Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالحسین شاهوردی سرپرست پژوهشگاه رویان در گفت‌وگو با خبرنگار جام‌جم آنلاین در خصوص دستاوردهای حوزه پزشکی کشور طی 40 سالی که از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته با اشاره به اینکه پژهشگاه رویان جهاد دانشگاهی اکنون در سه محور ناباروری، سلول‌های بنیادی و بیوتکنولوژی در حال فعالیت است خاطرنشان کرد: کشور همزمان با دنیا به این موضوعات ورود پیدا کرده و توانسته‌ایم اتفاقات خوبی را در این زمینه رقم بزنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاهوردی با اشاره به اینکه در رابطه با موضوع ناباروری اولین بچه‌ای که در انگلستان به روش‌های لقاح خارج از رحم متولد شد 12 سال قبل از فعالیت ناباروری در ایران بود خاطرنشان کرد: تولد اولین بچه به روش‌های لقاح خارج از رحم در دنیا همزمان با انقلاب اسلامی ما بود که نشان می‌دهد عمر این دانش در دنیا 40 سال است.

وی با اشاره به اینکه در کشور ما 10 سال بعد از انقلاب همکاران اورولوژیست، جنین‌شناس در زمینه ناباروری ورود پیدا کردند خاطرنشان کرد: بعد از انجام یک سری از تحقیقات و برگزاری دومین سمینار ناباروری در دانشگاه علوم پزشکی ایران که کارهای اجرایی آن توسط جهاد دانشگاهی انجام می‌شد تصمیم گرفتیم وارد بحث ناباروری شویم و بعد از انجام یک سری تحقیقات خرداد 1370 با حضور وزیر وقت آقای دکتر ملک‌زاده موسسه رویان افتتاح شد.

سرپرست پژوهشگاه رویان با اشاره به اینکه یک سال قبل از افتتاح رویان موسسه ناباروری یزد افتتاح شده بود خاطرنشان کرد: با این حال اتفاق مبارک این بود که بعد از ورود فقط بر روی خدمات تخصصی متمرکز نبودیم و به پژوهش و آموزش هم ورود پیدا کردیم که خدارا شکر می‌کنیم با انجام پروژه‌های تحقیقاتی در توسعه این علم و ارائه خدمات تخصصی به روز شدیم.

وی ادامه داد: با وجود آنکه در ابتدای کار فاصله 10 تا 12 ساله با دنیا داشتیم با تولد بچه‌ها با روش‌های دیگر فاصله ما به کمتر از 2 الی 3 سال رسید و در این زمینه توانایی محققین ما هم‌پای دنیا شد.

شاهوردی یکی از کارهای دیگر موسسه رویان را انجام پروژه‌های تحقیقاتی تربیت نیروی انسانی در کشور دانست و خاطرنشان کرد: زیرساخت‌های دانش ناباروری یعنی خدمات تخصصی براساس یک سری از تکنیک‌ها، تکنولوژی‌ها و آموزش نیروی انسانی در کشور اتفاق افتاده و ما امروز بیش از 70 مرکز ناباروری در کشور داریم که خیلی از این نیروهای این مراکز در رویان آموزش دیده‌، پایان‌نامه گذرانده و مقالاتی را به چاپ رسانده‌اند، مقالات ناباروری که در بیش از 5 مجله معتبر در حال چاپ است و نشان‌دهند تولید دانش کشور در این زمینه است.

وی با تاکید بر اینکه در موضوع ناباروری با انجام تحقیقات، ارائه مقالات و حضور در مجامع دانشگاهی، جایگاه علمی خوبی برای کشور ایجاد شده است خاطرنشان کرد: در خصوص جایگاه علمی ما همین نکته کفایت می‌کند که مثلا وقتی همکاران ما برای آموزش در زمینه ناباروری به کشورهای اروپایی می‌روند به آنها می‌گویند شما که در کشور خود مراکزی مانند رویان دارید، چرا نرفته‌اید آنجا آموزش ببینید.

سرپرست پژوهشگاه رویان با اشاره به اینکه در دهه شصت که فاصله ما این دانش ناباروری عقب‌تر از جهان بود نابارورها دومین گروه بیمارانی بودند که برای درمان به خارج از کشور می‌رفتند خاطرنشان کرد: امروز بعد از سه دهه فعالیت در این علم به عنوان یک توانمندی علمی میزبان بیمارانی از خارج از کشور هستیم و سالانه نزدیک 500 زوج نابارور از خارج از کشور برای درمان به کشور و پژوهشگاه رویان مراجعه می‌کنند که این نشان دهند موفقیت کشور ماست.

