Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-03@08:45:44 GMT

ناک‌اوت دلار در رینگ ارزی

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۷۵۹۳۹

دلار بازنده این هفته بازارهای جهانی لقب گرفت. درواقع، ترکیب گام‌های احتیاطی فدرال‌رزرو در روزهای اخیر با نگرانی نسبت‌به تعطیلی دولت آمریکا و حواشی مذاکرات پکن با واشنگتن، بازارهای جهانی را پرنوسان کرده بود. شرایطی که شاخص نوسان‌سنج VIX را بالاتر از محدوده قرمز ۲۰ واحدی نگه می‌داشت و زمینه را برای رشد ذخایر امن از جمله طلا و ین فراهم می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با اینکه نوسانات بازار افت کرد‌، اما روند نزولی هفته گذشته دلار نه‌تنها برابر ذخایر امن رخ داد، بلکه در مقایسه با ارزهای معتبر ازجمله یورو، پوند و یوآن نیز بازندگی خود را آشکار کرد.

به گزارش دنیای اقتصاد، احتیاط در فضای جلسات اخیر فدرال رزرو آمریکا درباره وضعیت نرخ بهره ظرف ماه‌های آینده از یک سو و نگرانی‌های مربوط به ادامه تعطیلی دولت آمریکا و سایر ریسک‌های سیاسی در طرف دیگر، معادلات بازارهای جهانی را اندکی به سود ذخایر امنی مانند طلا و ین ژاپن چرخانده است. شاخص دلار نیز با افت نزدیک به ۵/ ۰ درصدی ظرف هفته گذشته تا کف ۰۳/ ۹۵ واحدی نزول کرد. دلار در برابر تعداد زیادی از ارزهای معتبر دنیا رویه نزولی داشت و طلا را با رشد هفتگی ۲۲/ ۰ درصدی به قیمت ۱۲۸۸ دلاری رساند.

بازارهای جهانی در هفته امید به دیپلماسی

ظرف هفته گذشته بازارهای بورس جهانی با رشد قابل‌توجهی همراه شدند که تحت‌تاثیر مذاکرات تجاری میان ایالات‌متحده و چین همزمان با گمانه‌زنی‌های موجود درخصوص توقف روند تدریجی رشد نرخ بهره فدرال رزرو شکل گرفت. شاخص‌های وال‌استریت مانند نزدک کامپوزیت با رشد ۵/ ۳ درصدی، میانگین صنعتی داوجونز با افزایش ۵/ ۲ درصدی و شاخص S&P ۵۰۰ با صعود ۵/ ۲ درصدی هفته خوبی را تجربه کردند. نوسانات بازار سهام نیویورک براساس شاخص VIX بازار بورس شیکاگو (CME) نیز پس از چند هفته تجربه وضعیت قرمز حدود ۱۵ درصد افت کرد و پس از چندین روز متوالی به زیر سطح ۲۰ واحدی بازگشت. این شاخص ظرف ۴ ماه گذشته با ثبت تغییرات هفتگی بین ۱۵ تا ۷۵ درصد از شدت نوسانات این بازار حکایت داشت. شاخص دلار نیز با افت نزدیک به ۵/ ۰ درصدی ظرف هفته گذشته تا کف ۰۳/ ۹۵ واحدی نزول کرد و در انتهای هفته در ۶۷/ ۹۵ واحد بسته شد. ین ژاپن در این هفته بدون تغییر نسبت به دلار آمریکا ثبت شد؛ اما نماینده دیگر آسیا در بازار ارز، یوآن چین در برابر دلار هفته‌ای با تقویت ۴۵/ ۱ درصدی را سپری کرد. لیر ترکیه نزدیک به ۵/ ۲ درصد در برابر دلار تضعیف شد و روبل روسیه نیز ۲۵/ ۱ درصد برابر دلار رشد کرد. دلار استرالیا، پوند انگلستان و یورو اتحادیه اروپا با عملکرد مثبت خود فشار این هفته را بر دلار تشدید کرده بودند. پوند با حدود یک درصد رشد برابر دلار، یورو با ۶۵/ ۰ درصد نسبت به دلار پیشروی داشت و دلار استرالیا نیز ۵/ ۱ درصد از دلار آمریکا سبقت گرفت.

