Web Analytics Made Easy - Statcounter

زاهدان - ایرنا - رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: خشکسالی در سال زراعی 97 - 98 سبب کاهش 50 درصدی سطح زیر کشت مزارع کشاورزی این استان شد.

به گزارش ایرنا مجتبی پیری روز دوشنبه در کارگروه تخصصی خشکسالی، سرمازدگی و مخاطرات کشاورزی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: سال گذشته 106 هزار هکتار از زمین های کشاورزی این استان زیر کشت انواع محصولات کشاورزی رفت که امسال با توجه به کاهش افزون بر 85 درصدی نزولات آسمانی نسبت به بلند مدت و به تبع آن کاهش 50 درصدی ذخایر آبی و افزایش دما شاهد کاهش سطح زیر کشت هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: براثر خشکسالی که سبب کاهش سطح زیر کشت مزارع کشاورزی سیستان و بلوچستان شده زندگی 70 درصد مردم که معیشت آنان به این بخش وابستگی دارد تحت تاثیر قرار می گیرد.
رئیس سازمان کشاورزی سیستان و بلوچستان بر اطلاع رسانی مسائل و مشکلات استان در سطح ملی و پیگیری پرداخت خسارات سال گذشته فعالان این حوزه تاکید کرد و افزود: خسارت های ناشی از حوادث غیر مترقبه به بخش کشاورزی در سال زراعی 96-97 در سیستان هشت میلیون و 154 هزار و 393 میلیون ریال و در شهرهای جنوب استان چهار میلیون و 56هزار و 791 ریال بوده است.
وی تاکید کرد: براثر خشکسالی بخش دامپروری سیستان و بلوچستان نیز با مخاطراتی نظیر کاهش جمعیت دامی، شیوع بیماری ها، کاهش درآمد دامداران و تولید گوشت روبه رو خواهد بود.
پیری افزود: از آنجایی که در سال زراعی جدید وضعیت سیستان و بلوچستان بسیار بحرانی و نگران کننده و زنگ خطر به صدا درآمده ضروریست از همه ظرفیت ها برای رفع مشکلات مردم استفاده کنیم.
وی بر کاهش خسارت ناشی از خشکسالی از طریق تغییر الگوی کشت، گسترش کشت گیاهان دارویی و کشت های متراکم نظیر خرما و مرکبات در سیستان و بلوچستان تاکید کرد.
رئیس گروه تحقیقات هواشناسی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: در بازده زمانی از یکم مهر تا 23 دیماه این استان تنها 4.9 دهم میلی متر بارندگی دریافت کرده است.
اله بخش ریگی افزود: سیستان و بلوچستان نسبت به بلند مدت مشابه افزون بر 90 درصد کاهش بارندگی را تجربه کرده است.
وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان هم اینک سکاندار کم بارش ترین استان کشور است.
مدیر کل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: با توجه به اینکه امسال این استان یکی از خشکترین سالهای خشکسالی خود را تجربه می کند باید برنامه ریزی لازم انجام شود تا مشکلات مردم به حداقل کاهش یابد.
عبدالرحمن شهنوازی افزود: با توجه به تداوم خشکسالی در سیستان و بلوچستان درخواست تشکیل کارگروه ملی احیای تالاب بین المللی هامون، توسعه اراضی دشت باهوکلات در سطح 6 هزار هکتار، پیگیری حق آبه رودخانه هیرمند، درخواست اعتبار 50 میلیارد تومانی برای مهار ریزگردها و غیره مورد توجه قرار گرفته است.
وی ایجاد سایت اسکان، پیش بینی سبد غذایی برای ساکنان مناطق دچار بحران سیستان و بلوچستان برای جلوگیری از مهاجرت و ماندگاری جمعیت، خرید علوفه برای نگه داشت دام، خرید تانکر آبرسانی در روستاهای در معرض تنش آبی و اختصاص آرد مورد نیاز و جمع آوری شن های روان از روستاها را از دیگر پیشنهادات برای رفع مشکلات استان در حوزه بحران خشکسالی برشمرد.
مدیر کل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان تاکید کرد: از ابتدای امسال تاکنون 160 روز توفانی و نامناسب در این استان گزارش شده است.
مدیر دفتر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: خشکسالی و کاهش بارندگی ها در سالجاری میزان حجم ذخیره آب در پشت هفت سد مخزنی این استان را به 429 میلیون متر مکعب رسانده به طوریکه هم اینک تنها 22 درصد ظرفیت این سدها آبگیری شده و 78 درصد آن خالی است.
ناصر ریکی افزود: این مقدار آب نسبت به مدت مشابه سال قبل با 814.56 میلیون متر مکعب، کاهش 47 درصدی را نشان می دهد.
7316**3213

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد كشاورزي سيستان و بلوچستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۶۷۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیستان و بلوچستان توانمند در استقرار صنایع نیروگاهی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، شهرکی با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی سیستان و بلوچستان گفت: این استان به دلیل استقرار در کنار آب‌های آزاد بین المللی خارج از تنگه هرمز، برخورداری از هزار و ۲۰۰ کیلومتر مرز خاکی با کشور‌های پاکستان و افغانستان و ۳۰۰ کیلومتر مرز ساحلی در کنار دریای عمان، نزدیکی مناطق ساحلی استان با کشور‌های حوزه خلیج فارس، دریای عمان و شبه قاره هند از موقعیت جغرافیایی ویژه و مناسبی برای تجارت برخوردار است.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان از صدور پروانه بهره‌برداری برای دو هزار و ۴۳۸ طرح با سرمایه گذاری ۱۱۸ هزار و ۷۶۰ میلیارد ریال در سال گذشته خبر داد.و افزود: این طرح‌ها که در زمینه‌های صنعت، معدن، کشاورزی، شیلات و میراث فرهنگی و گردشگری بود اشتغالزایی شش هزار و ۲۸۲ نفر را به همراه داشت.

