Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان میراث فرهنگی با حضور در یک برنامه رادیویی از ورود ۶ میلیون گردشگر خارجی به کشور در ۹ ماهه اول امسال خبر داد. 

به‌ گزارش حوزه میراث و گردشگری  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، علی اصغر مونسان معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، امروز شنبه ۲۲ دی ۹۷ در گفت و گو با برنامه رادیویی پارک شهر رادیو تهران با اشاره به فرصت‌های بی نظیر گردشگری در کشور گفت: «خوشبختانه در کشور ظرفیت‌های بسیار خوبی در حوزه تاریخی و طبیعی داریم و برای رشد و توسعه گردشگری فرصت‌های بی نظیری در اختیار ماست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

او افزود: «ایران خوشبختانه جزو ۱۰ کشور اول دنیا از لحاظ برخورداری از ظرفیت‌های طبیعی و تاریخی است و این درحالی است که در حال حاضر صنعت گردشگری به صنعت سوم در دنیا تبدیل شده و روند رو به رشدی را طی می‌کند.»

مونسان گفت: «در کنار توجه به حوزه میراث فرهنگی که هویت تاریخی ما را نشان می‌دهد، دو حوزه صنایع دستی و گردشگری به طور جدی مورد توجه قرار دارد. هم در سازمان مرکزی و هم در ادارات کل استانی هر سه حوزه سازمان مورد توجه قرار گرفته است که صنایع دستی و گردشگری می‌تواند به ایجاد اشتغال کمک کند.»

او گفت: «با توجه به ضروت افزایش ورود گردشگران خارجی به کشور، تلاش کردیم مسیر ورود گردشگر به کشور را باز کنیم. تلاش کردیم با انجام تبلیغات خصوصاً در فضای مجازی با پروژه ایران هراسی مقابله کنیم. در همین ارتباط هر گردشگری که به ایران می‌آید در بازگشت به یک سفیر فرهنگی برای ما مبدل می‌شود.»

مونسان گفت: «برای جذب هرچه بیشتر گردشگر روی کشور‌های هدف و برخی از کشور‌های منطقه‌ای تمرکز کرده ایم و مجموعه این اقدامات باعث شده تا شاهد رشد ورود گردشگران خارجی به کشور باشیم. در همین ارتباط گردشگران کشور‌های منطقه‌ای ما که تا پیش از این گردشگران زیارتی بودند، اکنون تبدیل به گردشگران ترکیبی شده اند.»

مونسان با تشریح آمار تعداد ورود گردشگران خارجی به کشور نیز گفت: «در سال گذشته با ۴ درصد رشد شاهد ورود ۵ میلیون و ۱۰۰ هزار گردشگر خارجی بودیم، اما امسال از رشد خوبی برخوردار هستیم و خوشحالم که اعلام کنیم در 9ماهه اول امسال از عدد ۶ میلیون گردشگر خارجی عبور کردیم.»

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: «عوامل مختلفی سبب این رشد شده است و یکی از دلایل آن افزایش نرخ دلار و ارزان شدن سفر به ایران است، البته در همین مدت گذشته با توجه به اعمال تحریم ها، پرواز‌های مستقیم خارجی را از دست دادیم که البته، چون از قبل در این خصوص تمهیدات لازم را اندیشیده بودیم و دولت محترم نیز از قبل دستورات لازم را داده بود، با تدبیر و تمهیدات خوب توانستیم با همکاری دستگاه‌های مختلف از جمله ناجا و وزارت امور خارجه به این رشد دست یابیم.»

او تصریح کرد: «اقدامات مختلفی را با همکاری دستگاه‌های گوناگون انجام دادیم، از جمله لغو روادید یک طرفه با برخی از کشور‌های هدف، عدم درج مهر در گذرنامه و ویزای بدون برچسب، توسعه ویزای الکترونیک، عدم افزایش قیمت نرخ اقامت در هتل‌ها و ... همه و همه باعث شد تا شاهد افزایش ورود گردشگران خارجی به کشور باشیم.»

مونسان در ادامه و در پاسخ به سوالی در خصوص توجه به گردشگری داخلی در کنار توجه به گردشگری خارجی نیز گفت: «بازار گردشگری کشور ما این قدر بزرگ هست که چند کشور همسایه از گردشگری ما انتفاع می‌برند و حتی اگر ما هیچ گردشگر خارجی نداشته باشیم، فضای گردشگری داخلی ما اینقدر بزرگ هست که توجه به همین بخش می‌تواند به اقتصاد کشور کمک کند. ضمن این که گردشگری محرک سایر بخش‌های اقتصادی در کشور است و وقتی این صنعت توسعه یابد در سایر بخش‌ها نیز شاهد رشد خواهیم بود.»