وی با اشاره به اینکه بیمارانی که از خارج از کشور مراجعه می‌کنند مطمئنا تحقیقات خود را انجام داده‌ و چون میزان موفقیت مراکز کشور نسبت به مراکز دنیا را دیده‌اند به ایران می‌آیند خاطرنشان کرد: از سوی دیگر بیمارانی که درمان‌ها موفق‌آمیز دارند سفیرانی هستند که می‌توانند بیماران بعدی را برای مراجعه‌ به کشور ما ترغیب کنند.

شاهوردی در بخش دیگری از این گفت‌وگو موضوع همانندسازی و سلول‌های بنیادی را یکی از مباحث روز دنیا دانست و خاطرنشان کرد: زمانی که اولین رده سلول‌های بنیادی در کشور به چاپ رسید نام رویان در سایت انجمن بین‌المللی جز ده کشور اول داری این دانش بود و در رده ششم کشورهایی بودیم که توانستیم این دانش را تولید کنیم.

وی با تاکید براینکه دانش سلول‌های بنیادی در دنیا جدید است خاطرنشان کرد: در شرایطی که اولین رده سلو‌ل‌های بنیادی جنین موش در سال 1981 و اولین رده سلول‌های بنیادی جنین انسان در دنیا در سال 1998 ایجاد شده ما در سال 2002-2003 توانستیم اولین رده‌های سول‌های بنیادی را در کشور تولید کنیم و در این زمینه کشور ما در منطقه حرف اول را می‌زند.

سرپرست پژوهشگاه رویان با اشاره به اینکه مجله معتبر سلول‌های بنیادی براساس یک سری از شاخص‌ها نقشه‌ای را در یک مقاله به چاپ می‌رسانند که در آن تعداد طرح‌ها، مقالات، کتب و ثبت اختراعات را در حوزه سلول‌های بنیادی از کشورها می‌گیرند و براساس میزان رنک کشور‌های جلودار را معرفی می‌کنند خاطرنشان کرد: براساس نقشه‌ای که در مجله سلول‌های بنیادی به چاپ رسیده کشور ما هم در زمینه تولید دانش سلول‌های بنیادی و هم در زمینه کابرد آن در منطقه پیشرو است و تعداد طرح تحقیقاتی و کارهای بالینی که انجام شده در این مقاله به چاپ رسیده است.

وی با اشاره به اینکه در مقالات چاپ شده پیش سلو‌ل‌های بنیادی چند سال، در منطقه یک یا دو کشور توانسته‌ بودند حضور پیدا کنند خاطرنشان کرد: اما در مقاله‌ای که سال گذشته به چاپ رسید می‌بینیم که تعداد کشورها در این زمینه بیشتر شده و نیاز است با حمایت از محققان پیشرویی موجود را حفظ کنیم.

شاهوردی همچنین خاطرنشان کرد: در زمینه تولید حیوانات شبیه‌سازی شده و کاربرد آن در صنعت دامپروری و تولید حیوانات تراریخته هم در بعد از انقلاب همزمان با دنیا شروع به فعالیت کردیم و با تلاش زیاد جایگاه علمی خوبی را بدست آوردایم.

وی در بخش پایانی این گفت‌وگو در خصوص برنامه‌های آینده پژوهشگاه با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی خود مولود انقلاب است ابراز امیدواری کرد: رویان می‌تواند به عنوان یک نهاد علمی پژوهشی و یک ساختار فرهنگی پناه‌گاهی برای محققین جوان باشد و بتوانیم چراغ این کانون امید را همیشه برای محققین روشن نگه داریم.

سرپرست پژوهشگاه رویان ادامه داد: یکی از موضوعاتی که برای آینده دنبال آن هستیم این است که دانش تولید شده در دو و سه دهه گذشته را با توجه به تجربه‌ای که نیروها پیدا کرده‌اند به کابرد نزدیک‌تر کنیم البته برخی از این پروژه‌ها به کاربرد رسیده‌اند و امیداور هستیم که بعد از انجام کارآزمایی بالینی بتوانیم خیلی از خدمات را برای بیماری‌های صعب‌العلاج به شکل روتین انجام دهیم و روش درمان بسیاری از بیماری‌های صعب‌العلاج به بار بنشیند.

