Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - يکي از کارگاههاي شهرستان رفسنجان که در آن براي صحن حضرت زهرا(س) در نجف اشرف قالي بافته مي شود در روستاي همت آباد تقريبا دوازده کيلومتري شهر رفسنجان است، کارگاهي با 5 دار قالي و 12 بافنده که زنان هنرمندش با عشق ريس هاي(نخ) رنگارنگ را به هم گره مي زنند تا نقوشي ماندگار و فرش هايي گرانبها بافته شود و زير پاي زوار اميرالمومنين در نجف اشرف انداخته شوند
به گزارش روابط عمومي ستاد بازسازي عتبات عاليات، صداي قاليبافان در کارگاه مي پيچد؛ پشتش يکي دارچيني، اول آخري سفيد نداره، لاکي پيش اومد، سه تا ديگه فيروزه‌اي، آخر لاکي پيش رفت، سه تا قهوه‌اي دو تا رفت، قهوه‌اي اولش يکي، بقيه‌اش بيد‌مشکي.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


همصدا نقشه را مي خوانند، زنان هنرمندي که هنر دست را با نقشه هاي زيبا بر روي تار و پودهاي دار قالي رنگ آميزي مي کنند، تا عشق در ميان تاروپود قالي موج بزند و زندگي به گونه اي ديگر آغاز شود، تا نهرها جاري شوند و گل‌ها شکوفه دهند، درختان سبز شوند، شاخه‌ها پيچ‌ و تاب بخورند و بالا بروند و باغي بنشيند بر روي تار و پود قالي.
يکي از کارگاههاي شهرستان رفسنجان که در آن براي صحن حضرت زهرا(س) در نجف اشرف قالي بافته مي شود در روستاي همت آباد تقريبا دوازده کيلومتري شهر رفسنجان است، کارگاهي با 5 دار قالي و 12 بافنده که زنان هنرمندش با عشق ريس هاي(نخ) رنگارنگ را به هم گره مي زنند تا نقوشي ماندگار و فرش هايي گرانبها بافته شود و زير پاي زوار اميرالمومنين در نجف اشرف انداخته شوند.
مريم فتاحي33 ساله جوانترين قاليباف اين کارگاه، اين هنر ماندگار را از مادرش آموخته است و مي گويد: در خانه بيشتر دست(کنار) مادر قالي مي بافتم اما الان دو سال است که حرفه اي قالي مي بافم، بافتن قالي براي صحن حضرت زهرا لياقت مي خواهد، همين که نصيبم شده است يعني لياقتش را داشته ام. من به نجف نرفته ام و نصيبم نشده است که به عتبات براي زيارت بروم اما همينکه زوار روي فرشي که من بافته ام قدم مي گذارند انگار در صواب زيارت سهيم هستم.
اين بانوي قاليباف در ادامه اضافه مي کند: وقتي قالي مي بافم، آرامش خاصي به من دست مي دهد و اکنون که براي صحن حضرت فاطمه در نجف قالي مي بافم آرامش دروني ام چندين برابر شده است و اعصابم راحتتر است و همچنين کمک خرج خانه هستم و درآمدي هم دارم.
وي با اشاره به اينکه همه نقشه ها از طرف ستاد بازسازي عتبات عاليات آماده و به قاليبافان داده مي شود، خاطر نشان مي کند: قالي ها سه در چهار، کمان بالا گره دار بافته مي شوند، و هر قالي با دو بافنده تقريبا شش ماه طول مي کشد که بافته شود و از دار پائين بيايد.
صغري روشني قاليباف ماهري است که در کنار خواهرش پشت دار قالي نشسته است و شانه را که دندانه هاي تيزي دارد، محکم بر روي تار و پود قالي مي زند تا گره ها را به سمت جلو بکشد تا پشت فرش صاف و يکدست شود، در جواب سوالاتمان مي گويد: از هفت سالگي قالي مي بافم، و چهل سال است که پشت دار قالي مي نشينم و قاليبافي را از خواهرم ياد گرفته ام، خانوادگي قاليباف بوده ايم، الان هم دو تايي در کنار هم براي صحن حضرت فاطمه(س) قالي مي بافيم.
اين بانوي هنرمند اضافه مي کند: قالي‌بافي، زحمت و تلاش زياد مي خواهد اما به ما آرامش مي دهد، بافتن قالي براي صحن حضرت زهرا(س) حس خوبي به من مي دهد، حسي که نمي توانم آن را وصف و بيان کنم.
وي بيان مي کند: تا به حال نجف و عتبات عاليات نرفته ام اما از اينکه قالي عتبات و صحن حضرت فاطمه(س) از هنر دستان ماست به من حس خوبي مي دهد، با بافتن اين قالي ها حضور خانم فاطمه زهرا(س)را در اين روستا و در زندگيمان حس مي کنيم.
اين بانوي قاليباف مي گويد: همسرم به کار بنايي مشغول است اما درآمد اندکي دارد، خدا را سپاسگذاريم که اين کارگاه در اين روستا برپا شده است و تعدادي از زنان روستا که در زندگيشان مشکل مالي دارند در اين کارگاه مشغول به کار شده اند.
خواهر اين بانوي هنرمند، معصومه روشني 59 ساله مسن ترين قاليباف اين کارگاه که در کنار خواهرش پشت دار قالي نشسته است،مي گويد: از 5 سالگي قالي مي بافم، يکبار به کربلا رفته ام و دوست دارم دوباره بروم، بسيار خوشحال هستم که از اينکه مي توانم براي بانو حضرت زهرا (س) کاري انجام بدهم.
براساس اين گزارش، تويسرکاني مدير پروژه توليد فرش ستاد بازسازي عتبات عاليات درحين بازديد از کارگاه قاليبافي روستاي همت آباد آگاه رفسنجان با اشاره اينکه تمام هزينه ها از محل کمک هاي خيرين پرداخته مي‌شود، اضافه مي کند: در رفسنجان 29 دار قالي در هفت کارگاه برپاست و در روستاي همت آباد، 12 بافنده با 5 دار قالي مشغول به کار هستند.
تويسرکاني در ادامه مي گويد: 90 بافنده در کارگاه‌ها قالي‌بافي در روستاهاي هرمزآباد، همت آباد، بهجت آباد، روان مهران، شمس آباد و صفائيه نوق براي صحن حضرت فاطمه(س) قالي مي بافند، که در دو_سه سال اخير بيش از 90 قالي از رفسنجان براي صحن حضرت فاطمه(س) بافته و به نجف فرستاده شده است.
وي با اشاره به اينکه از مهرماه 94 تا به حال، اين کارگاهها بالاي يک ميليار تومان براي قاليبافان شهرستان رفسنجان درآمد و آورده مالي داشته اند، خاطر نشان مي کند: در شرايط بحراني و رکود اقتصادي قرار داريم که در کنار آن افراد بيکار هم افزايش پيدا کرده اند و مشکلاتي را در زمينه کار و تامين معاش براي مردم به وجود آورده است که ايجاد اين کارگاهها و بکار گيري تعدادي نيروي بافنده از مزيت هاي اجراي طرح بافت فرش براي صحن حضرت زهرا(س) براي اشتغالزايي است.
فاطمه ابولي يکي از بافندگان کارگاه فرش بافي همت آباد آگاه است که از حس زيبايش مي گويد: فرش هايي که مي بافيم زير پاي زائران انداخته مي شوند که کار بسيار قشنگ و ارزشمندي است که نصيب هر کس نمي شود، با بافت فرش براي صحن حضرت زهرا (س) هم اين دنيا و هم آن دنيا را داريم.
اين بانوي هنرمند بيان مي کند: آرزو دارم به کربلا بروم اما دستمان تنگ است ولي همينکه قالي براي صحن حضرت زهرا مي بافم، بسيار خوشحال هستم.
در حاليکه کارگاه را ترک مي کنيم که صداي نقشه خواني قاليبافان به گوش مي رسد، کنار دارچيني. سه و يکي قهوه‌اي. يکي جا خو. اولش دوغي جاخو، لاکي پيش اومد، لاکي جاخو آخرش هم پش اومد، دو تا سنجتي نو، دوشکي دوغي جاخو دو تا هم سورمه‌اي، پُش سه تا لاکي سر، چارکي به جا رفت.
اين صدا از اينجا در روستايي در شهر رفسنجان تا صحن حضرت زهرا(س) زير پاي زوار اميرمومنان در لابلاي تاروپودهاي قالي، رنگ به رنگ و نقش به نقش طنين انداز شده است....
گزارش از: فاطمه ملايي

