Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- معاون وزیر صنعت از افزایش زمان ثبت سفارش کالا از سه به ۶ ماه خبر داد و گفت: با افزایش زمان اعتبار ثبت سفارش کالا، مشکلاتی همچون روند طولانی ترخیص کالا و احتمال ابطال ثبت سفارش کاهش خواهد یافت.

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، به نقل از وزرات صنعت، معدن و تجارت، فرشاد مقیمی م در نشست هم اندیشی معاون امور صنایع با تشکل‌های تخصصی دخانیات، به نشست مشترک وزارت صمت با گمرک اشاره کرد و افزود: بر اساس توافق انجام شده، زمان ثبت سفارش کالا از سه ماه به ۶ ماه افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقیمی همچنین از تمدید ثبت سفارش به صورت سیستمی خبر داد و گفت: به تازگی تمهیداتی برای تمدید ثبت سفارش از طریق سامانه در نظر گرفته شده است که نیازی به مراجعه حضوری افراد نخواهد داشت.

نگاهی به مشکلات صنعت دخانیات
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تشریح مشکلات صنعت دخانیات نظیر ثبت سفارش کالا، واردات مواد اولیه، تخصیص ارز، تولید غیررسمی دخانیات، احتمال افزایش قاچاق محصولات دخانی، چالش‌های برات بدون تعهد و... اظهار داشت: در حوزه ثبت سفارش کالا با تمهیدات جدید در نظر گرفته شده، امیدواریم مشکلات این بخش برطرف شود.

وی همچنین در خصوص خام فروشی و صادرات تنباکو با توجه به نیاز داخلی نیز گفت: در صورتی که تولیدکنندگان داخلی به مواد اولیه برای تولید محصولات دخانی نیازمند باشند و میزان تولید فراتر از نیاز داخلی نباشد تدابیری برای واردات و صادرات تنباکو در نظر گرفته خواهد شد.

معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت، حمایت از صنعت دخانیات را در کاهش قاچاق محصولات دخانی و آسیب به مردم نتیجه بخش دانست و افزود: تولید این محصولات اگرچه برای مصرف‌کنندگان توصیه نمی‌شود، اما با توجه به وجود متقاضیان و قاچاق محصولات غیر‌استاندارد به کشور باید تدابیری برای حفظ صنایع کنونی و جلوگیری از کاهش تولید محصولات داخلی اتخاذ شود.

مقیمی، تسهیل فرآیند تولید و تامین مواد اولیه مورد نیاز این بخش را همانند همه صنایع مورد تاکید قرارداد و خواستار ارایه گزارشی از وضعیت موجود این صنعت و چالش‌های این بخش شد.

وی از برگزاری جلسه‌های مستمر برای رفع مشکلات این صنعت خبرداد و گفت: موانع پیش روی صنعت با تعامل و هم اندیشی با تشکل‌های تخصصی و استفاده از توان علمی و فکری صاحبنظران قابل حل و فصل خواهد بود.

به گفته مقیمی، مشکلات این بخش باید با ارایه راهکار‌های اجرایی و نقش تشکل‌های تخصصی، مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور و همچنین معاونت امور صنایع مشخص شود.

معاون امورصنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت در ادامه توانمندسازی و حمایت از تولید داخلی را از برنامه‌های مهم وزارت صنعت توصیف کرد و گفت: تشکل‌های تخصصی صنعت دخانیات در کنار سایر صنایع با احصاء مشکلات و چالش‌های صنعت و ارایه راهکار‌های اجرایی نقش تعیین کننده‌ای در بهبود فضای کسب و کار به ویژه تولید خواهند داشت.

بررسی ۲۱ چالش صنعت دخانیات
بر اساس این گزارش، در نشست هم اندیشی معاون وزیر صنعت با نمایندگانی از تشکل‌های تخصصی صنعت دخانیات، ۲۱ مورد از چالش‌های این بخش مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد، موانع پیش روی تولید این صنعت برای برون رفت از وضعیت کنونی به تفکیک احصا و در جلسه‌های مستمر به صورت موردی بررسی شود.

بروز مشکلاتی در تامین مواد اولیه، تخیص ارز، ثبت سفارش کالا، روند طولانی ترخیص کالا از گمرک و دموراژ شدن محصولات دخانی، چالش‌های برات بدون تعهد و... از جمله موضوع‌هایی بود که در این نشست مطرح و تمهیداتی برای رفع این مشکلات اتخاذ شد.

۱۳ آذرماه امسال، رئیس انجمن تولیدکنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان محصولات دخانی، واردات سیگار در نیمه نخست پارسال را ۱.۵ میلیارد نخ اعلام کرد و گفت: واردات سیگار در نیمه نخست امسال به صفر رسید.

به گفته «محمدرضا تاجدار»، در نیمه نخست امسال ۱۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون نخ سیگار در داخل کشور تولید شد.

بر اساس آمارها، حدود ۱۵ هزار نفر در صنعت دخانیات کشور مشغول به کار هستند.

