Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-06@19:19:36 GMT

به گفت و گو با اروپا ادامه می‌دهیم

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۴۴۷۸۵

رییس دفتر رییس جمهوری افزود: ما به گفت و گوی خود با اروپا در مورد برجام و کانال مالی ادامه می‌دهیم ولی به آن دل نمی‌بندیم و تعامل خود با دیگران را معطل اروپا نکرده و نمی‌کنیم، ناطقان: محمود واعظی روز شنبه در پاسخ به سوالی درباره تحریم ایران توسط اروپا، اظهارداشت: اروپا نباید فراموش کند که این جمهوری اسلامی ایران بود که به یاری مردم عراق و سوریه شتافت تا با تروریسم داعشی به طور مؤثر بجنگد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
وی با بیان اینکه این جمهوری اسلامی ایران بود که با داعش جنگید و شهید داد تا این گروه تروریستی توان کمتری برای اقدامات جنایتکارانه خود در جهان از جمله در اروپا داشته باشد، تصریح کرد: اروپا به جای قدردانی از تلاش‌های ایران در مبارزه بی‌امان با تروریسم، ما را به حمایت از تروریسم متهم می‌کند. 
رییس دفتر رییس جمهوری یادآور شد: جای هیچ شک و شبهه‌ای نیست که اروپا مأمن تروریست‌ها – چه منافقین و چه دیگر گروه‌های تروریستی تجزیه‌طلب – است و طی 40 سال گذشته با ارائه حمایت‌های مختلف، زمینه فعالیت این گروه‌ها برای انجام اقدامات تروریستی در داخل کشور را فراهم آورده است.
** اروپا در صورت صداقت، از حمایت منافقین و گروههای تجزیه طلب دست برداردواعظی ادامه داد: اگر اروپا در مبارزه با تروریسم صداقت دارد، باید از حمایت از این تروریست‌ها که دستشان به خون مردم ایران آغشته است، دست بردارد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره کانال مالی با اروپا (SPV) و انتظارات تهران از اتحادیه اروپا در این عرصه، اظهارداشت: برخی تحریم‌های اخیر اروپا علیه ایران را فرصت مناسبی برای حمله به برجام و اعلام عدم صداقت اروپا در نهایی کردن کانال مالی می‌دانند و این درحالی است که گفت وگوی ما و اروپا درباره برجام به این معنا نیست که با اروپا در مورد موضوعات دیگر اختلاف نظر نداریم.
رییس دفتر رییس جمهوری تاکید کرد: بنابر این در عین اینکه تحریم‌های اخیر اروپا را محکوم می‌کنیم، از اروپا انتظار می‌رود که حمایت از برجام و مخالفت با تحریم‌های آمریکا را به اقدام عملی تبدیل و تعهدات خود در چارچوب برجام را عملیاتی کند.
** به گفت و گو با اروپا ادامه می‌دهیمواعظی با تاکید بر اینکه ما به گفت و گوی خود با اروپا در مورد برجام و کانال مالی ادامه می‌دهیم ولی به آن دل نمی‌بندیم و تعامل خود با دیگران را معطل اروپا نکرده و نمی‌کنیم، گفت: جمهوری اسلامی ایران هم اکنون با کشورهای مختلف از جمله چین، روسیه، هند و همسایگان‌ تعاملات سیاسی و اقتصادی بسیار خوبی دارد و این طور نیست که کار کشور، معطل تصمیم اروپایی‌ها شده باشد.
** تعلل بیش از حد اروپا در زمینه کانال مالی توجیهی نداردرییس دفتر رییس جمهوری افزود: اروپا باید به تعهدات خود در چارچوب برجام عمل کند و تعلل بیش از حد در این زمینه هیچ توجیهی ندارد.
وی در پاسخ به این سوال که به اعتقاد شما سفر پی درپی مقام های آمریکایی به منطقه با چه اهدافی انجام می گیرد و توصیه تهران به کشورهای منطقه و از جمله برخی همسایگان در این زمینه چیست؟ گفت: جای تعجب نیست که برای چندمین بار مقامات آمریکایی عازم منطقه شده‌اند تا سیاست‌های شکست خورده خود را توجیه کنند. آمریکا به جای تصحیح سیاست‌های مخرب خود، ‌ایران را به بی‌ثباتی در منطقه متهم کرده و سعی دارد تا شرکای خود را نسبت به سر در گمی آمریکا توجیه کند.
** سیاست ایران‌هراسی آمریکا خریدار نداردرییس دفتر رییس جمهوری تاکید کرد: سیاست ایران‌هراسی که با هدف ایجاد یک دشمن موهوم برای فروش بیشتر تسلیحات مرگبار به منطقه و تسلط رژیم صهیونیستی بر امور کشورهای منطقه دنبال می‌شود، خریدار ندارد.
** اختلافات منطقه‌ای با گفت وگو قابل حل استواعظی یادآور شد: مردم منطقه به خوبی می‌دانند که اختلافات و سوء تفاهم‌ها، تنها از طریق گفت وگو با همسایگان قابل حل است و کشورهای دیگر که از هزاران کیلومتر دورتر به این جا می‌آیند، تنها در پی تفرقه‌افکنی و دنبال کردن منافع نامشروع خود هستند.
منبع: ایرنا برچسب ها: محمود واعظی ، تحریم ایران ، برجام ، منافقین

