Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - اروميه - ايرنا - مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري آذربايجان غربي گفت: مشارکت مردم محلي در اجراي طرح هاي آبخيزداري که از محل صندوق توسعه ملي در استان انجام مي شود، بي سابقه بوده است.

ميرصمد سيد موسوي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: با اجراي طرح هاي آبخيزداري درصد مشارکت مردمي در صيانت و توسعه عرصه هاي ملي افزايش مي يابد و اين امر افق خوبي را براي عرصه هاي ملي پيش رو مي گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي اظهار داشت: عرصه نشينان آذربايجان غربي با تمامي توان و امکانات خود براي اجراي اين طرح ها بسيج شده اند و برگزاري کلاس هاي توجيهي و ترويجي براي آنان توسط کارشناسان و تسهيل گران منابع طبيعي نقش ويژه اي در جلب مشارکت اهالي منطقه داشته است.
مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري آذربايجان غربي بيان کرد: اين استان 2 ميليون و 750 هزار هکتار عرصه ملي داشته و 110 هزار نفر مجري و بهره بردار در عرصه هاي منابع طبيعي مشارکت مستمر دارند.
وي ادامه داد: امسال در20 حوزه آبخيزداري در نقاط مختلف استان طرح هاي آبخيزداري به اجرا در آمده است.
موسوي اضافه کرد: براي اجراي طرح هاي آبخيزداري و آبخوان داري آذربايجان غربي از محل صندوق توسعه ملي بالغ بر 210 ميليارد ريال اعتبار اختصاص يافته که اين طرح ها در برخي شهرستان ها به اتمام رسيده يا در حال پايان يافتن است.
وي اظهار داشت: اجراي طرح هاي آبخيزداري مانع از رسوب و فرسايش خاک مي شود و اين مهم در توسعه حفاظت از خاک، افزايش منابع آب هاي زيرزميني و توسعه بسترهاي اقتصادي و اجتماعي بسيار اثرگذار است.
به گزارش ايرنا، آبخيزداري به علم و هنر برنامه ‌ريزي مستمر و اجراي اقدام‌ لازم جهت مديريت منابع حوزه‌هاي آبخيز اعم از طبيعي، کشاورزي، اقتصادي و انساني بدون ايجاد اثرات منفي در منابع آب و خاک گفته مي شود و مي‌ تواند به صورت مکانيکي يا بيولوژيکي باشد.
صاحب نظران اين بخش تاکيد دارند که با اجراي هر هکتار آبخيزداري مي‌ توان 500 مترمکعب آب جديد توليد کرد؛ ضمن آنکه اجراي هر هکتار عمليات آبخيزداري از 6.5 تن فرسايش خاکي و رسوب جلوگيري مي‌کند.
آبخيزداري به علم و هنر برنامه ‌ريزي مستمر و اجراي اقدام‌ لازم جهت مديريت منابع حوزه‌هاي آبخيز اعم از طبيعي، کشاورزي، اقتصادي و انساني بدون ايجاد اثرات منفي در منابع آب و خاک گفته مي شود و مي‌ تواند به صورت مکانيکي يا بيولوژيکي باشد.
صاحب نظران اين بخش تاکيد دارند که با اجراي هر هکتار آبخيزداري مي‌ توان 500 مترمکعب آب جديد توليد کرد؛ ضمن آنکه اجراي هر هکتار عمليات آبخيزداري از 6.5 تن فرسايش خاکي و رسوب جلوگيري مي‌کند.
آذربايجان غربي از جمله استان هاي نيازمند آبخيزداري به شمار مي رود زيرا اين استان از يک سو منابع آبي لازم جهت ذخيره سازي و مصرف در بخش کشاورزي را دارا بوده و از سوي ديگر اين بخش سهم قابل توجهي از اقتصاد منطقه را به خود اختصاص داده است.
8137/3072
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۴۱۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکسازی ۹۱۲ هکتار از اراضی خراسان رضوی با مشارکت مردم

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: پارسال با مشارکت بیش از پنج هزار نفر در قالب بیش از ۵۰ گروه متشکل از سازمان های مردم نهاد و گروه های خودجوش مردمی، از این سطح اراضی استان حدود ۶۱۳ تن زباله جمع آوری و به محل دفن بهداشتی و مجاز منتقل شد.

