Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@02:33:56 GMT

احیای مراتع زیستگاه یوزها و گورخرهای ایرانی

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۶۴۸۲۰

احیای مراتع زیستگاه یوزها و گورخرهای ایرانی

رئیس اداره ذخیره‌گاه زیستکره توران، از کاشت بذرهای گیاهان بومی منطقه در دشت‌های، پارک ملی توران خبر داد.

به گزارش ایسنا، احمد رادمان از تلاش برای احیای مراتع ذخیره‌گاه زیست‌کره توران با بهره‌گیری از ذخیره روان آب‌ها در مهم‌ترین زیستگاه یوزپلنگ آسیایی و گورخر ایرانی خبر داد و اظهار کرد: این طرح با کمک و همراهی دوستداران محیط زیست، مردم محلی و فعالان زیست محیطی تشکل‌های مردم نهاد انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از ایجاد یک پویش مردمی در این ارتباط خبر داد و اظهار کرد: طبیعت شکننده کویر که سال‌هاست با خشکسالی‌های بی‌امان و پی در پی دست و پنجه نرم می‌کند امروز بیش از هر زمانی نیازمند کمک و یاری طبیعت دوستان است.

وی ادامه داد: در این بین کویر تشنه و خشک توران علاوه بر خشکسالی‌های پی در پی چند سال اخیر، زیر سم دام‌های اهلی دامداران بیشتر از دیگر نقاط کویری ضربه دیده و زخم خورده است.

رئیس پارک ملی توران شاهرود با بیان این‌که پویش مردمی "یوز تا ابد" حدود یک سال است با هدف حفاظت بیشتر از تنها بازماندگان یوزپلنگ ایرانی در مجموعه ذخیره گاه زیست‌کره توران فعالیت می‌کند افزود: سازمان حفاظت محیط زیست نیز به کمک این پویش مردمی شتافته و سامانه‌های عرفی محدوده پارک ملی که بزرگترین زیستگاه یوزپلنگ و گورخر آسیایی " است را خریداری کرده است.

وی از پرداخت تمام حق و حقوق عرفی بهره‌برداران و صاحبان مجوز چرای دام در سامانه‌های عرفی محدوده پارک ملی توران خبر داد و تصریح کرد: در همین راستا با کمک و همراهی دوستداران محیط زیست کار احیای مراتع در این پارک شروع شد.

رادمان، چرای بی‌رویه دام را عامل تخریب مراتع این منطقه برشمرد و اظهار کرد: کار احیای مراتع پارک ملی توران از طریق شخم زدن بخش‌های مستعد با دو دستگاه تراکتور و بذرپاشی در آن انجام شد.

رئیس پارک ملی توران شاهرود از کاشت گونه‌های گیاهی بومی و از جمله تاغ ، قیچ و... در این پارک ملی خبر داد و افزود: با توجه به میزان بسیار پائین بارش نزولات جوی در منطقه توران، به منظور تامین منابع آبی مورد نیاز و مدیریت آب‌های سطحی و باران، پروژه ذخیره نزولات آسمانی همزمان با فرآیند بذرپاشی به سبک احداث کنتور فارو، انجام شد.

وی با اشاره به چگونگی استفاده از کنتور فارو تصریح کرد: در این روش با ایجاد شیارهایی با تراکتور زمینه ذخیره بخشی از آب‌های سطحی فراهم تا از طریق آن به احیای بخشی از مراتع و بهبود پوشش گیاهی منطقه کمک کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: زیستگاه یوزها گورخر ايراني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۶۴۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش عجیب احمدی‌نژاد به زیستگاه قوچ ارمنی!

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 بازدید 8 «40 هزار هکتار؟ آن هم برای قوچ؟ آن هم ارمنی؟» این بخشی از واکنش محمود احمدی نژاد به درخواست اختصاص زمین برای گسترش این گونه ایرانی بوده است. روایت محمود درویش از نشست معروف شورای عالی محیط زیست را می‌بینید و می‌شنوید.

دیگر خبرها

  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • کنگره ملی طب ایرانی، فرصتی برای احیای میراث کهن و ارتقای سلامت جامعه
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد
  • مشاهده پلنگ درسبزکوه چهارمحال و بختیاری
  • تالاب‌های پلدختر زیستگاه ۳۵ نوع پرنده مهاجر
  • واکنش عجیب احمدی‌نژاد به زیستگاه قوچ ارمنی!
  • گرامیداشت یاد و خاطره شهداء در نوده خاندوز و توران فارس رامیان
  • رهاسازی ۱۷ قطعە کبک در زیستگاه‌های اشنویە