Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- رضوان حکیم‌زاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش‌و‌پرورش در گفت وگو با «صبح نو» می گوید: در موضوع بازماندگان از تحصیل، وظایفی که برای آموزش‌و‌پرورش تعریف شده؛ تحت پوشش قرار دادن کودکانی است که برای آموزش مراجعه می‌کنند و در اختیار قرار دادن معلم و فضای آموزشی برای این دانش‌آموزان است.

مسأله کودکان بازمانده از تحصیل یکی از اصلی‌ترین چالش‌ها و البته دغدغه‌های این روزهای وزارت آموزش‌و‌پرورش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آموزش‌و‌پرورش در تلاش است این کودکان ر ا که حدود 140هزار نفر هستند به کلاس‌های درس برگرداند.

خانم رضوان حکیم‌زاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش‌و‌پرورش در این باره به «صبح‌نو» می‌گوید: «رفع موانع تحصیل در حیطه وظایف این وزارتخانه تعریف نشده، اما با این حال وزارت آموزش‌و‌پرورش در تلاش برای رفع این موانع است. در این فرآیند می‌توان به کمک‌های بنیاد برکت و کمیته امداد امام خمینی (ره)اشاره کرد. در رابطه با فراهم کردن امکانات و زیرساخت‌های لازم به‌خصوص در مناطق محروم و عشایر، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همکاری بسیار خوبی با ما داشته است.»

مسأله کودکان بازمانده از تحصیل موضوعی است که این روزها تبدیل به یکی از دغدغه‌های دولت شده است. «صبح‌نو» نیز هفته گذشته در گزارشی آماری به موضوع این دانش‌آموزان پرداخت، اما این روزها خبرهای تازه‌تری از این اقدامات به گوش می‌رسد. همکاری چندین وزارتخانه با یکدیگر از جمله اقداماتی است که روز گذشته آقای سید‌محمد بطحایی، وزیر آموزش‌و‌پرورش آن را به رسانه‌ها اعلام کرد.

خانم رضوان حکیم‌زاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش‌و‌پرورش در گفت ‌و‌گو با روزنامه «صبح‌نو» درباره آخرین اقدامات پیرامون کودکان بازمانده از تحصیل گفت: «به‌دنبال برنامه انسداد موانع بی‌سوادی که در سال‌1392 به امضای مشترک وزرای کشور و آموزش‌و‌پرورش وقت در‌آمده و به استانداری‌ها ابلاغ شده، وزارت آموزش‌و‌پرورش با جدیت این موضوع را تا‌کنون پیگیری کرده است. ما تعدادی استان را برای افزایش پوشش تحصیلی و کاهش نرخ بازماندگان از تحصیل، هدف قرار دادیم که دستاوردهای بسیار خوبی در چهار استان هدف‌مان داشتیم.»

وی ادامه داد: «در جلسه روز گذشته با آمارها و ارقام نشان دادیم که خوشبختانه در هر چهار استان هدف توانستیم شاخص‌های تحصیلی را ارتقا دهیم.»

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش‌و‌پرورش در رابطه با اقدامات انجام شده از سوی این وزارتخانه اظهار کرد: «کمیته انسداد موانع بی‌سوادی در همه استان‌ها فعال بوده و استانداران نیز به‌عنوان رییس شورای آموزش‌و‌پرورش استان، مسوولیت اصلی هماهنگی بین دستگاه‌های مختلف در استان را بر‌عهده دارند تا موضوع پوشش تحصیلی و کودکان بازمانده از تحصیل با جدیت پیگیری شود.»

**آموزش‌و‌پرورش تا کجا وظیفه دارد؟
وی ادامه داد: «در موضوع بازماندگان از تحصیل، وظایفی که برای آموزش‌و‌پرورش تعریف شده؛ تحت پوشش قرار دادن کودکانی است که برای آموزش مراجعه می‌کنند و در اختیار قرار دادن معلم و فضای آموزشی برای این دانش‌آموزان است؛ اما این وزارتخانه علی‌رغم اینکه بودجه خاصی برای این کار نداشته است، فراتر از این تعاریف حرکت کرده و موضوع رفع موانع جذب را پیگیری کرده است. موانعی که در بسیاری از مواقع موانع اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی هستند.»

