Web Analytics Made Easy - Statcounter

توسعه سیاسی به معنای افزایش مشارکت و نقش تعیین کنندگی جامعه متناسب با خواست‌ها و آرمان‌های تعریف شده است. به عبارتی بهتر، حضور حداکثری در مناسبات قدرت و تاثیرگذاری افراد در این معادلات را می‌توان توسعه سیاسی در نظر گرفت. بدیهی است که فرآیند دموکراسی معطوف به همین امر بوده و با ارائه راهکارهایی از جمله شکل دادن به انتخابات به دنبال اعطای نقش تعیین کننده به جامعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس است که توسعه دموکراسی و فرهنگ مردمسالاری را معادل با توسعه سیاسی ارزیابی می‌کنند. انتخابات پارلمانی نماد این جریان بوده و به معنای حضور اراده مردم در قالب قانون جامعه است. به عبارتی دیگر، پارلمان یا خانه ملت به معنای حضور تاثیرگذار مردم در قامت نماینده ملت بوده و شکل دادن به پویش‌های سیاسی در جامعه است. آنچه که دارای اهمیت است، چگونگی انتخاب و فرآیند گزینش صحیح برای مردم به‌عنوان صاحبان اصلی رأی و قدرت در جامعه است. بدین معنی که انتخاب واقعی نماینده با بهترین شرایط در این جریان مورد توافق قرار گرفته و با نظارت همگانی از گذر رسانه، فرآیند توسعه سیاسی و حضور حداکثری مردم در جریان قدرت را تضمین می‌کند. لذا شکل‌گیری فرآیندی از انتخابات به منظور تامین این شرایط برای توسعه هرچه بیشتر در جمهوری اسلامی ایران امری لازم است. استانی شدن انتخابات در ساختار سیاسی جمهوری اسلامی ایران نتایج اجتناب ناپذیری برای توسعه سیاسی در سطح کشور خواهد داشت. از جمله نتایج مهم استانی شدن انتخابات در ایران را می‌توان در افزایش جایگاه و نقش احزاب به‌عنوان بازوان توسعه سیاسی دانست. به عبارتی، در این طرح تاکید هرچه بیشتر بر حزب شده و کمک شایانی به نقش‌آفرینی احزاب می‌کند، یعنی تاثیرگذاری احزاب در قالب آموزش، انتقال اطلاعات، بسیج اجتماعی و تخصصی کردن انتخاب‌ها که گام‌های اساسی به سمت توسعه سیاسی هستند. افزایش سطح تاثیرگذاری مطبوعات در جهت‌دهی افکار عمومی به‌خصوص معرفی توانمندی‌های کاندیدا و قابلیت‌های فردی و اجتماعی آنان از دیگر نتایج مطلوب استانی شدن انتخابات است. کاهش هزینه‌های انتخاباتی و حضور صداوسیما در ایجاد بسترهای تبلیغاتی علاوه بر افزایش دقت در انتخاب کاندیداها تصویر کننده واقعیت‌های اجتماعی و سیاسی در جامعه خواهد بود. امکان شکل‌گیری ائتلاف‌های کارآمد و تخصصی در سطح استان‌ها و زمینه‌های حضور حداکثری افراد توانمند در قالب نمایندگان استان که خود افزایش حس مسئولیت پذیری و انتقال پاسخگویی از سطح شهر به استان را در برخواهد داشت که بدون تردید انحراف از اراده اجتماعی را برای نمایندگان کاهش می‌دهد. افزایش عدم قطعیت در پیش‌بینی و مدیریت فضای انتخاباتی و کاهش نقش دلال محوری در مدیریت انتخابات که از جمله آسیب‌پذیری‌های دموکراسی است در چارچوب انتخابات استانی به حداقل رسیده و می‌تواند نقش جامعه را در برابر گروه‌های ذی‌نفوذ افزایش دهد. بنابراین، استانی شدن انتخابات در ابعاد گوناگون به‌خصوص نقش‌آفرینی جامعه را در ساختار سیاسی تقویت کرده و گامی مهم در راستای توسعه سیاسی در جمهوری اسلامی ایران است.

* دکتری علوم سیاسی

 

منبع: اتاق خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۴۹۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدمت ۶۰ ساله شبکه استانی رادیو همدان

احمد شعبانی‌راد به بهانه روز رادیو در ایران، در گفتگو با خبرنگار مهر، بیان کرد: رادیو یکی از رسانه‌های بسیار مهم در تاریخ رسانه بوده است و سابقه بسیار طولانی در این عرصه دارد.

وی با اشاره به اینکه رادیو به رسانه گرم معروف است و در طول سالیان سال در عرصه اطلاع رسانی، سرگرمی و افزایش آگاهی عمومی اثر گذار بوده، افزود: رادیو، همچنان نیز با توجه به آمار و نظرسنجی‌ها از این مزیت‌ها برخوردار است.

