Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-01@05:09:05 GMT

کلاف سردرگم قیمت‌گذاری در صنعت لبنیات

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۳۸۲۷۱

کلاف سردرگم قیمت‌گذاری در صنعت لبنیات

بنابراین پیشنهاد می‌شود، سازمان حمایت از تولید‌کنندگان و مصرف‌کنندگان به‌جای تمرکز صرف بر مقوله قیمت، ابعاد کیفی محصولات تولیدی را نیز در نظر داشته و با اتخاذ سیاست‌های مدبرانه و همگام با بسیاری از کشورهای پیشرفته، نظام رتبه‌بندی کیفی محصولات کارخانه‌ها را در پیش گیرد. با این راه‌حل و امکان تولید محصولات با رده‌های کیفی متفاوت (البته در چارچوب استانداردهای ملی)، این حق اختیار را به مصرف‌کنندگان می‌دهد که محصولات با سطح کیفی متفاوت را با قیمت‌های متفاوت خریداری کنند و به مطلوبیت موردنظر خود که ترکیبی منطقی از قیمت و کیفیت است، نائل آیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  نوسانات ارزی ۶ماه ابتدای سال‌جاری خسارات سنگینی را به تولیدکنندگان محصولات غذایی اعم از لبنی و غیرلبنی وارد کرد. افزایش قیمت مواد اولیه وارداتی و شیر خام از یکسو و افزایش هزینه‌های بسته‌بندی ناشی از افزایش هزینه خرید محصولات پتروشیمی از سوی دیگر منجر به افزایش بی‌سابقه قیمت تمام‌شده محصولات تولیدی شد. مضافا میزان سرمایه در گردش مورد نیاز حداقل در شرکت ما از مبلغ ۴۰۰میلیارد ریال به ۱۲۰۰میلیارد ریال افزایش یافت که فشار کسری نقدینگی حاصل از آن کماکان این گروه را با چالش روبه رو کرده است.

در این توفان‌های اقتصادی نه تنها دولت هیچ‌گونه حمایتی از تولیدکنندگان نکرد، بلکه با فعال‌سازی سیستم‌های جریمه وتعزیرات زیان مضاعفی را به این گروه وارد کرد. این گروه هیچ‌گونه مساعدتی از دولت نمی‌خواهد، حتی آماده همکاری با کارشناسان دولت در راستای شفاف‌سازی از طریق ارائه کلیه مستندات و فاکتورهای خرید مواد اولیه و بسته‌بندی جهت به دست آوردن قیمت اقتصادی محصولات تولیدی نیز هست که مشخص شود آیا گروه اقدام به گران‌فروشی کرده یا در سال‌جاری صرفا متمرکز بر بقای خود و جلوگیری از تعطیلی کارخانه و بیکار نشدن بالغ بر ۹۰۰ پرسنل خود و خانواده‌های آنها بوده است؟ حال سوال این است که چرا دولت شرکت‌های پتروشیمی را که یکی از محرکان افزایش قیمت‌ها بوده‌اند، مجاب به عرضه محصولات خود به مصرف‌کنندگان واقعی محصولات پلیمری به قیمت بورس کالا نمی‌کند که خود بخش قابل‌توجهی از قیمت تمام‌شده محصولات لبنی و بسیاری دیگر از صنایع غذایی است؟ چرا مصرف‌کنندگان واقعی مواد پتروشیمی باید مواد مورد نیاز خود را از چند دست واسطه و با قیمت‌های بسیار بالا خریداری کنند؟ درحالی‌که برنامه‌ریزی‌های انجام شده در صنعتپتروشیمی در راستای ایجاد مزیت در تولید و عرضه محصولات و خودکفایی بوده است.

