Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ دکتر حسین شیرزاد مدیرعامل و رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: پیرو ابلاغیه وزیر محترم جهاد کشاورزی، جلسات متعدد ستادی و استانی و تاکیدات نمایندگان محترم سران قوا در خصوص ساماندهی وضعیت شرکت های تعاونی تحت پوشش سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران که فعالیت های اعتباری انجام می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید عنوان کرد که در ابتدا لازم است توجه شود که قانون تنظیم بازار غیر متشکل پولی، شرکت های مذکور را مجاز به عملیات اعتباری بدون اخذ مجوز فعالیت از این بانک نمی داند و به استناد قانون برنامه پنجم توسعه، ایجاد و ثبت نهادهای پولی و اعتباری را فقط با اخذ مجوز از بانک مرکزی مجاز می باشد پس فعالیت واحدهای اعتباری تنها در محدوده عقد قرض الحسنه مجاز است.

وی در ادامه افزود: چنانکه قبلا هم بانک مرکزی با صدور بخشنامه شماره ۲۶۲۱۷۶ مورخ ۱۳۹۱/۱۰/۳ به شبکه بانکی و مکاتبه با پلیس اطلاعات و امنیت ناجا (نامه مورخ ۱۳۹۱/۱۲/۱۰)، همچنین مکاتبه با وزیر جهاد کشاورزی نسبت به ممنوعیت واسطه گری غیرمجاز مالی، ارایه خدمات بانکی از قبیل اعطای تسهیلات، ارائه دسته چک، ضمانت نامه و... اقدام نموده است بنابراین عمل به قانون و پیروی از احکام قضایی در حوزه پول و اعتبار یک وظیفه شرعی، اخلاقی و قانونی است و ما به عنوان مسئولان اجرایی مکلف و متعهد به اجرای قانون میباشیم.

دکتر حسین شیرزاد با اشاره به اینکه ، آنچه در واحدهای اعتباری متخلف مشاهده گردیده عبارتند از انحراف از ماموریت و هزینه کرد مصارف این منابع مالی در سفته بازی و خرید و فروش املاک و مستغلات و حتی قضایای نامشروع و غیر اخلاقی و کلاهبرداری های وسیع و گسترده، نرخ های بهره بالا و غیر متعارف و استفاده از انواع عقود مدنی و حقوقی و واسطه گری غیر مجاز پولی بدون وجود نهاد ناظر و قواعد کنترلی و پایش مستمر که نتایج غیرقابل قبولی با خود به همراه داشته، گفت: ادامه این مسیر در نهایت موجب تضییع حقوق روستاییان و کشاورزان، بی اعتمادی به سازمان مرکزی تعاون روستایی و مآلا پیامدهای نامطلوبی برای وزارت جهاد کشاورزی به دنبال خواهد داشت.

این مقام مسئول گفت: سازمان مرکزی تعاون روستایی طی چند مرحله مذاکره کار آموزشی و فرهنگی-اقناعی در ابتدا سعی نمود تا با تدوین برنامه، دستورالعمل ها و آیین نامه های اجرایی و هماهنگی های انجام شده با تمام توان بخصوص از اردیبهشت ماه سال جاری تاکنون نسبت به کاهش میزان شاخص های موثر در کنترل واحدهای اعتباری تعاونی های روستایی و اعضای آنها اقدام نماید که بصورت خلاصه تحلیلی از آخرین وضعیت این واحدها در سطح کشور به شرح ذیل، جهت استحضار تقدیم می گردد.

الف) در ابتدای سال ۹۷ تعداد ۶۷۲ واحد اعتباری فعال و ۲۷۸ واحد اعتباری غیرفعال و شبه فعال در استانهای کشور دایر بوده اند ( مجموعاً ۹۵۰ واحد) که با پیگیری ها و اقدامات موثر تا پایان مهر ماه ۱۳۹۷ تعداد واحدهای فعال با ۳۷ درصد کاهش به ۴۲۶ واحد اعتباری کاهش یافته و در حال حاضر تنها به ۳۳۵ واحد اعتباری تقلیل یافته اند و کلیه ۲۷۸ واحد اعتباری غیر فعال و شبه فعال نیز که بستر مناسبی برای سوء استفاده های اخیر(در استانهای تهران، ایلام و البرز) بوده اند، کاملاً حذف شده اند که کار بزرگی در تاریخ سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور محسوب میشود.

