Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان گفت:وقتی نگاه ما به عمران شهر مبتنی بر نگاه سیاسی باشد، به انحراف کشیده می‌شویم و این نگاه باعث می‌شود که نتوانیم گزینه‌های مناسبی را برای شهرداری شهر و یا مدیران شهرداری انتخاب کنیم و متأسفانه این باعث تشدید عقب‌ماندگی‌های اراک در دوره پنجم شورا شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ علی‌اکبر کریمی نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس روز یکشنبه در جلسه پرسش و پاسخ اساتید دانشگاه علوم پزشکی از نمایندگان مجلس، درباره پروژه‌های عمرانی اراک گفت: در شرایط بغرنجی نسبت به تمام پروژه‌های ملی و محلی مواجهیم چراکه بیش از ۸۱ هزار پروژه استانی و بیش از ۳ هزار پروژه نیمه‌تمام ملی در سطح کشور وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تکمیل این پروژه‌ها به بیش از ۵۰۰-۶۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد، این در حالی است که در بودجه ۹۷ رقم ۶۲ هزار میلیارد و در بودجه سال ۹۸ نیز همین میزان بدون تغییر و افزایش برای پروژه‌های عمرانی، دیده‌شده است.

تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام عمرانی کشور ۱۸ سال طول می‌کشد

کریمی تصریح کرد: با روندی که وجود دارد بیش از ده سال طول می‌کشد که همین پروژه‌های نیمه‌تمام، تمام شود. حال اگر تورم را هم در نظر بگیریم که تأثیر زیادی بر سرعت اجرای پروژه دارد، می‌بینیم که با فرض شروع نشدن پروژه‌های جدید حدود ۱۷-۱۸ سال دیگر زمان می‌برد که تکمیل این پروژه‌های نیمه‌تمام انجام شود.

وی ادامه داد: اینکه چرا این پروژه‌ها شروع‌شده و یا اصلاً اولویت بوده سوالاتی است که همواره وجود دارد.

این نماینده مجلس درباره توسعه شهری اراک عنوان کرد: توسعه عمران شهری بیش از پروژه‌های عمرانی دولتی مدنظر عامه مردم است، پروژه‌هایی که در زندگی روزمره خود با آن درگیر باشند. به‌طور مثال بیشتر مردم شاید به ساخته‌شدن نیروگاه، جاده و ... توجهی نداشته باشند اما تغییرات ساختار شهری،تقاطع، پل‌ها، زیرگذر و مبلمان شهری را به‌عنوان جلوه و پیشرفت شهری در نظر می‌گیرند. با این تعریف باید بگوییم که از این نظر در شهر اراک، عقب‌افتادگی داریم و از وضعیت ایده آل عقب هستیم.

وی با اشاره به عملکرد شورای شهر اراک تصریح کرد: در چند سال اخیر از شورای شهر اراک و شهرداران کار شاخصی ندیدیم.

کریمی افزود: متأسفانه مشکلی که در شوراها وجود دارد، نبود شرایط مناسب برای انتخاب شوندگان در قانون است که تنها سن و داشتن مدرک لیسانس است که باعث می‌شود افرادی که از توانمندی و تخصص سطح بالاتر برخوردار باشند در این عرصه کمتر حضور پیدا کنند؛ این مسئله در شورای پنجم هم وجود دارد.

وی اظهار کرد: علیرغم گذشت یک سال و نیم از آغاز فعالیت شورای پنجم، مشکلات متعددی را شاهدیم که یکی از آن انتخاب دو شهرداری است که توسط این شورا صورت گرفته که چندان مطلوب نبوده و نتوانسته انتظارات مردم را برآورده کند.

شورا درباره اولویت‌بندی نیازهای مردم در سطح شهر خوب عمل‌نکرده است

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان درباره اولویت‌بندی نیازهای مردم گفت: این شورا درباره اولویت‌بندی نیازهای مردم در سطح شهر خوب عمل‌نکرده است. چه در دوره چهارم و چه دوره پنجم شورای اسلامی تعدادی از تقاطع‌هایی که در سطح شهر مانند میدان ورزش و میدان شریعتی، ساخته‌شده که اولویتی در این نمی‌بینیم.

وی افزود: هیچ‌کدام از این دو پروژه اولویت‌دار نبود درحالی‌که برای هریک از آن‌ها هزینه‌های بسیار سرسام‌آور، بالغ‌بر ۶۰-۷۰ میلیارد تومان هزینه می‌شود و شاید تا پایان پروژه، این مبلغ به ۱۰۰ میلیارد تومان نیز برسد.  

کریمی خطاب به شورای شهر بیان کرد: ما به ازای این هزینه که در میدان شریعتی صرف شده چیست؟ اگر این مبلغ در هر منطقه دیگری هزینه می‌شد، می‌توانست تحولات عظیمی را به وجود بیاورد.

