Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-08@03:09:11 GMT

وصیت شهید قرآنی: کنار شهدای حزب جمهوری دفنم کنید

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۳۴۷۳۹

وصیت شهید قرآنی: کنار شهدای حزب جمهوری دفنم کنید

برادر شهید اشراقی روایت می‌کند، مهدی با دولت لیبرال و مجاهدان خلق که در زمان خودشان یارگیری زیادی داشتند، مقابله می‌کرد و همواره به این آیه اشاره داشت که «اکثرهم لا یعقلون». ۲۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۸ فرهنگی دین ، قرآن و اندیشه نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، خیابان‌های تهران آن‌قدر در حال تغییر و تحول هستند که هر چند سال یک‌بار نمی‌توان مطمئن بود که اگر به کوچه و خیابانی برگردید، باز با همان بافت و همان ساختما‌ن‌ها یا حتی همان اهالی روبه‌رو شوید! اما این تغییر و تحول‌ها نه فقط در ظاهر ساختمان‌ها بلکه در نام خیابان‌ها نیز دیده می‌شود امّا در این میان خیابان‌هایی در کوچه و پس کوچه‌های تهران به چشم می‌خورند که اگر کمی درباره نامشان تامل کنید خواهیم دید که چقدر این نام برازنده و زیبنده این کوچه و خیابان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خیابان جهاد در منطقه ستارخان با وجود شهیدانی همچون شهید "محمدمهدی اشراقی" از افتخارات هشت سال دفاع مقدس اعتبار پیدا کرده است.

جامعه قرآنی کشور طبق روال هرهفته در سلسله دیدارهایشان با خانواده معظم شهدا، چهارشنبه 19 دی به دیدار خانواده شهید "محمدمهدی اشراقی" رفتند. سید علی سرابی قائم مقام شورای عالی قرآن به همراه همکارانش و جمعی از قاریان، حافظان و اصحاب رسانه در منزل این شهید والامقام حضور یافتند و علاوه بر تکریم مقام این شهید والامقام با مادر و برادر این شهید به گپ‌و گفت خودمانی پرداختند.

تصاویر و وصیت‌نامه محمد مهدی مقابل مادر قرار گرفته است. مادر درحالیکه چشم به عکس پسر برومندش دوخته و گه‌گاهی اشکی از گونه‌هایش سرازیر می‌شود، می‌گوید: تا شیرخواره بود به زیارت می‌رفتم و از اهل‌بیت(ع) می‌خواستم صالح باشد. محمد مهدی بسیار محجوب به حیا بود. در خانه برای دختران نوجوان کلاس قرآن برگزار می‌کردم و رفت و آمد در منزلمان بسیار زیاد بود. خاطرم هست مهدی هروقت که می‌خواست به خانه بیاید، اطمینان پیدا می‌کرد که دختری در خانه نباشد و بعد پایش را به خانه می‌گذاشت. حیایش به حدی بود که همسایه‌ها پس از شهادتش می‌گفتند ما نام محمد مهدی را شنیده بودیم اما تا به حال او را در کوچه و خیابان ندیدیم.

امام حسین(ع) به نیزه هل من ناصر تکیه زد و تکلیف همه را مشخص کرد

مادر این شهید عکس‌های یادگاری فرزندش را به‌صورت منظم در چند آلبوم بزرگ جمع‌آوری کرده است و هر از گاهی به آن‌ها خیره می‌شود. مادر در وصف فرزند برومندش چنین روایت می‌کند که وقتی از مهدی می‌پرسیدند که چرا برای جبهه رفتن آنقدر اشتیاق داری؟ چنین پاسخ می‌داد که امام حسین(ع) وقتی تکیه به نیزه هل من ناصر زد، تکلیفمان تا آخر مشخص شد‌.  یک سال و نیم جبهه بود‌ دفعه آخری که آمد به همه گفت دیگر منتظر من نمانید. عزیز مادر بالاخره در سال 1360 در عملیات بستان در سلماس به درجه رفیع شهادت رسید.

