Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-08@20:23:18 GMT

مسجدهایی در همسایگی بازار و مردم

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۷۲۲۵۱

مسجدهایی در همسایگی بازار و مردم

فضای میدان تجریش یادآور حضور مساجد، بازار و مدرسه در متن زندگی مردم است.

خبرگزاری شبستان، سرویس مسجد و کانون های مساجد: مسیرهایی در یک شهر وجود دارند که بیشتر مورد مراجعه مردم هستند یا بسیاری از مردم برای دسترسی به نقاط مختلف شهر از آن ها برای تردد خود استفاده می کنند بر همین اساس بر آن شدیم تا با مراجعه به برخی از این مناطق به بررسی اجمالی آن ها از نظر وجود مساجد برای خدمات رسانی بهتر به مردم مراجعه کننده به آن ها بپردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

میدان تجریش از قدیمی ترین میادین تهران به شمار می رود این میدان که نقطه عطفی در منطقه همسایه تهران قدیم یعنی شمیران به حساب می آمده است در حال حاضر نقش مهمی در عصر جدید شهر تهران بزرگ ایفا می کند.

 

یکی از کارکردها و نقش هایی که میدان تجریش از قدیم الایام در شهر تهران بر عهده داشته است برگزاری برنامه ها و فعالیت های مختلف دینی بوده و هست که از جمله دلایل این ویژگی میدان تجریش را می توان وجود مراکز و مساجدی چون حرم امامزاده صالح (ع) و مساجد اعظم تجریش، گیاهی، سیدالشهدا (ع) و دیگر مراکز اینچنینی در اطراف آن دانست.

 

بر همین اساس می توان میدان تجریش را از نظر وجود مساجد و امکانات عبادی جزو میادین برجسته تهران برشمرد.

 

با حضور در میدان تجریش شاهد فضای قابل توجهی از زندگی اقشار مختلف مردم و سطح دسترسی آنان به اماکن مورد نیازشان روبرو می شویم.

 

کسانی که برای تامین مایحتاج زندگی شان به این میدان مراجعه کرده اند پس از خرید از بازار تجریش می توانند برای انجام امور عبادی و نیایش به حرم امامزاده صالح و مساجدی چون مسجد اعظم تجریش مراجعه کنند که این از محاسن این نقطه از شهر تهران است.

 

یکی از نمازگزاران مسجد اعظم تجریش می گفت که " خوبی این میدان این است که افراد با مراجعه به آن دیگر نباید چندان به دنبال مسجد بگردند چون در برخی از مناطق تهران وضعیت وجود مساجد در آن ها به گونه ای است که آدم نگران می شود که آنقدر باید زمان برای پیدا کردن مسجد وقت بگذارد که یا نمازش قضا بشود یا اینکه از دیگر کارهایش باز ماند. 

 

 

پایان پیام/500

منبع: شبستان

کلیدواژه: خبرگزاری شبستان سفر رئیس جمهور به گلستان سفر رئیس جمهور شیراز ششمین نمایشگاه بزرگ کتاب استانی جنوب کرمان مراسم ترحیم والده مادر روز پرستار افتتاح پروژه معابر و مساجد میدان تجریش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۷۲۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مأموریت نهاد‌ها و دستگاه‌ها برای حمایت و پشتیبانی از مساجد پسندیده است

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، در اولین گردهمایی ملی قرارگاه های راهبری مساجد استان ها، ضمن تأکید بر اینکه در برابر مسجد، آرم های نهادها و دستگاه ها باید رنگ ببازد و آنچه که باقی می ماند، وحدت و همدلی در جایگاه خادمی مسجد، برای عمران معنوی و مادی مساجد است گفت: مأموریت نهادها و دستگاه ها برای حمایت و پشتیبانی از مساجد، تا پشت در مساجد ممدوح و پسندیده است و لیکن داخل مسجد، باید نظام طبیعی و مردمی، با محوریت امام جماعت جاری و ساری باشد و مداخله هیچ نهاد و دستگاهی، درون مسجد قابل قبول نیست.

