Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا: پیامدهای ترسناک کمبود ویتامین دی در بدن را بشناسید.

ویتامین D می تواند بر خلق و خوی انسان تاثیرگذار باشد. مطالعات مختلف ارتباط بین کمبود ویتامین D و افسردگی را نشان داده اند.

در فصل زمستان به واسطه کوتاه شدن روز و کاهش دمای هوا، دریافت ویتامین D به میزان کافی می تواند دشوار شود. سطوح ناکافی این ماده مغذی می تواند موجب بروز مشکلات سلامت، از جمله بیماری های قلبی و ضعف استخوان ها شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کودکان مبتلا به کمبود ویتامین D در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به نرمی استخوان قرار دارند.

ویتامین D هورمونی است که به واسطه قرار گرفتن پوست در معرض نور خورشید در بدن تولید می شود. این ماده مغذی به بدن در جذب کلسیم و حفظ سطوح سالم فسفر کمک می کند. برخی مکمل ها و مواد غذایی مانند ماهی های چرب، به بدن در تولید ویتامین D کمک می کنند، اما راحت‌ترین روش دریافت آن از خورشید است.

به گفته کلینیک مایو، مقدار مصرف توصیه شده روزانه برای ویتامین D برابر با ۴۰۰ واحد بین المللی برای کودکان تا یک سال، ۶۰۰ واحد بین المللی برای افرادی که در بازه سنی یک تا ۷۰ سال قرار دارند، و ۸۰۰ واحد بین المللی برای افرادی است که بیش از ۷۰ سال سن دارند. با این وجود، ممکن است بزرگسالان سالم به دریافت میزان بیشتری از این ویتامین نیاز داشته باشند.

مطالعه ای در سال ۲۰۱۰ نشان داد که ۴۱.۶ درصد از جمعیت بزرگسالان آمریکا با کمبود ویتامین D مواجه هستند. بنابر این مطالعه، کمبود ویتامین D زمانی رخ می دهد که سطوح این ماده مغذی در خون کمتر از ۲۰ نانوگرم در هر میلی لیتر باشد. برای برخورداری از سطوح کافی ویتامین D، افراد حاضر در این مطالعه نیازمند دریافت ۵,۰۰۰ واحد بین المللی برای رسیدن به سطح ۳۰ نانوگرم در هر میلی لیتر از خون خود بودند.

در ادامه با برخی از پیامدهای ناخوشایند کمبود ویتامین D بیشتر آشنا می شویم.

تعریق بیش از حد در قسمت سر

تعریق بیش از حد در قسمت سر می تواند یکی از نشانه های نخست و کلاسیک کمبود ویتامین D باشد.

احساس خستگی بیش از حد معمول

مطالعه ای در سال ۲۰۱۵ با حضور پرستاران زن، ارتباطی قوی بین خستگی و کمبود ویتامین D را نشان داد. مطالعه ای دیگر نشان داد که مصرف مکمل ویتامین D می تواند به بهبود احساس خستگی کمک کند. شواهدی مبنی بر ارتباط کمبود ویتامین D با خستگی و اختلالات خواب وجود دارند.

تضعیف سیستم ایمنی بدن

سطوح کافی ویتامین D برای حفظ سطوح مناسب کلسیم ضروری است، اما مطالعات نشان داده اند که این ویتامین برای حفظ سلامت سیستم ایمنی نیز ضروری است. کمبود ویتامین D می تواند احتمال ابتلا به بیماری را افزایش دهد.

مطالعه ای در فنلاند نشان داد، افرادی که با کمبود ویتامین D مواجه بودند، در مقایسه با افرادی که دارای سطوح بالا از این ویتامین بودند، دو و نیم برابر احتمال بیشتری داشت به سینه پهلو مبتلا شوند.

افزایش احتمال ابتلا به افسردگی

ویتامین D می تواند بر خلق و خوی انسان تاثیرگذار باشد. مطالعات مختلف ارتباط بین کمبود ویتامین D و افسردگی را نشان داده اند.

احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و پرفشاری خون

نتایج مطالعه ای که در نشریه American College of Cardiology منتشر شد، نشان داد که افراد دارای سطوح پایین ویتامین D احتمال بیشتری دارد به بیماری عروق کرونر مبتلا شوند و شدت بیماری نیز در این افراد بیشتر است.

مطالعه ای در سال ۲۰۱۳ نیز ارتباط بین پرفشاری خون یا فشار خون بالا را با کمبود ویتامین D نشان داد.

افزایش احتمال شکستگی استخوان، و ابتلای کودکان به نرمی استخوان

از آنجایی که ویتامین D به بدن در جذب کلسیم کمک می کند، سطوح ناکافی این ماده مغذی می تواند به تضعیف استخوان ها منجر شده و خطر شکستگی استخوان افزایش یابد.

بدون ویتامین D کافی، کلسیم به خوبی در بدن جذب نمی شود. ویتامین D، به ویژه ویتامین D۳ که جذب کلسیم را افزایش می دهد، برای پیشگیری از شکنندگی استخوان ها ضروری است.

سطوح ناکافی ویتامین D در بزرگسالان، آنها را در معرض خطر پوکی استخوان و استئومالاسیا قرار می دهد. استئومالاسیا موجب نرمی استخوان ها می شود و پوکی استخوان نازکی و افزایش شکنندگی استخوان ها را به همراه دارد.

در کودکان، کمبود ویتامین D می تواند به نرمی استخوان منجر شود که خطر ناهنجاری های اسکلتی را افزایش می دهد.

افزایش خطر ابتلا به بیماری ام‌اس

برخی مطالعات نشان داده اند که سطوح پایین ویتامین D می تواند خطر ابتلا به بیماری ام‌اس را افزایش دهد و برای افرادی مبتلا به این بیماری، سطوح کافی ویتامین D می تواند به کاهش شدت علائم بیماری منتج شود.

افزون بر این، به نظر می رسد بین قرار گرفتن ناکافی در معرض نور خورشید و ابتلا به بیماری ام‌اس رابطه ای وجود دارد.

افزایش خطر ابتلا به شیزوفرنی

نتایج یک بررسی در سال ۲۰۱۴ که شامل هشت مطالعه می شد، نشان داد، افرادی که با کمبود ویتامین D مواجه هستند، دو برابر احتمال بیشتری دارد به شیزوفرنی مبتلا شوند، اما برای تایید قطعی این رابطه به انجام آزمایش های بالینی بیشتر نیاز است.

افزایش احتمال ابتلا به زوال عقل یا بیماری آلزایمر

نتایج مطالعه ای که در سال ۲۰۱۴ انجام شد، نشان داد، افراد پیر که با کمبود متوسط تا شدید ویتامین D مواجه هستند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به زوال عقل یا بیماری آلزایمر قرار دارند.

کاهش احتمال بقا پس از ابتلا به سرطان

نتایج مطالعه ای در سال ۲۰۱۴ نشان داد، افراد مبتلا به سرطان و دارای سطوح بالاتر ویتامین D از شانس بیشتری برای بقا نسبت به افراد مبتلا به سرطان و کمبود ویتامین D برخوردار هستند.

مرگ زودرس

نتایج مطالعه ای که در نشریه The American Journal of Public Health منتشر شد، نشان داد که افرادی با سطوح پایین ۲۵-هیدروکسی‌ویتامین D، شکل اصلی ویتامین D، نسبت به افرادی که از سطوح سالم آن برخوردار هستند، احتمال بیشتری دارد مرگ زودرس را تجربه کنند. این پژوهش شامل تجزیه و تحلیل ۳۲ مطالعه برای بررسی ارتباط بین تمام دلایل مرگ و میر و سطوح ویتامین D بود.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

 

حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

سلطان خواستگاری کیست؟! این دختر ایرانی با 500 خواستگار رکورد زد ! + سند خودکشی عجیب دختر آرایشگر شمالی در بام تهران / 9 صبح امروز رخ داد تجاوز به دختر 16 ساله توسط مرد بدنساز + عکس این دختر 18 ساله صیغه 100 هزار تومانی بود / مرجان دخترش را اختیار مردها گذاشت ! قتل فجیع در آریاشهر تهران/ لیلا و دوستش در خانه مرد تنها چه می کردند ؟ مهم ترین اخبار 24 ساعت گذشته رکنا زمان واریز یارانه دی 97 مشخص شد فریاد های دردناک رویا 13 ساله که قرار بود عروس داماد 40 ساله شود پشت پرده فیلم کتک زدن دختر تهرانی توسط پسر سیرجانی / شهرت با بی آبرویی ! 15 ساله بودم که با آمدن بچه محمود به ناچار مرا عروس خودش کرد ! دستگیری سارقان سکه 100 کیلویی + عکس این 5 مرد زحمتکش را می شناسید؟ / آنها دزدان خانه های تهرانی ها بودند +عکس زنده زنده آتش زدن غلام پایان یک داستان عشقی+ عکس زن جوان عضو مهم بدنش را از دست داد / در دستشتان رخ داد این 2 مرد تهرانی شیطان را هم در زندان درس می دهند !

منبع: رکنا

کلیدواژه: سلامت سرطان ابتلا به بیماری خطر ابتلا به بیماری ویتامین خون پیر عکس فیلم قتل دختر عجیب پلیس زن مرد جوان سرقت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۳۷۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود این ویتامین سبب لاغری می‌شود

ویتامین‌ها چه نقشی در افزایش وزن می‌توانند داشته باشند؟ ویتامین‌های چاق کننده کدامند؟ آیا خوردن قرص ویتامین دی باعث چاقی می‌شود؟ کمبود چه ویتامینی باعث گرسنگی می‌شود؟ آیا می‌دانستید برخی از ویتامین‌ها در اشتها نیز تأثیر می‌گذارند و در نتیجه باعث می‌شود که غذای بیشتری بخوریم و بنابراین بر چاق شدن تأثیر می‌گذارند. به عنوان مثال، سطح پایین ویتامین B ۶ سطح سرتونین مغز را کاهش می‌دهد و همین موضوع بر افزایش اشتها تأثیر می‌گذارد. از طرف دیگر برخی از افراد مولتی ویتامین‌ها را بر افزایش وزن و یا لاغری مقصر می‌دانند و به سبک زندگی و برنامه غذایی خود توجه نمی‌کنند.

به گزارش خبرآنلاین، ممکن است ویتامین D بتواند به عنوان ویتامینی که افزایش اشتها را تحریک می‌کند، مطرح شود. ویتامین D در واقع یک هورمون است که در بدن ساخته می‌شود و نقش مهمی در تنظیم سطح سرمی سایر هورمون‌ها و عملکرد سیستم عصبی دارد. برخی مطالعات نشان داده‌اند که کمبود ویتامین D می‌تواند باعث کاهش اشتها و افزایش ریسک ابتلا به کاهش وزن شود. بنابراین، مصرف ویتامین D به صورت معتدل و بر اساس توصیه پزشک ممکن است در افزایش اشتها و وزن مفید باشد.

مهم است بدانید که تعدادی عوامل دیگر نیز می‌توانند بر روی اشتها تأثیر بگذارند، از جمله فعالیت بدنی منظم، روزمره، تنوع رژیم غذایی، مصرف غذا‌های پرکالری، تغذیه متعادل و سلامت عمومی بدن. به همین دلیل، بهتر است با متخصص تغذیه یا پزشک مشورت کنید تا رژیم غذایی و مکمل‌هایی که ممکن است اشتها را تحریک کنند، به شما توصیه شوند.

دیگر خبرها

  • مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید
  • این مواد خوراکی استخوان‌های بدن را تقویت می‌کنند
  • این ویتامین را بخورید و این ورزش را انجام دهید؛ پوکی استخوان نمی‌گیرید
  • چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟
  • با این ۸ روش طول عمرتان بیشتر می‌شود
  • کمبود این ویتامین سبب کاهش وزن می‌شود
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو
  • این علائم نشان دهنده کمبود ویتامین B۱ است
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟
  • کمبود این ویتامین سبب لاغری می‌شود