ب) در حال حاضر سه استان خراسان رضوی با ۹۹، تهران ۶۵ و فارس با ۴۹ واحد اعتباری دارای بیشترین تعداد واحد اعتباری هستند. استان تهران به تنهایی ۵۱ درصد از حجم کل سپرده ها را دارد و بعد از تهران، خراسان رضوی با ۱۲ درصد و فارس با ۹ درصد در ردیف های بعدی قرار می گیرند در این استانها سازمان تعاون روستایی بیشترین حجم مبارزه با واحدهای اعتباری را دارد.

ج) از نظر تعداد سپرده گذاران، استان تهران با ۲۴ درصد مقام اول و استانهای خراسان رضوی با ۱۹ درصد و آذربایجان شرقی با ۱۳ درصد در رده های بعدی قرار دارند. طی شش ماه اخیر، تعدا سپرده گذاران با ۳۹ درصد کاهش از ۱۲۲۵۲۵۲ نفر به ۷۵۰۳۵۱ نفر رسیده است. در هین راستا در حال حاضر واحدهای اعتباری استانهای تهران، خراسان رضوی و آذربایجان شرقی به ترتیب دارای بیشترین سپرده گذار می باشند که به تدریج روند کاهشی یافته است.

د) در خصوص کمیت تعداد تسهیلات گیرندگان، استان آذربایجان شرقی با ۲۵ درصد بیشترین و استان تهران با ۲۴ درصد و استان مرکزی با ۱۲ درصد در رتبه های بعدی قرار دارند.

ه) از بین ۴۲۶ واحد اعتباری در کشور بر اساس شاخص میزان معوقات ۱۰ درصد از واحدهای اعتباری در مرز ریسک با فراوانی بالا، در استانهای تهران، فارس و آذربایجان شرقی قرار دارند، در حال حاضر از منظر میزان نقدینگی سرجمع ملی واحدها حدود ۳۵ درصد ( استاندارد بانک مرکزی۳۰% است) می باشد. تاکنون با استفاده از ظرفیت های حقوقی سازمان مرکزی و نیروهای حراست سازمان بطور هفتگی ریسک ها کنترل می گردد.

و) در خصوص مانده سپرده جمع آوری شده نیز خاطر نشان می سازد که این مبلغ از ۱۲۹۳۶۸۵۲ میلیون ریال در پایان سال ۹۶ ، به ۱۰۱۸۴۹۱۳ میلیون ریال در پایان مهر ماه ۹۷ کاهش یافته است. در همین راستا کاهش ۳۵ درصد مانده تسهیلات پرداختی و همچنین کاهش ۴۰ درصد معوقات و افزایش ۸ درصد میزان نقدینگی نزد واحدهای اعتباری از جمله نتایج پیگیری و اقدامات فشرده این سازمان در ۸ ماهه اخیر برای ساماندهی واحدهای اعتباری بوده است.

ز) در حال حاضر، در ۹ استان کشور کلیه واحدهای اعتباری در استانهای البرز، ایلام، اردبیل، چهار محال و بختیاری، جیرفت و کهنوج، سیستان و بلوچستان و هرمزگان برچیده و تعطیل شده اند و طی سه ماه آینده حداقل ۱۰ استان دیگر به این فهرست افزوده خواهند شد.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: علیرغم مقاومت منطقه ای (مداخلات ذی نفعان و ذی مدخلان محلی و منطقه ای)؛ کلیه شرکت های تعاونی روستایی برای تسریع در ساماندهی و حذف واحدهای اعتباری وظیفه مند شده اند، اما به علت کمبود نقدینگی، معوقات، نوع تسهیلات اعطایی و زمان بر بودن تبدیل دارایی به نقدینگی و دریافت اقساط تسهیلات، الزاماً، موضوع بصورت پلکانی در شرف ساماندهی می باشد. 

