Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس، اوایل آبان ماه بود که رییس کل بانک مرکزی در بخشنامه ای بانک ها را ملزم کرد که سقف 50 میلیون تومانی را برای تراکنش های مبتنی بر کارت در پایانه های فروشگاهی رعایت کنند که بعدها این محدودیت به 100 میلیون تومان به ازای هر کدملی تسری یافت.
اکنون به استناد گزارش شرکت شبکه الکترونیکی پرداخت کارت (شاپرک) در 2 ماه آبان و آذر 616 هزار و 866 میلیارد و 254 میلیون ریال از ارزش این تراکنش ها کم شده است که معادل 61 هزار و 683 میلیارد و 625 میلیون و 400 هزار تومان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


براساس بررسی های شاپرک، در آذرماه امسال در مجموع 2 تریلیون و 414 میلیارد و 554 میلیون ریال نقدینگی از طریق تراکنش ها و با استفاده از ابزارهای پرداخت اعم از ابزارهای موبایلی، اینترنتی و کارتخوان ها در اقتصاد کشور جابجا شد که سهم کارتخوان ها از این میزان 88.49 درصد بوده که نسبت به ماه آبان(88.51) درصد بود، 2 دهم درصد کاهش یافته است.
همچنین در آذرماه 94.04 درصد از ارزش تراکنش های انجام شده و 81.91 درصد تعداد تراکنش های انجام شده مربوط به خرید کالا و خدمات بوده که هر 2 نسبت به ماه قبل افت کرده است؛ در آبان ماه سهم مبلغی خرید کالا و خدمات از تراکنش ها 95.25 درصد و سهم تعدادی آنها 82.03 درصد بود.
در مجموع می توان گفت که محدودیت های اعمال شده و تعیین سقف برای تراکنش های مبتنی بر کارت در آبان ماه به میزان بیشتری از ارزش نقل و انتقالات مالی در شاپرک را تحت تاثیر قرار داد زیرا در آبان ماه 403 هزار و 576 میلیارد و 459 میلیون ریال و در آذرماه 213 هزار و 259 میلیارد و 795 میلیون ریال از ارزش این تراکنش ها کم شد.
با توجه به این ارقام، در آذرماه میزان کاهش تراکنش ها در شبکه شاپرک و شتاب حدود نصف میزانی بوده که در آبان ماه رخ داده و فعالان اقتصادی برای جابجایی پول در مبالغ کلان به ابزارهای دیگر پرداخت نظیر «ساتنا و پایا» روی آورده اند.
علت اصلی سیاستگذاری بانک مرکزی در اعمال محدودیت برای نقل و انتقال های مالی با مبالغ بالا، جلوگیری خروج سرمایه از کشور و مبارزه با پولشویی بود زیرا برای دلالان و سفته بازان بازار ارز با خروج کارتخوان های فروشگاهی از کشور و انتقال آن به کشورهای همسایه و حتی کانادا و آمریکا، نه فقط در فرآیند خروج سرمایه از کشور فعال بودند، بلکه بازار ارز داخلی را نیز تحت تاثیر قرار می دادند.

منبع: ایرنا

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۵۴۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگران در سنگر نخست رفع محرومیت و شکوفایی اقتصادی قرار دارند

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله علی خاتمی در مراسم گرامی‌داشت روز کار و کارگر در یکی از معادن شهرستان ماهنشان با بیان اینکه تلاشی که برای آسایش جامعه انجام می‌شود در روشن شدن چراغ زندگی افراد مؤثر است و در دین اسلام ارزش دارد، اظهار کرد، اظهار کرد: کارگران در سنگر نخست رفع محرومیت و رونق و شکوفایی اقتصادی قرار دارند و تلاش‌های آن‌ها بسیار ارزشمند است.

وی با بیان اینکه نگاه به کار و کارگر در دنیا براساس منفعت اقتصادی و نظام سرمایه‌داری است، عنوان کرد: در اسلام، کار و تلاش از کرامت خاصی برخوردار بوده و بر اساس فرمایش قرآن، پیامبر و ائمه اطهار (ع)، بالاترین و بهترین دریافت و برداشت انسان در دنیا تلاش است.

خاتمی با بیان اینکه کسی که برای امرار معاش خود تلاش می‌کند به مصداق جهاد با دشمن است؛ چرا که فقر یکی از بزرگترین دشمنان به شمار می‌رود.خاطرنشان کرد: مسئولان وظیفه دارند از زحمات این افراد قدردانی کنند و با تضمین امنیت شغلی، در راستای ایمنی محیط کار و ارتقای مهارت‌های شغلی بکوشند.

در ادامه مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با بیان اینکه معادن سهم بسزایی در ایجاد اشتغال دارند، اظهار کرد: ۲۳ درصد از سهم توسعه، عمران و آبادانی حقوق دولتی معادن به استان زنجان تخصیص یافته است و در این راستا سال گذشته بالغ بر ۱۵ هزار میلیارد ریال حقوق دولتی از معادن استان وصول شده است.

مجید گلشنی‌منفرد تصریح کرد: مطابق تبصره ۶ ماده ۱۴ قانون معادن باید ۱۵ درصد از حقوق دولتی وصول شده به استان، برای ایجاد رفاه و توسعه با اولویت‌بخشی که معدن در آن واقع شده اختصاص یابد که بر این اساس باید ۲ هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن سال گذشته به استان تخصیص می‌یافت، در حالی‌که هم اکنون شاهد اختصاص فقط ۵۳۰ میلیارد ریال به استان هستیم که پس از پیگیری‌های مکرر استاندار زنجان محقق شد.

وی تصریح کرد: این میزان تخصیص یافته تنها ۲۳ درصد از سهم توسعه و آبادانی حقوق دولتی معادن به استان است.

گلشنی اظهار امیدواری کرد: با تشدید پیگیری‌ها و وصول کامل سهم استان در این بخش، شاهد افزایش فعالیت‌های عمرانی و آبادانی شهرها و روستاهای مناطق معدنی استان باشیم.

این مقام مسئول با اشاره به تخصیص ۴۶۵ میلیارد ریال به شهرستان ماهنشان، عنوان کرد: در سال ۱۴۰۲، بیش از ۸۵ درصد از میزان تخصیص یافته به استان، جهت توسعه و آبادانی شهرستان ماهنشان اختصاص یافته است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان در ادامه گفت: در استان ۲۰۲ معدن فعال و ۱۶۵ معدن غیرفعال داریم که دلیل اصلی غیرفعال بودن این معادن، اکتشاف نادرست و استفاده نکردن از ذخیره کامل معادن بوده است.

کد خبر 6091515

دیگر خبرها

  • فرسودگی ۳۰ درصد مدارس گناباد
  • ۴۵ درصد ناوگان اتوبوسرانی مشهد فرسوده است
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد/ ورودی مخازن همچنان دارای ۸ درصد
  • مسدود شدن ۲۹۰ کارت سوخت در کردستان
  • سقف خرید و تراکنش کارتی در پست بانک ایران افزایش یافت
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شده
  • سقف تراکنش‌های بانکی بانک رفاه کارگران افزایش یافت
  • بهره برداری از طرح آبرسانی سد کوثر به شهرستان بهمئی تا آبان ماه
  • فراخوان بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران منتشر شد
  • کارگران در سنگر نخست رفع محرومیت و شکوفایی اقتصادی قرار دارند