Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا فراهانی معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت در نشست علمی جستاری در روایات طبی در پرتو ملاحظات طبی اصولی که در دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد، اظهار کرد: حدود ۵۰ سال قبل مقام معظم رهبری در مشهد حرکتی را در جهت عمومی کردن قرآن در بین آحاد مردم شروع کردند؛ ایشان احترامی خاص در توسعه فرهنگ قرآنی داشتند  و کارها توسعه پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: در اوایل دهه ۸۰ نظام و سازمانی برای توسعه فعالیت قرآنی به وجود آمد و پس از پژوهش در رابطه با تبیین فرهنگ قرآنی انجام شده است که در نتیجه منشوری به تصویب رسید و یک شورای توسعه فرهنگی قرآنی در آن ایجاد شود.

 معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت با بیان اینکه با تسهیل شورای توسعه فرهنگ قرآنی سه کمیسیون ایجاد شد، گفت: این سه کمیسیون شامل آموزش عمومی قرآن، تبلیغ و ترویج حوزه قرآن و عترت و توسعه پژوهش و‌ آموزش قرآنی بوده است که با استفاده از آنها نیروهای مورد نیای تربیت می‌شود.

فراهانی ادامه داد: مطالعات بین رشته‌ای در حوزه سلامت در وزارت بهداشت انجام شد؛ هدف از تشکیل آن یک نظام حکمرانی بود که با کمک آن باید مطالعات مورد نیاز در حوزه سلامت هدایت و رهبری شود.

وی گفت: قرآن پژوهی بدون توجه به عترت امکان‌پذیر نیست و باید مطالعات زیادی صورت گیرد، قرآن پژوهی بدون اینکه روش‌ها مشخص نباشد، سخت است؛ در چهار سال اخیر اتفاقاتی رخ داد، عده‌ای به نام طب اسلامی وارد حوزه درمان شدند و گفتند چیزی به نام طب غربی نیست و همه‌چیز در طب اسلامی گفته شده است.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت ادامه داد: گفتند ما در حوزه سلامت احتیاجی به علوم تجربی نداریم؛ ما به عنوان متولیان سلامت درد بزرگی داریم، اینکه نکند سلامت وهابیت به اسم طب اسلامی رواج پیدا کند.

فراهانی با اشاره به اینکه ۲ نگاه افراطی و تفریطی وجود دارد، گفت: در نگاه افراطی گفته می‌شود تمام مطالب سلامت را می‌توان در دین پیدا کرد و در نگاه تفریطی می‌گوید اسلام در سلامت حرفی نزده است، ما سلامت معنوی و اجتماعی داریم که باید به آن توجه شود ما در حوزه بیمه خودمان باید کاری انجام دهیم که متعارف نباشد و بتوانیم در حوزه سلامت از آن استفاده کنیم.

فراهانی یادآوری کردک انشالله با کمک حوزه بتوانیم راهی جدید در ارتقای سلامت شروع کنیم و بتوانیم در این حوزه از دانشمندان و روش‌‌شناسان سلامت استفاده کنیم.

در ادامه مراسم حسینعلی سعدی رئیس دانشگاه امام صادق (ع) اظهار کرد: معرفت دینی ما ظرفیت نظام سازی را دارد؛ ما برای این نظام با چالش‌هایی مواجه هستیم که برجسته‌ترین آن عدم شفاف‌سازی در حوزه سلامت است.

لزوم استفاده از ظرفیت اصول فقه

وی ادامه داد: از بهترین دانش‌هایی که می‌توان استفاده کرد، استفاده از ظرفیت اصول فقه است که در شفاف‌سازی کاربرد زیادی دارد، بحث‌هایی که به عنوان سلامت دینی مطرح می‌شود چیزی جز خسارت نیست که باید به درستی بررسی شود.

رئیس دانشگاه امام صادق (ع) با اشاره به جایگاه اصول فقه بسیار مهم  است گفت: زمانی که می‌خواهیم به سراغ نظام سازی برویم باید جایگاه اصول فقه مشخص شود؛ فقه به معنای خاصی در اینجا مطرح است، یک دانش در میان مردم است، فقه به معنای یک دانش در میان احکام دینی است.

سعدی گفت: طبقه‌بندی و تفکیک اصول فقه مهم است و نباید به طور کلی به آن نگاه کرد و باید آن را طبقه‌بندی کرد و به خوبی تفکیک کرد.

وی تصریح کرد: فضایی در گذشته حاکم بوده است فضای حاکم بر سلامت قلبه و غلبه بر ادبیات و طب یونانی بوده است؛ برخی از مباحث اصول فقه می‌تواند به عنوان بحث دینی مطرح باشد.

رئیس دانشگاه امام صادق (ع) یادآوری کرد: بحث حجیات ظهورات مطرح است که به برخورد ما در حوزه سلامت باز می‌گردد شما اگر بخواهید بین خودتان و خدای خودتان حجتی داشته باشید به آن می‌گویند حجت تمام است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۷۰۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس شورای عالی نظام پزشکی: مراقب باشیم دوران طلایی پزشکی ایران افول نکند

محمود فاضل، در مراسم روز ماما، گفت: ایجاد هارمونی در بین رشته‌های علوم پزشکی از لوازم و تکالیف یک سیستم حرفه‌ای پیشرو است.

وی، حوزه پزشکی را بی تردید پرافتخارترین حوزه‌ها در کشور خواند و افزود: نقش ماما در بهبود شرایط مادر باردار که به توسط گفت و گو و انتقال تجربیات و مهارت‌ها اعمال می‌شود، مصداق هنرمندی است.

فاضل گفت: ماماها، خانواده که پایه‌ای ترین واحد جامعه است را مراقبت می‌کنند و این باید حاکمیت را متوجه کند که نگاه ویژه ای در تأمین نیازهای حرفه‌ای و معیشتی ایشان مبذول کند.

وی همچنین به تفاهمنامه سازمان نظام پزشکی با وزارت آموزش و پرورش که طی آن بر تأمین مراقبین سلامت وزارتخانه از دانش آموختگان جامعه پزشکی ازجمله مامایی تأکید شده است، اشاره کرد.

فاضل، ضمن تأیید مشکلات حوزه‌ سلامت بر حفظ امید به عنوان یک راه استراتژیک تأکید کرد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • تشکیل سازمان «سپند» به تایید شورای نگهبان رسید
  • مراحل برخورد با افراد بی‌حجاب بر اساس لایحه عفاف و حجاب
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • میزان تفکیک از مبدا پسماندها در اصفهان به بالای ۱۰ درصد رسید
  • شورای ملی تامین مالی به ریاست وزیر اقتصاد تشکیل شد
  • رئیس شورای عالی نظام پزشکی: مراقب باشیم دوران طلایی پزشکی ایران افول نکند
  • بازدید رییس سازمان تبلیغات اسلامی از حوزه آزمون قرآنی در مشهد
  • سابقه دیرینه دارالقرآن الکریم حرم رضوی در زمینه ترویج قرآن کریم
  • ثبت ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت/ راه اندازی ۱۱۴ مرکز رشد فناوری سلامت