Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-07@09:16:57 GMT

توسعه گردشگری راهبرد اصلی تیران و کرون است

تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۵۷۷۳۰

توسعه گردشگری راهبرد اصلی تیران و کرون است

مجید حججی روز یکشنبه در بازدید از خبرگزاری ایرنا اصفهان افزود : ظرفیت های ملی و بین المللی در حوزه گردشگری تیران وکرون وجود دارد که این ظرفیت ها ناشناخته و بدون استفاده مانده است.
وی بیان کرد: قلعه تاریخی و پارک ملی حفاظت شده قمیشلو، شهر زیر زمینی کردعلیا، سد شهید منتظری روستای خمیران، روستای تاریخی جاجا، کوچه باغ های تاریخی تیران و جاذبه های طبیعی از جمله این قابلیت هاست که با مشارکت بخش خصوصی امکان تبدیل به فرصت اقتصادی برای شهرستان خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه آب و هوا سالم، موقعیت جغرافیایی و طبیعت بکر این شهرستان در ایجاد نشاط اجتماعی و تامین سلامت مردم موثر است، خاطرنشان کرد: مناطق تفریحی تیران و کرون در روزهای تعطیل و پایانی هفته میزبان گردشگران و مسافران زیادی از سراسر کشور و استان است که نبود برنامه راهبردی و منسجم در حوزه گردشگری باعث شده که از این فرصت استفاده نشود.
فرماندار تیران و کرون با بیان اینکه سه شهرک و یک ناحیه صنعتی در این منطقه راه اندازی شده است، تصریح کرد: به جای راه اندازی این شهرک های صنعتی باید برای توسعه گرشگری برنامه ریزی صورت می گرفت که علاوه بر حفظ هوا از آلودگی ها منفعت اقتصادی زیادی را نیز به همراه داشته باشد.
وی کاغذبازی اداری و تصمیم گیری های سلیقه بعضی از مدیران ارشد استانی و ملی را از چالش های پیش روی سرمایه گذاری در بخش های مختلف به وی‍ژه گردشگری اعلام کرد و گفت: سرمایه گذار برای فعالیت های اقتصادی در حوزه گردشگری شهرستان جذب شده اما برخی از دستگاه های اداری مانع تراشی می کنند.
وی با بیان اینکه سرمایه گذاری 200 میلیارد ریالی در قلعه تاریخی قمیشلو تیران در سازمان محیط زیست کشور معطل مانده است، افزود:‌ سرمایه گذار آمادگی هرگونه تعهد برای حفظ محیط زیست و رعایت استانداردهای جهانی سرمایه گذاری است اما تصمیم گیری های سلیقه ای و اختلاف نظرها مانع از انجام چنین سرمایه گذاری شده است.
وی ادامه داد: تصمیم های سلیقه ای شرکت آب منطقه ای استان اصفهان نیز اجرای پروژه بازی های آبی در سد خاکی شهید منتظری تیران و کرون را متوقف کرده و مانع از سرمایه گذاری به ارزش 200 میلیارد ریال شد که اجرای برنامه به ایجاد اشتغال، تفریح سالم و کسب منفعت اقتصادی کمک می کند.
حججی با بیان اینکه افزایش اختیارات در استان ها و شهرستان ها به انجام فعالیت های اقتصادی کمک می کند، خاطرنشان کرد: تمرکزگرایی سرعت اجرای پروژه ها را کاهش داده و بسیاری از فرصت های اقتصادی و خدماتی را از بین می برد.
وی با بیان اینکه تیران و کرون با وجود ظرفیت های گردشگری رتبه آخر را در این حوزه در بین سایر شهرستان های استان اصفهان دارد، یادآورشد: براساس برنامه چشم انداز این منطقه به یکی از قطب های گردشگری مهم تبدیل خواهد شد.
شهرستان تیران و کرون دارای 27 اثر تاریخی ثبت شده است که قلعه تاریخی قمیشلو در منطقه حفاظت شده واقع شده است که این پارک ملی و حیات وحش ، یکی از قدیمی ترین مناطق حفاظت شده در جهان است، قدمت این منطقه به 150 سال قبل باز می گردد. منطقه «قمیشلو» دارای گونه های مختلفی حیوانی و گیاهی است. از مهمترین این گونه ها آهوی ایرانی ، قوچ و میش می باشد
وی عرصه کشاورزی این شهرستان را مهم خواند افزود: تیران و کرون در عرصه کشاورزی رتبه چهاردهم را در استان اصفهان دارد که مسیر توسعه این عرصه قابلیت کاهش رتبه و رسیدن به مقام اول را دارد.
حججی با بیان اینکه این شهرستان در تعداد گلخانه های مدرن رتبه اول استان اصفهان دارد، خاطرنشان کرد: فلفل دلمه ای گلخانه های این شهرستان در نمایشگاه های روسیه در حال عرضه است و سایر محصولات این بخش در عرصه بین المللی در حال عرضه می باشد.
وی اضافه کرد: زیرساخت ها برای این عرصه در حال توسعه است تا اینکه فرصت های سرمایه گذاری افزایش و تولیدات کشاورزی افزایش یابد و زمینه اشتغال و رشد اقتصادی منطقه را فراهم سازد.
وی فعالیت مدیران فارغ از سیلقه سیاسی را لازم دانست و گفت:‌مدیران ادارات تیران وکرون به انجام ماموریت اداری با دوری از نظر و سلیقه سیاسی شده اند و نباید نظر شخصی خود را در فعالیت ها اعمال کنند.
فرماندار تیران و کرون با بیان اینکه مدیران ادارات شهرستانی باید استقلال در تصمیم گیری داشته باشند، گفت: برخی از مدیران کل اختیارات مدیران شهرستانی را کاهش داده و ادارات آن ها در شهرستان ها قادر به اجرای مصوبات محلی و تصمیم گیری در حوزه مسئولیت خود نیستند.
تیران و کرون دارای 21 هزار هکتار اراضی کشاورزی است و سه هزار نفر در این بخش فعالیت دارند. و بادام، گردو، انگور، انار، زردآلو، آلبالو، هلو، زعفران، سبزی و صیفی گلخانه ای از مهمترین محصولات کشاورزی این شهرستان است.
فرماندار تیران و کرون صبح روز یکشنبه در بازدید از خبرگزاری ایرنا به وضعیت این شهرستان اشاره کرد و کشاورزی و گردشگری را محور توسعه این منطقه عنوان کرد.
تیران و کرون با بیش از 72 هزار نفر جمعیت در 45 کیلومتری غرب اصفهان قرار گرفته است.
71316026/
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها اصفهان زعفران فرصت های سرمایه گذاری گردشگران و مسافران گردشگری جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۵۷۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مکران» می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ بی‌نیازی کشور از نفت با استفاده از ظرفیت منطقه