او گفت: «همه جای دنیا اثرات گردشگری را در تحرک اقتصادی می‌بینند. به عنوان مثال در تعطیلات نوروز بسیاری از بخش‌های دیگر به تحرک و رشد وا داشته می‌شوند و این نشان از اهمیت گردشگری داخلی دارد.»

مونسان ادامه داد: «از ابتدای فعالیتم در سازمان میراث فرهنگی، گردشگری داخلی را در صدر می‌دانستم. خوشبختانه زیرساخت‌های بسیار خوبی در کشور درحال فراهم شدن است و به دنبال تسهیل فعالیت سرمایه گذاران هستیم که در همین ارتباط سرعت افتتاح پروژه‌های ما افزایش یافته است. بد نیست مردم بدانند که در حال حاضر بالغ بر ۱۲۰ هزار میلیارد تومان پروژه سرمایه گذاری در حوزه گردشگر داریم که عدد قابل توجهی است.»

او گفت: «اکنون شرایط فراهم است و در شرایط خوبی قرار داریم، شاید بزرگترین نقطه ضعفی که داریم، ضعف در حوزه اطلاع رسانی و تبلیغات است چرا که در این خصوص محدودیت بودجه داریم. در ماه‌های گذشته شاید ما در صدر دستگاه‌هایی هستیم که توانسته ایم با حداقل بودجه و اعتبارات دولتی شغل ایجاد کنیم، اما تبلیغات و اطلاع رسانی خوبی نشده است؛ چرا که نیاز به اعتبارات زیادی دارد. البته رئیس سازمان صدا و سیما شخصاً توجه خوبی به این حوزه دارد و رسانه ملی برای معرفی جاذبه‌های گردشگری کار‌های خوبی را آغاز کرده است.»

معاون رئیس جمهوری ادامه داد: «در این ارتباط تمرکزمان را بیشتر روی فضای مجازی گذاشته ایم و پورتال جامع گردشگری را به آدرس visitiran.ir راه اندازی کرده ایم. در این پورتال تمام جاذبه‌های گردشگری به تفکیک استان‌ها به گردشگران معرفی شده است.»

مونسان در ادامه و در پاسخ به سوالی در خصوص استفاده از ظرفیت‌های مناطق آزاد در حوزه گردشگری نیز افزود: «من اعتقاد دارم سراسر کشور دارای جاذبه‌های زیبا و ظرفیت‌های مناسب برای گردشگری است. مناطق آزاد مدیریت ویژه خود را دارند و اعتقاد داریم می‌توان از ظرفیت‌های این مناطق در حوزه گردشگری بیشتر استفاده کرد.»

مونسان درباره احداث زیر گذر در شهر تاریخی شوش نیز گفت: «ضمن احترام به همه مردم عزیزمان در شوش، همانطور که همه می‌دانیم شوش یکی از قدیمی‌ترین شهر‌های کشور است و جای جای آن دارای آثار تاریخی است و کاوش نشده است. چندی پیش متوجه شدیم که با تصمیم مسئولان محلی و بدون هماهنگی با ما اقدام به فعالیت برای احداث زیر گذر کرده اند و به مردم به گونه‌ای گفته بودند که می‌خواهیم زیر گذری را ایجاد کنیم برای کاهش تصادفات؛ اما میراث فرهنگی اجازه نمی‌دهد. من با توجه به رشته تحصیلی ام اعتقاد دارم می‌توان از روش‌های دیگری استفاده کرد؛ چرا که اصلا احداث زیرگذر خودش می‌تواند به افزایش تصادفات کمک کند. اکنون همکاران ما در شوش مستقر شده اند و در حال کاوش هستند که اگر آثاری وجود نداشته باشد، این پروژه ادامه یابد و اگر وجود دارد اجازه بدهند تا کاوش و فعالیت ما آنجا انجام شود و آثار تاریخی را جمع آوری کنیم. من خدمت مردم خوب و عزیز شوش عرض می‌کنم که برای همه آن‌ها احترام قائلم و مدت‌ها در جنوب کشور کار کردم و می‌دانم که مردم عزیزی هستند و وابستگی دلی به آن‌ها دارم. خدای نکرده این فعالیت ما به هیچ عنوان باعث ایجاد مشکل برای آن‌ها نیست؛ اما عرض می‌کنم که ایجاد زیرگذر به لحاظ مهندسی ترافیک امر پسندیده‌ای نیست.»

مونسان در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به انتشار شایعاتی در خصوص گردشگران عراقی در مشهد نیز گفت: «درست در شرایطی که روابط ایران و عراق بسیار شرایط خوبی است یک چنین موضوعی را راه می‌اندازند. یعنی زمانی که اوج روابط دو کشور ایران و عراق است، این مسائل را به دروغ مطرح می‌کنند و جالب اینجاست که شبیه به این مسائل را در کشور عراق نیز مطرح می‌کنند. شک نکنید همه اینها فضاسازی رسانه‌ای است. اتفاق بد ممکن است هرجایی بیفتد؛ اما مسئله این است که این اتفاق به صورت یک جریان نباشد. همکاران من، استانداران و نیروی انتظامی به شدت روی این موضوعات حساس هستند. افرادی که این مسائل را مطرح می‌کنند به دنبال برهم زدن روابط خوب ایران و عراق هستند؛ هر وقت آمار گردشگران ما بالا می‌رود این مسائل مطرح می‌شود؛ اول می‌گویند دروغ است بعد هم مسائل دیگری را مطرح می‌کنند. من نمی‌دانم برخی‌ با چه نیتی این موضوعات را مطرح می‌کنند؟»

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در پایان صحبت‌های خود در باره صدور مجوز شکار به برخی از گردشگران خارجی  گفت: «شکار برای گردشگران در همه جای دنیا با مجوز محیط زیست انجام می‌شود و این موضوع یکی از آیتم‌های گردشگری است و بدون حساب و کتاب نیست. افراد با مراجعه به محیط زیست مجوز دریافت می‌کنند. هم ما هم محیط زیست توجه کافی به این موضوع داریم و مجوز‌ها بدون حساب و کتاب صادر نمی‌شود.»

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گردشگری میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۴۱۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳ پیش تفاهم‌نامه‌ گردشگری استان فارس در نمایشگاه ایران اکسپو منعقد شد

به گزارش خبرگزاری صداسیما، محمد ثابت اقلیدی گفت: گروه‌های مختلفی از کشور‌های هند، سنگال، اردن، عمان، امارات، ایتالیا، انگلستان، لبنان، عراق، آفریقای جنوبی و پاکستان در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ از غرفه استان فارس بازدید کردند.   مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس افزود: مجموعاً ۱۶۰ هیات تجاری وارد غرفه استان فارس در این نمایشگاه شدند که ۱۱۰ گروه آن خارجی بود.   او بابیان اینکه با حضور این هیات‌های خارجی ۴۰ پیش تفاهم‌نامه منعقد شده است، تصریح کرد: عمده موضوعات این پیش تفاهم‌نامه‌ها مربوط به واردات و صادرات است.   ثابت اقلیدی خاطرنشان کرد: گروه‌های خارجی بازدیدکننده تمایل زیادی به خریداری محصولات غذایی و کشاورزی به‌ویژه گیاهان دارویی دارند.   مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس ادامه داد: عمده نگاه بازرگانان و تجار مربوط به صادرات و واردات است، اما با رایزنی انجام شده تعداد زیادی از این گروه‌ها به‌ویژه کشور‌های همسایه و حوزه خلیج‌فارس به سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت ترغیب شدند.   او بابیان اینکه بازخورد مثبتی از رایزنی با گروه‌های تجاری گرفتیم، گفت: تمایل آنها بیشتر به حوزه سلامت، زیارت و فرهنگی باز می‌گردد. پیش تفاهم‌نامه‌هایی با هیات‌های تجاری دراین‌باره امضا شده که با پیگیری مستمر منتج به انعقاد تفاهم‌نامه خواهد شد.   ثابت اقلیدی یادآور شد: ۱۳ مورد از پیش‌تفاهم‌نامه‌ها مربوط به حوزه گردشگری است.

دیگر خبرها

  • هشدار یک شرکت بیمه؛ در این شهر‌های اروپا مراقب جیب خود باشید!
  • دیگر نیازی به پلاک گذر موقت نیست!
  • امام جمعه مهاباد: لازمه پیشرفت کشور سرمایه‌گذاری در حوزه آموزش و پرورش است
  • لازمه پیشرفت کشور سرمایه‌گذاری در حوزه آموزش و پرورش است
  • نمایشگاه کتاب ظرفیت جذب گردشگران خارجی را دارد
  • آنتالیا طی ۴ ماه از ۲ میلیون و ۶۶ هزار و ۹۶۲ گردشگر خارجی میزبانی کرد
  • ۱۳ پیش تفاهم‌نامه‌ گردشگری استان فارس در نمایشگاه ایران اکسپو منعقد شد
  • منطقه گردشگری کولیدر بروجرد مهیای توسعه و سرمایه گذاری
  • مبادله ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری فارس و هیئت‌های خارجی
  • اجرای پروژه توسعه زیرساختی پارکینگ باران در مجتمع گردشگری صفه