Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری استان خراسان‌ رضوی گفت: تخت جمشید یکی از نادر آثار تاریخی- فرهنگی و میراث بشری است که سرباز هخامنشی از کاخ اصلی آن ربوده شده بود.

به گزارش ایسنا، دکتر بختیاری که عصر امروز در مراسم رونمایی از نقش برجسه سرباز هخامنشی در موزه خراسان بزرگ اظهار کرد: تعداد زیادی از این نقش برجسته‌ها هنوز هم در کشورهای دیگر به سر می‌برند که برای بازگرداندن این آثار به کشور اول باید ثابت کنیم که این آثار متعلق به کشور ما است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: ساخت تخت جمشید بعد از استقرار و انسجام‌بخشی حکومت هخامنشیان در سال 520 قبل از میلاد بعد از شروع پادشاهی کوروش کبیر آغاز می‌شود و چیزی حدود 120 سال ساخت آن به طول انجامید و در دوران اردشیر اول، دوم و سوم این مجموعه تکمیل شد.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری خراسان‌رضوی افزود: تخت جمشید در جلگه‌ مرو دشت استان فارس در دامنه‌ کوهی به نام کوه رحمت در فاصله‌ هفت کیلومتری پاسارگاد ساخته شده است.

بختیاری ادامه داد: تخت جمشید ابتدا بر اساس یک مهندسی خاص ساخته می‌شود؛ قسمتی که این نقش برجسته به سرقت رفته است در کاخ مرکزی قرار دارد که هند‌سه اصلی کاخ تخت جمشید راشکل می‌دهد.

وی عنوان کرد: تخت‌جمشید کاخ و منطقه مسکونی نیست، در واقع یک گنج‌نامه شایسته‌ای است برای اندوختن ثروت فرهنگی و مادی امپراطوری هخامنشیان؛ تخت‌جمشید جایگاه باشکوهی برای برگزاری مراسمی بود که شاه ایران برای سران و نمایندگان 27 کشور تابعه‌ ایران و برگزاری جشن نوروز ایجاد کرده بود که در واقع در ایران باستان شکل گرفت و در دوران هخامنشی به اوج خود رسید و با ایجاد جایگاهی به نام تخت جمشید این امر نهادینه شد و تا به امروز این میراث کهن به ما منتقل شده است.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری خراسان‌رضوی گفت: در تخت جمشید نقش برجسته‌های وجود دارد به نام دو پیکر گاو و شیر که در واقع اعتدال نوروزی را نشان می‌دهند، دو صورت فلکی گاو و شیر که شیرنماد آسمان و گاو نماد زمین است که در کنار یک دیگر برکت و آبادانی را به ارمغان می‌آورند و این چرخه در 12 ماه سال ادامه پیدا می‌کند و این روایت نجومی این اثر است.

بختیاری اضافه کرد: در تخت جمشید فضاهای متعددی داریم که توسط چند پادشاه هخامنشی ایجاد شده است مانند تالار شورا، کاخ هودیش که نقش برجسته‌های زیادی با هنرمندی و مصالحی که از اقصا نقاط کشور و دیگر کشورها وجود داشت ساخته شد.

وی ادامه داد: برای چوب پوش‌ها و سقف کاخ‌ها ازچوب سدر لبنانی استفاده شده بود کع توسط اسکند در آتش‌سوزی تخت‌جمشید از بین رفت و تنها نقش برجسته‌ها، کاخ‌ها و تالار ملل کاخ شاهی و ... باقی مانده است.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری خراسان‌رضوی خاطرنشان کرد: شکوه و عظمت فرهنگ و تمدن ایران زمین که طی هزاران سال به ما منتقل شده است را می‌توانیم در تخت‌جمشید مشاهده کنیم که مورد توجه جهانیان هم قرار گرفته و در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیده است.

بختیاری افزود: اثری که رونمایی شد بخشی از نقش برجسته‌های تالار شورا است مکانی که هندسه‌ی تخت‌جمشید بر اساس آن شکل گرفته و در سال 1316 به سرقت می‌رود.

وی تشریح کرد: هرث ول از طرف حکومت وقت از موسسه شرق‌شناسی داشگاه شیکاگو آمریکا مامور می‌شود که تخت جمشید را حفاری کند، از سال 1311 تا 1316 این حفاری انجام می‌شود و تالار مرکزی و نقش برجسته‌ای که بخشی از این تالار است کشف می‌شود اما ظاهرا این تکه در سال 1316 به سرقت می‌رود.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری خراسان‌رضوی افزود: این نقش برجسته مدتی مفقود بوده است تا بعد در موزه‌ی مونترال کانادا به مدت 60 سال به نمایش گذاشته می‌شود و سپس مجددا به سرقت می‌رود و در منهتن نیویورک پیدا می‌شود که در واقع با اقدامات دیپلماسی که توسط سازمان میراث فرهنگی و وزارت امور خارجه به انجام می‌رسد مالکیت این اثر به نام ایران به اثبات می‌رسد و این اثر به ایران باز گردانده می‌شود.

بختیاری مطرح کرد: کوروش کبیر بعد از این‌که با مادها اتحادیه تشکیل و امپراطوری هخامنشی را در ایران و در سطح جهان به وجود می‌آورد به مناطق مختلف حمله می‌کند و کشورهای زیادی را به عنوان ساتراپی تحت حکومت ایران در می‌آورد، این کشورها شامل منطقه شمال و شمال شرق کشور می‌شود و بعد ازآن داریوش کبیر ساتراپی منطقه شمال شرق را که بعدها به نام خراسان بزرگ معروف می‌شود تحت انقیاد ایران در می‌آورد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: تخت جمشید سرباز هخامنشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۷۷۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری دو حفار غیر مجاز مسلح در گرمدره

 سرهنگ مهدی داور گفت: دو نفر حفار غیر مجاز که در صدد حفاری در محوطه شناسایی شده میراث فرهنگی در گرمدره بودند، توسط مأموران دستگیر شدند.
وی افزود: تمام ادوات حفاری، یک قبضه سلاح گرم به همراه دو عدد خشاب و مقادیر قابل توجهی فشنگ کشف و ضبط شد. 
او با اشاره به اینکه تجهیزات کشف شده و متهمین در اختیار مقام قضایی قرار گرفته اند، اظهار کرد: هموطنان می‌توانند هرگونه تعدی به میراث فرهنگی را به صورت شبانه روزی با شماره تلفن‌های ۰۲۶۳۲۸۲۹۱۱۸ با فرماندهی یگان حفاظت میراث‌فرهنگی استان البرز در میان بگذارند.

باشگاه خبرنگاران جوان البرز کرج

دیگر خبرها

  • گفتگوی یوتیوبر فلسطینی با سرباز اسرائیلی: من بیست نفر را در غزه کشتم
  • دستگیری دو حفار غیر مجاز مسلح در گرمدره
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • محوطه جهانی نقش‌رستم به‌دلیل فرونشست تعطیل شد | مدیر پایگاه میراث جهانی تخت‌جمشید: فرونشست نقش رستم بحرانی تر از تخت جمشید است
  • استقرار گروه‌ پایش و مرمت در مجموعه باستانی نقش رستم
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها فعال شوند
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها شوند
  • محوطه باستانی نقش رستم دچار آبگرفتگی شد