پروژه شریعتی، جنازه‌ای که دراز به دراز افتاده

وی تصریح کرد: پروژه شریعتی نه نیاز بود و نه اولویت، تنها مثل جنازه‌ای دراز به دراز افتاده و سال‌هاست که این مردم را رنج می‌دهد.

این نماینده مجلس توسعه عمران شهری را یک مقوله تخصصی دانست و اظهار کرد: این نگاه به توسعه عمران شهری از سوی شورای شهر و شهرداران منتخب آن‌ها با نیازهای واقعی تطبیق ندارد زیرا توسعه عمران شهری یک مقوله تخصصی است و باید کارشناسان با نگاه تخصصی اولویت پروژه‌ها، نحوه اجرا و ... را بررسی کنند.

وی افزود: وقتی نگاه ما به عمران شهر مبتنی بر نگاه سیاسی باشد، به انحراف کشیده می‌شویم و این نگاه باعث می‌شود که نتوانیم گزینه‌های مناسبی را برای شهرداری شهر و یا مدیران شهرداری انتخاب کنیم و متأسفانه این باعث تشدید عقب‌ماندگی‌های اراک در دوره پنجم شورا شده است.

نگاه درآمدزایی به شهرداری غلط است

کریمی از  وجود خلأ در نگاه شهردار و شورای شهر ناظر بر شهرداری خبر داد و گفت: نوع نگاه در شهرداری‌ها فقط درآمدزایی است، هر اتفاقی که در شهر می‌افتد شهرداری به دنبال درآمدزایی است درحالی‌که این نگاه غلطی است.

وی افزود: نگاه جامع‌نگر به توسعه شهری، نگاهی است که نوع فعالیت‌ها را در یک افق بلندمدت‌تر و کلی‌تر ببیند. اگر در شهری بیمارستانی چه در بخش خصوصی و چه دولتی ساخته شود، این به توسعه عمومی شهر، ایجاد و تولید ثروت در شهر و توسعه گردش مالی شهر کمک می‌کند.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه شهرداری یک سازمان خدماتی است، گفت: عملکرد شهردار صورت سود و زیان ندارد. سود شهرداری و شهردار و شورا در این است که خدمات بیشتری ارائه دهد.

وی خاطرنشان کرد: حداکثر کردن میزان خدمات در ازای بودجه، سودآوری شهرداری است.


انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۵۶۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه سنجش موفقیت هر مجموعه مشارکت مردم در فعالیت‌های آن است

شهرام دبیری رئیس شورای عالی استان‌ها به مناسبت فرارسیدن روز ملی شورا‌ها ظهر امروز در نماز جمعه تهران سخنرانی کرد.

دبیری در این سخنرانی در حضور نمازگزاران تهرانی عنوان کرد: روز ملی شورا‌ها را به عموم مردم و جامعه شورایی و روز کارگر و معلم را به کارگران زحمتکش و فداکار و معلمان فرهیخته و خدوم کشور تبریک عرض می‌کنم.

وی افزود: جای بسی افتخار است که ایران امروز در اوج اقتدار و عزت به‌عنوان الگوی انقلابی و آزادی خواهی در دنیا و منطقه مطرح شده است. پیشرفت‌های علمی و تکنولوژی جمهوری اسلامی ایران چشمگیر و صعودی بوده و چشم جهانیان را خیره کرده است.

رئیس شورای عالی استان‌ها تصریح کرد: ۹ اردیبهشت ماه سال ۱۳۵۸ مصادف با فرمان تاریخی حضرت امام به شورای انقلاب مبنی بر تهیه و تصویب آیین نامه اجرایی شورا‌ها برای اداره امور محلی شهر و روستایی است که متاسفانه به دلیل شروع جنگ تحمیلی، فعالیت شورا‌ها با تأخیر از سال ۱۳۷۸ شروع به کار کردند. 

دبیری ادامه داد: جایگاه شورا‌ها در قانون اساسی بسیار رفیع است. به طوری که یک فصل از قانون اساسی مربوط به شورا‌ها بوده و طبق اصل هفتم قانون اساسی شورا‌ها از ارکان تصمیم گیری و اداره امور کشورند.

وی با اشاره به مردمی بودن نهاد شورا اظهار داشت: اعضای شورا از بطن مردم انتخاب شده و طبق وظیفه قانونی، همیشه و در تمام سختی‌ها در کنار مردم هستند. در همین موضوع سیل اخیر سیستان و بلوچستان اعضا شورا‌های شهر و روستا و شورای عالی استان‌ها از استان سیستان و بلوچستان از اولین لحظه‌ها و به صورت شبانه روزی پیگیر حل مشکلات مردم سیل زده بودند. چراکه اعضای شورا خود از جنس همین مردمند و هنوز هم برای باز گشایی راه‌های روستایی تلاش می‌کنند.

رئیس شورای عالی استان‌ها تاکید کرد: جامعه شورایی کشور در راستای توسعه پایدار به دنبال حکمرانی خوب شهری با مشارکت همه شهروندان در تصمیم گیری‌ها است. از سوی دیگر همراه دولت، جامعه مدنی و بخش خصوصی است.

