Web Analytics Made Easy - Statcounter

ادبیات از آنجا که جهان را از دید شخصیت های مختلف به تصویر می کشد و تئاطر از آنجا فرصت در جایگاه دیگری قرار گرفتن را به افراد می دهد، به تقویت حس همدلی کمک می کنند اما متاسفانه در نظام تعلیم و تربیت ما چندان وقعی به آنها گذاشته نمی شود. به همین خاطر نباید توقع داشته باشیم که محصول این نظام تربیتی افرادی همدل باشند چون برای این امر آموزش ندیده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروه اندیشه:

 به گزارش خبرنگار ایران آنلاین، نشست « بی تفاوتی اجتماعی در ایران» با سخنرانی دکتر حسین شیخ رضایی، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، 23 دی ماه در انجمن جامعه شناسی ایران برگزار شد.

دکتر شیخ رضایی بحث خود را با این پرسش آغاز کرد که  از میان «همدلی» و «بی تفاوتی» کدامیک، طبیعت آدمی محسوب می شود؟ او برای پاسخ به این پرسش از مطالعات عصب شناسی وام گرفت و عنوان کرد که در مغز انسان و برخی موجودات همچون پرندگان و میمون ها یکسری نرون های آیینه ای وجود دارد که وقتی انسان کاری انجام می دهد، به واسطه آنها بخشی از مغز فعال می شود اما کار این نرون ها تنها فعال کردن مغز در هنگام انجام آن کار نیست او با استناد به مطالعات عصب شناسی تاکید کرد که چنانچه فرد دیگری همان کار را انجام می دهد و ما صرفا شاهد انجام آن باشیم نه اینکه خود آن کار را انجام دهیم، نرون های آیینه ای فرمان فعال شدن آن بخش از مغز ارسال می کنند. مثل وقتی نوزادی صدای گریه نوزاد دیگری را می شوند و به گریه می افتد.

شیخ رضایی در واقع می کوشید که نشان دهد انسان با حس هم دردی متولد می شود و این طبیعت آدمی است اما به باور او همدردی با همدلی تفاوت دارد و ما در همدلی از احساس فاصله گرفته و برای بهبود حال دیگری اقدام به عمل می کنیم.

از این رو، به باور او، نقطه مقابل «بی تفاوتی»،  «همدلی» است نه «همدردی» و بسیاری از جوامع می کوشند تا این احساس را در میان شهروندان تقویت کنند. به باور او، کوچکترین امور همچون دیدن هم نیاز به یادگیری دارد و در خصوص همدلی نیز نظام تعلیم و تربیت  راهکار هایی را برای آموزش ارائه کرده است و در این راستا، بر نقش ادبیات و تئاطر تاکید کرد و معتقد است که ادبیات از آنجا که جهان را از دید شخصیت های مختلف به تصویر می کشد و تئاطر از آنجا فرصت در جایگاه دیگری قرار گرفتن را به افراد می دهد، به تقویت حس همدلی کمک می کنند.

اما متاسفانه به زعم او، ادبیات و نمایش در نظام تعلیم و تربیت ما اموری لوکس پنداشته می شوند و چندان وقعی به آنها گذاشته نمی شود. به همین خاطر نباید توقع داشته باشیم که محصول این نظام تربیتی افرادی همدل باشند چون برای این امر آموزش ندیده اند.

وی در پایان عنوان کرد که اگر بپذیریم در کشور سطح بی تفاوتی بالا است آن وقت شاید بتوان عامل اصلی آن را نبود نهادهای واسط میان حکومت و توده مردم دید به این معنا که همه ما تقریبا به شکلی فردگرایانه زندگی می کنیم و چون هیچ فضای واسطی بین ما و حاکمیت وجود ندارد به تدریج دلزده و درمانده شده و نسبت به اطراف خود بی تفاوت می شویم.

 

 

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۵۸۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرپرست وزارت اقتصاد در دولت احمدی‌نژاد: باجناقم از من شاکی است که چرا برای او وام جور نکردم

حسین صمصامی، در برنامه‌ای تلویزیونی از ماجرای انتظاراتی که اقوام و فامیل بخاطر حضورش در وزارت اقتصاد از او داشتند روایت کرده است.

به گزارش خبرآنلاین، حسین صمصامی، نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس، با حضور در برنامه بهارستان دوازدهم، تاکید کرد: در حال حاضر اقوام، از جمله باجناق بنده از من شاکی هستند و می‌گویند «زمانی که وزارت اقتصاد بودی یک وام برای ما جور نکردی.»

وی که در دولت محمود احمدی‌نژاد مدتی به عنوان سرپرست وزارت امور اقتصادی و دارایی مشغول به فعالیت بود، می‌گوید: برای خیلی‌ها که مستحق بودند دستور دادم که وام بدهند، ولی به ناحق برای کسی که کاری انجام نمی‌دهد و حق او نیست، هیچ وقت چنین کاری انجام ندادم.

دیگر خبرها

  • سرپرست وزارت اقتصاد در دولت احمدی‌نژاد: باجناقم از من شاکی است که چرا برای او وام جور نکردم
  • آمادگی وزارت بهداشت برای تقویت زیرساخت‌ های نظام سلامت آفریقا
  • آمادگی وزارت بهداشت برای تقویت نظام سلامت در قاره آفریقا
  • اعلام آمادگی وزارت بهداشت برای همکاری در تقویت زیرساخت‌ های نظام سلامت در قاره آفریقا
  • شوراهای تنگستان باید مظهر وحدت و همدلی باشند
  • ادبیات مواجهه با دهه کرامت را متفاوت کنیم
  • پایداری نظام به تقویت و در صحنه‌ بودن نیروی انسانی است
  • هدف دولت سیزدهم تقویت گردشگری در استان‌های غربی است
  • قطب‌الدین صادقی: تئاترِ اصفهان را احیا کنید
  • روی «کیفیت بخشی به نظام آموزشی» و «تقویت مدارس دولتی» تمرکز داریم