وی در پایان ابراز امیداوری کرد: با نتیجه دادن کارهای زیادی که تا به حال در قالب شرکت‌های دانش‌بنیان انجام شده هم زمینه بیشتر برای جذب و اشتغال محققین کشور ایجاد شود و هم فضای را ایجاد کنیم تا با انجام کارهای بزرگ نام ایران در میان کشورهای دارای این دانش پیشرفته همیشه بدرخشد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: پژوهشگاه رویان 40 سالگی انقلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۳۹۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال

"آموزش، کنترل آسم را بهبود می‌دهد"، شعار راهبردی روز جهانی آسم در سال ۲۰۲۴ است. در واقع بدون صرف وقت پزشکان و آموزش و یادگیری بیماران برای کسب مهارت‌های خودمراقبتی و مشارکت آنان در امور تشخیص، پیشگیری و درمان آسم، مشکلات و پیامدهای این بیماری قابل کنترل نخواهد بود.

دکتر مصطفی معین، رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران در پیامی فرا رسیدن بیست و هفتمین سال “روز جهانی آسم”(سه‌شنبه ۱۴۰۳/۲/۱۸) را فرصتی مناسب بمنظور جلب توجه مسئولان و آگاهی بیشتر جامعه به اهمیت بیماری آسم به عنوان شایعترین بیماری مزمن دوران کودکی و نوجوانی و جوانی و شایع‌ترین بیماری‌ تنفسی بزرگسالان، و با هدف مشارکت همگان در کمک به رفع کاستی‌های دارو و درمان و چالش های پیشگیری، کنترل و مراقبت از بیماران دانست.

 به این مناسبت یک همایش علمی و مباحث تخصصی در این زمینه در تهران(بیمارستان میلاد) و توسط شاخه‌های انجمن آسم وآلرژی ایران در چندین استان دیگر برگزار می‌شود.

در ادامه پیام دکتر معین آمده است که هم اکنون بیش از ۳۵۰ میلیون تن از جامعه بشری از علائم تنفسی آسم رنج می‌برند و طبق مطالعات اخیر (۸-۱۳۹۷) انجام گرفته در مرکز تحقیقات ایمونولوژی و آسم و آلرژی، حدود ۱۰/۹ درصد از کودکان و بیش از ۸/۹ درصد از بزرگسالان در ایران دچار این بیماری هستند.

نتایج پژوهش های علمی بین‌المللی نشان می‌دهد که با وجود پیشرفت هایی که در تشخیص و درمان دارویی آسم حاصل شده و میزان مرگ و میر به علت این بیماری کاهش یافته ولی هنوز هم مشکلات تنفسی بیماران در حدود ۵۰ درصد از موارد بخوبی کنترل نشده که علت آن عدم مهارت بیماران در مصرف اسپری‌ها و یا عدم همکاری آن‌ها در مصرف اسپری استروئیدی تجویزه شده توسط پزشکان معالج در ۳۰ تا ۷۰ درصد موارد بوده است.

وی در این خصوص می افزاید: عدم کنترل مطلوب آسم موجب می‌شود که کیفیت زندگی این بیماران و خانواده‌های ایشان از نظر روانی و اجتماعی کاهش یابد و هزینه های مستقیم و غیر مستقیم و سنگین دارو و درمان که بطور میانگین سالانه بالغ بر حدود ۳۰ میلیون تومان(۵۰۰ دلار) برای هر بیمار است، به آن‌ها تحمیل شود. همچنین افراد مبتلا به آسم با افت تحصیلی و غیبت از کلاس درس و یا کار و اشتغال، اختلال در خواب و استراحت، محدودیت در انجام ورزش و فعالیت های روزمره روبرو می‌شوند. عدم کنترل مطلوب بیماری آسم کاستی‌های و علت‌های مختلفی دارد که رفع آن‌ها منوط به اهتمام پزشکان معالج، همکاری بیماران و خانواده های آنان و برنامه ریزی مناسب مسئولان نظام سلامت قرار دارد. بنابراین رفع این کاستی ها نیز در سه محور به شرح زیر ارائه می شود:

الف- رفع علل و کاستی های مربوط به تشخیص، درمان و پیشگیری توسط پزشکان

۱. عدم تشخیص دقیق و به هنگام آسم با وقت گذاری کافی برای بیماران

۲. درمان ناقص (مقدار دارو و طول مدت مصرف) با اسپری های کورتیکواستروئیدی

۳. عدم ارتباط منظم با بیماران و ارزیابی پیشرفت بهبودی با انجام معاینه و آزمون های تنفسی و یا آزمون های حساسیت (آلرژی)