محمدرضا جوفار گفت: در منطقه مکران ظرفیت‌هایی از جمله گردشگری، ترانزیت و منابع طبیعی وجود دارد. استفاده از تمام این ظرفیت‌ها می‌تواند وابستگی به درآمدهای فروش نفت و گاز را از بین ببرد.

 

محمدرضا جوفار کارشناس جغرافیای سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو در رابطه با ظرفیت‌های مغفول مانده منطقه مکران، گفت: ظرفیت‌های منطقه مکران بسیار زیاد است که متاسفانه در چند دهه اخیر مغفول مانده است. مقام معظم رهبری بارها در سخنرانی و بیانات خود به توسعه دریامحور اشاره داشتند اما بنظر می‌رسد عزم جدی برای توسعه دریامحور در کشور وجود ندارد.

 

جوفار درباره ظرفیت‌های موجود در این منطقه اظهار کرد: منابع طبیعی از جمله نفت و گاز و موقعیت جغرافیایی، از مهم‌ترین ظرفیت‌های مکران به‌شمار می‌رود. این منطقه با دسترسی به کشورهایی مانند افغانستان، پاکستان و هند و همچنین با دسترسی به دریاهای آزاد موقعیت جغرافیایی خاص و می‌توان گفت بی‌نظیری دارد.

 

وی افزود: مهم‌ترین ظرفیتی که مقداری روی آن تمرکز شده اما هنوز ضعف دارد، بحث گردشگری است. صرفا بحث گردشگری تجاری یا خرید نیست؛ گردشگری‌های متفاوتی از جمله گردشگری انرژی، ورزشی، طبیعی و فرهنگی که به جفرافیای سیاسی ربط دارد می‌تواند صورت بگیرد.

 

این کارشناس جغرافیای سیاسی در رابطه با اینکه چه مسیرهایی برای توسعه این منطقه وجود دارد گفت: زیرساخت‌هایی از جمله حمل‌ونقل ریلی، جاده‌ای و هوایی می‌تواند ایجاد شود. این ظرفیت‌ها می‌تواند مکران را به یک هاب بزرگ و چند منظوره تبدیل کند. همچنین می‌تواند آسیای مرکزی را به دریای آزاد متصل کند و برای ما ارزآوری و رونق را به دنبال داشته باشد.

 

جوفار با اشاره به اینکه این منطقه می‌تواند اثرات ملی و بین‌المللی از جمله ارزآوری داشته باشد و با برقراری ارتباط بین قومیت‌های مختلف باعث ایجاد اتحاد می‌شود، گفت: بهره‌وری از منابع طبیعی، یکی از فرصت‌هایی است که به آن توجه نشده است. توسعه صنایع فرآوری، ارتقای کیفیت زندگی مردم این منطقه و توجه به صنعت گردشگری از جمله اقداماتی است که می‌تواند در این منطقه صورت بگیرد.

 

این کارشناس در پایان درباره ارزآوری این منطقه اظهار کرد: ارزآوری این منطقه به چند مولفه بستگی دارد. بهره‌وری اصلی می‌تواند از صنایع و برداشت از معادن صورت بگیرد. همچنین مبحث گردشگری و ترانزیت، از ظرفیت‌های دیگر این منطقه محسوب می‌شود.  با اطمینان می‌گویم که اگر از ظرفیت‌های این منطقه به صورت کامل استفاده شود، وابستگی کشور به نفت و گاز از بین می‌رود.

دیگر خبرها

  • کاهش مشکلات جامعه با تحول در نظام آموزشی امکان‌پذیر است
  • معلمان، آموزش مهارت‌های زندگی به نوجوانان را جدی بگیرند
  • کشور نیازمند «سرمایه انسانی آموزش دیده» است
  • بافت‌های فرسوده شهری، فرصتی برای توسعه گردشگری
  • کدام ‌حوزه‌های فناورانه در کیش به توسعه می‌رسند
  • مهاباد به موزه جدید و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی نیاز دارد
  • همسایگی و قرابت فرهنگی عامل تقویت ارتباطات تجاری کیش و ترکیه
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • «مکران» می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ بی‌نیازی کشور از نفت با استفاده از ظرفیت منطقه
  • نقش نفت در رشد اقتصادی و توسعه زیرساخت‌ها مشهود است