 

شهید محمدمهدی اشراقی در سال 1340 در تهران متولد شد. او فرزند سوم خانواده بود. محمدمهدی در خانواده‌ای ساده و مذهبی رشد پیدا کرد. مهدی از همان دوران کودکی با نماز و قرآن انس گرفت و بزرگ شد. او دوران تحصیل را شروع کرد و تا مقطع دیپلم در رشته ریاضی ادامه داد. او بسیار باهوش و قانع بود وقتی که جنگ تحمیلی شروع شد، مشتاقانه درس را رها کرد و به میدان جنگ رفت.

 

مادر شهید اشراقی از نقش جوانان در پیشبرد کشور گفت و با گلایه از قصور دولت‌مردان و نهادهای فرهنگی در شناساندن مقام شهیدان به جامعه افزود: باید برای اینکه جوانان، شهیدان و راهشان را بشناسند گامی بلند برداشت. جوانان سرمایه کشور هستند. حیف نیست کشور، سرمایه‌‌ی گرانبهایی چون جوانان را از دست بدهد. دشمن برای یکایک آنها برنامه‌ریزی کرده است و هر کدام را به طوری منحرف می‌کند. بهترین راه برای مقابله با کید دشمنان، رجوع به آموزه‌های قرآنی است. یقیناً اگر مهدی بود جوانان را به  قرآن توصیه می‌کرد.

می‌دانست دیگر بر‌نمی‌گردد!
 

برادر شهید نیز که خودش از خادمان قرآن و کارمند معاونت قرآنی وزارت ارشاد است درباره برادر شهیدش چنین می‌گوید: در محله هاشمی که بودیم همه را به پدر می‌شناختن و ما را به مادرمان. مادرمان معلم قرآن بود. هر  کس کار و مشکلی داشت برای گره‌گشایی پیش مادر می‌آمد. من و اخوی در محله پیش آقای کاظمی دبیر قرآن مسجدمان می‌رفتیم. یکی از ویژگی‌های انحصاری مهدی، محبتش به مادرم بود. مهدی از سال 55 و 56 فضای محله هاشمی را تغییر داده بود. کتاب شهید مطهری و بهشتی را مدام می‌خواند و جریاناتی را بر علیه طاغوت بوجود آورده بود. با دولت لیبرال و مجاهدان خلق که در زمان خودشان یارگیری زیادی داشتند، مقابله می‌کرد. همواره به این آیه اشاره داشت و می‌گفت «اکثرهم لا یعقلون».
بصیرت زیادی داشت و مقابل جریانان انحرافی می‌ایستاد. گویا در آخرین ملاقاتش نیز می‌دانست دیگر نمی‌آید. به عمه و خاله‌اش گفته بود که دیگر بر نمی‌گردد. سال 60 شهید شد.

در کنار شهدای حزب جمهوری اسلامی دفنم کنید

ای مادر عزیزم و ای پدر بزرگوارم؛ ای برادر و خواهران عزیز. خواستم به این وسیله با شما چند کلمه‌ای صحبت کنم. به مادرم می‌‌گویم که بر تو بشارت باد که خداوند این سعادت را نصیب تو کرده که فرزندت شهید شده است که البته اگر خدا قبول کند که فنا شدن این جسم بی‌ارزش را مورد قبول خود قرار دهد. مادر مهربانم، پدر بزرگوارم، خواهران و برادرانم آیا می‌دانید هدف خدا از خلقت ما چه بوده است؟ بدانید زندگی این دنیا ابدی نیست و بالاخره همه ما رفتنی هستیم پس چرا وقت را تلف کنیم. چرا با توجه به جنایاتی که آمریکا و عمالش انجام می‌دهند ساکت نشسته‌ایم. عزیزان من مگر شما با دیگران فرق دارید؟ مگر خون بچه‌های شما از خون شهدای کربلا و شهدای پاوه و سنندج رنگین‌تر است؟ انتظارم از پدر و مادر و برادارن و خواهرانم این است که در مرگ من ماتم نگیرید و در نظر داشته باشید که امروز روز نبرد و مبارزه و جهاد است و روزی است که خداوند می‌خواهد بندگانش را آزمایش کند و چه افتخاری بالاتر از اینکه بتوانم از این آزمایش بزرگ پیروز بیرون بیایم و چه چیز را می‌توانیم با این کلام روح‌الله مقایسه کنم که می‌گوید: اگر کشته شویم سعادتمند و اگر پیروز شویم باز هم سعادتمند خواهیم شد.

