Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جنوب نیوز»
2024-04-28@00:26:11 GMT

آغاز فعالیت رسمی اپراتور هندی در چابهار

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۶۸۹۲۴

معاون امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی از آغاز فعالیت رسمی اپراتور هندی در بندر چابهار خبر داد و گفت: رقم اجاره ماهیانه که باید پرداخت شود، قابل افشا نیست اما با روپیه انجام می‌شود. به گزارش جنوب نیوز محمدعلی حسن‌زاده در گفت‌وگو با مهر درباره جزئیات واگذاری اپراتوری بندر چابهار به شرکت IPGL هند اظهار داشت: فعالیت این شرکت هندی از ابتدای دی ماه با افتتاح رسمی دفتر این شرکت در چابهار آغاز شد و از نیمه دی ماه نیز اپراتوری بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری چابهار رسما به هندی ها داده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بر اساس توافقنامه سه جانبه ایران، هند و افغانستان که به توافقنامه چابهار مشهور شده و با حضور سران سه کشور به امضا رسید، باید این فرآیند اجرایی می شد؛ فعالیت اپراتور هندی در چابهار به صورت یک سال و نیم قرارداد موقت و سپس قرارداد میان مدت ۱۰ ساله خواهد بود.

معاون امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی تصریح کرد: هندی ها در این مدت علاوه بر اپراتوری بندر شامل تخلیه و بارگیری، به ساخت، تأمین و نصب تجهیزات نیز اقدام کرده و همچنین بازاریابی فعالیت بندر را هم عهده دار هستند. در پایان این ۱۰ سال، علاوه بر پرداخت اجاره ماهیانه بندر، تجهیزاتی که خریداری و نصب کرده اند نیز به ایران واگذار می شود.

به گفته حسن زاده، با توجه به معافیت بندر چابهار از تحریم های آمریکا، فرصت خوبی برای توسعه این بندر و افزایش ترانزیت کالا از جنوب و شرق آسیا به افغانستان و آسیای میانه فراهم شده است به خصوص که ظرفیت این بندر افزایش یافته و امکان پهلوگیری کشتی های اقیانوس پیما با ظرفیت بیش از ۸۰ هزار تن فراهم شده است.

وی با تأکید بر اینکه برای نخستین بار در ایران است که راهبری و اپراتوری یک بندر را به شرکت خارجی داده ایم، گفت: در دیگر بنادر بزرگ دنیا نیز مرسوم است که راهبری بندر را به شرکت های معتبر اپراتوری بنادر واگذار کنند. در اکثر کشورهای همسایه ایران نیز این اتفاق رخ داده است.

عضو هیئت عامل سازمان بنادر و دریانوردی درباره نحوه سرمایه گذاری هند در بندر چابهار تصریح کرد: در قرارداد موقت ۱۸ ماهه ابتدایی این فعالیت، هندی ها سرمایه گذاری جزئی ای خواهند داشت چون بخش اعظم تجهیزات را سازمان بنادر و دریانوردی خریداری و نصب کرده است. ضمن اینکه تنها ۱۰ هکتار از اراضی بندری واقع در ترمینال فاز یک بندر شهید بهشتی و یک پست اسکله در اختیار هندی ها گذاشته شده است؛ اما سرمایه گذاری اصلی و سنگین ۸۵ میلیون دلاری هندی ها در این بندر در دوره اپراتوری ۱۰ ساله IPGL خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: قرار است اپراتور هندی صرفا در فاز یک طرح توسعه بندر شهید بهشتی مشغول باشد و فاز ۲، ۳ و ۴ این بندر را سایر شرکت داخلی یا خارجی سرمایه گذاری کنند. یک ترمینال فرآورده های نفتی که در حال حاضر در حال استفاده است در اختیار هندی ها نیست و دو ترمینال روغن خوراکی شامل واردات مواد اولیه کارخانه فرآوری روغن ذرت واقع در اراضی بندر چابهار و همچنین ترمینال در حال ساخت تمام مکانیزه صادرات مواد معدنی نیز در اختیار هندی ها نخواهد بود.