وی عنوان کرد: اکنون مهم‌ترین وظیفه دولت، ما و تمامی مسئولان مهار تورم است. عدم افزایش دستمزد کارکنان و کارگران متناسب با نرخ تورم معنای فقیر‌تر شدن روز به روز مردم با افزایش فاصله طبقاتی است. این وظیفه ماست که این مشکل را حل کرده و با ایجاد امکانات رفاهی امید را در جامعه افزایش دهیم و بتوانیم مشارکت مردم را در تمام امور ارتقا دهیم. راه سنجش موفقیت هر مجموعه سازمان یا نهاد میزان مشارکت مردم در فعالیت‌های آن مجموعه است. پس بیایید متحد و همدل، با هم مشارکت مردم را افزایش داده و مردم را محرم خود بدانیم. چرا که مردم ما لایق بهترین‌ها هستند و بزرگترین پشتیبان کشور نظام محسوب می‌شوند.

دبیری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: جامعه شورایی با توجه به ظرفیت قانونی خود مبنی بر برنامه‌ریزی در خصوص مشارکت مردم در راستای انجام خدمات اجتماعی، رفاهی و عمرانی، آمادگی خود را جهت تحقق شعار سال «جهش تولید، با مشارکت مردم» و اقدامات عملی در این رابطه را اعلام می‌نماید. از این رو استفاده از ظرفیت عظیم جامعه شورایی که در صف اول ارتباط با مردم قرار دارند و به دنبال حل مشکلات مردم هستند در این زمینه بسیار کارساز خواهد بود.

دبیری توضیح داد: اعضای شورا در روستا‌ها تمام تلاش خود را جهت رفع کمبود‌ها و نارسایی‌ها و افزایش مشارکت و خودیاری مردم برای پیشبرد امور روستا و تبیین سیاست‌های دولت و تشویق و ترغیب روستاییان جهت اجرای این سیاست‌ها و نظارت بر اجرای طرح‌ها و پروژه‌های عمرانی روستایی می‌کنند.

رئیس شورای عالی استان‌ها کمک رسانی و امداد در مواقع بحرانی و تلاش برای رفع اختلافات افراد و محلات و حکمیت میان آنها را از دیگر وظایف شورا‌ها در روستا‌ها برشمرد و گفت: اعضای شورا‌های روستا به‌ خوبی توانسته‌اند این وظایف را انجام می‌دهند.

وی افزود: در شهر‌ها نیز علی‌رغم کمبود‌ها و مشکلات مرتبط باید درآمد پایدار، تلاش خود را برای توسعه مناطق کم‌برخوردار مصروف می‌دارند.

دبیری ضمن اعلام آمادگی مدیریت شهری برای ایجاد زمینه سرمایه‌گذاری بیان کرد: از عموم مردم و سرمایه گذاران دعوت می‌کنیم در خصوص گسترش مراکز گردشگری و تفریحی، ورزشی و فرهنگی مشارکت نمایند.

رئیس شورای عالی استان‌ها ادامه داد: یکی از مهمترین اهداف ما «اجرای مدیریت یکپارچه شهری» است که در آن تمام سازمان‌های شهری و خدمات دهنده و فرهنگی با هماهنگی شهرداری‌ها و شوراها، شهر را اداره می‌کنند. همان تجربه موفقی که در تمام دنیا اجرایی شده است. 

وی با بیان اینکه جامعه شورایی، با تمام توان در خدمت مردم و کشور هستند گفت: اعضای شورا‌های روستا، بخش، شهر، شهرستان، استان و شورای عالی استان‌ها بی صبرانه منتظر ملاقات با مقام معظم رهبری هستند و ما اینجا از بیت حضرت آقا در خواست می‌کنیم که در زمان مقتضی اجازه این ملاقات را به جامعه شورایی کشور بدهند تا جامعه ۱۲۷ هزار نفری شورا‌های کشور با انگیزه و اشتیاق بیشتر در رابطه با عملی کردن شعار سال قدم‌های بلند و مؤثری را بردارند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • عقب‌ماندگی‌های اجرای طرح فیبر نوری در استان بوشهر جبران شود
  • باز شدن گره‌های چند دهه شهر یزد در شورای ششم
  • اعضای شورا از بطن مردم انتخاب شده و همیشه و در تمام سختی‌ها در کنار مردم هستند
  • راه سنجش موفقیت هر مجموعه مشارکت مردم در فعالیت‌های آن است
  • محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد
  • اعضای شورا در سختی‌ها کنار مردم است
  • ۴۰ هزار پروژه نیمه تمام استانی در کشور وجود دارد
  • رئیس شورای عالی استان ها: تلاش برای تکمیل مدیریت یکپارچه شهری
  • بازدید وزیر کشور از پروژه‌های سازمان نوسازی شهر تهران
  • بیش از ۹۵ درصد زیرساخت عمرانی در بافت بوشهر تکمیل شد