Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-26@07:31:04 GMT

انتظارات بسیاری که از سفر ظریف به عراق می رود

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۷۴۵۰۹

خرداد: برای درک اهمیت سفر ظریف به عراق همین بس که مایک پمپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده امریکا چهارشنبه هفته گذشته، یعنی چهار روز قبل از سفر ظریف به عراق به بغداد سفر کرده بود و در دیدارش با مقام های عراقی هشدار داده بود که بغداد باید مراوداتش با ایران را به حداقل برساند و در تحریم های امریکا علیه ایران همراهی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تقاضایی که طرف عراقی با قاطعیت رد کرد. محمد علی حکیم، وزیر امور خارجه عراق به صراحت گفت بغداد خود را ملزم نمی بیند در سیاستی که مورد حمایت جامعه جهانی نیست با ایالات متحده همراه شود و منافع خود را قربانی خواسته های یکجانبه ایالات متحده کند.
 سفر محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان به عراق از اهمیت به سزایی برخوردار است. در سایه فشارهای ایالات متحده امریکا برای به انزوا کشاندن ایران بعد از خروج یکجانبه اش از برجام و اعمال تحریم های اقتصادی سنگین علیه کشورمان، حضور ظریف در بغداد تلاشی است برای به شکست کشاندن سیاست های امریکا برای منزوی کردن ایران. 
ظریف این سفر را تنها چند روز بعد از سفر پربارش به هند انجام داد. در آن سفر وی توانست دستاوردهای مهم اقتصادی به دست آورد و سفر موفقیت آمیزی را رقم بزند. انتظار می رود این سفر نیز که به همراه دست کم 50 فعال اقتصادی اعم از بازرگان، کارآفرین و تولید کننده انجام می شود دستاوردهای مهمی را به دنبال داشته باشد. 
نخستین خبر مهمی که از این سفر منتشر شد، تعیین 11 مارس (20 اسفند) برای سفر حسن روحانی، رئیس جمهوری کشورمان به عراق است. روحانی از زمانی که رئیس جمهور شده تا کنون به عراق سفر نکرده و این مساله باعث گلایگی عراقی ها شده است. در حالی که مقامات عراقی اعم از نخست وزیر و رئیس جمهور به ایران سفر کرده اند و در تهران با رئیس جمهوری ایران دیدار داشته اند، رئیس جمهوری کشورمان تا کنون به عراق سفر نکرده است. عراقی ها انتظار دارند سفر رئیس جمهوری ایران به عراق حتما انجام شود چرا که از یک سو سهم به سزایی در تقویت روابط دو جانبه دارد و از سوی دیگر به تقویت دولت جدید عراق کمک شایانی می کند. به ویژه که ایران نفوذ سیاسی و اقتصادی بسیاری در عراق دارد. حالا ظریف خبر داده است که 11 مارس روز سفر روحانی به بغداد خواهد بود. روز پنج شنبه نیز بیژن زنگنه، وزیر نفت کشورمان به عراق رفته بود که منابع آگاه یکی از اهداف این سفر را زمینه سازی برای سفر حسن روحانی به عراق دانسته اند. سفری که انتظار می رود در آن قراردادهای مهم نفتی امضا شود. 