وی در ادامه افزود: در حال حاضر مبارزه بی امانی برای جلوگیری از انحراف مصارف این واحدهای اعتباری در کف مناطق روستایی کشور با متخلفین به حقوق مردم و کلاهبرداران در جریان است. سازمان معتقد است که تفکرات مسموم منبعث از این جریانات انحرافی ، فضای تولید در مناطق روستایی کشور را آلوده و حداقل یک و نیم میلیون نفر از جامعه مولدین بخش کشاورزی را متأثر از عملیات نامشروع مالی پولی خویش نموده‌اند.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با بیان اینکه در ارتباط با شرکت ولی عصر رباط کریم باید عنوان کنم که با زحمات، کمک و همت بانک کشاورزی حق و حقوق مالباختگان بطور کامل پرداخت شد،گفت: همچنین در خصوص واحد اعتباری نهال نشان البرز هم با تخصیص خط اعتباری بانک مرکزی به ارزش ۴۱.۳۰۰ میلیارد تومان تا کنون ۳۸.۴۰۰ میلیارد تومان از مجموع کل سپرده ها بطور کامل تسویه شده و به تعداد ۳۲۱۴ نفر از سپرده گذاران پرداخت انجام شد. 

وی عنوان کرد: در میان البته ۲۶۵ نفر نیز دارای اختلاف حساب نرم افزاری اند که مداوما در حال پیگیری از طریق بانک کشاورزی برای این مالباختگان میباشیم و در این واحد اعتباری تعداد ۹۳ نفر نیز بالای یکصد میلیون تومان سپرده داشته اند که مکاتبات و جلسات زیادی برای پیگیری مسایل این عزیزان با بانک مرکزی و بانک کشاورزی در جریان است که بزودی مشکل این گروه هم در حال حل شدن می باشد.

معاون وزیر و مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی در پایان این مصاحبه گفت : در ارتباط با واحد اعتباری شرکت تعاونی مهر ماندگار ایلام نیز که بر اساس تخلفات صورت گرفته از طرف مدیرعامل و اعضای هیات مدیره وقت، دچار ضرر و زیان و کسری گردیدند ذکر این نکته ضروری است که رسیدگی به پرونده آن از طریق مراجع محترم قضایی در حال پیگیری است. برآوردها نشان میدهد، با عنایت به احتساب نرخ سود سپرده صفر درصد؛ مبلغ ۱۶۶ میلیارد ریال برای ۳۸۰۷ نفر مورد نیاز است که البته تعداد افرادی که از شرکت وام گرفته و تاکنون تسویه ننموده اند نیز تعداد ۶۲۳ نفر به مبلغ ۱۰۳ میلیارد ریال می باشد. بنابراین ۶۳ میلیارد ریال کسری قطعی وجود دارد که این کسری از محل های پیش بینی شده قابل جبران است لیکن وصول ۱۰۳ میلیارد ریال تسهیلات یاد شده مشمول زمان بلند مدت می باشد که از حوصله سپرده گذاران خارج است و ممکن است تبعات جبران ناپذیر امنیتی ایجاد نماید. با توجه به مراتب فوق ضمن تشکر از حسن نیت سران قوا با اجرای مصوبه یاد شده به موازات این کار لازم است تا مسئولین محترم قضایی و جهادکشاورزی استان ایلام با همکاری دستگاه های نظارتی با تعیین یک بانک عامل، موجودی در اختیار شرکت موصوف را بین سپرده گذاران توزیع و برای ۱۰۳ میلیارد ریال نیز از محل بانک عامل پرداخت صورت پذیرد. بدیهی است با توجه به وجود ضمانت نامه ها و وثایق موجود، مبلغ مورد نظر از محل وصول تسهیلات اعطایی فوق الذکر در برنامه زمانی حداکثر سه ساله قابل تامین خواهد بود. در پایان لازم می دانم از مسئولین محترم قوه قضائیه، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، پلیس فاتب، بانک مرکزی و بانک کشاورزی و بطورکلی همه دستگاهها ، اشخاص حقیقی و حقوقی که همکاران سخت کوش سازمان تعاون روستایی را در امر ساماندهی و برخورد با واحدهای متخلف اعتباری، مورد حمایت و یاری بیدریغ خود قرار داده اند، صمیمانه تشکر و قدردانی نمایم.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها بانک مرکزی جهاد کشاورزی حسین شیرزاد سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۷۳۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور بیش از ۶ میلیون جلد سند مالکیت روستایی