همزمان با افزایش قیمت ارز در نیمه ابتدای سال‌جاری و درحالی‌که فشارهای ناشی از کنترل قیمت محصولات لبنی هر روز بیش از پیش می‌شود، صادرات شیرخشک و جذابیت قیمتی و سودآوری آن (ناشی از افزایش قیمت ارز) منجر به جذب شیر خام تولیدی در این صنعت و ایجاد محدودیت در صنایع لبنی برای جذب شیرخام و به تبع آن افزایش قیمت شیرخام برای صنایع لبنی شد. سیاست صادرات هر محصولی باید در حالتی صورت پذیرد که یا بازارهای داخلی از آن اشباع شده باشد یا قیمت‌های محصولات داخلی با قیمت‌های صادراتی آن رقابتی باشد که این مورد خود نیز منجر به افزایش قیمت نهاده‌های لبنی می‌شود. به‌رغم اینکه دولت با تاخیر فراوان اقدام به ممنوعیت صادرات شیرخشک کرد، اما شواهد دال بر باز بودن کانال صادرات این محصول است و در عمل این موضوع کمکی به حال صنایع لبنی نکرده است.

درحال‌حاضر، صنعت غذا و به‌خصوص صنایع لبنی با مشکلات بسیاری مواجه شده است. برای حل این معضلات، دولت باید ضمن خودداری از راه‌حل‌های کهنه و به بن‌بست رسیده قبلی که منجر به زیان تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان شده، قانون سالم و علمی عرضه ‌و تقاضا را در بازار حاکم کند. اکنون، توزیع شیرهای سنتی در بازار زیاد شده و زنگ خطر بیدار شدن غول بیماری‌های مرتبط به گوش می‌رسد. روی سخن با وزرای بهداشت و جهاد کشاورزی است که خواهان حمایت از دامدار هستند، آیا نمی‌خواهید از مردم حمایت کنید؟ وزارت جهاد کشاورزی برای حمایت از صنف دامدار، قیمت شیرخام را که ۷۰درصد بهای تمام‌شده محصولات لبنی را تشکیل می‌دهد با افزایش ۷۵ درصدی از رقم ۱۳۰۰ تومان به ۲۳۰۰ تومان رسانده که البته با توجه به افزایش سطح عمومی قیمت‌ها دور از منطق و انصاف نیست. اما این انتظار از کلیه ارکان اقتصادی نظام حاکم می‌رود که مشکل یک بخش را با ایجاد مشکل برای سایر بخش‌ها حل نکنند و از دولت و مسوولان به جد استدعا داریم با هم‌آوا شدن با نظام اقتصادی مبتنی بر عرضه و تقاضا، مشکلات صنایع را به‌صورتی عملی و ریشه‌ای حل کنند و اطمینان داشته باشند که تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان به بهترین نحو ممکن قیمت‌های حاکم بر بازار را کنترل خواهند کرد.

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۳۸۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف و ضبط بیش از ۴ تن لبنیات سنتی غیربهداشتی در کرمانشاه

محمدرضا نادری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: پیرو گزارشات مردمی با سامانه ۱۹۰ و کارشناسان بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان یک واحد غیر مجاز و زیر زمینی تولید لبنیات سنتی در کرمانشاه کشف و ضبط شد.

وی افزود: این واحد در شرایط غیر بهداشتی اقدام به تولید لبنیات (پنیر سنتی)، انواع ترشیجات و انواع شوریجات نموده و در شرایط غیربهداشتی و نامناسب انبار می‌کردند.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه تصریح کرد: مواد غذایی غیر بهداشتی پس از کشف و با هماهنگی با اداره اماکن، نیروی انتظامی و مرجع قضائی از چرخه مصرف خارج و مکان مورد نظر پلمپ گردید.

وی ادامه داد: همشهریان می‌توانند بصورت ۲۴ ساعته تخلفات بهداشتی را با سامانه ۱۹۰ در میان بگذارند.

کد خبر 6091363

دیگر خبرها

  • لاپید: اگر کابینه نتانیاهو برکنار نشود قیمت‌ها همچنان افزایش می‌یابد
  • لاپید: اگر کابینه نتانیاهو برکنار نشود قیمت‌ها همچنان افزایش می‌یابند
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز ایران با سرمایه‌گذاری ۶.۴ میلیارد دلاری
  • عکس | اعلام قیمت محصولات سبک تجاری زامیاد
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد
  • کشف و ضبط بیش از ۴ تن لبنیات سنتی غیربهداشتی در کرمانشاه
  • افزایش قیمت میوه و صیفی‌جات مربوط به نرخ بارفروشان است