وی در مورد میزان مصرف سیگار در کشور گفت: وزارت بهداشت حدود هشت سال پیش اعلام کرد که سالانه ۵۵ میلیارد نخ سیگار در کشور مصرف می‌شود، ولی برآورد‌های ما از مصرف سالانه ۶۵ میلیارد نخ سیگار حکایت دارد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: وزارت صنعت سیگار مواد اولیه قاچاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۴۳۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری

 

افشین صدردادرس در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوع آخرین وضعیت واردات گوشت و صادرات دام پرداخت.

با توجه به جمعیت دام، نیازی به افزایش حجم واردات گوشت گرم دارید؟

صدردادرس: بنابر اعلام مرکز آمار، جمعیت دام کشور در پایان زمستان ۷۲.۱ میلیون راس است که نشان دهنده جمعیت مناسب دام است.

با توجه به سطح بارش ها در نقاط مختلف، کماکان نسبت به متوسط دوره بلندمدت کمتر است‌ که انتظار می رود تا پایان اردیبهشت، کمبود بارش جبران شود.

با وجود شرایط مساعد تولید، مسئولان باید برنامه ریزی مناسبی در راستای حمایت از دامداران داشته باشند و حال اتخاذ سیاست افزایش واردات گوشت گرم نه تنها کمکی به بخش تولید نمی کند، بلکه تولیدکننده را از ادامه تولید دلسرد می کند.

آیا افزایش حجم واردات به تنظیم بازار گوشت قرمز کمک می کند؟

صدردادرس: اگر حمایت از افزایش جمعیت دامی صورت نگیرد، اتفاقات سال گذشته تکرار می شود. در بهار ۱۴۰۲ شاهد افزایش جمعیت دامی بودیم که متاسفانه سیاست های نادرست مسئولان منجر به کاهش جمعیت دام در پاییز و زمستان شد. براین اساس مسئولان باید به فکر حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده باشند، نه مدام بر طبل واردات بکوبند.

بنابر آمار در سال ۱۴۰۱، ۴۸ هزار و ۵۰۰ تن و سال گذشته ۱۲۹ هزار و ۲۰۰ تن گوشت گرم و منجمد و ۲۸ هزار و ۵۰۰ تن دام زنده وارد شد که به رغم افزایش واردات در سال ۱۴۰۲، اما قیمت گوشت افزایش و در مقابل سرانه مصرف کاهش یافته است که براین اساس می توان نتیجه گرفت که واردات هیچ تاثیری در تنظیم بازار نداشته است.

حال اینکه مسئولان واردات گوشت گرم را از ۱۲۹ هزارتن به ۱۴۸ هزارتن برسانند، تمام مسئولیت آن را باید برعهده بگیرند.

وضعیت بازار دام زنده چگونه است؟

صدردادرس: بنابر آمار متوسط قیمت دام زنده۲۴۰ تا ۲۶۰ هزارتومان است که امیدواریم قیمت گوشت و دام در بازار به سمتی برود که تولیدکننده و مصرف کننده رضایت داشته باشند. حال اینکه از وسط زنجیره تولید حرکتی در جهت اصلاح قیمت انجام دهیم، مشکلات مرتفع نمی شود.

آیا نیازی به صادرات دام داریم؟

صدردادرس: در شرایطی که تولید دام تقاضا ندارد، صادرات می تواند منجر به تحرک و رونق بخش تولید شود که این امر انگیزه در بین دامداران ایجاد می کند، لذا پیشنهاد بنده این است که شرایطی فراهم شود که صادرات مقطعی نباشد که به تولید آسیب بزند.

در شرایط فعلی که تولید در داخل تقاضا ندارد، صادرات راهگشاست و می تواند تا حدودی مشکلات تولید را حل کند.

راهکار ایجاد رونق و افزایش سرانه مصرف گوشت در بازار چیست؟

صدردادرس: دولت برای ایجاد تقاضا باید گوشت تولید داخل را در قالب کالابرگ عرضه کند که در نهایت این امر به افزایش جمعیت دامی، پایداری تولید و کنترل قیمت در سطح بازار موثر است.

آیا صادرات دام راهکار ایجاد رونق و پایداری تولید در بازار است؟

صدردادرس: با توجه به پایین بودن تقاضا در بازار، صادرات می تواند محرکی برای تولید باشد به شرطی که جو روانی حاصل از صادرات را کنترل کنند تا قیمت ها در بازار افزایش نیابد‌.

خرید توافقی دام می تواند منجر به تنظیم بازار و رونق تولید شود. لذا بنابر قانون نظام جامع دامپروری به صراحت اعلام شده که دولت موظف به خرید حمایتی است، اما به شرطی که خرید به قیمت دستوری همانند سال ۱۴۰۰ نباشد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • تولید سالانه ۷۰ میلیارد نخ سیگار در کشور
  • ویپ های ۲ میلیون تومانی در کشور/ چرا سیگارهای الکترونیک در ایران ممنوع نمی شود؟!
  • شرکت مگاموتور در تولید روزانه انواع پیشرانه رکورد زد
  • تعیین تکلیف چای سنواتی باید مدبرانه‌ باشد
  • معامله ۴.۸ میلیون تن سیمان در بورس کالا در نخستین ماه امسال
  • قیمت گذاری دستوری بیشتر باعث افزایش قیمت لاستیک می شود
  • کمبودی در توزیع لاستیک خودرو‌های سواری نداریم
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • افزایش ۳۷ درصدی میزان تولید پتروشیمی بوشهر