Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-06@20:27:36 GMT

رشد ۲۴ درصدی تولید کاتد در مجتمع مس میدوک شهربابک

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۶۴۶۵۴

رشد ۲۴ درصدی تولید کاتد در مجتمع مس میدوک شهربابک

مهدوی گفت : لیچینگ در اصل برای فرآوری سنگ معدن اکسیدی مس به کار می‌رود، اما برای کانی‌های کم‌عیار سولفوری نیز هم از آن استفاده می‌شود. به طور معمول در این فرایند سنگ معدن را ۶ تا ۱۳میلی‌متر قبل از انباشته شدن خرد می‌کنند که در ۹ ماه ابتدایی سال جاری ۲۴ درصد رشد تولید داشته ایم .

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی مهدوی  مدیر امور لیچینگ مجتمع مس شهربابک در گفتگو با راه آرمان  از افزایش تولید کاتد لیچینگ در مجتمع مس میدوک خبر داد و گفت : درمجموع، تولید کاتد کارخانه لیچینگ در نه ‌ماه نخست سال جاری ۴۹۴۸ تن بود که نسبت به برنامه پیش‌بینی‌ ۴۰۰۹ تنی برای این دوره، از رشد ۲۴ درصدی برخوردار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص فرآیند لیچینگ گفت : هیپ لیچینگ در اصل برای فرآوری سنگ معدن اکسیدی مس به کار می‌رود، اما برای کانی‌های کم‌عیار سولفوری نیز هم از آن استفاده می‌شود. به طور معمول در این فرایند سنگ معدن را ۶ تا ۱۳میلی‌متر قبل از انباشته شدن خرد می‌کنند.

مدیر امور لیچینگ میدوک ادامه داد:لیچنگ در محل، روش شناخته‌شده‌ای است که برای مواد معدنی‌ای که نفوذ پذیری بالایی دارند، به کار می‌رود ، سرعت این فرایند پایین بوده،هرچند که امروزه با تحقیقات انجام‌شده کاربرد تجاری آن سرعت گرفته و تا حد زیادی بازیابی فلزات از این روش بهبود یافته است لذا  انرژی موردنیاز برای این فرایند برای مناطق مختلف متفاوت بوده چرا که شدیدا به شرایط ژئوشیمیایی، عمق توده سنگ معدنی و خواص سنگ معدن وابسته است.

مهدوی اذعان کرد : با کاهش عیار سنگ معدن میزان انرژی لازم برای تولید یک کیلوگرم مس برای تمامی روش‌ها افزایش می‌یابد، چنان‌چه مینرالوژی کانی یکسان باشد بهترین روش‌ها برای سنگ‌های کم‌عیار به ترتیب عبارتند از: روش ذوب کنسانتره با اندازه دانه ۷۵ میکرون، هیپ لیچینگ، ذوب مستقیم، لیچینگ تحت فشار ذوب کنسانتره با اندازه دانه ۵ میکرون و روش لیچینگ در محل. روش‌هایی که کمترین میزان گاز ۲CO را تولید می‌کنند نیز به ترتیب عبارتند از: روش ذوب کنسانتره با اندازه دانه ۷۵ میکرون، هیپ لیچینگ، ذوب مستقیم، لیچینگ تحت فشار، ذوب کنسانتره با اندازه دانه ۵ میکرون و روش لیچینگ در محل.

وی افزود: این امور در اردیبهشت‌ماه سال جاری با تولید ۶۵۱/۴۴۱تن کاتد به رکورد ماهیانه تولید از ابتدای راه‌اندازی این کارخانه دست یافت.

مدیر امور لیچینگ مجتمع مس شهربابک با اشاره به این‌که این میزان تولید با وجود کاهش عیار و نسبت‌ کانی‌های اکسیدی در خاک ورودی محقق شده است اظهار داشت: با در نظر گرفتن عیار و کیفیت خاک، برای سال جاری تولید ۵۳۰۰ تن پیش‌بینی شد که خوشبختانه افزایش ۹ درصدی عیار خاک ورودی به کارخانه و همچنین خردایش ۲۴ درصدی خاک ورودی هیپ منجر به بازیابی بیشتر در لیچینگ شد.

مهدوی در پایان گخاطر نشان کرد : با تلاش بی‌وقفه همکاران، انشاالله تولید این امور نسبت به برنامه پیش‌بینی امسال حداقل رشد ۲۰ درصدی خواهد داشت.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۶۴۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پالایشگاهی که قرار بود در دولت قبل به‌دلیل زیان‌ده‌بودن، رایگان واگذار شود، سال پیش به سوددهی ۱۲ هزار میلیارد تومانی رسید

وزیر نفت درباره حجم سوددهی پالایشگاه آبادان و روند توسعه آن، همچنین افزایش تولیدات مجتمع‌های پتروشیمی به رئیس‌جمهوری و هیئت وزیران گزارش داد.

به گزارش شانا به‌نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، جواد اوجی بعدازظهر امروز (یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت) در نشست هیئت دولت در گزارشی از فعالیت‌های پالایشگاه آبادان، با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۴ وزیر نفت وقت با اعلام زیان‌ده بودن این پالایشگاه گفته بود، دولت حاضر است آن را رایگان واگذار کند، گفت: با اقدام‌هایی که در دولت مردمی با تکیه بر توان سازندگان، متخصصان و پیمانکاران داخلی و به بهره‌برداری رساندن فاز دوم این پالایشگاه انجام شد، پالایشگاه آبادان امروز یکی از سودده‌ترین واحدهای تولیدی است که پارسال ۱۲ همت سودآوری داشته است.

وی با اشاره به رسیدن تولید بنزین در این پالایشگاه از روزانه ۸ میلیون لیتر در ابتدای دولت سیزدهم به ۱۵ میلیون لیتر در روز، تولید گازوئیل از روزانه ۱۵ میلیون لیتر به ۱۹ میلیون لیتر و کسب رتبه نخست صادرات در بورس کالا و انرژی در سال ۱۴۰۲، تصریح کرد: تا ۲ ماه آینده واحد هیدروکراکر این پالایشگاه نیز به بهره‌برداری می‌رسد و مابه‌ازای ارزی تولید گازوئیل یورو ۵ آن ۳ میلیون یورو دیگر افزایش خواهد یافت.

وزیر نفت همچنین با اشاره به افزایش ۲۱۰ هزار بشکه‌ای تولیدات و تأمین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی تبریز، شازند، بندرامام، بوعلی و رازی، افزود: در طول فعالیت دولت سیزدهم، تعداد محصولات تولیدی این پالایشگاه از ۲۱ محصول در سال ۱۴۰۰ به ۳۴ محصول رسیده و با اقدام‌های انجام‌شده تنها در سال گذشته، ۱۳۰۰ فرصت شغلی ثابت و غیرثابت در این مجتمع ایجاد شد که امسال نیز ۶۰۰ نفر به نیروهای شاغل در پالایشگاه افزوده می‌شود و حداقل هزار نفر نیز در پیمانکاری‌های توسعه فاز ۳ آن مشغول فعالیت خواهند شد.

دیگر خبرها

  • پیشرفت ۶۰ درصدی پروژه آب‌رسانی مجتمع شهدای هزارجریب گلوگاه
  • پالایشگاه آبادان به سوددهی ۱۲هزار میلیارد تومانی رسید
  • پالایشگاهی که قرار بود در دولت قبل به‌دلیل زیان‌ده‌بودن، رایگان واگذار شود، سال پیش به سوددهی ۱۲ هزار میلیارد تومانی رسید
  • پالایشگاه آبادان که در دولت گذشته قرار بود رایگان واگذار شود، به سوددهی رسید
  • تولید ورونق اقتصادی دربزرگترین معدن کرومیت خاورمیانه
  • برای تولید اتوبوس و کشنده نیازمند خارجی‌ها نیستیم
  • پایداری تولید در نفت و گاز مارون با تکمیل ۲۲ پروژه در سال ۱۴۰۲
  • افزایش ۴ میلیارد مترمکعبی تولید گاز پارس جنوبی
  • افزایش ۴ میلیارد مترمکعبی تولید گاز پارس جنوبی با کاهش دوره تعمیرات اساسی
  • افزایش ۴ میلیارد مترمکعبی تولید گاز پارس جنوبی با کاهش دوره تعمیرات اساسی