رئیس رادیو همدان خاطرنشان کرد: رادیو، امروزه به عنوان یک رسانه‌ای که اقشار مختلف مردم به ویژه فرهیختگان نسبت به آن اقبال دارند مطرح است.

شعبانی راد با تصریح بر اینکه این رسانه در عرصه اطلاع رسانی به موقع به دلیل سهل الوصول بودن مطرح است و در بحث افزایش آگاهی‌ها عمومی از بابت تولید محتوا در عرصه رادیو تولید سریعی دارد، گفت: امروزه، رادیو معمولاً در زمینه‌های مختلف نقش آفرینی می‌کند.

رئیس رادیو همدان در ادامه با اشاره به اینکه رادیو در همدان از سابقه زیادی برخوردار است، اظهار کرد: شبکه استانی رادیو و رادیو همدان بیش از ۶۰ سال قدمت دارد و این امر باعث شده است، این رسانه در استان همدان جایگاه ویژه ای بین مخاطبان داشته باشد.

برخی مردم با رادیو زندگی می‌کنند

شعبانی راد افزود: تولید کنندگان و اهالی رادیو در استان ما از بهترین نیروهای کار بلد ما هستند، مردم ما با رادیو خاطرات خیلی زیبایی دارند خاطرات کودکی خیلی از ما با رادیو رقم خورده است و رادیو از اول صبح در تمام خانه‌ها روشن بود و اکنون هم خیلی از مردم با رادیو زندگی می‌کنند و مخاطبان فعالی در این عرصه داریم که با رادیو زندگی می‌کنند که جای قدردانی از این افراد وجود دارد.

وی تصریح کرد: رادیو همدان برنامه‌های خیلی جاندار و استخوان داری در طول سالهای تأسیس خود تا کنون داشته است و از این بابت رادیو همدان برنامه‌های فاخر خیلی خوبی دارد و طبق نظر خیلی از مخاطبان رادیو همدان نسبت به خیلی از استان‌ها قابلیت مورد تحسینی را به خود اختصاص داده است.

رئیس رادیو همدان متذکر شد: رادیو همدان از استان‌های مختلفی مخاطب دارد و این نشان از کیفیت برنامه‌های رادیویی ما دارد و این موضوع به توان برنامه سازان، مجریان و تمام پرسنل رادیو برمی‌گردد که یک شبکه منسجم از نیروهای کاربلد را دور هم جمع کرده است.

شعبانی راد اذعان کرد: تعصب داشتن بچه‌های رادیو همدان یکی از ویژگی‌های بارز این افراد است که عاشقانه در حال کار هستند و در دوره جدید تلاش خواهیم کرد برنامه‌ها را به سمت برنامه‌های میدانی ببریم و در دل مردم برنامه اجرا کنیم.

وی گفت: از اهداف دیگر رادیو این است که از حضور خود مخاطبان در تهیه و تولید برنامه‌ها بیشتر استفاده کند، یعنی مشارکت مردم را در تولید برنامه‌ها افزایش دهیم و مردم می‌توانند محتواهای خود را از طریق فضای مجازی برای ما ارسال کنند.

شعبانی راد در پایان خاطرنشان کرد: در حال پیگیری افزایش حضور نخبگان در برنامه‌های رادیویی هستیم و تلاش خواهیم کرد یک قرارگاهی را در رادیو ایجاد کنیم برای اینکه افکار مردم یعنی اتاق فکر جامع در رادیو ایجاد کنیم که نیازهای مردم به سمت ما منتقل شود و ما مطابق نیازها و خواسته‌های رسانه‌ای مردم اقدام و برنامه سازی کنیم و محور اصلی ما مخاطب و مخاطب محوری یکی از ارکان رادیو است.

کد خبر 6088550

دیگر خبرها

  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است
  • قدمت ۶۰ ساله شبکه استانی رادیو همدان
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، تلاشی سیاسی و بی‌اثر برای کسب رضایت صهیونیست‌ها
  • گذری به بازار تاریخی وکیل در شهر شیراز + فیلم
  • مردم با شرکت در انتخابات دور دوم مجلس به تکلیف دینی و سیاسی خود عمل کنند/ احزاب لیست مشترک بدهند
  • تجدید میثاق مدیرعامل و کارکنان بانک توسعه تعاون با آرمان‌های امام راحل
  • بانوان در نظام و انقلاب اسلامی جایگاه ویژه ای دارند
  • رونمایی از مجمع پارلمانی جهانی شهید سلیمانی (ره)
  • نمایشگاه‌های استانی کتاب در ایران هم مهمان ویژه از دیگر کشور‌ها داشته باشند
  • نیازمند تشکیل مجلس قدرتمند و کارآمد هستیم