پیش‌بینی قیمت طلا از دو جبهه

نظرسنجی جدید کیتکونیوز با شرکت ۱۵ تحلیلگر ارشد اقتصادی از وال‌استریت منتشر شده است. از این میان، ۱۱ نفر معادل ۷۳ درصد پیش‌بینی کردند قیمت طلا در روزهای آینده افزایش قیمت را تجربه خواهد کرد. برخلاف افزایشی‌ها ۲ تحلیلگر، معادل ۱۳ درصد نیز اعلام کردند قیمت فلز زرد در روزهای آینده کاهش می‌یابد و ۲ نفر دیگر نیز گفتند قیمت طلا تغییری نخواهد داشت.در نظرسنجی خرده‌فروشان نیز ۴۰۴ معامله‌گر شرکت کردند که ۲۳۰ نفر، معادل ۵۷ درصد از کل به افزایش قیمت طلا رای دادند. ۹۹ نفر دیگر معادل ۲۵ درصد اعلام کردند بهای اونس با کاهش روبه‌رو می‌شود و ۷۵ خرده‌فروش دیگر معادل ۱۹ درصد برای قیمت فلز زرد تغییر خاصی در نظر نداشتند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: اقتصاد دلار رینگ ارزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۷۵۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!

به گزارش خبرآنلاین ،در پایان معاملات چهارمین روز هفته، دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای با افت ۰.۵۴ درصدی، معادل ۱۲ هزار و ۲۲۶ واحد از ارتفاع این شاخص، در سطح دو میلیون و ۲۶۸ هزار واحدی قرار گرفت.

تجارت نیوز در خبری نوشت:کاهش ارتفاع نماگر اصلی تالار شیشه‌ای در حالی اتفاق افتاد که شاخص هم‌وزن به‌عنوان نشان‌دهنده روند عمومی قیمت شرکت‌های کوچک و متوسط، عملکردی موازی به ثبت رساند. شاخص هم‌وزن نیز با افت ۰.۸ درصدی (معادل ۶ هزار و ۳۲۱ واحد) تا پله ۷۵۰ هزار و ۸۰۴ واحدی پایین رفت.

معاملات بورس تهران در آینه آمار و ارقام

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی) را در روز سه‌شنبه، دو هزار و ۸۷۵ میلیارد تومان نشان می‌داد. گفتنی است تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات چهارمین روز هفته را نیز ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون برگه سهم نشان می‌دهد.

کارشناسان معتقدند هرچه حجم معاملات در محدوده‌های فعلی شاخص کل، سطوح بالاتری را لمس کند، چشم‌انداز روشن‌تری از موج تازه شاخص کل در ذهن سهامداران ترسیم می‌شود. چراکه ورود سهامداران تازه‌نفس، راه صعود را هموارتر می‌کند.

همچنین بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز حکایت از خروج سرمایه آنها از بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه حقیقی در پایان معاملات روز سه شنبه بورس، خبر از خروج ۲۳۷ میلیارد تومانی پول حقیقی از سهام، حق تقدم می‌دهد.

پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

شاید اگر دنبال بهترین کلمه برای توصیف معاملات بازار سرمایه در دومین هفته اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ بگردید، فرسایشی و خسته‌کننده کلمات متناسبی برای این مقصود به شمار رود. در همین حین، معاملات بازارهای طلا و ارز جان دوباره‌ای گرفته است.

ربع‌سکه برای اولین بار از هفته گذشته بالاتر از سطح ۱۵ میلیون تومانی قرار گرفت. از سوی دیگر نیز پس از اصلاح تندوتیز دلار تا محدوده ۶۰ هزار تومانی، اهالی این بازار شاهد برگشت قیمت هستند. این موضوع در کنار عملکرد ضعیف نماگرهای بازار سهام، تالار شیشه‌ای را در رقابت بازدهی هفتگی در جایگاه‌ آخر قرار داده است.

سرمایه‌گذاران و سهامداران انتظار دارند اوضاع معاملات با اصلاح بند س ماده ۶ قانون بودجه بهبود پیدا کند. همچنین محرک دیگری که بازار را تحت تاثیر قرار خواهد داد تعیین تکلیف وضعیت دلار نیماست. در صورتی که گپ میان دلار نیما و آزاد کاهش یابد، یا حداقل در مسیر کاهش قرار گیرد، تمایل سرمایه‌گذاران نسبت به خرید سهام افزایش خواهد یافت.

در حال حاضر، بدون مشخص شدن ابهاماتی که در ذهن سهامداران راجع به سقف مالیات و وضعیت دلار نیما وجود دارد، نمی‌توان انتظار متحول شدن وضعیت بازار را در روز پایانی هفته داشت.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901504

دیگر خبرها

  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • حجم تجارت خارجی ایران در سال قبل ١۴٠ میلیارد دلار بود
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در اولین ماه از سال ۱۴۰۳
  • قیمت طلا، سکه و دلار در بازار چهارشنبه۱۲ اردیبهشت
  • ارزش صادرات محصولات کشاورزی به ۶.۲ میلیارد دلار رسید
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • بازار رمزارز‌ها / سقوط بیت‌کوین و اتریوم پیش از رویداد هنگ‌کنگ
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