در میز اقتصاد امروز به موضوع رسیدگی به امور روستاها در وزارت جهاد کشاورزی پرداخته شد.

حجت ورمزیاری کارشناس اقتصادی گفت: متاسفانه سهم بودجه برای روستاها پایین بوده و عادلانه نیست.

او افزود: طبق برنامه هفتم ، دولت مکلف است به منظور تمرکز امور روستاها، استفاده از ظرفیت‌های اجرایی کشور، افزایش جمعیت روستاها، مهاجرت معکوس، رونق تولید و اشتغال، تامین معیشت روستاییان و ارتقای نقش روستاها در اقتصاد ملی، با پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور و هماهنگی با وزارت جهاد کشاورزی و سایر دستگاه‌های مرتبط از محل امکانات، منابع و نیروی انسانی موجود با رعایت قوانین مربوط، دستگاه اجرایی مناسب را در سال نخست این برنامه ایجاد کند.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: در برنامه هفتم، نقش محوری به وزارت جهاد کشاورزی برای طراحی این ساختار به منظور توسعه روستایی و کمک به استقرار آن داده شده است.

ورمزیاری افزود: وزارت جهاد کشاورزی ظرفیت‌های زیادی برای مدیریت امور روستا‌ها دارد، بسیاری از تعاونی‌های تولیدی و روستایی، شرکت‌های سهامی زراعی، کشت و صنعت و... در ذیل مدیریت این وزارتخانه قرار دارد که با توسعه و توانمندی تشکل‌های کشاورزی می‌تواند خیلی از برنامه ها و اهداف اجرا نشده در روستا‌ها  را انجام دهد.

او بیان کرد:وزارت جهاد کشاورزی علاوه بر ظرفیت‌های متعدد مالی خوبی که در بخش هایی مانند بانک کشاورزی، صندوق حمایت از توسعه کشاورزی، واحد‌های اعتباری تعاونی‌های روستایی دارد، جنگل ها، مراتع، منابع طبیعی بصورت کلی، اراضی کشاورزی و بخش مدیریت آب در روستا‌ها را هم در اختیار دارد.

او افزود: در بخش بازار محصولات کشاورزی، صنایع تبدیلی و تکمیلی، تصمیم گیرنده اصلی وزارت جهاد کشاورزی است که می تواند با برنامه ریزی های بهتر روند این بازار را بهبود ببخشد. 

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: با توجه به اینکه سازمان امور عشایر هم از مجموعه های این وزارتخانه است می تواند با اصلاح بخش نامه‌ها و رویه‌های نادرست تحولی بزرگ در این زمینه ایجاد کند.

به گفته او،در مناطق روستایی کشور ظرفیت‌های خیلی بالایی در حوزه‌های مختلف کشاورزی، انواع شغل‌ها مانند زراعت، باغبانی، گیاهان دارویی و ... وجود دارد  که  نیازمند برنامه ریزی و شناسایی ظرفیت‌ها است.