۴. عدم ارائه آموزش و آگاهی به بیماران نسبت به مزمن بودن بیماری و جلب اعتماد و مشارکت آنان در چگونگی مصرف درست داروها در بلند مدت و سالم سازی محیط زندگی

۵. عدم تشخیص و درمان بیماری های همزمان مانند چاقی و اضافه وزن، آلرژی بینی و سینوزیت، اکزمای پوست یا رفلاکس معده

۶. توجه نکردن به شرایط خانوادگی، مسایل روانی- اجتماعی و وضعیت اقتصادی بیماران، و تاثیرپذیری آن ها از خرافه‌ها و شایعات و شبه‌علم در اینترنت

ب- رفع علل و کاستی های مربوط به بیماران(و خانواده‌ها) در زمینه نیاز به افزایش آگاهی، یادگیری و رعایت توصیه‌های پزشک معالج و کسب مهارت‌های خودمراقبتی

۱. عدم همکاری بیماران (و خانواده‌ها) در مراجعه منظم به پزشک و مصرف طولانی مدت داروها

۲. عدم مصرف دقیق داروهای استنشاقی و استفاده از ابزار کمک دارویی(آسان‌نفس، دم‌یار...) به شکل درست

۳. نگرانی و یا وحشت از مصرف اسپری های تنفسی بویژه کورتیکواستروئیدهای استنشاقی، تاثیرپذیری از شایعات و شبه‌علم در فضای مجاری

۴. عدم همکاری در پیگیری توصیه های پزشک معالج برای بهداشتی کردن محیط زندگی و پرهیز از مواد آلرژی زا و یا تحریک کننده مانند دود سیگار و اسپند

۵. عدم گزارش دقیق سوابق پزشکی و ابتلا به بیماری های دیگری غیر از آسم به پزشک معالج

۶. مشکلات اقتصادی و عدم تمکن مالی بیماران برای تهیه اسپری‌های دارویی، مراجعه به اورژانس و بستری شدن در بیمارستان

ج- رفع کاستی های مربوط به برنامه ها و اقدامات نظام سلامت و دولت

۱. عدم دسترسی برابر بیماران به مراقبت های بهداشتی اولیه ، پزشکان عمومی و خانواده

۲. عدم دسترسی برابر بیماران به خدمات تخصصی و فوق تخصصی بر پایه نظام ارجاع

۳. عدم دسترسی برابر بیماران به داروها و ابزار بهداشتی و کمک دارویی با توجه به هزینه های سنگین، کمیابی و یا نایابی اسپری‌ها و برخی از داروهای حیاتی

۴. عدم پوشش مطلوب و پاسخگوئی بیمه های درمانی همگانی در سطح کشور

۵. عدم برنامه ریزی ملی از سوی دولت برای کنترل ریزگردها، آلاینده های شیمیایی در قطب های صنعتی و آلودگی هوای کلان‌شهرهای پرترافیک

۶. توجه بیشتر به آلرژی، آسم و سایر بیماری‌های مزمن و حاد تنفسی در برنامه‌های درسی و آموزشی دانشگاه‌ها، ارائه آموزش‌های عمومی در صدا و سیما و شبکه‌های مجازی برای پیشگیری اولیه و نیز جلوگیری از انتشار خرافات و شبه‌علم به‌نام طب اسلامی و سنتی

رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران در این پیام اظهار امیدواری کرده است با اهتمام تمامی استادان، دانشجویان، پژوهشگران، پزشکان، پرستاران، مربیان بهداشت مدارس، مسئولان نظام سلامت و نهادهای مدنی در سطح شبکه ای از نهادهای علمی، تخصصی و اجرایی در بخش‌های دولتی و غیردولتی و با تاکید بر امر "آموزش و یادگیری همگانی" بتوانیم به هدف کنترل آسم در سطح ملّی و ایجاد "جامعه ای سالم و توانمند" نائل شویم.

منبع: قدس آنلاین

دیگر خبرها

  • سالانه ۳هزار بیمار به بیماران صعب العلاج گلستان اضافه می شود
  • بهبود شرایط جوانی جمعیت در کشور
  • بهبود شرایط جوانی جمعیت در کشور/ از رشد موالید تا چند فرزندی
  • تمرین دفع حملات خارجی در رزمایش مشترک آمریکا و فیلیپین
  • آشنایی با روش‌های درمان زخم بستر در منزل
  • درخشش آثار هنرمند خراسانی در نمایشگاه جهانی هنر امارات
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور
  • پیام شی به نشست سازمان همکاری اسلامی