حاج علی اکبری، با تصریح بر اینکه جلسه ای با این کیفیت، با شرکت جمع حاضر و با موضوع مسجد، برای اولین بار است که تشکیل می شود، در تشریح سابقه و مسیر طی شده برای برگزاری این گردهمایی گفت: از مدتی قبل با عزیزان و رؤسای نهادها و دستگاه های مرتبط، طی جلسات متعدد و متوالی دور هم نشستیم و همفکری کردیم، ناظر بر ارتقاء وضعیت مساجد در کشور و هم عهد شدیم که حق مسجد، چنانکه شایسته است در نظام مقدس جمهوری اسلامی ادا شود.

این هم عهدی نهادی و دستگاهی، این نقطه امید را بر می انگیزد که تلاش جمعی و جدیدی را برای خدمتگزاری به مساجد آغاز کنیم و اکنون به همگرایی بیشتری در ارتباط با مسائل اصلی و راهبردی مرتبط با مساجد رسیدیم و در نهایت، جمع بندی نهادها و دستگاه های مرتبط برای همکاری و هم افزایی، به محضر مبارک رهبر معظم انقلاب اسلامی تقدیم و تذکرات و رهنمودهای معظم له دریافت شد.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه ادامه داد، نمایندگان ولی فقیه در استان ها مصمم هستند با همراهی ائمه جمعه، نهادها و دستگاه های استانی فصل تازه ای از تمرکز بر حل و فصل نظام مسائل مساجد در استان ها را در ادامه خدمات قبل، آغاز کنند.آنچه که مدنظر است، طراحی سازوکارهای مناسب، معطوف به ظرفیت های موجود، برای پشتیبانی از مساجد است و این مسیر به شکل گیری تشکیلات و ساختار جدید منجر نخواهد شد.

وی گفت: در دولت سیزدهم، اهتمام جدی و قابل تحسینی به امر مسجد وجود دارد و در این زمینه، در جستجوی یافتن راه های جدیدی برای خدمت به مساجد، با مشارکت وزارتخانه ها و ارکان دولت هستیم و تعامل با وزارت راه و شهرسازی و وزارت آموزش و پرورش در حوزه اختیارات و وظایف، در گام اول، در دستور قرارگاه ملی مسجد قرار دارد و این مسیر را ادامه خواهیم داد.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه تأکید کرد: مأموریت نهادها و دستگاه ها برای حمایت و پشتیبانی از مساجد، تا پشت در مساجد ممدوح و پسندیده است و لیکن داخل مسجد، باید نظام طبیعی و مردمی، با محوریت و مدیریت امام جماعت و همراهی پایگاه های بسیج و کانون های فرهنگی هنری مساجد جاری و ساری باشد و مداخله هیچ نهاد و دستگاهی، درون مسجد قابل قبول نیست.

حاج علی اکبری در پایان گفت: در برابر مسجد، آرم های نهادها و دستگاه ها باید رنگ ببازد و آنچه که باقی می ماند، وحدت و همدلی در جایگاه خادمی مسجد، برای عمران معنوی و مادی مساجد است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مدیر حوزه‌های علمیه کشور: مسجد کانون تمدن اسلامی است
  • بنیاد هدایت توفیقات مساجد را روایت می‌کند
  • ضرورت تلاش جمعی دستگاه‌ها برای ادای حق مساجد
  • قرارگاه ملی مسجد باید بر تقویت ساختار مردمی اداره مساجد همت گمارد 
  • مسجد کانون تمدن اسلامی است
  • تخصیص اعتبار برای مرمت مساجد تاریخی «چهلستون» و «یری پایین» زنجان
  • برای ترمیم زخم‌های کهنه وارد شده بر پیکر مساجد، به اراده جمعی نیاز داریم
  • مأموریت نهاد‌ها و دستگاه‌ها برای حمایت و پشتیبانی از مساجد پسندیده است
  • ۵۰ مسجد کردستان میزبان جشن‌های عمومی دهه کرامت هستند
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله