Web Analytics Made Easy - Statcounter

سنندج - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به تاثیر مصرف میوه و سبزی در کنترل سلامت و بهبود سبک زندگی مردم گفت: براساس بررسی های انجام شده تنها 26 درصد مردم این استان در حد استاندارد توصیه شده از این محصولات مصرف می کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، فرزام بیدارپور روز دوشنبه و به مناسبت آغاز پویش ملی آموزش همگانی تغذیه در نشست خبری اظهار داشت: روزانه بین 15 تا 18 هزار از مردم استان به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه می کنند که 61 درصد این افراد دچار اضافه وزن و چاقی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه میانگین افراد دارای اضافه وزن و چاقی در کشور 56 درصد است، افزود: این آمار در استان ما حدود 6 درصد بیشتر از میانگین کشوری است و می طلبد بیشتر از گذشته فرهنگ سازی برای تغذیه سالم انجام شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با تاکید بر تلاش برای تغییر سبک زندگی مردم در بحث تغذیه یادآور شد: تحرک فیزیکی و مصرف میوه جات و سبزیجات در کنترل چاقی و اضافه وزن و عدم ابتلا به بسیاری از بیماری های غیر واگیر موثر است.
وی با بیان اینکه استاندارد مصرف میوه و سبزی مصرف پنج واحد در روز برای هر فرد است، تاکید کرد: اینک 26.43 درصد مردم استان به صورت استاندارد میوه و سبزی مصرف می کنند و میانگین این عدد در کشور 42 درصد است.
بیدارپور مصرف ماهی را یکی دیگر از مواد غذایی مناسب برای کنترل بیماری های غیر واگیر دانست و گفت: براساس استاندارد در هفته باید 2 وعده ماهی مصرف شود در حالیکه مصرف این ماده خوارکی در استان بسیار پایین است.
وی اضافه کرد: عوامل اجتماعی و فرهنگی زیادی در این وضعیت دخالت دارند و باید فرهنگ سازی های لازم انجام شود که رسانه ها در این خصوص تاثیر گذارند و انتظار داریم در این بخش ما را یاری کنند.

** حدود 35 درصد افراد بالای 18 سال کردستان بیماری فشار خون دارند
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر بین 25 تا 35 درصد افراد بالای 18 سال استان به بیماری فشار خون مبتلا هستند، گفت: همچنین بین پنج تا 10 درصد افراد بیشتر از میانگین کشوری فشار خون دارند.
وی اظهار داشت: بر اساس تحقیقات و بررسی های انجام شده 25 درصد مبتلایان به فشار خون در این استان از بیماری خود اطلاعی ندارند که باید در این خصوص اطلاع رسانی بیشتری صورت گیرد.
بیدارپور افزود: مصرف قند، نمک و چربی یکی از مشکلات عمده غذایی ما است و این روند در سراسر کشور نیز بر همین روال بوده و زمینه ساز بسیاری از بیماری ها بویژه بیماری های غیرواگیر (قلبی عروقی، تنفسی، دیابت و سرطان) است.

** کردستانی ها 2 برابر بیشتر از میانگین کشوری نمک مصرف می کنند
وی در ادامه به میزان مصرف نمک در استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر میزان مصرف نمک اضافی در کشور 10 گرم و در استان ما 20 گرم است که نشان می دهد میزان مصرف نمک ما 2 برابر میانگین کشوری است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان تاکید کرد: براساس بررسی های انجام شده مردم این استان روزانه بین 10 تا 12 گرم نمک مصرف می کنند در حالیکه میانگین مصرف سرانه نمک زیر پنج گرم است.
وی یادآور شد: در حال حاضر حدود 70 درصد مردم استان در هر سفره غذایی خود از نمکدان استفاده می کنند در حالیکه این آمار در کشور 40 درصد است.
بیدارپور با بیان اینکه براساس شایعات و تبلیغات فضای مجازی بسیاری از مردم به مصرف نمک دریایی روی آروده اند، گفت: تاکید ما به مردم مصرف همان مقدار کم نمک و آن هم نمک تصفیه شده یُددار است.

** سوء تغذیه حاد کودکان در کردستان از میانگین کشوری بیشتر است
وی در ادامه به بحث سوء تغذیه کودکان اشاره کرد و اظهار داشت: براساس بررسی های انجام شده آمار استان ما در زمینه سوء تغذیه مزمن کودکان از میانکین کشوری کمتر است اما در زمینه سوء تغذیه حاد که در آن کودک دچار کم وزنی می شود بیشتر از میانگین کشوری هستیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: در زمینه کنترل سوء تعذیه مزمن اقدامات خوبی انجام شده و با توزیع بسته های حمایتی و آموزش های لازم تا حدی از این مساله جلوگیری کرده ایم.
وی با اشاره به اینکه آمار تعداد کودکان مبتلا به سوء تغذیه حاد در استان بالا اما تا حدی قابل پیشگیری است، یادآور شد: براساس آمارها نیمه دوم سال گذشته 5.1 کودکان زیر 60 ماه استان دچار کم وزنی بودند که این آمار در کشور 4.3 درصد بود یعنی آمار کردستان هشت دهم درصد از میانگین کشوری بیشتر است.
بیدارپور با بیان اینکه براساس تحلیل کارشناسان گاهی برخی از لاغری ها را می توان به بلندی قد ربط داد، گفت: براساس برآوردهای انجام شده 4.8 درصد از کودکان زیر پنج سال کشور کوتاه قد هستند و این آمار در استان 2.2 درصد است.
وی همچنین به آمار مرگ و میر نوزادان اشاره کرد و افزود: مرگ و میر نوزادان براساس آمار در سال 96 به ازای هر یک هزار نوزاد 9.9 بود که این آمار در سال 95 حدود 11.4 نوزاد بوده است.

** افراط و تفریط در عادت غذایی زمینه ساز بسیاری از بیماری ها
وی با اشاره به اینکه افراط و تفریط در عادات غذایی گاهی منجر به بروز بسیاری از بیماری ها می شود، گفت: برای فرهنگ سازی در این زمینه و کاهش مصرف قند، چربی و نمک در میان جامعه پویش ملی آموزش همگانی تغذیه از 20 تا 30 دی همزمان با سراسر کشور در این استان نیز اجرا می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: یکی از عوامل خطر بیماری های غیر واگیر تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند، نمک و چربی است که محور اصلی پویش تغذیه نیز آگاهی بخشی در مورد کاهش مصرف این مواد است.
وی تاکید کرد: یکی از اقدامات مهم در کاهش بروز بیماری های غیر واگیر ترویج فرهنگ تغذیه سالم است به گونه ای که با رعایت کردن اصول تغذیه 80 درصد موارد دیابت، 50 درصد بیماری های قلبی عروقی و 30 تا 40 درصد سرطان ها قابل پیشگیری است.
بیدارپور یادآور شد: در راستای اجرای این پویش ملی تمام شبکه های بهداشت و درمان، کارشناسان تغذیه، بهورزان، پزشکان و مدیران استانی و شهرستانی آموزش های لازم را دیده و به مخاطبان خود در هر نقطه ای آموزش می دهند.
یکی از مولفه های موثر و قابل ملاحظه در پیشگیری از بیماری های مزمن و امروزی در دنیا و کشور ما مساله تغذیه و الگوی مصرف مواد غذایی است در همین راستا و به منظور ارتقای آگاهی جامعه در زمینه رعایت الگوهای غذایی مطلوب توسط افراد جامعه، پویش ملی تغذیه در فاصله زمانی 20 تا 30 دی ماه جاری در سراسر کشور اجرا می شود.
7348/9102

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي بهداشت و درمان پويش تغذيه مصرف ميوه و سبزي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۶۹۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ۱۰ بازارچه محله‌ای «از تولید به مصرف» تا پایان سال‌جاری

معاون خدمات‌شهری شهردار کرمان گفت: قصد داریم تا پایان سال‌جاری تعداد بازارچه‌های محله‌ای «از تولید به مصرف» را به ۱۰ بازارچه برسانیم که همه مردم شهر کرمان از این خدمت بهره‌مند شوند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان و به نقل از روابط عمومی شهرداری، محمود ایرانمنش امروز _پنج‌شنبه ششم اردیبهشت_ در نشست با رئیس اتحادیه صنف میدان‌داران میوه و تره‌بار کرمان در خصوص بررسی عملکرد بازارچه‌های محله‌ای «از تولید به مصرف» و چگونگی توسعه این بازارچه‌ها در سطح شهر اظهار کرد: با توجه به ضرورتی که در شهر کرمان وجود داشت، بازارچه‌های محله‌ای دائمی «از تولید به مصرف» راه‌اندازی شد.

وی با بیان اینکه هدف از راه‌اندازی این بازارچه‌ها، جلب رضایت مردم است، افزود: در انتخاب محل بازارچه‌ها چند نکته را مدنظر داشتیم؛ ازجمله اینکه در محل‌هایی باشد که اقشار متوسط و پایین جامعه در آن ساکن هستند و تراکم جمعیت بالا داشته و از هسته مرکزی شهر فاصله داشته باشد.

معاون خدمات‌شهری شهردار کرمان بیان کرد: راه‌اندازی، فعالیت و نظارت بر بازارچه‌های محله‌ای با همکاری متقابل اتحادیه صنف میدان‌داران میوه و تره‌بار کرمان انجام می‌شود و خوشبختانه سه بازارچه‌ای که از ابتدای فروردین‌ماه فعالیت خود را آغاز کرده‌اند، نمونه‌های موفقی هستند.

وی بابیان اینکه قصد داریم تا پایان سال‌جاری تعداد بازارچه‌ها را به ۱۰ بازارچه برسانیم تا همه مردم شهر کرمان از این خدمت بهره‌مند شوند و میوه باکیفیت و با قیمت مناسب به دست مردم برسد، گفت: برای واگذاری بازارچه‌ها مزایده برگزار می‌شود و قراردادهای شش‌ماهه منعقد خواهد شد و فقط افراد مورد تأیید اتحادیه می‌توانند در مزایده شرکت کنند.

محمدرضا حاج‌عباسی رئیس اتحادیه صنف میدان‌داران میوه و تره‌بار کرمان نیز در این نشست بیان کرد: سال گذشته چندین جلسه برای هماهنگی راه‌اندازی بازارچه‌های محله‌ای تشکیل شد تا این اتفاق رقم خورد و خوشبختانه بازخورد خوبی از مردم گرفتیم.

وی با اشاره به نظارت دائمی بر فعالیت بازارچه‌های محله‌ای به لحاظ کیفیت و قیمت عرضه، خاطرنشان کرد: سعی کردیم عوامل و واسطه‌هایی که موجب گرانی میوه می‌شود را برطرف و حذف کنیم تا قیمت نهایی جهت عرضه به شهروندان، کاهش یابد.

وی افزود: قیمت میوه‌های عرضه‌شده در بازارچه‌های محله‌ای به قیمت میدان میوه و تره‌بار و بعضاً کمتر از آن است و یکی از مهم‌ترین مزایای این بازارچه‌ها، متعادل کردن قیمت بازار است.

امیر هاشمی مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری کرمان نیز گفت: پس از صدور دستور راه‌اندازی بازارچه‌های محله‌ای توسط معاون خدمات‌شهری شهردار کرمان، تیمی تشکیل شد و موانع را برطرف کردیم و کار را به‌صورت جهادی پیش بردیم.

وی با بیان اینکه پس از شروع کار، مهم‌ترین نکته تداوم و حفظ دستاوردهای آن است که نیاز به نظارت و تلاش جدی دارد و دغدغه همه کسانی که به این حوزه ورود کرده‌اند، کسب رضایت مردم است، گفت: از ابتدا موارد تأسیساتی موردنیاز بازارچه‌ها را با جدیت فراهم کردیم و همچنان پای کار هستیم.

مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری کرمان اظهار کرد: توسعه بازارچه‌ها و مکان‌یابی مناسب را با مشورت اتحادیه انجام خواهیم داد و از افراد مورد اعتماد اتحادیه و خوشنام در بین مردم برای مدیریت بازارچه‌ها استفاده خواهد شد.

گفتنی است، سه بازارچه محله‌ای «از تولید به مصرف» شهر کرمان واقع در میدان غدیر ۲، بلوار پزشک و شهرک شهید مطهری انتهای بلوار حضرت ابوالفضل (ع)، از اول فروردین‌ماه سال‌جاری کار خود را آغاز کرده‌اند و هم‌اکنون در حال فعالیت هستند.

کد خبر 747921

دیگر خبرها

  • آبیاری بیش از ۸۰ درصد کشت‌های سبزی و صیفی در آذربایجان غربی با سیستم نوار تیپ
  • ساخت ۱۰ بازارچه محله‌ای «از تولید به مصرف» تا پایان سال‌جاری
  • حقیقت در مورد پروتئین: چگونه به اندازه کافی در هر سنی پروتئین دریافت کنیم؟
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی ها
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی‌ها
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • کلید کاهش وزن؛ فقط کافی است کالری دریافتی را کم کنید
  • مضرات خوردن زیاد هندوانه
  • خواص درمانی رازیانه