  مهدی اله پور افزود: با توجه به همه‌ گیری و فراگیر بودن مسائل محیط زیستی و طبق اصل ۵۰ قانون اساسی، مردم در حفظ محیط زیست نقش پر رنگی دارند، چرا که محیط زیست میراث آیندگان است و همه مردم متعهد به حفظ آن هستند.   وی با اشاره به فرهنگ سازی و مشارکت آگاهانه مردم در حفظ محیط زیست بیان کرد: در همین راستا پویش « مسیر سبز- ایران پاک» با اجرای ۱۴ محور کاری در استان پیگیری و اجرا شد که این اداره کل با مشارکت شهرداریها، دهیاری‌ ها، بخشداری‌ ها، هلال احمر، بسیج، سازمانهای مردم نهاد و غیره نسبت به اجرای این طرح در استان اقدام کرد.   اله پور گفت: استقرار مخازن جمع‌آوری پسماند در مناطق تفرجگاهی و توزیع پلاستیک های زیست تخریب پذیر پسماند میان گردشگران از جمله اقدامات در این زمینه است.   وی ادامه داد: نصب پارچه نوشته آموزشی و بروشور اطلاع رسانی در جهت فرهنگ‌ سازی و تنویر افکار عمومی گردشگران با محور حفاظت از محیط زیست و طرح جمع‌ آوری سبزه هفت سین و رهاسازی ماهی‌ های قرمز در استخر پارک های شهری از دیگر اقدامات در قالب پویش مسیر سبز - ایران پاک است.     اجرای طرح ملی مسیر سبز- ایران پاک در ۳۱ استان کشور   این مسئول اظهار کرد: سازمان محیط زیست کشور به عنوان متولی حفاظت از طبیعت، امسال اجرای طرح ملی "مسیر سبز - ایران پاک " را با هدف اجرای طرحهای پاکسازی طبیعت، به ویژه حاشیه محورهای مواصلاتی شهری، روستایی و تفرجگاهها راه‌ اندازی و اجرای آن را به تمام استانداران ۳۱ استان کشور ابلاغ کرد.   اله پور گفت: ابلاغ این طرح راهکاری برای کاهش پخش و پراکنش انواع پسماندها از جمله پلاستیک، کاغذ، ضایعات و نخاله های ساختمانی و تخلیه غیرمجاز پسماندهای صنعتی و ویژه در حاشیه محورهای مواصلاتی، مناطق ساحلی، دریایی و سایر زیستگاه های طبیعی کشور است تا علاوه بر کاهش آلودگی های بهداشتی و تخریب محیط زیست، گستره وسیعی از طبیعت از وجود زباله در امان بماند.   وی تاکید کرد: طبق ماده ۷ قانون مدیریت پسماندها، مدیریت اجرایی کلیه پسماندها غیر از صنعتی و ویژه در شهرها، روستاها و حریم آنها به عهده شهرداریها و دهیاریها، و در خارج از حوزه دهیاریها و شهرداریها بر عهده بخشداری‌ ها است.   مساحت زیستگاههای طبیعی و وحوش در خراسان رضوی ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار است.   خراسان رضوی دارای ۴۱ منطقه چهارگانه و شکار ممنوع شامل ۲۸ اثر ملی طبیعی، پارک ملی، پناهگاه حیات وحش، مناطق حفاظت شده و ۱۳ منطقه شکار ممنوع است.   حدود ۸۰ گونه پستاندار، ۲۸۵ گونه پرنده، ۲ گونه دوزیست، ۶۸ گونه خزنده و ۲۴ گونه ماهی در طبیعت خراسان رضوی زیست می‌کنند.   بز وحشی، قوچ، گوسفند وحشی، آهو، پلنگ، یوزپلنگ، گرگ، کفتار و انواع پرندگان از قبیل پرندگان شکاری، هوبره و کبک گونه‌های شاخص حیات وحش این استان را تشکیل می دهند.

دیگر خبرها

  • آبخیزداری در مناطق سیل زده آخر فروردین ۱۴۰۳
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی
  • مشارکت منابع طبیعی و آبخیزداری استان و مرکز آموزش قدس سپاه همدان برای تولید و کاشت نهال
  • مهار سیلاب‌ با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر + فیلم
  • مهار ۸۰ درصد از سیلاب‌ها با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر+ فیلم
  • قدرداني از همکاري و مشارکت مردم و مسئولان از اجراي طرح نور در آذربايجان غربي
  • رفع تصرف ۲۰ هکتار از اراضی ملی در شهرستان طارم
  • رفع تصرف یک هکتار از اراضی ملی بابل
  • پاکسازی ۹۱۲ هکتار از اراضی خراسان رضوی با مشارکت مردم
  • افت ۲۵ متری سفره‌های آبخوان منطقه کاشمر