حسن زاده تأکید کرد: نوع قرارداد سرمایه گذاری هندی ها در چابهار به صورت BOT است به این صورت که آنها سرمایه گذاری کرده، تجهیزات خریداری می کنند و در پایان ۱۰ سال، این تجهیزات به سازمان بنادر و دریانوردی منتقل می شود. اپراتور هندی در طول ۱۸ ماه ابتدایی، رقمی که باید به ایران پرداخت کند را طبق قرارداد به صورت روپیه واریز می کند. اما رقم اجاره ماهیانه ای که آنها باید پرداخت کنند قرار نیست افشاء شود.

معاون امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی اظهار داشت: در ۹ ماهه ابتدایی امسال صرفا ۱.۵ میلیون تن انواع کالا در بندر چابهار تخلیه شد که معادل ۱ درصد کل باری است که به بنادر کشور وارد شده است. ۱۲۰ هزار تن از این ۱.۵ میلیون تن نیز بار ترانزیتی هند به چابهار بود و غیر از این میزان بار هندی ها، دیگر هیچ بار ترانزیتی ای در چابهار تخلیه نشده است.

منبع: جنوب نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۶۸۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش 6500 میلیارد ریالی قراردادهاي فافق

به گزارش جام جم آنلاین کرمان؛ عباس پورافغان، در جمع مدیران هلدینگ صنایع مس افق کرمان اظهار داشت: با توجه به توسعه صنعت مس در منطقه بیش از 6500 میلیارد ریال قراردادهاي فافق افزایش خواهد یافت. 

وی با اشاره به روند توسعه صنعت مس در استان کرمان گفت:با آغاز فعالیت مجتمع مس در آلو شرکت صنایع مس افق کرمان نيز با دارا بودن تجربه و نیروی انسانی متخصص همگام با شرکت ملی صنایع مس ایران فعالیت خود را با 5 قرارداد بزرگ خدماتی به مبلغ تقريبي 6500 ميليارد ريال آغاز نموده است. 

وی همچنین با بر شمردن ظرفیت های هلدینگ صنایع مس افق کرمان و شرکت های زیر مجموعه افزود: در حال حاضر در استان کرمان طرح ها و پروژه های سرمایه گذاری این هلدینگ در دست اجرا قرار دارند که نشان از توان و همت والای این هلدینگ در ایجاد رشد و توسعه استان و ایجاد اشتغال پایدار در منطقه است.
 
وی ضمن تشریح فعالیت هاي هلدینگ در مجتمع مس در آلو اظهار داشت: شركت صنايع مس افق كرمان و شرکت های زیر مجموعه با توجه به توان فني و تخصصي خود در ارائه خدمات حمل و نقل، تامين نيروي انساني، بهداشت و درمان، فضای سبز و تامین غذا، خدمات فنی و تجهیز ماشین آلات سنگین فعالیت خود را آغاز نموده اندو دراين راستا تعداد زیادی نيروي انساني متخصص جذب و مشغول به كار می گردند.
 
پورافغان، افزود: تحقق توسعه همه جانبه در گرو استفاده از تمامی ظرفیت های موجود در این صنعت است و در این باره با برنامه های هدفمند و حساب شده گام خواهیم برداشت. 

وی،افزود: با توجه به انجام پروژه های اکتشافی توسط شرکت ملی صنایع مس ایران در سال جاری و افزايش میزان ذخایر مس کشور و همچنين با توجه به آغاز بهره برداري شركت ملي صنايع مس ايران از معدن مس سريدون  در نظر داریم از ظرفیت ایجاد شده در صنعت مس به خوبی استفاده نمائيم كه به طور حتم توسعه های آتی هلدینگ در زنجیره  مس پیگیری خواهد شد.

دیگر خبرها

  • بهبود شاخص ایمنی عملیات بندری بنادر کشور/ افزایش ضریب ایمنی بندرانزلی
  • آغاز ساخت پایانه مکانیزه مواد معدنی در مجتمع بندری امام خمینی
  • آغاز همکاری حمل ونقل بین المللی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار کلید خورد
  • آغاز همکاری‌ های حمل‌ ونقل بین‌ المللی و ترانزیتی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار
  •  تاکید بر افزایش همکاری‌های بنادر گلستان و بندر امیرآباد
  • روس‌ها متقاضی سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • علاقه مندی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • نصب علائم کمک ناوبری در مسیر تردد شناورهای دریایی گلستان
  • اعلام آمادگی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • افزایش 6500 میلیارد ریالی قراردادهاي فافق