Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-04-26@11:54:49 GMT

این باورها درباره «افزایش قد» غلط است

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۳۴۲۷۰

این روزها وقتی می خواهند درباره زیبایی و جذابیت کسی بپرسند، معمولا علاوه بر فرم صورت، چهره، رنگ چشم و مو، سوال دیگری هم می پرسند: قدش بلنده؟


به گزارش شریان نیوز،این روزها وقتی می خواهند درباره زیبایی و جذابیت کسی بپرسند، معمولاً علاوه بر فرم صورت، چهره، رنگ چشم و مو، سوال دیگری هم می پرسند: قدش بلنده؟

شاید به همین دلیل باشد که خیلی ها برای چند سانتی متر بلند تر شدن حاضرند کفش های پاشنه ۱۰ سانتی بپوشند و از انواع ماساژورهای کف پا استفاده کنند و حتی گاهی استخوان پای شان را با جراحی بشکنند و چند ماه خانه نشین شوند تا اندکی قد بلند تر به نظر برسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



باورهای غلط درباره افزایش قد
۱- از آن جایی که قد بچه ها به قد والدین شان می رود، هیچ پدر و مادر کوتاه قدی نمی توانند فرزندی قد بلند داشته باشند.
البته قد بلندی و قد کوتاهی بیشتر یک پدیده ژنتیکی و ارثی است تا اکتسابی، اما این دلیل نمی شود که هر کسی که والدین قد کوتاهی داشته باشد محکوم است به کوتاهی قد. قد متوسط یک فرد به صورت ژنتیکی به قد متوسط پدر و مادر خودش می رود و انتظار نداریم پدر و مادری که قد ۱۵۰ سانتی متری دارند، فرزندی با قد ۱۷۰ سانتی متر داشته باشند ولی با ورزش و تغذیه مناسب در سنین مناسب می توان قد کودکان را تا ۱۰ سانتی متر بلندتر از آنچه هستند افزایش داد.

اگر ما در سنین قبل از بلوغ منحنی های رشدی فردی را رسم کنیم و ببینیم این منحنی ها نشان می دهد که قد کودک با استاندارد هایی که سازمان بهداشت جهانی برای قد او در این سن در نظر گرفته، کوتاه تر است باید به بررسی علل این کوتاهی قد بپردازیم؛ یعنی باید برخی از هورمون ها و بیماری ها را در آن فرد بررسی کنیم.

هورمون های غده تیروئید و هورمون های جنسی باید بررسی شوند تا اگر میزان این هورمون ها دچار اختلال است درمان های لازم آغاز شود تا به کوتاهی قد او در بزرگسالی منجر نشود و باید قبل از بلوغ او دارو درمانی را آغاز کنیم.

ولی اگر قد فردی متناسب با قد متوسط والدین اش است ولی باز هم اصرار به قد بلند تر شدن دارد، ممکن است فرد دچار نوعی استرس و فشار روحی باشد. در این شرایط، بهتر است قبل از انجام جراحی افزایش قد یا هر روش دیگر، یک مشاوره روان شناسی روی فرد انجام گیرد. چون حتی با افزایش قد هم مشکل او برطرف نمی شود و فردا به دنبال جراحی بینی، لب و… می رود.

۲- اثر ورزش برای افزایش قد بچه ها، بیشتر از آنکه واقعی باشد، تلقینی است.
این طور نیست! اگر همه چیز از نظر هورمونی و خانوادگی طبیعی باشد، با یک ورزش و رژیم غذایی مناسب قبل از بلوغ می توان برای افزایش قد به نوجوان کمک کرد که حتی تا ۱۰ سانتی متر بلندتر شود. در این روش افزایش قد بدون هیچ عارضه ای قد او بلند می شود و به آرزویش هم می رسد.

در دختران، بلوغ در ۱۴ تا ۱۵ سالگی رخ می دهد و در پسرها در ۱۶ تا ۱۷ سالگی. ورزش در سنین ۱۰ تا ۱۶ سالگیمی تواند به نوجوانان کمک کند تا قبل از بلوغ رشد قدی خودشان را انجام دهند.

تغذیه مناسب سرشار از کلسیم، ورزش های بسکتبال، فوتبال و تنیس برای قد بلند تر شدن بسیار مناسب هستند. همچنین دویدن و پریدن به افزایش قد کمک می کند.

۳- مصرف داروهای هورمونی قبل از شروع بلوغ، بهترین راه برای قد بلند شدن بچه های کوتاه قد است.
این یکی دیگر از باورهای غلط در مورد افزایش قد است. این کار خطر دارد. ممکن است مصرف داروهای هورمونی قبل از بلوغ فقط باعث افزایش قد او نشود و عوارض بسیار دیگری را هم در پی داشته باشد.

برای مثال، گاهی باعث اختلال هورمون های دیگر بدن می شود که نتیجه اش کلفت شدن سایر اجزای بدن مثل مچ دست، قاعده بینی و زشتی صورت است و قیافه خشنی را برای او به وجود می آورد.

کودک و نوجوان دوست دارد قدش بلند شود و زیبا تر شود به جای آنکه یک قیافه خشن و زمخت پیدا کند. بنابراین توصیه می شود اصلاً در سنین قبل از بلوغ، داروهای هورمونی برای قد بلند تر شدن کودک در نظر گرفته نشود.

۴- مطمئن ترین راه افزایش قد جراحی است.
نه! ما جراحی را فقط به افرادی که دچار نقص عضو یا معلولیت هستند، توصیه می کنیم (مانند مبتلایان به فلج اطفال و تومورها یا شکستگی هایی که باعث اختلال در رشد استخوان های فرد شده و این بیماری ها در سنین قبل از بلوغ باعث می شوند که یک عضو از عضو دیگر کوتاه تر شود؛ برای مثال، یک پا از پای دیگر کوتاه تر شود).