حکیم‌زاده ادامه داد: «ما هر ساله آمار بازماندگان از تحصیل را از روی شماره‌های ملی افراد شناسایی و به تفکیک برای هر استان ارسال می‌کنیم. کمیته‌ای در سطح استان داریم که از مرکز استان شروع شده و به دورترین مناطق نیز می‌رسد. شناسایی این کودکان بسیار مشکل است که همکاران ما به‌شدت در این زمینه در تلاش هستند. در موضوع رفع موانع جذب انتظار داریم وزارت رفاه، کمیته امداد امام خمینی و سایر سازمان‌های ذی‌ربط برعهده بگیرند تا کار با جدیت بیشتری پیگیری شود. جلسه‌ای که روزگذشته تشکیل شد در این راستا است که ما بتوانیم این هم‌افزایی را بین سایر دستگاه‌ها گسترش دهیم.»

وی افزود: «در سال گذشته نیز ما اطلاعات 142‌هزار کودک را به وزارت رفاه ارسال کردیم که روی تعدادی از آن‌ها کارهای پژوهشی به‌صورت تلفنی انجام شد که معمولاً نتایجش را خود این وزارتخانه منتشر خواهد کرد، اما وزارت آموزش‌و‌پرورش به صورت میدانی وارد عمل شده و بر اساس داده‌هایی که مدیران مدارس و راهبران آموزشی در اختیار ما قرار دادند، موارد بازماندگی از تحصیل را اصلاح کردیم.»

حکیم‌زاده گفت: «ما امیدواریم که با جلساتی که اخیراً برگزار شده این هم‌افزایی را بین دستگاه‌های دیگر نیز داشته باشیم. چرا که شناسایی کودکان، اطلاعات آن‌ها و محل زندگی‌شان و از همه مهم‌تر رفع موانع تحصیل‌شان به‌شدت دشوار است. معلولیت افراد، فقر و کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست از جمله این موانع تحصیل هستند که اگرچه رفع آن‌ها در حیطه وظایف و مأموریت‌های وزارت آموزش‌و‌پرورش نیست؛ اما ما در این وزارتخانه برای رفع آن‌ها در تلاش هستیم. اگر هم افزایی با سازمان‌های مرتبط صورت گیرد می‌توانیم دستاوردهای بهتری نیز داشته باشیم.»

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش‌و‌پرورش ادامه داد: «‌ما در کارگروه‌های مشترک با وزارت رفاه، با محوریت شناسایی اولیه، شناسایی ثانویه و آموزش و نگه‌داشت دانش‌آموزان، اساس تقسیم کار را بین دستگاه‌های مختلف تهیه کردیم.»

**چه ارگان‌هایی پا به میدان گذاشته‌اند؟
وی ادامه داد: «با توجه به این که این اقدامات نیازمند کمک دستگاه‌های دیگری هم هست، روز گذشته جلسه‌ای برگزار شد که نظر دیگر دستگاه‌ها را هم داشته باشیم و مقرر شد ظرف 10‌روز آینده به امضای رؤسای سایر دستگاه‌هایی برسد که قرار است در این زمینه با ما همکاری کنند. چرا که این دستگاه‌ها می‌توانند شرکای فکری ما در بحث جذب کودکان بازمانده از تحصیل باشند.»

حکیم‌زاده گفت: «در طی فرآیند شناسایی و برگرداندن این کودکان، به‌طور مشخص کمیته امداد امام خمینی ؟ره؟،
بنیاد برکت و البته سازمان بهزیستی نیز تاکنون همکاری خوبی با ما داشته اند. همچنین دادگستری، سازمان ثبت احوال، سازمان آمار ایران و در رابطه با فراهم کردن امکانات و زیرساخت‌های لازم به‌خصوص در مناطق محروم و عشایر، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همکاری بسیار خوبی با ما داشته‌اند.»

**وزیر چه می‌گوید؟
روز گذشته سید‌محمد بطحایی، وزیر آموزش‌و‌‌پرورش در هشتمین جلسه شورای هماهنگی بهبود و ارتقای شاخص‌های آموزشی و پرورشی مناطق محروم و کمتر توسعه‌یافته که در وزارت رفاه برگزار شد در جمع رسانه‌ها گفت: «از میان 140‌هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل، بررسی‌ها نشان می‌دهد که حدود 10‌هزار دانش‌آموز در دوره ابتدایی به اسم و با کد ملی و آدرس آن‌ها شناسایی شده‌اند که تقریباً می‌توان گفت بدون هیچ دلیلی به مدرسه نمی‌آیند و باید به سراغ‌شان رفت و با والدین‌شان مذاکره کرد و آن‌ها را برای آمدن به مدرسه ترغیب و تشویق کرد.»