برای درک اهمیت سفر ظریف به عراق همین بس که مایک پمپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده امریکا چهارشنبه هفته گذشته، یعنی چهار روز قبل از سفر ظریف به عراق به بغداد سفر کرده بود و در دیدارش با مقام های عراقی هشدار داده بود که بغداد باید مراوداتش با ایران را به حداقل برساند و در تحریم های امریکا علیه ایران همراهی کند. تقاضایی که طرف عراقی با قاطعیت رد کرد. محمد علی حکیم، وزیر امور خارجه عراق به صراحت گفت بغداد خود را ملزم نمی بیند در سیاستی که مورد حمایت جامعه جهانی نیست با ایالات متحده همراه شود و منافع خود را قربانی خواسته های یکجانبه ایالات متحده کند. اظهار نظری که از سوی عادل عبدالمهدی، نسخت وزیر و برهم صالح، رئیس جمهوری عراق نیز تکرار شد. این در حالی است که منابع خبری می گویند سفر هیئت عراقی به عراق برای گرفتن معافیت دائمی از امریکا برای همراه شدن با تحریم های ایران به شکست انجامیده است. 
در هر صورت، مواضع قاطع عراقی ها در برابر امریکایی ها سبب شد تا زمینه سفر موفقیت آمیز ظریف به عراق بیش از پیش فراهم شود. منابع آگاه عراقی گفته اند که شخص عادل عبدالمهدی تاکید دارد که عراق باید تمام تلاش خود را کند تا به ایران در برابر فشارهای امریکا کمک شود. او معتقد است که نباید اجازه داد گزندی از جانب عراق به ایران در بحث تحریم ها وارد شود. برخی مقامات عراقی می گویند که برایشان ثابت شده است که امریکایی ها بیش از آن که عمل کنند تا کنون فقط حرف زده اند، برای همین در چنین فضایی می توانند راه هایی برای گسترش روابط با ایران بیابند و کمک کنند تا کمترین آسیب به روابط دو کشور وارد شود. 
در همین رابطه برخی منابع گفته اند که عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق قصد دارد دستورات لازم برای پرداخت 1.5 میلیارد دلار مطالبه ایران در زمینه صادرات برق و گاز به عراق را صادر کند و به زودی این مبلغ در اختیار ایران قرار خواهد گرفت. اتفاقی که می تواند برای طرف امریکایی که فشارهای مضاعفی را به عراق (همانند کشورهای دیگر) وارد می کند تا ارتباطات و مراودات اقتصادی خود را با ایران کاهش دهند، گران آید. 
ظریف در دیدار با مقام های عراقی به صراحت تمایل آنها را برای همراهی با ایران شنید. حتی ایاد علاوی، نخست وزیر اسبق و معاون پیشین رئیس جمهوری عراق ظریف را ستود و او را پیام آور صلح در منطقه دانست. حتی شیخ عبدالطیف همیم، رئیس وقف سنی در دیدار با وزیر امور خارجه کشورمان، دفاع از جمهوری اسلامی ایران در مقابل تحریم های ظالمانه آمریکا را واجب شرعی خواند. سید عمار حکیم نیز در دیدارش با ظریف تن دادن به خواسته های امریکا علیه ایران را غیرممکن دانست. بنابراین می توان گفت اراده ای کلی نزد عراقی ها هست که با ایران همکاری کنند و اجازه ندهند فشارهای امریکا گزندی به این روابط وارد کند. 
سطح مراودات تجاری ایران و عراق در حال حاضر در حدود 12 میلیارد دلار است که بیشتر آن سهم صادرات ایران به عراق است. دو طرف تلاش دارند تا پایان سال جاری خورشیدی این رقم را حداقل به 14 میلیارد دلار برسد. تقویت گردشگری میان دو کشور قطعا می تواند سهم به سزایی در این رابطه داشته باشد. ظریف روز دوشنبه در بغداد اعلام کرد که ایران به زودی روادید را برای شهروندان عراقی لغو می کند، بی شک این اقدام می تواند تاثیر به سزایی در افزایش گردشگران عراقی به ایران داشته باشد. 
سفر ظریف به عراق پنج روز به طول خواهد انجامید و دو طرف انتظار دارند این سفر با دست پر به پایان برسد. هم عراقی ها و هم ایرانی ها به این سفر با امید چشم دوخته اند و انتظاری فراتر از یک سفر عادی از آن دارند. 
منبع:دیپلماسی ایرانی برچسب ها: عراق ، محمد جواد ظریف ، ایران ، آمریکا

