Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، ساعت ۹:۳۵ صبح روز پنج شنبه ۲۴ دی‎ماه سال ۱۳۸۳، کلاس‌های چهارم و پنجم دبستان روستای سفیلان شهرستان لردگان از توابع استان چهارمحال و بختیاری، در آتش سوخت. آتشی که ۱۳ دانش‌آموز مدرسه را به همراه معلم فداکارشان، بی‌رحمانه در کام خود کشید و شوق زیستن را از نگاه امیدوار این کودکان معصوم گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
امروز ۲۴ دی‎ماه ۱۳۹۷، چهاردهمین سالروز حادثه آتش سوزی در مدرسه سفیلان لردگان است، روزی که ۱۳ دانش آموز این روستا در میان شعله‌های آتش، مشق جاودانگی نگاشتند ...
شرح غم انگیز این آتش سوزی و پرپر شدن دانش آموزان سفیلان، دل را می‌سوزاند و یاد آنان، زخم واره‌ای از بخاری‌های نفتی در کلاس‌های درس، و خاطره‌ای از ضجه‌های کودکانی است که به تاریخ پیوستند و دانش آموز بودنشان، ابدی شد.
در این روز، دود اندوه از حلقوم بخاری‌های نفتی به هوا بر می‌خیزد و غم سراسر وجود اهالی این منطقه و همه آن‌هایی که داستان این هجران غم انگیز را شنیده‎اند، می‌سوزاند ...
انگار همین دیروز بود که شعله‌های مهیب آتش، ۱۳ پروانه این روستا را به کام خود فرو برد.
هوای آن روز سفیلان سرد، و یک بخاری نفتی، گرمابخش کلاس بود. چه کسی می‌دانست که این بخاری نفتی ساکت و آرام در گوشه کلاس، خشمگینانه بدن‌های ظریف کودکان را طعمه آتش می‌کند؟
بخاری نفتی تاکنون چند بار آتش گرفته بود، اما به گونه‌ای نبود که حادثه ایجاد کند، اما آن روز، مخزن بخاری نفتی دچار آتش‌سوزی شد.
یزدان خسروی معلم جوانی که دوران سربازی خود را به عنوان سرباز معلم در این مدرسه طی می‌کرد، با دیدن بخاری آتش‌گرفته، به سمت آن شتافت تا شعله‌های آتش را خاموش کند، اما مدرسه تازه ساخت، فاقد آب و همچنین برق، محوطه و حصارکشی بود و چاره‌ای نداشت که بخاری را از کلاس خارج کند، بخاری را بغل کرد، ولی آتش شعله ور شد و شعله‌ها به معلم جوان رحم نکرد و او را ناتوان ساخت ... آتش بخاری با گالن نفتی مدرسه هم برخورد کرد و نفت و آتش همراه شدند ...
آتش کلاس را فرا گرفت و بچه‌ها در اسارت این آتش، ضجه زدند ... هفت دانش آموز دختر و شش دانش آموز پسر کلاس چهارم و پنجم، به دیدار معبود شتافتند. آن‌ها که یادآوری نام‌شان، غم را میهمان دل‌ها می‌کند.
این مدرسه دو نوبته بود و ۴۲ دانش آموز داشت که آتش سوزی در نوبت صبح مدرسه رخ داد.
شعله‌های آتش آن روز هنوز بر برگ‌های تقویم می‌سوزد ... می‌سوزد برای جولان بخاری نفتی در میان دیوار و میله‌ها و مدرسه تازه ساخت، و خداحافظی پر از ناله بچه‌ها ...
یادشان بخیر؛ فاطمه صادقی، میثم صادقی، زینب صادقی، الهام جلیل پیران و دیگر دوستانشان؛ لاله، فرشته، پریسا، شمسی، رشید، مهرشاد، محمد، نوذر و جمال و دانش آموزان و همکلاسی‌هایی که در پاییز سال ۸۳ با آن عکس یادگاری، روز‌های نیامده زندگی را فریاد می‌زنند.
۱۳ دانش‌آموزی که آمده بودند در کلاس، نادانسته‌ها را بیاموزند، اما در ابتدای راه، درس مرگ فرا گرفتند.
هنوز صدای مادرانشان می‌آید که فریاد می‌زدند، اما نه کودکانشان و جگرگوشه هایشان دیگر پاسخ می‌دادند و نه توان بوسه بر دستان مادران را داشتند.
بچه‌ها در این حادثه سوختند و یزدان خسروی سرباز معلم جوان هم که دچار ۸۵ درصد سوختگى و جراحت شده بود، برای معالجه به آلمان اعزام شد، اما تلاش پزشکان برای مداوای وی بی نتیجه ماند ... او نیز پس از ۱۰ روز به دانش آموزان پیوست و پیکرش بازگشت و در خاک آرام گرفت، شاید خواست برود تا دانش آموزان دلتنگش نباشند ...
معلم مدرسه قرار بود داماد شود و نشد، بچه‌ها قرار بود حالا حالاها، بچگی کنند و نکردند، و املای پنج شنبه بچه‌ها میان دود و آتش نیمه تمام باقی ماند … بچه‌های سوخته میان آن نیمکت ها، که تازه به روستا آورده شده بودند.
مزار نوشته این معلم، هنوز برای آن ۱۳ دانش آموز سفیلانی، داستان دهقان فدارکار را املا می‌کند.
حکایت معلمی که به خاطر دانش آموزان به آب و آتش زد، اما خودش هم با دانش آموزانش سوخت، و کلمه سوختن را معنا کردند.
این مدرسه، آتش را از یاد نمی‌برد، بخاری‌ها هنوز اندوهگین سوختن و سوزاندن هستند.
آن روز روستای سفیلان شاید، غم انگیزترین روستا در کره خاکی شد که نام ۱۳ دانش آموزش و معلم عزیزشان برای همیشه و به همراه یادشان در دفتر و فضای کلاس ماندگار شد گر چه خودشان غایبند ...
زمستان آن سال هم فصل غم شد ... آن زمستان از روستای سفیلان رفت، اما نه دست خالی ... روسیاهی را برای کلاس درس و بخاری گذاشت با جای خالی ۱۳ نهال نوپای باغ پدران و مادران این روستا ...
اکنون سال‎هاست از آن حادثه می‌گذرد، اما بچه‌های سفیلان، هرگز از یاد‌ها نرفته اند و نمی‎روند.
چند سال گذشت از آن صدای شیطنت‌های کودکانه، تکرار دروس و یزدان خسروی سرباز معلم که پای تخته کلاس ایستاده است. گاهی با گچ بر روی تخته می‌نویسد. گاهی روی به سوی دانش‌آموزان می‌کند و درس می‌دهد ...   یاد و خاطرشان گرامی باد ...
سرما همان سرماست، کمتر با بیشتر، و دانش آموزان رفیق دیرینه گرما و سرمای کلاس و بخاری‌های نفتی، بخاری‌هایی که گاهی نارفیق‌های این روز‌های سرد می‌شوند .... زخم بخاری‌های نفتی انگار درس ناخوانده برخی از کلاس‌ها شده است که زیبایی کودکانه را به بازی مهیب آتش می‌کشاند و در چشم بر هم زدنی می‌بلعد.
در چند سال اخیر بخاری‌های نفتی، باعث آتش سوزی و صدمه دیدن دانش آموزان در برخی از مدارس کشور شده است. ای کاش این بخاری‌ها برای همیشه از کلاس‌های درس اخراج شوند و دیگر با این خطرات، در کنار نیمکت دانش آموزان نباشند.

