Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-03@07:53:58 GMT

درخت انجیر بکارید، خیلی ساده است!

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۴۳۱۴۴

درخت انجیر بکارید، خیلی ساده است!


گیاه انجیر گیاهی زیبا و مقاوم است. ممکن است شما تنها یک نوع از آن را بشناسید، اما در واقع این گیاه انواع بسیاری با عادات رشدی متفاوت دارد. پیشنهاد من این است که گیاه‌تان را از میان انواعی که میوه خوراکی دارند انتخاب کنید!
همانطور که گفتیم درخت انجیر گونه‌های متفاوتی دارد از گیاهان خزنده بگیرید تا درختان قائم غول آسا.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گونه‌های مختلف شکل برگ اندکی با هم متفاوت است. این گیاه را می‌توان در آب و هوا‌های مختلفی پرورش داد و اگر فکر می‌کنید فضای بیرون خانه‌تان برایش مناسب نیست، آن را به درون خانه بیاورید.

جالب است بدانید که انجیر از تیره درخت توت است! این گیاه به خشکی مقاوم است و حتی اگر در منطقه با باران‌های زیاد زندگی می‌کنید اصلا نیاز به آبیاری ندارد! بعد از آنکه نهال جوان انجیر را در خاک باغچه یا درون گلدان کاشتید و گیاه به محیط عادت کرد، نگهداری زیادی لازم ندارد.

شرایط نگهداری
– نور

انجیرتان را در مکانی پر نور با آفتاب مستقیم بکارید. این گیاه برای رشد مناسب به نور مستقیم نیاز دارد و برای رسیدن میوه‌هایش هم آفتاب زیاد می‌خواهد. اگر انجیرتان را در گلدان و در درون خانه کاشته اید، آن را به جلوی یک نپنجره نورگیر منتقل کنید.

– آبیاری

همانطور که گفتیم گیاه انجیری که در خاکش مستقر شده به خشکی مقاوم است و اگر گیاه را در بیرون از خانه کاشته اید و در منطقه‌تان در طول سال باران زیادی دارید نیاز به آبیاری ندارد.

در طول فصول رشد و میوه دهی زمانی که سطح خاک گیاه خشک شد انجیرتان را آبیاری کنید و آبیاری را منظم انجام دهید. در طول زمستان گیاه به آبیاری کمتری نیاز دارد (همانطور که می‌دانید انجیر درختی خزان کننده است). زردی برگ‌ها یکی از نشانه‌های کم بودن آبیاری است.

– دما

انجیر به دما‌های بالا مقاوم است، اما به سرمای زیاد مقاوم نیست و نباید در دمای کمتر از منفی ۱۱ درجه قرار بگیرد. اگر در منطقه‌ای خیلی سرد زندگی می‌کنید و گیاه‌تان را درون حیاط و در گلدان کاشته اید، با فرا رسیدن زمستان گیاه را به درون خانه آورید. اگر گیاه درون باغچه کاشته شده باید آن را از سرما حفظ کنید (در صورتی که دما هوا در طول زمستان در شهر شما از منفی ۱۱ درجه پایین‌تر می‌رود).

– خاک

درخت انجیر طیف زیادی از خاک‌ها را تحمل می‌کند، اما بهترین خاک برای کاشت آن، خاکی است که حاوی آهک باشد. اگر می‌خواهید محصول بیشتری از گیاه بگیرید آن را در خاکی شنی – لومی بکارید. انجیر به خاک‌های شور هم تقریبا مقاوم است.

در هنگام تهیه خاک برای انجیزتان به زهکشی خاک هم دقت کنید، این گیاه به خاکی با زهکشی خوب نیاز دارد.

تکثیر
درخت انجیر را به طرق مختلفی می‌توان تکثیر کرد. برای تکثیر گیاه‌تان می‌توایند از قلمه گیری، خوابانیدن و پاجوش‌هایی که گیاه تولید می‌کند استفاده کنید. البته کاشت بذر هم ممکن است، اما خیلی رایج نیست.

برای تکثیر گیاه به روش قلمه گیری، در ابتدای فصل رشد چند ساقه نسبتا جوان از گیاه را به کمک تیغ یا چاقویی تیز و استریل از آن جدا کنید. قلمه‌ها را در هورمون ریشه زایی قرار دهید تا شانس موفقیت‌تان بالا برود. چند گلدان کوچک را پر از خاک مخصوص جوانه زنی یا شن کنید و سپس قلمه‌ها را در آن بکارید. قلمه‌ها را در محیطی گرم و مرطوبت قرار دهید. بعد از چند وقت رشد جدید را در آن‌ها مشاهده می‌کنید و این به معنی موفقیت آمیز بودن قلمه گیری است. بعد از آنکه جوانه‌ها به اصطلاح جان گرفتند آن‌ها را به باغچه یا گلدان اصلی منتقل کنید.