منبع: خرداد

کلیدواژه: عراق محمد جواد ظریف ایران آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۷۴۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موضع‌گیری وزیر بهداشت عراق درباره مجروحان در غزه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری عراقی واع، مقام ارشد بهداشتی عراق از ابراز آمادگی بغداد برای کمک به زخمی شدگان غزه‌ای خبر داد.

صالح الحسناوی وزیر بهداشت عراق از آمادگی کامل بغداد برای پذیرش مجروحان فلسطینی در مراکز درمانی دولتی و خصوصی این کشور خبر داد.

وی بیان کرد: بر اساس تصمیمات و دستورات دولت، وزارت بهداشت عراق برای پذیرش مجروحان فلسطینی چه در مراکز درمانی دولتی و چه در بیمارستان‌های خصوصی از آمادگی کامل برخوردار است.

این در حالی است که پیش از این، دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در نوار غزه آمار مربوط به تجاوز و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین را در دویستمین روز جنگ علیه نوار غزه به‌روزرسانی کرد.

بر اساس آمار این مرکز، رژیم صهیونیستی در ۲۰۰ روز گذشته مرتکب ۳۰۲۵ مورد جنایت کشتار جمعی با ۴۱هزار ۱۸۳ شهید یا مفقود شده که از این تعداد پیکرهای ۳۴هزار ۱۸۳ شهید به بیمارستان‌ها انتقال یافته است و ۷۰۰۰ نفر هنوز مفقود هستند. ۷۷هزار ۱۴۳ نفر هم مجروح شده‌اند.

۱۴۷۷۸ نفر از شهدا کودک هستند که ۳۰ کودک بر اثر قحطی و گرسنگی جان خود را از دست داده اند و ۹۷۵۲ نفر از شهدا زن هستند. بر این اساس ۷۲ درصد شهدای غزه زن و کودک هستند. ۱۷هزار کودک در نوار غزه پدر و مادر یا یکی از آنها را از دست داده اند.

۴۸۵ نفر از شهدا کادر درمان و ۶۷ نفر آنها از نیروهای دفاع مدنی هستند.

در این مدت ۱۴۰ خبرنگار هم به شهادت رسیده‌اند.

۱۱هزار زخمی برای دریافت مداوای لازم باید به خارج از نوار غزه اعزام شوند و ۱۰هزار بیمار سرطانی با مرگ دست و پنجه نرم می‌کنند و به معالجه نیاز دارند.

یک میلیون و ۹۰ هزار نفر از ساکنان نوار غزه به علت پیامدهای ناشی از آوارگی به بیماری‌های مسری مبتلا هستند که ۸۰۰۰ نفر آنها به عفونت کبدی دچار هستند.

۶۰هزار زن حامله در نوار غزه به علت فراهم نبودن مراقبت‌های پزشکی در معرض خطر قرار دارند و ۳۵۰هزار بیمار صعب العلاج به علت وارد نشدن دارو با مرگ مواجه هستند.

در ۲۰۰ روز جنگ نسل کشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه بیش از ۵۰۰۰ نفر بازداشت و ربوده شده‌اند که ۳۱۰ نفر آنها از کادر درمان و ۲۰ نفر خبرنگار هستند.

از هفتم اکتبر گذشته تا کنون حدود ۲ میلیون نفر در نوار غزه آواره شده‌اند و ۱۸۱ مقر دولتی به صورت کلی، ۱۰۳ مدرسه و دانشگاه به صورت کلی و ۳۰۹ مدرسه و دانشگاه به صورت جزئی، ۲۳۹ مسجد به صورت کلی و ۳۱۷ مسجد به صورت جزئی و سه کلیسا از سوی اشغالگران هدف قرار گرفته و تخریب شده‌اند.

رژیم صهیونیستی ۸۶هزار واحد مسکونی را به صورت کامل و ۲۹۴هزار واحد مسکونی را به صورت جزئی تخریب کرده است به طوری که دیگر مناسب زندگی نیستند.

۳۲ بیمارستان و ۵۳ مرکز بهداشتی از چرخه خدمت‌رسانی خارج شده و ۱۶۰ مرکز بهداشتی و ۱۲۶ خودرو امدادی هدف حمله اشغالگران قرار گرفته است.

۲۰۶ مرکز آثار باستانی و میراث فرهنگی نوار غزه هم هدف حمله رژیم صهیونیستی قرار گرفته است.

در ۲۰۰ روز گذشته بیش از ۷۵۰۰۰ تُن مواد منفجره بر سر مردم غزه ریخته شده و خسارت مستقیم وارد شده به نوار غزه در برآوردهای اولیه، بیش از ۳۰ میلیارد دلار تخمین زده شده است.

کد خبر 6086918

دیگر خبرها

  • غیبت ادامه‌دار عراقی‌ها در اردوی مس رفسنجان
  • جنجالی که نماینده مشهد درباره «بمب اتم» برپا کرد؛ کریمی قدوسی کیست؟
  • اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق | مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • انتقاد کاربران عراقی از توییت اردوغان درباره بغداد
  • ازسرگیری صادرات نفت کردستان
  • استقبال از کتاب جدید ظریف/ وزیر خارجه سابق ایران: امیدوارم این کتاب گامی هر چند کوچک به سوی درک بهتر سیاست خارجی و بهبود جایگاه ایران در جهان باشد
  • دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی و همتای عراقی وی در سن‌پترزبورگ
  • موضع‌گیری وزیر بهداشت عراق درباره مجروحان در غزه
  • اهداف سه‌گانه اردوغان از سفر به عراق چه بود؟
  • توافق 4 کشور منطقه برای "راه توسعه" / اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق / مسیر ترانزیت جدید بدون ایران