Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-05-04@11:21:54 GMT

استقبال به جای هراس از نقد

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۷۴۴۲۵

یک سال از اعتراضات دی ماه ۹۶ گذشت.به گزارش بلاغ،رویدادی که هنوز در محافل سیاسی و علمی بحث رایج و داغی است که از  جریان ها  و گروههای  سیاسی تا مردم کوچه و بازار در مورد آن و چرایی رخ دادنش حرف می زنند. اما به رغم این گرم بودن بازار بحث ها، هنوز یک تحلیل یا فهم روشنی از آن اعتراضات ارائه نشده یا دست کم تحلیل های ارائه شده  جامعیت کافی برای بررسی دقیق ابعاد مختلف آن را ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعتراض و نقد همواره برای نظام ها و حاکمیت ها به عنوان یک موهبت به شمار می آید، جامعه ای که اعتراض می کند، نقد می کند و نارضایتی خود را بیان می کند جامعه ای زنده است‌. طبیعتا اعتراض و مخالفت با برخی سیاست ها و جهت گیری ها از سوی مردم ممکن است به مذاق برخی مسئولین خوش نیاید و  گروهی تلاش کنند هر اعتراضی را به بیرون از مرزهای کشور متصل کنند، به یک معنا با امنیتی کردن هر نقد و اعتراض و شکایتی با ساده سازی و ساده انگاری تلاش کنند فضا را آرام، جامعه را راضی و خوشحال و آینده را سراسر امید بخش  نشان دهند، اما قطعا این نوع برخورد با اعتراض و نقد قابل دفاع نیست.

اعتراض از آنجایی شکل می گیرد که جامعه تناسبی بین انتظارات و واقعیت های زندگی فردی و اجتماعی خود احساس نمی کند و این عدم احساس او را به واکنش ها وادار می دارد. در اعتراضات دی ماه گذشته هم همین احساس و درک  از شرایط به عنوان یک عامل مهم در شکل گیری آن اعتراضات قابل مشاهده بود. یعنی جامعه ای که دقیقا پس از انتخاباتی پرشکوه و رقابتی در شهر های کوچک و متوسط صدای اعتراضش بلند شد و البته همین شروع اعتراضات از شهر های کوچک هم از عواملی بود اتفاقا دولت  و هم جامعه را غافلگیر کرد. اتفاقا وقوع آن ماجراها درست به فاصله کوتاهی از انتخابات ریاست جمهوری نشان داد  اعتراضات نه بر اندازانه بود و  نه تحت تاثیر تبلیغات اپوزیسیون برانداز که تلاش می کرد آن را متاثر از بهار عربی معرفی کند شکل گرفت بلکه اتفاقا فرصتی برای دولت و حاکمیت بود که به رغم تبلیغات و برنامه ریزی های دشمنان، مردم و جامعه اش با  مقاومت در برابر بمباران تبلیغاتی دشمنان با صدایی بلند زندگی در همین ساختار و نظام را بر گزیده اند و به رغم هزینه های فراوان برای استقرار و تثبیت نظام اما برخوردار بودن از زندگی آرام و عزتمندانه را هم حق خود می دانند.

گرچه به حرف دشمنان گوش نمی دهند اما از مسئولین خود انتظار دارند گوشی شنوا داشته باشند. خواست های آنان را به رسمیت بشناسند و برای برآورده شدن مطالباتشان از همه توان و ظرفیت های کشور بهره بگیرند. مردم زندگی می خواهند، جامعه تفاوت شعار و کار را خوب می فهمد. از اینکه وجه المصالحه دعواهای جناحی و گروهی شود و هزینه فرسایشی این دعوا ها بر گُرده زندگی او فرودآید ناخشنود است. در همین سالهای اخیر که بحث توسعه و پیشرفت ایران به صورت جدی تر در رسانه ها و مجامع مختلف طرح شده است به نظر می رسد که نوعی بی قواره گی در  فهم توسعه کلان کشور اتفاق افتاده‌ که تناسب بین سطوح اقتصادی، فرهنگی و سیاسی آن را به هم می زند به همین علت است که مشاهده می کنیم گاهی مثلا اعتراضات اجتماعی با تِم  اقتصادی و یا حتی سیاسی مطرح می شود. در خصوص اعتراضات دی ماه موسسه ایسپا نظر سنجی انجام داده که توجه به داده ها  و اطلاعات آن می تواند تراکم مطالبات جامعه را نشان دهد. مطالباتی که صبورانه و نجیبانه از سوی جامعه طرح می شود و قطعا در انتظار  پاسخی در خور باید از سوی مسئولین است.