ما بلندتر کردن پاها با مقاصد زیبایی را اصلاً توصیه نمی کنیم چون در این جراحی، استخوان سالم باید شکسته شود و عصب، عضله و تاندون باید خودشان را با آن استخوان بلند وفق دهند. گاهی هم در بین عمل جراحی ممکن است ببینیم که یک پا ۱۴ سانتی متر بلند می شود ولی پای دیگر در ۱۰ سانتی متر دیگر عضله یا تاندون اش کشش ندارد که بلند شود.

در این صورت یک پا از دیگری کوتاه تر می شود؛ در این صورت دو پای سالم به دو پای معلول و نامتناسب تبدیل می شوند.مشکل دیگر این است که عضله باید کشیده شود تا با این استخوان درازتر خودش را تطابق دهد و بنابراین دیگر قدرت سابق اش را ندارد. عملاً بعد از بلند کردن قد، قدرت عضلانی کاهش می یابد.

توصیه اکید من این است که اصلاً با مقاصد زیبایی، به سمت این جراحی ها نروید. ضمن اینکه گاهی در این جراحی ها هماهنگی و تناسب بین بالا تنه و پایین تنه به هم می خورد.

اگر بالا تنه فرد کوتاه باشد، هر قدر پاها را با این جراحی های افزایش قد بلندتر کنیم، نتیجه زیبایی به دست نمی آید و شخص شکل شترمرغ پیدا می کند. بالاتنه کوتاه و پاهای دراز و ضعف عضلات، در ورزش و پیاده روی خیلی خسته کننده خواهد شد.

۵- بسکتبالیست ها گزینه های مناسبی برای جراحی های قامت هستند تا دسترسی شان به تور بیشتر شود.
این طور نیست! با این جراحی ها اگرچه ممکن است قد آن ورزشکار بلندتر شود و در بسکتبال به تور دسترسی بیشتری پیدا کند ولی قدرت عضلانی پاهایش کاهش یافته و نمی تواند خوب و راحت بجهد و قدرت ورزشی اش کافی نخواهد بود. ضمن اینکه این جراحی های افزایش قد بی عارضه نیستند.

گاهی این جراحی ها باعث عفونت استخوان و استئومیلیت های طولانی می شوند که سال ها فرد را درگیر می کند؛ قدرت عضلات کاهش می یابد و حتی بی هوشی های این جراحی های چند باره خطرناک است؛ داروی های بی هوشی نیز روی کبد اثر بدی دارند و ظاهر دستگاه هم روی پا خیلی زشت است.

روزانه کشیدن استخوان، درد زیادی دارد که گاهی برخی بیماران را از ادامه درمان منصرف می کند. ضمن اینکه برای دوباره راه رفتن پس از عمل باید حدود یک سال صبر کرد و در تمام این مدت باید با چوب دستی راه رفت و تازه، فعالیت ورزشی را باید از حدود ۲ سال بعد از این جراحی در پیش گرفت.

6- به کمک دستگاه های لرزاننده کف پا و طب سوزنی می توان قد را بلندتر کرد.
هیچ کدام از این روش ها در افزایش قد مؤثر نیستند؛ نه آن دستگاه ها و نه این طب سوزنی.

برچسب هاافزایش قد

منبع: شریان

کلیدواژه: افزایش قد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۳۴۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکورد ۱۰۰ متر آزاد شنای ایران شکسته شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، سامیار عبدلی سریع‌ترین شناگر ایران موفق شد نخستین رکوردشکنی خود در سال ۱۴۰۳ را به ثبت برساند.

عبدلی در جریان ماده تیمی مسابقات مسافت بلند شنا قهرمانی کشور آلمان که در شهر برلین برگزار می‌شود بعنوان نفر اول تیم به آب زد و ۱۰۰ متر کرال سینه را در مدت زمان ۰۰:۵۰.۴۵ شنا کرد و رکورد این ماده را بهبود بخشید. رکورد این ماده با زمان ۰۰:۵۰.۵۲ پیش از این توسط علیرضا یاوری در مسابقات اسپیدو آمریکا در سال ۲۰۲۳ به ثبت رسیده بود که عبدلی موفق به جابجایی آن شد.

ماده ۱۰۰ متر آزاد مسافت بلند:
رکورد پیشین :

علیرضا یاوری – مسابقات اسپیدو آمریکا/ سال ۲۰۲۳ / ثبت زمان ۰۰:۵۰.۵۲

رکورد جدید:

سامیار عبدلی – مسافت بلند شنا قهرمانی کشور آلمان/ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ثبت زمان ۰۰:۵۰.۴۵

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انتشار فیلم قمه‌کشی رعب‌آور/ در خیابان‌های ارومیه چه خبر است؟
  • رکورد ۱۰۰ متر آزاد شنای ایران شکسته شد
  • اگر به خودرو علاقه دارید این ویدئو را با صدای بلند ببینید! (فیلم)
  • شرم از بدن
  • ببینید| شوخی معنادار معین الدین سعیدی با خودروهای شاسی بلند /پس چرا به ما نگفتند؟!
  • جرات نمی‌کنم برای کروس کری بخوانم!
  • افزایش ۲۷ درصدی میزان بارندگی‌های استان نسبت به متوسط دوره آماری بلند مدت
  • عکس داخلی که روی دست عکس های مربوط به حیوان دوستی شهروندان ترکیه بلند می شود!
  • پایان فصل برای مهدی‌پور؛ هافبک استقلال زیر تیغ جراحان رفت
  • مهدی مهدی‌پور زیر تیغ جراحان رفت