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۴۸۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهه کرامت؛ فرصتی برای افزایش معرفت مردم به اهل بیت (ع)

آیت الله سید محمد سعیدی در نشست دهه کرامت که در سالن جلسات آستان مقدس حضرت معصومه (س) برگزار شد، گفت: برنامه‌های دهه کرامت امسال با رشد کمی و کیفی بیش‌تری برگزار خواهد شد.

تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س)  با اشاره به اینکه یکی از رویکرد‌های دهه کرامت باید اصلاح خانواده‌ها باشد، افزود: در دهه کرامت اقدامات مبلغین، نیرو‌های انتظامی و رسانه‌ها بسیار اثرگذار است.

آیت الله سعیدی با اشاره به اینکه بازتاب این اتفاقات یک اقدام الهی است، بیان کرد: امروز در دانشگاه‌های خاص آمریکا شاهد اتفاقاتی هستیم که سابقه نداشته و این به برکت اخلاص در امور است.

تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) با بیان اینکه دهه کرامت امسال ویژه است، عنوان کرد: امروز جریان فداکاری و شهادت‌طلبی حماس و مردم فلسطین در دنیا صدا کرده است.

آیت الله سعیدی با بیان اینکه دشمن از راه‌های مختلف تلاش می‌کند به این نظام آسیب وارد کند، تصریح کرد: ما نیز باید از فرصت‌هایی مانند دهه کرامت استفاده کنیم تا این آسیب‌ها کاهش پیدا کند.

تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س)  با اشاره به اینکه دشمن برای برهم ریختن انسجام جامعه به عرصه عفاف و حجاب ورود پیدا کرده است، گفت: در این جریان مهم باید همه از نیروی انتظامی پشتیبانی کنیم.

امام جمعه قم با اشاره به اینکه در دهه کرامت باید حق حریم‌داری اعتاب مقدسه رعایت شود، بیان کرد: باید مراقب انصاف، ساخت و سازها، عفاف و حجاب و ... در جوار کریمه اهل بیت (ع) باشیم.

آیت الله سعیدی با بیان اینکه در دهه کرامت باید معرفت مردم به اهل بیت (ع) افزایش پیدا کند، گفت: این موضوع رمز زیارت مطلوب و بهای رسیدن به بهشت است.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • کمال نامه ی مستان حیدری / امیرالمؤمنین در شعر خواجوی کرمانی
  • آیت‌الله رمضانی: دشمنان می‌خواهند شریعت اسلام را تعطیل کنند
  • ایجاد دبیرخانه تکریم دختران و بانوان در حرم حضرت معصومه(س)
  • دهه کرامت؛ فرصتی برای افزایش معرفت مردم به اهل بیت (ع)
  • «با شما سربلندیم» شعار دهه کرامت
  • تصاویری از رهبر انقلاب در خلیج فارس
  • ‍ انتصاب سرپرست معاونت سیاسی استاندار سمنان
  • دانشگاه حضرت معصومه(س) باید به عنوان یک هویت مستقل بماند
  • ‌همسر شهید ‌مصطفی خمینی در قم تشییع شد
  • از مشهد تا کربلا با پای دل در طولانی‌ترین پیاده‌روی اربعین