منبع: ناطقان

کلیدواژه: محمود واعظی تحریم ایران برجام منافقین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۴۴۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکره جمهوری آذربایجان و اروپا برای توسعه کریدور میانه

وزیر توسعه دیجیتال و حمل‌ونقل جمهوری آذربایجان اعلام کرد: در مورد همکاری اتحادیه اروپا و آذربایجان در زمینه حمل‌ونقل به ویژه توسعه کریدور میانی گفتگو کردیم.

به گزارش مشرق، «رشاد نبی اف» وزیر توسعه دیجیتال و حمل‌ونقل جمهوری آذربایجان پس از دیدار با «گرت یان کوپمن» مدیرکل بخش توسعه کمیسیون اروپا در تاریخ ۴ مه، در شبکه X نوشت: ما با گرت یان کوپمن، مدیرکل مذاکرات همسایگی و گسترش کمیسیون اروپا که در کشورمان به سر می‌برد، ملاقات کردیم. ما در مورد همکاری اتحادیه اروپا و آذربایجان در زمینه حمل‌ونقل به ویژه توسعه کریدور میانی گفتگو کردیم.

بر اساس اطلاعات کمیسیون اروپا، حمله روسیه به اوکراین اهمیت یافتن مسیرهای تجاری قابل اعتماد و کارآمد جایگزین بین اروپا و آسیا را که از روسیه عبور نمی‌کنند، افزایش داده است.

بنابراین، در ۲۹ ژانویه سال جاری، مجمع جهانی سرمایه‌گذاران ترانزیت در مورد اتصال حمل‌ونقل اتحادیه اروپا به آسیای مرکزی در بروکسل برگزار شد که دولت‌ها، مؤسسات مالی، مشاغل و جامعه مدنی را از اروپا و آسیای مرکزی گرد هم می‌آورد.

والدیس دامبروسکیس معاون اجرایی کمیسیون اروپا اعلام کرد که مؤسسات مالی اروپایی و بین‌المللی شرکت‌کننده در این مجمع ۱۰ میلیارد یورو برای حمایت و سرمایه‌گذاری در ارتباطات حمل‌ونقل پایدار در آسیای مرکزی اختصاص خواهند داد.

وی خاطرنشان کرد: بانک سرمایه‌گذاری اروپا تفاهم‌نامه‌هایی را با دولت‌های قزاقستان، قرقیزستان و ازبکستان و همچنین بانک توسعه قزاقستان به ارزش کل ۱.۴۷ میلیارد یورو امضا کرده است. این وام‌ها با توجه به تضمین‌های کمیسیون اروپا امکان‌پذیر خواهد بود.

به گفته دامبروسکیس، سرمایه‌گذاری‌های لازم برای تبدیل کریدور حمل‌ونقل ترانس خزر به مدرن‌ترین، چندوجهی‌ترین و کارآمدترین مسیر ارتباطی اروپا و آسیای مرکزی ظرف ۱۵ روز جذب خواهد شد.

کمیسیون اروپا گفت که تعدادی از تعهدات مهم در این مجمع به عنوان بخشی از مجموع ۱۰ میلیارد یورو انجام شده است.

کریدور میانه، شامل حمل‌ونقل بار از چین به ترکیه و همچنین به کشورهای اروپایی و بالعکس است.

کریدور حمل‌ونقل اروپا-قفقاز-آسیا یک پروژه در چارچوب کمک‌های فنی ارائه‌شده به کشورهای مشترک‌المنافع است که با حمایت اتحادیه اروپا اجرا می‌شود. این پروژه در کنفرانسی که در ماه می ۱۹۹۳ در بروکسل با حضور ۸ کشور (۵ جمهوری آسیای مرکزی و ۳ جمهوری قفقازی) برگزار شد، به تصویب رسید.

برای اهداف کریدور حمل‌ونقل اروپا-قفقاز-آسیا اعلام شده است: بستری پایدار برای گرد هم آوردن منافع، یافتن راه‌های بهینه برای ایجاد همکاری‌های متقابل و سودمند، از جمله توسعه روابط اقتصادی، تجارت و ارتباطات حمل‌ونقل در مناطق اروپا، دریای سیاه، قفقاز، دریای خزر و آسیا.

جمهوری آذربایجان به توسعه کریدور میانی اهمیت داده و بر اجرای پروژه‌هایی در این راستا متمرکز بوده است.

الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان در نشست بین‌المللی «COP۲۹ و چشم‌انداز سبز برای آذربایجان» که در ۲۳ آوریل برگزار شد، تأکید کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری به کریدور میانه نیاز است و سال به سال محموله‌هایی که از چین وارد می‌شود و از آذربایجان می‌گذرد افزایش می‌یابد. در سفر دولتی ماه گذشته رئیس‌جمهور قزاقستان به آذربایجان، مراسم استقبال مشترک از قطار کانتینری که سیان را ترک کرده و وارد باکو شده بود، برگزار کردیم. بنابراین این یک نمایش مشترک از همکاری مابین کشورهایمان بود. ناگفته نماند که قزاقستان و چین فعال‌تر همکاری می‌کنند. با این حال، آذربایجان و چین نیز همکاری‌های خود را بسیار امیدوارکننده و نتیجه گرا توسعه می‌دهند.

گفتنی است در ۳ سال گذشته تعداد کامیون‌های خارجی و آذربایجانی که حمل‌ونقل ترانزیت بار با استفاده از خاک جمهوری آذربایجان را انجام می‌دهند افزایش چشمگیری داشته است. به این ترتیب در سال ۲۰۲۱، ۸۵ هزار و ۲۹۳ واحد حمل‌ونقل ترانزیتی با وسایل نقلیه خارجی از طریق خاک جمهوری آذربایجان انجام شده است، در سال ۲۰۲۲، ۱۷۶ هزار و ۷۸۹ دستگاه و در سال ۲۰۲۳، ۲۲۹ هزار و ۷۵۶ دستگاه حمل‌ونقل ترانزیتی انجام شده است.

به این ترتیب در سه سال گذشته مجموع محموله‌های ترانزیتی که از طریق حمل‌ونقل جاده‌ای از طریق جمهوری آذربایجان انجام شده در سال ۲۰۲۱، ۹۴ هزار و ۸۴۴ بار، در سال ۲۰۲۲، ۲۰۰ هزار و ۱۵۵ و در سال ۲۰۲۳، ۲۶ هزار و ۶۱۴۳ بار بوده است. به طور کلی حمل‌ونقل کالای ترانزیتی از طریق جاده در ۳ سال گذشته ۲.۸ برابر شده است.

همه این‌ها نشان می‌دهد که جمهوری آذربایجان در سال‌های اخیر به طور کامل به تعهدات خود برای تحقق کریدور میانه در بالاترین سطح عمل کرده است. این کشور پروژه‌های بزرگی را در رابطه با راه‌اندازی خط راه‌آهن باکو - تفلیس - قارص و افزایش ظرفیت بارگیری بندر تجارت دریایی بین‌المللی باکو و همچنین بهبود زیرساخت‌های حمل‌ونقل و لجستیک در این جمهوری اجرا کرده است.

منبع: تسنیم

دیگر خبرها

  • درخواست اتحادیه اروپا از چین درباره ایران
  • اربیل: در روزهای سخت اولین تماس ما با جمهوری اسلامی ایران است
  • اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است
  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • مذاکره جمهوری آذربایجان و اروپا برای توسعه کریدور میانه
  • رییس‌جمهور چین به فرانسه می‌رود
  • اعلام آمادگی ارمنستان برای برگزاری دومین نشست جهانی زنان تاثیرگذار
  • تثبیت جایگاه ایران در منطقه پس از «وعده صادق»
  • گسترش همکاری‌ها با کشور همسایه کمکی به دیپلماسی فرهنگی است