بر اساس آن پیمایش ۶۹ درصد مردم بهبود وضعیت اقتصای و ۳۰ درصد رفع فساد مالی و اداری را مطالبه خود دانسته اند. ۲۱ درصد از پرسش شوندگان بی عدالتی و ۸۰ درصد آنان گرانی، بیکاری و مشکلات اقتصادی را دلیل نارضایتی خود معرفی کرده اند. در حوزه‌ سیاسی ۷۵ درصد اعلام کرده اند از شرایط موجود راضی نیستند و تنها ۱۱ درصد شرایط فعلی را خوب توصیف کرده اند.64  درصد نیز خواهان اصلاحات شده اند. جالب اینجاست که در مسئله مشکلات اقتصادی راه حل هایی که ارائه می دهند سیاسی است. در بحث شرکت در تجمعات ۱۰ درصد اعلام امادگی کرده اند و ۴۱ درصد مشارکت خود را منوط به قانونی و مسالمت آمیز بودن آن کرده اند ۴۸ درصد هم که گفته اند اصلا‌ شرکت نمی کنند.موضوع مهم و قابل توجه  اینکه ۳۱ درصد اعتراض را بی فایده دانسته اند و ۲۶ درصد هم ترس از هرج و مرج را دلیل عدم مشارکت اعلام کرده اند.۲۴ درصد هم سو استفاده بیگانگان را دلیل عدم حضور خود بیان کرده اند.

بنابراین با توجه به مسائل طرح شده و دامنه و تنوع مطالباتی که اتفاقا حداقلی هم هست برای فراهم کردن زندگی خوب و با نشاط  و امید بخش برای مردم  و جامعه، در قدم اول باید مسئولین آن بشناسند، حرفش را گوش کنند و مطالباتش را به رسمیت بشناسند. یاد بگیرم که از اعتراض و نقد نباید هراس به دل راه دهیم. بلکه اتفاقا آن را نشانه ای از سرزندگی و امید بدانیم و با آغوش باز از آن استقبال کنیم.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۷۴۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراضات دانشجویان در آمریکا تحول بسیار عظیم جهانی است

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: اعتراضات دانشجویان آمریکا یک دگرگونی و تحول بسیار عظیم جهانی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، آیت‌الله قربانعلی دری‌نجف‌آبادی امروز_ چهاردهم اردیبهشت_ در خطبه‌های نمازجمعه اراک اظهار کرد: دولت آمریکا به مردم، دانشجو و استاد دانشگاه رحم نمی‌کند و مقابل دوربین‌ها و رسانه‌ها با تمام وحشی‌گری و خشونت زنان، مردان، اساتید و دانشجویان را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهد و دستگیر می‌کند.

وی با اشاره به اینکه اعتراضات دانشجویان از مرکز آمریکا، کانادا، انگلیس و آلمان آغاز شده و نشان از بیداری وجدان دانشجویان می‌دهد که علیه نظام سلطه در حال حرکت است، افزود: این بیداری از مرکز دانشگاه‌ها آغاز شده و پایه‌های حکومت رژیم صهیونیستی را به لرزه درآورده است.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی تصریح کرد: اعتراضات دانشجویان آمریکا یک دگرگونی و تحول بسیار عظیم جهانی است.

آیت‌الله دری نجف آبادی با بیان اینکه وعده خداوند است که فرموده: «هیچ حکومتی با ظلم پایدار نیست و از بین خواهد رفت» محقق می‌شود، خاطرنشان کرد: این اعتراضات نشانگر وحدت و بیدارباش مردم جهان است بر علیه غرب و رژیم صهیونیستی که ثمره خون‌های پاک ریخته شده آنها را نابود خواهد کرد.

وی ادامه داد: در جهان هیچ انسانی یهودی ستیز نیست و مشکل جهانیان با رژیم صهیونیستی است که ملت مظلوم غزه و فلسطین را به خاک و خون می‌کشد و سازمان‌های حقوق بشری عکس‌العملی از خود نشان نمی‌دهند.

امام جمعه اراک با بیان اینکه باید سازمان ملل متحد در خدمت مظلومان باشد اظهار کرد: این سازمان باید قاطعانه از مظلومان حمایت و با ظالمانی که انسان‌های بی‌گناه را به خاک و خون می‌کشند برخورد کند.

آیت‌الله دری‌نجف‌آبادی افزود: امام خمینی (ره)، مقام معظم رهبری و خون شهدا موجب بیداری مردم جهان شده است و امید می‌رود سازمان ملل هم تغییر رویه دهد.

وی اضافه کرد: هدف سیاست‌های شوم استکبار و صهیونیست‌ها این است که خاورمیانه، جبهه مقاومت و انقلاب اسلامی را مهار کنند.

امام جمعه اراک ادامه داد: امید می‌رود همان‌گونه که جوانان ما در زمان انقلاب در برابر طاغوت ایستادند، این بار با همراهی مردان حزب الله، عراق، سوریه و یمن بتوانیم صهیونیست‌ها را شکست دهیم.