ورمزیاری با بیان اینکه روستا‌های ما قابلیت‌های فراوانی دارد که باید آنها را با روش‌های علمی شناسایی کرد، افزود: در جامعه نقدینگی سرگردان زیادی داریم که این موضوع موجب تورم شده که با برنامه ریزی‌ می‌توان بخشی از آن را برای اشتغال روستائیان اختصاص داد که این کار می‌تواند نقش به سزایی در اشتغال زایی روستائیان داشته باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: تغییر کاربری اراضی کشاورزی و وجود موانع کسب و کار، چالش های دیگری در روستا‌ها است که باید در این باره هم تصمیمات اساسی اتخاذ شود.

او گفت: ۲۰ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور طبق آمار سال ۱۳۹۸ در روستاها بود که سهم قابل توجه‌ای در کشور است.

در ادامه  مهیار نورعلی معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری و دهیاری های وزارت کشور گفت:روستاییان، محور پیشرفت و نقطه ثقل عملیاتی محورهای شانزده گانه طرح تکام قلمداد می شوند و دهیاران با ۴۸ وظیفه ابلاغ شده، محور اصلی اجرایی این سند هستند.

او با اشاره به وجود ۲۵ درصد جمعیت کشور در روستاها افزود: نظام مندی ساختارهای حکمرانی و ایجاد تشخص برای دهیاران به عنوان نوک پیکان خدمت رسانی در کشور و تعامل سازنده دهیاران با مردم و مسئولان از الزامات اجرای طرح تکام است و تحقق اجرای طرح تکام که متکی بر تجربه های علمی و عملی است نقطه ای درخشان در کارنامه دولت مردم خواهد بود.

او افزود: در حال حاضر ۳۸ هزار و ۵۳۵ دهیار در کشور فعالیت می‌کنند. تاکنون حجم کمک‌ها و تسهیلات سازمان به دهیاری‌ها بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان بود اما امروز امکان ارائه کمک‌های ۲۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومانی نیز فراهم شده است.  

وی یادآور شد: بر مبنای اساس‌نامه سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها دهیاری‌های خودکفا روستا دانسته می‌شود؛ یعنی جایی که روی پای خود بایستد و در مسیر خودکفایی باشد. حمایت‌های سازمان به گونه‌ای خواهد بود که روستاها به سمت خودکفایی حرکت کنند.

همچنین در ادامه علی خوئینی مدیر دفتر نظارت و تهیه طرح‌های جهاد روستایی گفت:متاسفانه امروز به روستاها بها داده نمی شود،در سال گذشته بیش از ۶ میلیون سند روستایی با مشارکت مردم صادر شده است.

او تصریح کرد:طرح هادی  به عنوان اصلی ترين طرح موجود در بنياد مسكن برای تجديد حيات روستا به تصويب هيات وزيران رسيده است.

خوئینی در خصوص دیگر اقدامات بنیاد مسکن استان تهران گفت: در سال گذشته طرح سند توسعه اشتغال روستاهای استان تهیه و در شورای توسعه استان به تصویب رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • رئیسی: امروز در غرب شاهد تقابل آشکار جریان شرافت در مقابل شرارت هستیم/ گزارش وزیر نفت از سود ۱۲ همتی پالایشگاهی که قرار بود در دولت قبل به دلیل زیان‌ده بودن رایگان واگذار شود/ اعلام خبر کاهش نرخ رشد پول از ۳۳ به ۱۶ درصد از سوی رئیس بانک مرکزی
  • تجهیز زیر ساخت‌های ۹۰ درصد روستا‌های ایران
  • صدور بیش از ۶ میلیون جلد سند مالکیت روستایی
  • سود حداقل 28 درصد سالیانه تضمینی با خرید واحدهای سرمایه گذاری صندوق املاک و مستغلات «امین شهر»
  • سرگیجه با آمار تورم
  • تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • نرخ تورم در دولت رئیسی چند؛ ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۶۰ یا بیشتر؟
  • تورم نقطه به نقطه فروردین ماه اعلام شد
  • تورم نقطه‌به‌نقطه در فروردین به کمتر از ۳۵ درصد رسید
  • بانک مرکزی: تورم نقطه‌به‌نقطه در فروردین به کمتر از ۳۵ درصد رسید