتی دولت و یا سیاسی نمودن این معضلات نه‌تنها کمکی به حل آن‌ها نخواهد کرد که موجب می‌شود تا در سال‌های آینده آمارهای نگران‌کننده‌تری به گوش برسد.

[۱] https://www.jamaran.ir/fa/tiny/news-۱۰۸۵۲۶۱

[۲] http://didban.ir/fa/news-details/۳۷۴۴۳//

[۳] https://www.tabnak.ir/fa/news/۸۱۵۵۹۳/

[۴] http://didban.ir/fa/news-details/۳۶۲۰۲//

[۵] http://didban.ir/fa/news-details/۴۲۴۹۷//

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز اعتراضات فرانسه بودجه 98 جام ملت های آسیا آموزش مسایل جنسی ایدز چهارشنبه سفید حسن رحیم پور ازغدی دختران انقلاب عزت الله ضرغامی قانون حجاب و عفاف کبری خزعلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۳۲۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت عجیب از تلاش‌ها برای تعطیلی خانه امن زنان | درها را قفل کردیم، دخترها در آشپزخانه جمع شده و گریه می‌کردند!

فاطمه باباخانی، مدیرعامل خانه مهر شمس آفرید، از تلاش بهزیستی استان آذربایجان غربی برای تعطیلی این موسسه مردم نهاد و خانه امن مربوط به آن خبر داد.

مهر شمس آفرید یک موسسه مردم نهاد برای توانمندسازی زنان آسیب دیده است که برای کاهش آسیب‌های اجتماعی و خانواده زنان و کودکان فعالیت می‌کند. روز گذشته پیش مدیرعامل این موسسه در شبکه ایکس در مورد احتمال تعطیلی خانه امن موسسه با فشارهای بیرونی نوشت و در گفت‌وگو با «شبکه شرق» از جزییات آن گفت.

شرق نوشت:باباخانی تشریح کرد: « دیروز صبح بدون اطلاع قبلی حدود ۸-۹ نفر از بهزیستی برای بازرسی آمدند. البته گفت‌وگوها محترمانه اما بیشتر شبیه جلسه بازجویی بود و می‌خواستند چگونگی تامین مالی موسسه را بررسی کنند. همه اسناد و مدارک مالی موسسه موجود بود که در اختیارشان قرار داده‌شد. بعد از آن گفتند که می‌خواهیم از خانه امن بازدید کنیم که همگی به سمت محل خانه امن رفتیم. تا رسیدیم دیدم که اورژانس اجتماعی دم در است. فکر کردم کیس (زنان آسیب‌دیده) جدید آورده‌اند. وقتی پرس و جو کردم، متوجه شدم که می‌خواهند همه زنانی که در خانه امن هستند را ببرند و به محل اورژانس اجتماعی انتقال دهند.»

او ادامه داد: «گفتند دستور داریم که این زنان را منتقل کنیم ولی نه حکم و نه دستور مکتوبی به من ابلاغ نشد. ما نه تخلفی داشتیم و نه پیش از این ابلاغی در این خصوص صورت گرفته بود. من همراه با باقی زنان به طبقه بالا که محل اسکان مرکز است آمدیم و درها را قفل کردیم. تاکید کردم تا زمانی که به صورت قانونی به من ابلاغ صورت نگیرد، اجازه نمی‌دهم هیچ کدام از این زنان را با خود ببرید. این زنان آسیب‌دیده که اسباب‌بازی ما و شما نیستند که امروز اینجا را تعطیل کنید و همه را علی‌رغم میل‌شان به اورژانس اجتماعی منتقل کنید. اسباب‌بازی نیستند که بگویم اینجا تعطیل شد و همه بروید در محل اورژانس اجتماعی که مثل یک قفس است برای این زن‌ها کافی است از تجربه آنها بشنوید. از کارکنان شنیدم که صورت جلسه کرده‌اند که چون توان مالی اداره خانه امن برای ما وجود ندارد، می‌خواهند کیس‌ها را به محل اورژانس اجتماعی تحویل دهند. این در حالی است که ما مشکل مالی داریم ولی با اعتبار شخصی خودم و اعتقاد قلبی همچنان موسسه و خانه امن را سر پا نگه داشته‌ایم.»

مدیرعامل موسسه مهر شمس آفرید همچنین توضیح داد: « این حرف‌ها بهانه است. مدیر کل بهزیستی استان از مدت‌ها قبل تهدید کرده‌بود که موسسه و خانه امن را تعطیل خواهند کرد. تمام زنان اسکان داده شده با حکم قضایی اینجا حضور دارند. بنابراین مسئولیت‌شان با من است. دخترها از ترس در آشپزخانه جمع شده و گریه می‌کردند. آن هم زنانی که آسیب دیده و تحت خشونت بوده و به ما پناه آورده‌اند. بنابراین تا پروسه اداری طی نشود و بهزیستی کشور در جریان نباشد نمی‌توانند خانه امن ما را پلمب کرده و زنان را منتقل کنند.»

خانه مهر شمس آفرید از سال ۹۹ تاسیس و پس از یک سال خانه امن زیر نظر موسسه نیز فعالیت خود را آغاز کرده‌است. باباخانی می‌گوید فشارها در این دو سه سال وجود داشته و رفته رفته شدت گرفت اما در یک سال اخیر وضعیت بدی را تجربه‌کرده‌اند

مدیرعامل این موسسه توضیح داد: «مدت‌ها نمی‌گذاشتند مجمع سالانه برگزار کنیم تا بالاخره آبان امسال با برگزاری مجمع عمومی موافقت کردند. رفتارهای توهین‌آمیز بسیاری هم در این مدت شاهد بودم که با رواداری رفتار کردم. اما هر چه سکوت و مدارا کردم تاثیری نداشت اما امروز از حق خودم، کارکنانم و زنان آسیب‌دیده نمی‌گذرم. با هر شکل از یورش غیرقانونی و خارج از ضابطه که امروز برای مرکز اتفاق افتاد مخالفم و سبب بر هم زدن نظم مرکز و ایجاد وحشت برای پرسنل و کیس‌ها شد. و یقینا تا جایی که امکان داشته باشد مطالبه گری‌ام را درباره رفتارهای رعب‌انگیز و غیرقانونی ادامه خواهم داد.»

دیگر خبرها

  • دستیار قلعه‌نویی از تیم ملی جدا شد
  • زنان عالِم جایگاه ویژه‌ای در خودسازی و جامعه‌پردازی دارند
  • بیش از ۴۰ درصد متکدیان، معتاد هستند/ برخی برای تکدی‌گری خود را به شکل «زنان» درمی‌آورند
  • ماجرای جنجالی اهانت به امام خمینی (ره) در کتاب درسی هند؟
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • انتقاد کم سابقه خبرگزاری دولت از مرکز پژوهش‌های مجلس
  • روایت عجیب از تلاش‌ها برای تعطیلی خانه امن زنان | درها را قفل کردیم، دخترها در آشپزخانه جمع شده و گریه می‌کردند!
  • وجود ۷ هزار نقطه بی‌دفاع شهری در اصفهان
  • وزیر کار: مانع‌زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است
  • وزیر کار: مانع زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است