شهرکی افزود: با توجه به وجود ظرفیت‌های فراوان برای رونق اقتصادی منطقه تسهیل‌گری در انجام امور سرمایه‌گذاری از مهمترین اولویت‌ها در این استان است.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: وجود دو بندر مهم کشتیرانی شهید بهشتی و شهید کلانتری در چابهار که با برنامه‌های توسعه دولت و مشارکت سرمایه گذاران خارجی ظرفیت تخلیه آن تا هشت و نیم میلیون تن افزایش یافته امکان پهلوگیری کشتی‌های بزرگ برای آن فراهم شده از دیگر ظرفیت‌های مهم این استان در حوزه اقتصادی است.
بتول شهرکی افزود: با توجه به ظرفیت‌های فراوان سیستان و بلوچستان در زمینه انرژی‌های نو این استان می‌تواند بستر مناسبی در زمینه سرمایه گذاری داخلی و خارجی فراهم کند وسرمایه گذاری در این بخش با توجه به نیاز کشور‌های افغانستان و پاکستان به واردات برق از ایران سوددهی فراوان را برای فعالان اقتصادی به دنبال دارد.
وی وجود حداقل پنج فرودگاه فعال در سیستان و بلوچستان، اتصال استان و مرز پاکستان به شبکه راه آهن سراسری کشور و خط آهن در دست ساخت چابهار- میلک- سرخس به عنوان کریدور شمال و جنوب و راه‌اندازی خط کشتیرانی چابهار - مسقط برای حمل بار و مسافر و امکان توسعه خطوط کشتیرانی را از دیگر ظرفیت‌های این استان در حوزه زیربنایی عنوان کرد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: همچنین شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی، این استان را یکی از مستعدترین نقاط کشاورزی کشور تبدیل کرده و در تمامی فصول سال امکان کشت و تولید انواع محصولات در آن وجود دارد.
وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان بهترین فرصت برای توسعه بخش کشاورزی است، افزود: این استان به دلیل دسترسی به بازار‌های افغانستان، پاکستان و حوزه خلیج فارس فرصت بی‌نظیری را برای صادرات محصولات کشاورزی و در نتیجه ارزآوری و فرصت‌های شغلی جدید برای استان و کشور داراست.
شهرکی ادامه داد: همچنین سیستان و بلوچستان در زمینه تولید محصولات باغی بویژه گرمسیری و استوایی بی‌نظیر است وتنها نقطه در کشور است که می‌تواند با تولید محصولاتی نظیر موز و تامین نیاز داخلی به حذف خروج ارز و واردات محصولات کشاورزی که به کشور تحمیل می‌شود کمک کند.
وی دارا بودن سهم ۳۶ درصدی صید آب‌های جنوب کشور، ۳۱ درصد صید کل کشور، ۲۰ درصد کل تولید آبزیان کشور (صید و آبزی پروری)، رتبه دوم صید در اقیانوس هند و تامین کننده بیش از ۷۰ درصد تن ماهیان کشور، وجود ۱۱ اسکله صیادی و جایگاه تخلیه صید در جنوب استان، بیش‌از دو هزار و ۴۰۰ شناور اعم از قایق و لنج و بیش از ۲۵ هزار نفر صیاد، اراضی و اقلیم مناسب در سواحل جنوبی برای توسعه فعالیت‌های شیلاتی و صیادی، امکان اجرای طرح‌های نوین شیلاتی از قبیل پرورش ماهی در قفس و پرورش متراکم و نیمه متراکم انواع آبزیان و وجود شش شهرک صنعتی و ناحیه صنعتی فعال را از مهمترین ظرفیت‌های بخش کشاورزی این استان عنوان کرد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان تصریح کرد: بیش‌از ۱۰۰ واحد کارخانه‌های کنسرو سازی، عمل آوری و بسته بندی ماهی و میگو، واحد سردخانه و انجماد، واحد یخسازی، واحد شناورسازی، اقلیم بسیار مناسب و وجود بیش‌از ۴۲ هزار هکتار اراضی مستعد پرورش میگو و همچنین اقلیم مناسب پرورش انواع آبزیان از جمله صدف دریایی، جلبک‌های دریایی، خیار دریایی، کروکودیل و سایر آبزیان از دیگر ظرفیت‌های بخش کشاورزی این استان است.
وی با اشاره به ظرفیت‌های معدنی سیستان و بلوچستان گفت: این استان یکی از استان‌های بزرگ معدنی کشور است و  از ۶۰ نوع ماده معدنی شناسایی شده در کشور، ۲۸ نوع آن به‌طور قطع و در شرایط کنونی وجود دارد.

دیگر خبرها

  • ۴۰ درصد مزارع گندم سیستان و بلوچستان برداشت شد
  • صدور پروانه بهره برداری برای ۲ هزار و ۴۳۸ طرح سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • با همه بارش‌ها، ۲۲ استان هنوز دچار خشکسالی است
  • سیستان و بلوچستان توانمند در استقرار صنایع نیروگاهی
  • ۴۰ درصد گندمزارهای سیستان و بلوچستان درو شد
  • برداشت ۴۰ درصد گندمزار‌های سیستان و بلوچستان
  • خشکسالی در ۲۲ استان کشور؛ کاهش ۸.۹ درصدی بارش‌ها!
  • خشکسالی در 22 استان کشور! بارش‌ها 8.9 درصد کاهش یافت
  • بارش ها در ۲۲ استان همچنان منفی است | این ۳ استان بیشترین رشد بارش را تجربه کردند | کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور
  • کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور