Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، سومین نشست سالانه امامت‌پژوهان مرکز تخصصی امامت اهل‌بیت (ع) با حضور آیت الله حسینی بوشهری، آیت الله میلانی و جمعی از اساتید، دانش‌پژوهان و پژوهشگران بنیاد فرهنگی امامت برگزار شد.

حجت الاسلام محمدتقی سبحانی، مدیر بنیاد فرهنگی امامت و مدیر مرکز تخصصی امامت اهل بیت (ع) در ابتدای این نشست با بیان اینکه دهمین سال تأسیس مرکز تخصصی امامت را پشت سر می گذاریم خاطرنشان کرد: امامت دیگر از بنیاد امامت فراتر رفته است و امروز فرهنگ خواهان امامت و پیگیران امامت منحصر به یک گروه یا موسسه نیستند و ما خوشحالیم از اینکه این عرصه فراتر برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مراکز مختلف رشته امامت را اجرا کنند پژوهش‌های امامت در اولویت پایان نامه‌ها قرار بگیرد و کاری برای این زمینه صورت بگیرد.

آموزش امامت نباید اختصاص به گروه خاصی از طلاب باشد

وی ادامه داد: ما این انتظار و علاقه را داریم و امکانات بنیاد را در اختیار می گذاریم. حدود ۵۰ استاد که امروز می توانند ادبیات امامت را به صورت علمی تدریس کنند الحمدلله تربیت شدند. ما انتظارمان این است که حوزه علمیه قم برای همه طلاب الفبای آموزشی امامت را بگذارد و روزی برسد که هیچ حوزوی ما از آغاز ورودش در حوزه بی بهره از این معارف نباشد و تجربه کردیم عزیزانی که آمده‌اند و در دوره‌های مقدماتی شرکت کردند بلافاصله علاقه مند شدند و توانستند این مسیر را بیشتر طی کنند.

اجرای برنامه‌های تشویقی برای کسانی که به عرصه امامت می‌آیند

وی افزود: زمانی بود که در ایران ما کسانی که آشنای به قرآن باشند و حافظ قرآن باشند وجود نداشتند. با یک برنامه تبلیغی، تشویقی و رسانه‌ای طوری شد که بچه‌ها از کوچکی و حتی در سن ۷ سالگی حافظ کل قرآن شدند. امروز حافظان قرآن در میان طلاب فراوان هستند. حدیث ثقلین اصلی است که به ما می آموزد قرآن بدون امامت و فرهنگ اهل بیت (ع) کافی نیست. یک بال از این ثقلین به نتیجه رسیده است و ما انتظارمان این است که با همت بزرگانمان روزی بتوانیم شاهد این باشیم که فرهنگ امامت و معارف اهل بیت علیهم السلام در کنار قرآن کریم توسعه پیدا کند و هر مسلمان شیعی بی بهره از این اصول نباشند.

در حوزه بین الملل دست ما از امکانات بین المللی در توسعه فرهنگ امامت کوتاه است

سبحانی اظهار داشت: باید تلاش بشود که امکانات و ابزارهای بین المللی در اختیار این فرهنگ قرار بگیرد و ظرفیت‌های بین المللی به بنیاد امامت و امامت پژوهان توسعه پیدا کند.

توجه ویژه مدیریت عالی حوزه نسبت به عرصه تحقیقات، پایان نامه‌ها و مجموعا فرهنگ تولید دانش در زمینه امامت را خواستاریم

وی افزود: ما در زمینه امامت بزرگانی داشتیم، ستارگانی داشتیم، اگر نگوییم بی نظیر کم نظیر بودند، اما ستاره بودند و با تک ستاره‌ها نمی‌توان این اصل مهم فرهنگی و دینی را توسعه داد. ما نیازمند تکثیر و تکرار این ستاره‌ها هستیم . الحمدلله بنیاد فرهنگی امامت این توفیق را پیدا کرد در سایه وجود حضرت آیت الله میلانی (مدظله العالی) به عنوان علمدار این میدان یک چنین اتفاقی را صورت دهد که ۶۰ نفر تربیت کند که بتوانند این کار را انجام دهند. کار توسعه فرهنگ امامت به خصوص در حوزه اندیشه سازی و تولید علم باید فراتر برود. مباحثی که ما امروز در حوزه امامت داریم آموزش می‌بینیم و تعلیم می‌کنیم، اینها مرهون زحمات بزرگان ما در گذشته است اما امروز با یک نگاه به فضای مجازی، کاری که دشمن دارد انجام می‌دهد و میدان های وسیعی ما در زمینه معارف امامت داریم را باید پژوهش کنیم، بنویسیم و راه های جدیدی را بگشاییم. بزرگان ما در آن عرصه و میدان خودشان کارهای بزرگی کردند اما مرد زمان بودن پرداختن به مسائل جدید است. یک محقق خوب باید دو چشم داشته باشد، چشمی به گذشته و میراث و چشمی به امروز و فردا. ما نیازمند کسانی هستیم که آخرین تحقیقات دانشگاه‌های مختلف معاند را در عرصه امامت رصد کنند و این‌ها را به عنوان موضوع تحقیق بگیرد و دنبال کند. طبیعی است که کار سختی است و اگر حوزه علمیه و مراکزی که امکانات و نیروی انسانی دارند به خدمت این مجموعه نیایند این بار به زمین می‌ماند. امروز فضای مجازی ما پر از شبهه و مسئله و خلط و التقاط در زمینه امامت است و این با دستان تنهای دوستان امامت پژوه ما تمام نمی‌شود. چرا پایان نامه هایی به این سمت نیاید؟ چرا مراکز پژوهشی، پژوهش‌های خودشان را در این زمینه نیاورند؟

در پایان حجت الاسلام سبحانی گفت: مرکز تخصصی امامت از پیشرفته‌ترین مراکز آموزشی حوزه است که دائم در حال تحول، نوآموزی و طراحی روش‌هایی است که واقعا به تربیت های مفید بیانجامد. اصل اساسی که ما در این جا داشتیم این است که آموزش کافی نیست. آموزش باید با پژوهش و پژوهش با تربیت باشد. ما در حوزه امامت فقط عالم نمی‌خواهیم، مدافع می‌خواهیم، سرباز و سردار می‌خواهیم. انسان‌هایی می‌خواهیم که با قلب و لسان و دست، ناصر خط اهل بیت (ع) باشند و این نیازمند یک نظام آموزشی و تربیتی ویژه است. دوستان ما در معاونت آموزش بنیاد طرحی را از امسال اجرا کردند که دارای مزایایی است و می‌تواند الگویی باشد برای مراکز آموزشی حوزه و ما این افتخار را داریم.

کد خبر 4512263

منبع: مهر

کلیدواژه: امامت نشست علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۶۲۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه بنگاه اقتصادی نیست/ لزوم تولید دانش کاربردی برای تبدیل به سرمایه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدجواد فرهنگ رئیس مرکز حراست و مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به همراه جمعی از مسئولان ضمن بازدید از امکانات و بخش‌های مختلف اداری واحد رامسر در جلسه هیئت رئیسه این واحد دانشگاهی شرکت کرد.

رئیس مرکز حراست و مشاور ریاست عالی دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اهمیت حضور مجموعه حراست در واحد‌های دانشگاهی اظهار کرد: یکی از وظایف جدی مجموعه حراست صیانت و حفظ سرمایه‌های مادی و معنوی واحد‌هاست تا مدیر آن مجموعه بتواند با خیال راحت فعالیت‌های توسعه‌ای و پیشرفتی انجام دهد.

فرهنگ، هدف اصلی دانشگاه را تربیت نیروی متخصص و متعهد برای کشور دانست و عنوان کرد: در دانشگاه دو هدف عمده و چند هدف فرعی تعریف شده و در زمینه‌های تخصصی موضوع تولید علم و پژوهش و در حوزه تعهد هم مسئله رفتار و کردار انسانی است که در یک شخصیت باید متبلور شود.

وی افزود: نباید به دانشگاه به‌عنوان یک بنگاه اقتصادی و به دانشجو به‌عنوان‌ یک مشتری نگاه کرد و نگاه مشتری‌مداری و درآمدزایی نگاه خوبی نیست.

رئیس مرکز حراست و مشاور ریاست عالی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه یک استاد و یک هیئت علمی می‌تواند نظام دانشی را در یک دانشگاه متحول کند، ادامه داد: هدف برای یک‌ مجموعه بسیار مهم است و اگر این هدف برای هرکدام از ارکان مجموعه به درستی تعریف شود ساختار درستی هم متناسب با همان هدف طراحی خواهد شد.

فرهنگ متذکر شد: تولید دانش، تحقیق، پژوهش، انجام طرح پژوهشی و چاپ مقاله توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه به‌عنوان اهداف فرعی در دانشگاه تعریف می‌شوند که در نهایت منجر به دانش‌افزایی در جامعه خواهد شد و هرچه به سمت تولید دانش کاربردی حرکت کنیم آن دانش را تبدیل به سرمایه خواهیم کرد.

همت محمدنژاد سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامسر هم با ارائه گزارشی از این واحد دانشگاهی در ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی و تربیتی به تشریح استراتژی‌ها و اهداف تدوین شده در آینده از قبیل افزایش تعداد دانشجو، توسعه و گسترش مدارس سما در مقاطع مختلف تحصیلی، تکمیل پروژه سوله ورزشی و احداث کمپ ورزشی و احداث مهمانسرا پرداخت.

دکتر فرهنگ با حضور بر سر مزار شهدای گمنام دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامسر ضمن قرائت فاتحه با آرمان‌های امام و شهدا تجدیدپیمان کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گسترش همکاری‌های مذهبی - فرهنگی در دستور کار ایران و ازبکستان
  • ۹۰ درصد از جرایم فضای مجازی در لرستان کشف شد
  • فرهنگ خیر و احسان ایرانی در حوزه برون‌مرزی ترویج می‌شود
  • بررسی زمینه‌های پژوهشی حوزه بازی میان ایران و دانشگاه سینرجی
  • دانشگاه بنگاه اقتصادی نیست/ لزوم تولید دانش کاربردی برای تبدیل به سرمایه
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • نقاط حادثه‌خیز شهر قم اصلاح شود/ لزوم احداث پارکینگ مورد نیاز
  • نقش مؤثر دانشجویان در فرآیند جهاد تبیین با بهره‌گیری از ظرفیت‌ فضای مجازی
  • لزوم ایجاد فضای مناسب برای مشارکت مردم در تحقق شعار سال
  • قرآن فضای گفتگوی بسیاری درباره هنر دارد