بیات سلطانی معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری، از تأمین گرمای ۲۴۶ مدرسه در استان با بخاری نفت سوز کاربراتوری خبر داد و گفت: اگر چه این بخاری‌ها استاندارد می‌باشد، اما برای فضا‌های آموزشی مناسب نیست.
وی افزود: این مدارس با حدود ۱۰ هزار دانش آموز، اغلب در مناطق عشایری و کمتر برخوردار کوهرنگ، خانمیرزا و فلارد لردگان، و میانکوه اردل قرار دارد.
سلطانی اضافه کرد: برای ۶۹ آموزشگاه از این تعداد، مقدمات تأمین وسایل گازسوز استاندارد انجام شده است و در ۱۷۷ مدرسه مابقی به علت نبود سیستم گازکشی در منطقه، امکان استفاده از وسایل گرمایشی گازسوز وجود ندارد.
حمیدرضا براتی مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری هم با بیان آغاز طرح استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس از سال ۹۲ در استان گفت: این طرح تاکنون برای سه هزار و ۷۰۰ کلاس درس در قالب ۵۰۰ آموزشگاه و با صرف ۳۲۰ میلیارد ریال اجرا شده است.
وی افزود: در این طرح، بخاری‌ها و وسایل گرمایشی و سرمایشی نفتی و گازی جمع آوری و سیستم موتورخانه و پکیچ جایگزین می‌شود.
روستای سفیلان با حدود ۳۰۰ نفر جمعیت از توابع بخش خانمیرزا در شهرستان لردگان است که در فاصله ۱۵۰ کیلومتری شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.   انتهای پیام/ش

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار مدارس اخبار دانش آموزی حوادث

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۶۰۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهر۱۴۰۳ کمبود معلم نداریم/توجه به مدرسه سازی اولویت آموزش و پرورش

به گزارش خبرنگار مهر، علی فرهادی سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در خصوص پیگیری املاک آموزش و پرورش گفت: با پیگیری‌های وزارت آموزش و پرورش ۶ هزار سند مالکیت برای املاک آموزش و پرورش صادر شده است. بیشترین اسناد صادر شده برای املاک استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و کردستان بوده است که هر سه استان هم از استان‌های مرزی ما هستند.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: این موضوع نشان می‌دهد وزارت آموزش و پرورش در پیگیری ۶۰۰۰ سند مالکیت بیشتر به استان‌های مرزی و کمتر برخوردار توجه داشته است.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: در سال ۱۴۰۳ بسیاری از چالش‌هایی که به واسطه کمبود معلم داشتیم برطرف خواهد شد و مهر ۰۳ مهر ماه آرامی خواهیم داشت و به جای دغدغه کمبود معلم باید از این پس به دنبال رشد کیفیت معلم باشیم.

فرهادی با بیان اینکه به افزایش تعداد کلاس‌های درس و کاهش تراکم کلاس‌ها هم وزارت آموزش و پرورش توجه زیادی داشته است؛ گفت: با پیگیری‌ها و اقدامات جهادی سازمان نوسازی مدارس، ۸۰ درصد مدارس کشور تراکم کمتر از ۳۵ نفر و ۴۷ درصد مدارس تراکمی کمتر از ۲۶ نفر دارند؛ همچنین ۴۷ درصد از کلاس‌های مقطع ابتدایی کمتر از ۲۶ نفر دانش آموز دارند و این نشان می‌دهد در خصوص کاهش کلاس‌های با تراکم بالا وزارت آموزش و پرورش در سال گذشته به خوبی عمل کرده است.

فرهادی تاکید کرد: کمتر از ۲ درصد مدارس ابتدایی در مرز تراکم ۴۰ نفره هستند که امیدواریم با ادامه نهضت مدرسه سازی دیگر شاهد کلاس‌های درس بالای ۳۵ نفر نباشیم.

وی با اشاره به نهضت مدرسه سازی در مناطق کمتر برخوردار گفت ۲۴ هزار دانش آموز داریم که در مدارس عشایری درس می‌خوانند که با پیگیری دولت و شخص وزیر هیچ بازمانده از تحصیلی نداشته باشیم.

در حال تکمیل..

کد خبر 6090788 علی قدمی

دیگر خبرها

  • تفاهم‌نامه ۲۵۰۰ میلیارد تومانی برای ساخت ۱۴۳ کلاس درس در استان بوشهر
  • آغاز عملیات اجرایی هشت مدرسه و بهره‌برداری از یک هنرستان در بوشهر
  • برپایی کلاس درس دانش آموزان فلسطینی در چادرها
  • مهر۱۴۰۳ کمبود معلم نداریم/توجه به مدرسه سازی اولویت آموزش و پرورش
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت
  • سال گذشته ۱۹۷ کلاس درس تحویل دانش آموزان گلستانی شد
  • وجود یکهزار و 700 کلاس درس نیمه تمام در آذربایجان‌غربی
  • آذربایجان‌غربی نیازمند جذب اعتبارات مدرسه‌سازی است
  • تحویل ۷۰ کلاس درس به دانش آموزان دشت آزادگان و هویزه
  • برگزاری کلاس‌های دینی و مذهبی برای دختران در روستای منصوری + تصاویر