من با آگاهی کامل از کم و کیف قضیه، راه خود را انتخاب کردم و امیدوارم که در عروج روحم از زندان جسمم ماتم نگیرید و برای این موهبت الهی و تکامل انسانی سوگواری نکنید. در مسجد حضرت علی‌اکبر(ع) مجلس شادباش بگیرید و خرما و شیرینی توزیع کنید و برایم قرآن بخوانید و بفهمید. همیشه گوش به فرمان رهبر باشید و از این نعمت گرانبهایی که نصیب ما شده است حداکثر استفاده را بنمایید. همواره نماز خود را بخوانید و خمس و زکات خود را پرداخت کنید. پس از شهادتم اگر جنازه‌ای وجود داشت در بهشت زهرا(س) و در صورت امکان در کنار شهدای دفتر حزب جمهوری اسلامی ایران دفنم کنید.

پای درس شهید قرآنی| پدر با لباس رزم برای تدفین پیکر پسرش آمد/ عاشق تلاوت شعیشع و منشاوی

 

انتهای پیام/

دیدار با خانواده شهید محمدمهدی اشراقیدیدار با خانواده شهید محمدمهدی اشراقیدیدار با خانواده شهید محمدمهدی اشراقیدیدار با خانواده شهید محمدمهدی اشراقیدیدار با خانواده شهید محمدمهدی اشراقیدیدار با خانواده شهید محمدمهدی اشراقیدیدار با خانواده شهید محمدمهدی اشراقیدیدار با خانواده شهید محمدمهدی اشراقیدیدار با خانواده شهید محمدمهدی اشراقیدیدار با خانواده شهید محمدمهدی اشراقیدیدار با خانواده شهید محمدمهدی اشراقیدیدار با خانواده شهید محمدمهدی اشراقیدیدار با خانواده شهید محمدمهدی اشراقیدیدار با خانواده شهید محمدمهدی اشراقیدیدار با خانواده شهید محمدمهدی اشراقی R1444/P/S4,37/CT11 واژه های کاربردی مرتبط دفاع مقدس

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دفاع مقدس دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۳۴۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام سیدرسول موسوی صبح یکشنبه در نشست «پیشینه‌شناسی رویکردهای اسلامی به علوم انسانی» اظهار کرد: یکی از مباحثی که در نظام جمهوری اسلامی مهم است، مباحث علوم انسانی است، به این معنا که علوم انسانی باید بومی شود و به تعبیر دقیق‌تر اسلامی‌سازی علوم انسانی یعنی نگاه ما به انسان یک نگاه معنوی و الهی باشد.

وی با بیان اینکه رویکرد کشورهای غربی به علوم انسانی غالباً اومانیستی و انسان‌محوری است. طبیعتاً هنگامی که اختلاف مبنایی حاصل شد، در شاخه‌ها و فروع نیز به طریق اولی اختلافاتی وجود دار.، تصریح کرد: در این زمینه تاکنون کتاب‌های زیادی در زمینه اسلامی ساز علوم انسانی نوشته شده است و دیدگاه‌ها و نظریه‌های زیادی در این زمینه وجود دارد اما در این میان باید مورد توجه باشد، روش شناسی است.

مدیر گروه و عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث مؤسسه آموزش عالی حوزوی علامه مجلسی (ره) با اشاره به ۲ دیدگاه در رابطه با اسلامی‌سازی علوم انسانی گفت: یک دیدگاه از منظر فلسفی بررسی می‌شود، یعنی از دانش و علم فلسفه به ویژه حکمت متعالیه که ملاصدرا آن را بنیان نهاده، برای اسلامی‌سازی علوم انسانی استفاده شود البته فارابی نیز از فیلسوفانی است که از او به عنوان مؤسس توسعه فلسفه به علوم اجتماعی و انسانی یاد می‌شود.

وی با بیان اینکه از آنجایی در یونان هم دیدگاهی اجتماعی نسبت به علوم انسانی وجود داشت و علوم انسانی دارای جایگاه بود؛ پس پیوندی میان فلسفه و دانسته‌های اجتماعی و علوم انسانی از ابتدا در یونان وجود داشته است، افزود: پس از ورود فلسفه به حوزه اسلامی توسط مسلمانان و فیلسوفانی همچون خواجه نصیرالدین طوسی، بوعلی سینا، فارابی و… نگاه به فلسفه چنین بود که بر علوم انسانی مسلط است.

حجت‌الاسلام موسوی با اشاره به اینکه استفاده از قرآن و سنت، روشی دیگر در رابطه با اسلامی‌سازی علوم انسانی است، اضافه کرد: پیشینه این روش نیز به مفسرینی باز می‌گردد که از نگاه قرآن و حدیث مطالبی را بیان کردند.

وی درخصوص طبقه‌بندی تفسیرهای قرآنی نیز گفت: یکی از این تفاسیر، تفسیرهای اجتماعی، تفاسیری هستند که به مردم، جامعه و نیازهای اجتماعی توجه دارند. تفاسیر عصری (زمانی) هم مسائل روز و مورد نیاز را بیان می‌کنند. دسته سوم نیز شامل تفاسیر موضوعی هستند که نیازهای جامعه را بر مبنای آیات قرآن پاسخ می‌دهند. یعنی موضوع از جامعه استخراج شده و براساس قرآن بررسی می‌شود. کتاب «سنت‌های تاریخ در قرآن» از شهید سید محمد باقر صدر نیز در راستای تفسیر موضوعی است.

مدیر گروه و عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث مؤسسه آموزش عالی حوزوی علامه مجلسی (ره) اضافه کرد: در بحث اسلامی‌سازی علوم انسانی، چه با روش فلسفی و استفاده از ایده‌های فیلسوفان و چه با روش تفسیری، منابع و پیشینه متعددی وجود دارد.

وی با تقسیم تفسیر موضوعی به دو نوع درون قرآنی و برون قرآنی گفت: منظور از تفسیر موضوعی درون قرآنی آن است که موضوع در قرآن وجود دارد و تفسیر موضوعی برون قرآنی به مسائل روز و دانش‌های بشری اشاره دارد.

حجت‌الاسلام موسوی در خصوص کارکردهای خانواده در زمینه اسلامی سازی علوم انسانی ابراز کرد: پیدایش کارکردهای خانواده در غرب مطرح شد و کتاب‌های متعددی نیز در این رابطه نوشته‌اند. به طور کلی ۲ شاخه و مکتب فکری در تمام عرصه‌ها میان غربیان رواج دارد که مباحث را به دو شاخه ساختارگرایی و کارکردگرایی تقسیم می‌کند.

وی تأکید کرد: ساختارگرایان معتقد بودند در موضوعات علوم انسانی باید به مبادی، ساختارها، اصول و ریشه‌ها نگریست اما به فواید و منافع کمتر توجه داشته اند. کارکردگرایان نیز در پی تحولاتی که در غرب به وجود آمد، منفعت‌گرا شدند و به سمت بیان کارکردها و فواید رفتند.

این پژوهشگر دینی که بر این باور است خانواده از مباحث بین رشته‌ای است، گفت: هم در روان‌شناسی و هم در جامعه‌شناسی این امر مورد بحث قرار می‌گیرد. اما از آنجا که مبحثی اجتماعی به‌شمار می‌رود، پس جامعه‌شناسان بیشتر به آن پرداخته‌اند.

وی اضافه کرد: جامعه‌شناسان کارکردگرا نیز بحثی با عنوان «کارکردهای خانواده» را مطرح کردند. برای مثال بحث تولید مثل و تنظیم و کنترل نسل را از کارکردهای خانواده برشمردند.

کد خبر 6097051

دیگر خبرها

  • ۱۰۶۶ ختم قرآن به نیت شهدای قوچان انجام خواهد شد
  • پایان ۳۹ سال غربت/ تشییع پیکر معلم شهید در ورامین
  • شهید عبدالرضا موسوی؛ از رتبه اول کنکور پزشکی تا شهادت برای فتح خرمشهر/ شهیدی که محل دفنش را مشخص کرده بود
  • تقدیر از ۱۵۰ فعال قرآنی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • برگزاری مسابقات قرآن بین کودکان و دانش آموزان در روستای الیف + تصاویر
  • مرحله نهایی جشنواره قرآنی حیات در مشهد برگزار خواهد شد
  • جلوگیری از ناهنجاری‌های جامعه با بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است
  • سی و ششمین یادواره شهدای روستای ارکان برگزار شد+فیلم