بطحایی گفت: «جدیتی در دستگاه‌های مختلف برای رفع محرومیت آموزشی در چهار استان هدف که در صف اول محرومیت هستند وجود دارد و امید است در آینده‌ای نزدیک شاهد آن باشیم که استان‌های سیستان‌و‌بلوچستان، آذربایجان غربی، هرمزگان و کرمان فاصله‌شان با میانگین‌های کشوری کاهش یافته باشد و گام جدی را بتوانیم در برابری و عدالت آموزشی برداریم.»

همچنین آقای پرویز فتاح با اشاره به اینکه 340‌هزار دانش‌آموز در مناطق با ضریب محرومیت 6 تا 9 در کمیته امداد تحت پوشش داریم گفت: «امروز در این جلسه اعلام شد که حدود 2150‌نفر از کودکان خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد به مدرسه نرفته‌اند. البته کار مشترکی با آموزش‌و‌پرورش تحت عنوان جشن عاطفه‌ها داریم که در دو نوبت انجام و صدمیلیاردتومان پول جمع‌آوری شد.»

منبع: روزنامه صبح نو؛ 1397.10.24
گروه اطلاع رسانی**9370**2002

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي صبح نو آموزش و پرورش كودكان بازمانده از تحصيل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۶۲۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقوق نیروهای خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد

به گزارش خبرگزاری مهر، «حسین‌علی حاجی دلیگانی» در گفت‌وگویی با بیان اینکه جلسه پایانی کمیسیون تلفیق برای بررسی جدول لایحه بودجه با حضور معاونان سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، اظهار کرد: نشست کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۳ امروز با حضور اکثریت اعضا برگزار شده و گزارش هیات رییسه کمیسیون در جلسات با کمیسیون‌های تخصصی درباره جداول بودجه قرایت شد.

نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس شورای اسلامی افزود: بر اساس مصوبه امروز کمیسیون بنا شد تا ۱۴۰۰ میلیارد تومان برای افزایش حقوق نیروهای خدماتی وزارت آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۳ اختصاص یابد.

حاجی دلیگانی گفت: همچنین بر اساس مصوبه امروز کمیسیون بنا شد تا ما به ازای دو دهم درصد از محل افزایش مالیات بر ارزش افزوده برای نوسازی مدارس اختصاص یابد، علاوه بر این بر اساس مصوبه امروز کمیسیون مقرر شد تا در بودجه سال ۱۴۰۳ یک همت در اختیار وزارت علوم و یک همت در اختیار وزارت بهداشت برای تامین نیازهای دانشگاه‌های جامع زیر مجموعه وزارت علوم و دانشگاه‌های علوم اختصاص یابد.

عضو کمیسیون تلفیق بودجه در مجلس اظهار کرد: معاونان سازمان برنامه و بودجه که به عنوان نماینده دولت در کمیسیون حضور داشتند با این مصوبات مخالفتی نداشتند و همراه بودند؛ لذا بررسی لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ نیز در کمیسیون تلفیق به پایان رسید.

وی افزود: گزارش کمیسیون تلفیق فردا پنج‌شنبه در سیستم مجلس بارگذاری می‌شود تا نمایندگان بتوانند پیشنهادات خود را برای طرح در صحن مجلس در سامانه بارگذاری کنند و طبق تصمیم هیئت رئیسه مجلس گزارش کمیسیون تلفیق در دستور کار صحن قرار خواهد گرفت.

کد خبر 6087947 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • بررسی علت بازماندگی از تحصیل ۲۰ گویه در خوزستان
  • تلاش برای بازگرداندن دانش آموزان بازمانده از تحصیل
  • سربازان همچنان در انتظار صدور بخشنامه برای جذب سرباز معلم
  • واکنش صحرایی به گزارش مهر/ ۱۰ امتیاز در رتبه بندی دانشجو معملمان
  • صندلی های خالی دستیاری پزشکی تهدیدی جدی برای نظام سلامت
  • حقوق نیرو‌های خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • حقوق نیروهای خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • حقوق کدام معلمان دو برابر می‌شود؟
  • ۱۰۰۰ هنرستان جدید در کشور ساخته می‌شود
  • وزیر ضعیف را استاندار نکنید!