آیت‌الله دری‌نجف‌آبادی با اشاره به سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) گفت: امام جعفر صادق (ع) صدها دوره آموزشی پیرامون موضوعات مختلف ارائه کرده‌اند، اگر روایت‌های بسیار زیاد امام صادق (ع) به دست ما نمی‌رسید شاید بسیاری از علوم دچار بن‌بست می‌شد و نمی‌توانستیم امروز از آنها بهره گیریم.

وی ادامه داد: امام صادق (ع) می‌فرماید، قدرت اقتصادی جامعه اسلامی باید در اختیار افرادی باشد که حلال و حرام را تشخیص می‌دهند و مرد عمل و اهل کار معروف باشند چراکه اگر اینگونه نباشد جامعه اسلامی ضربه خواهد دید.

امام جمعه اراک با بیان اینکه گسترش و عمق‌بخشی به مفاهیم دینی و مذهبی به خصوص مذهب تشیع در زمان امام جعفر صادق (ع) شکل گرفت خاطر نشان کرد: بزرگان، اساتید و نخبگان حوزه‌های علمی و دانشگاه‌ها باید بتوانند فضای علمی و پژوهشی کشور را با تاسی از سیره و شیوه این امام همام مدیریت کنند و برای آینده ایران اسلامی تربیت شاگردان توانمند را در دستور کار خود قرار دهند.

آیت‌الله دری‌نجف‌آبادی گفت: در صورتی که علم این امام همام نبود حوزه‌های علمیه ما به این میزان خیر و برکت نداشتند، انقلاب اسلامی بر پایه‌های کربلا و امامین باقر و صادق (ع) استوار است.

وی با گرامیداشت هفته معلم و روز کارگر خاطرنشان کرد: باید تمام کارگران با تمام وجود برای تولید و پیشرفت و تقویت پایه‌های اقتصاد ملی تلاش کنند.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی اظهار کرد: استان مرکزی دارای ظرفیت‌های تولیدی ارزشمندی است که با همت‌های بلند می‌توان از این ظرفیت‌ها به خوبی بهره برد و برای آبادانی ایران اسلامی اقدام کرد.

آیت‌الله دری‌نجف‌آبادی با بیان اینکه همه اقشار جامعه باید در فرآیند تولید در بخش‌های اقتصادی، کشاورزی و خدمات سهیم باشند گفت: سیستم بانکی هم باید در خدمت تولید و مردم باشد و مسئولان بانکی باید با مراقبت‌های لازم منابع موجود را در جامعه مصرف کنند تا هیچ حقی ضایع نشود.

وی ادامه داد: همه آحاد جامعه در جمهوری اسلامی ایران باید به سهم خود و هر اندازه که می‌تواند در راستای رشد تولید و تقویت اقتصاد ملی و قطع وابستگی‌ها تلاش کند.

امام جمعه اراک با اشاره به اینکه امسال توسط مقام معظم رهبری به نام جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری شده است تصریح کرد: یکی از راهکارهای تحقق شعار سال، جلب مشارکت و امنیت خاطر مردم برای سرمایه‌گذاری‌های در بخش اقتصادی است.

آیت‌الله دری‌نجف‌آبادی با گرامیداشت هفته سیاسی و عقیدتی سپاه پاسداران گفت: سپاه، مایه امید و چشم و چراغ جامعه است، این نهاد باید تقویت شود تا به عزت و سربلندی ایران اسلامی کمک کنند.

کد خبر 750330

دیگر خبرها

  • حمله بایدن به ژاپن و هند/ آن‌ها بیگانه هراس هستند!
  • اعتراضات دانشجویان در آمریکا تحول بسیار عظیم جهانی است
  • اعتراض و تجمع حامیان فلسطین در دانشگاه‌های استرالیا
  • شمار دانشجویان بازداشتی در آمریکا به 2200 نفر رسید
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین نشان از عدم پایبندی مدعیان حقوق بشر به آزادی است
  • واکنش بایدن به اعتراض دانشجویان حامی فلسطین
  • واکنش معین به اعتراضات دانشجویی در آمریکا: دانشگاه و دانشجویان در مقایسه با سیاسیون یا سرمایه‌داران، از اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی بالاتری در جامعه برخوردار هستند/ اعتراض آنها می‌تواند به تغییر سیاست‌های دولتها و حتی تغییر دولتها منجر شود
  • استقبال مشهدی‌ها از واگذاری موتور سیلکت‌های برقی
  • اعلام بازداشت بیش از ۱۵۰۰ دانشجو در دانشگاه های آمریکا/برگزاری بیش از ۲ هزار تظاهرات در نیویورک/ وحشت دموکرات‌ها از ادامه اعتراضات دانشجویی در آستانه انتخابات
  • هراس وزرای اسرائیلی از اعتراضات دانشجویی در آمریکا