Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@04:55:07 GMT

مشکلات داخلی عامل از دست رفتن بازارهای صادراتی

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۳۹۶۸۳

یک عضو اتاق بازرگانی ایران معتقد است با وجود آن‌که در طول سال‌های گذشته صادرکنندگان ایرانی تلاش کردند در بسیاری از بازارها فعال شده و نسبت به افزایش سهم خود از این بازارها اقدام کنند اما با توجه به نبود تصویر و برنامه‌ای روشن بسیاری از این طرح‌ها موفقیت آمیز نبوده است.

به گزارش ایسنا، سید محمد واعظی امروز در نشست خبری اظهار کرد: متاسفانه بسیاری از صادرکنندگان ایرانی با توجه به نداشتن برنامه‌ی دقیق و هدفمند عملا شانس خود را برای حضور در بسیاری از بازارها از دست داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما نیاز داریم که در هر یک از این مجموعه‌ها با توجه به موقعیت روز دنیا عمل کنیم که متاسفانه تعداد این پروژه‌ها در میان فعالان ایرانی زیاد نیست.

به گفته‌ی وی، به روز کردن برنامه‌ریزی تلاش برای ارائه بسته‌های جدید، تلاش برای بازخوردگیری از مشتری‌ها و حضور در مجموعه‌های نوین و سامانه‌های جهانی بخشی از این برنامه‌هاست که ازسوی صادرکنندگان ایرانی مغفول باقی مانده است.

عضو اتاق بازرگانی ایران، با بیان این‌که عدم آشنایی صادرکنندگان ایرانی با بازارها باعث شده مشکلاتی برای آن‌ها به‌وجود آید توضیح داد: برای مثال در بازار کشورهایی مانند روسیه یا چین، ما امکان حضور فعال‌تر داشته‌ایم. اما با توجه به آن‌که نتوانستیم یک کالا را به‌صورت مداوم با کیفیت ثابت و متناسب با نیاز مصرف کنندگان عرضه کنیم، عملا بازار را از دست دادیم. این در حالی است که در همان دوران در ناحیه‌ای مانند کردستان، صادرکنندگان ترک توانستند با گرفتن ارزیابی‌های ابتدایی از مصرف کنندگانشان، کالا را طوری تولید کنند که بازارهایشان حفظ شود. اما طرف ایرانی قادر به پیگیری چنین مساله‌ای نبود.

واعظی با اشاره به  نزول رتبه‌ی ایران در حوزه‌ی سهولت کسب و کار بیان کرد:‌ ما چند سال قبل از میان 190 کشور، رتبه‌ی خود را به 118 کاهش دادیم اما امروز بار دیگر به رتبه‌ی 128 رسیده‌ایم که نشان‌دهنده‌ی دشواری شرایط برای کسب و کار در ایران است. در کنار آن، مسائل بنیادی اقتصادی در کشور طوری شده که بسیاری از موسسات بین‌المللی که اقتصاد کشورها را برای سرمایه‌گذاری رتبه‌بندی می‌کنند، در چند سال گذشته اساسا ایران را ارزیابی نکردند.

وی افزود:‌ هرچند در حدود 80 هزار میلیارد دلار سرمایه‌ی آماده ورود به اقتصاد جهانی  در ایالات متحده آمریکا قرار دارد و با توجه به مشکلات تحریم امکان این تعاملات در شرایط فعلی فراهم نیست. اما باید در نظر داشته باشیم که بخش زیادی از مشکلات به داخل کشور باز می‌گردد.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم با بهبود شرایط کسب و کار، بار دیگر جایگاهی در رده‌بندی‌های جهانی پیدا کنیم و البته با به‌روز کردن صادرکنندگانمان امکان به دست آوردن بازارهای جدید را به دست آوریم، می‌توان انتظار داشت که لااقل بخشی از دغدغه‌های صادراتی کشور برطرف شود. اما در غیر این صورت، هم‌چنان اقتصاد ایران درگیر مشکلاتی خواهد بود که بسیاری از آن‌ها به دلیل مسائل داخلی ایجاد شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۳۹۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر کشور: اقدامات استان کرمان در ایجاد زنجیره ارزش قابل توجه است

احمد وحیدی روز یکشنبه در بازدید از غرفه توانمندی‌های صادراتی کرمان در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران "ایران اکسپو ۲۰۲۴" افزود: استان کرمان از ظرفیت‌های بسیار خوب صادراتی برخوردار است به خصوص در حوزه مس که از ظرفیت‌های بزرگ این استان به شمار می‌رود.

وی تصریح کرد: زنجیره ارزش مس باید به صورت کامل تعریف شود و تولیدات این حوزه ارزش‌افزایی داشته باشند.

وزیر کشور همچنین تکمیل زنجیره ارزش خرما و فرش کرمان به عنوان کالاهای اساسی و شاخص این استان را مورد تاکید قرار داد.

ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران «ایران اکسپو ۲۰۲۴» ۸ تا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران در حال برگزاری است.

غرفه استان کرمان نیز در سالن ۴۱B نمایشگاه دایر شده و پنج شرکت بومی، محصولات خود را در حوزه زنجیره‌ ارزش راهبردی گیاهان دارویی، مس، خرما، فرش و پسته به هیات‌های داخلی و خارجی ارائه می‌دهند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ضرورت برگزاری جشنواره فیلم اقوام ایرانی با قدرت و کیفیت
  • معرفی زنجیره ارزش نساجی زنجان به صادرکنندگان در اکسپو + فیلم
  • وزیر کشور: اقدامات استان کرمان در ایجاد زنجیره ارزش قابل توجه است
  • رسانه‌های بیگانه چگونه زنان را عامل رسیدن به اهداف خود می کنند؟
  • امکان ایفای تعهدات صادراتی، از طریق بانک سامان
  • بانک سامان میزبان صادرکنندگان در نمایشگاه اکسپو ایران
  • استقبال ‌روس‌ها از کالاهای ایرانی
  • ضرورت تثبیت مقاصد صادراتی از سوی بازرگانان
  • گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازارهای بین الملل راهکار اصلی تثبیت بازار مرغ
  • توسعه بازارهای تجاری با روش های غیرسنتی