برای تکثیر گیاه به روش خوابانیدن در فصل بهار یا اوایل تابستان یکی از شاخه‌های زیرین گیاه را به زیر خاک ببرید به طوری که نوک شاخه بیرون باشد. خاک روی شاخه را همواره مرطوب نگه دارید. بعد از چند وقت شاخه خوابانیده شده باید ریشه زده باشد. شاخه را از محل اتصال به گیاه مادری جدا کنید و آن را به عنوان گیاهی جدید در گلدان یا قسمتی دیگر از باغچه بکارید.

برای تکثیر گیاه از طریق پاجوش‌هایی که گیاه مادر تولید می‌کند در اواخر زمستان دست به کار شوید. پاجوش‌های ریشه دار را از گیاه مارد جدا کنید و آن‌ها را در گلدان یا قسمت دیگری از باغچه بکارید. سپس آن‌ها را به خوبی آبیاری نمایید.   منبع: فوت و فن

منبع: پارسینه

کلیدواژه: درخت انجیر گل و گیاه درخت میوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۴۳۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکمیل طرح‌های آبی مشگین‌شهر نیازمند ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار است

علی حیدری اناری در نشست با منتخب مردم شهرستان مشگین‌شهر در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: طرح آبرسانی مشگین شهر از سد احمد بیگلو دارای ۱۶ کیلومتر خطوط انتقال، تعداد ۳ باب ایستگاه پمپاژ و ۴ مورد مخزن ۵ هزار متر مکعبی است که فاز اول آن به طول ۶ کیلومتر و احداث مخزن ۵ هزار مترمکعبی آب خام در محل تصفیه‌خانه در حال اتمام بوده و تکمیل و بهره‌برداری کامل این طرح نیازمند مبلغ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار است.

او افزود: شبکه آبیاری و زهکشی سبلان در ۲ ناحیه عمرانی (شمالی و جنوبی) با هدف زیر پوشش قرار دادن اراضی کشاورزی منطقه رضی و مشگین شهر در دست اجرا است که تکمیل آن توسعه زنجیره آبیاری مدرن در مشگین شهر را به دنبال خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل تصریح کرد: برای تکمیل عملیات باقی مانده شبکه آبیاری سبلان، شامل تکمیل ایستگاه‌های پمپاژ، لاینینگ ۸ کیلومتر کانال اصلی و سایر عملیات عمرانی در ناحیه جنوبی جمعا مبلغ ۸۰۰ میلیارد تومان مورد نیاز می‌باشد.

حیدری اناری عنوان کرد: مرمت و بازسازی سد اینچه نو جهت افزایش ضریب اطمینان پایداری تامین آب شرب شهر مشگین‌شهر و روستا‌های اطراف نیز از دیگر پروژه‌های مهم این شهرستان به شمار می‌رود که با در نظر گرفتن خطوط انتقال نیازمند ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار است.

او گفت: اصلاح و تغییر مسیر خطوط انتقال آب در منطقه رانش ایلاندو و احداث حوضچه آبگیر در راستای تامین آب شرب پایدار مردم این شهرستان از اقدامات شرکت آب منطقه‌ای اردبیل در منطقه است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • تاثیر بی‌نظیر این میوه برای کاهش وزن
  • (تصاویر) تهدید درخت‌های قدیمی پارک لاله؟
  • نیمی از ۱۴ هکتار باغ گوجه سبز سرخه سامانه آبیاری نوین دارد
  • روش‌های تکثیر گیاه برگ انجیری در خانه
  • چنار ۸۰ ساله‌ای که در دل ساختمان ۵ طبقه زنده ماند
  • احیا و مرمت قنات مدوئیه
  • خفاش شگفت‌انگیز 6 گِرمی که زیر «برگ» زندگی می‌کند(+عکس)
  • تکمیل طرح‌های آبی مشگین‌شهر نیازمند ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار است
  • آیا از لوله سیاه آهنی برای مصارف کشاورزی می‌توان استفاده کرد؟
  • اسراف در مصرف آب به لطف آبیاری گل‌ها در محدوده پل آذر اصفهان + فیلم و تصاویر