Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-04@03:15:51 GMT

برنج پخته شب‌مانده را دوباره مصرف نکنيد

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۷۸۱۶۴

برنج پخته شب‌مانده را دوباره مصرف نکنيد

خبرگزاري آريا - برنج پخته‌شده يکي از بهترين گزينه‌ها براي رشد باکتري‌ها محسوب مي‌شود که بايد در زمان کوتاهي پس از پخت مصرف شود، در غير اين صورت بايد برنج پخته‌شده را در يخچال نگهداري کرد زيرا محل مناسبي براي رشد باکتري‌ها محسوب مي‌شود.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از عصر شهروند، در بسياري از کشورهاي جهان و به‌طور خاص در کشورهاي آسايي، برنج يکي از اصلي‌ترين منابع غذائي مردم محسوب مي‌شود و تقريباً در بيشتر وعده‌هاي غذائي مردم، حضوري پررنگ داشته و اين موضوع تبعات مثبت و منفي خاص خود را در پي دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بسياري از خانه‌ها و آشپزخانه‌ها، پس از پخت برنج، بخشي از آن باقي‌مانده و در يخچال يا دماي عادي اتاق نگهداشتِ شده و براي وعده بعدي مصرف مي‌شود.
باکتري‌هاي خاموش يا به‌اصطلاح پزشکي (Dormant bacteria) به همراه هاگ‌ها و تخم ميکروب‌هايي که بانام باسيلوس سروس (Bacillus cereus) در برنج نپخته به‌طور عادي وجود دارد که معمولاً از طريق آلودگي‌هاي موجود در شاليزارها و خاک مزارع، به گياه برنج منتقل مي‌شوند. اين عوامل بيماري‌زا در حالت کمون و خاموش مي‌توانند براي بيش از يک سال باقي‌مانده و حتي پس از پخته شدن برنج نيز قادر به فعاليت باشند.
باکتري‌هاي خاموش يا به‌اصطلاح پزشکي (Dormant bacteria) به همراه هاگ‌ها و تخم ميکروب‌هايي که بانام باسيلوس سروس (Bacillus cereus) در برنج نپخته به‌طور عادي وجود دارد که معمولاً از طريق آلودگي‌هاي موجود در شاليزارها و خاک مزارع، به گياه برنج منتقل مي‌شوند. اين عوامل بيماري‌زا در حالت کمون و خاموش مي‌توانند براي بيش از يک سال باقي‌مانده و حتي پس از پخته شدن برنج نيز قادر به فعاليت باشند. البته اين موضوع به‌هيچ‌عنوان خطري ايجاد نمي‌کند و ميزان باکتري‌هاي باقي‌مانده در برنج پخته‌شده که معمولاً براي دقايقي در آب جوشانده مي‌شود، بسيار اندک بوده و زماني که آن برنج مصرف مي‌شود، مشکلي به وجود نخواهد آمد.
مشکل اصلي زماني پيش خواهد آمد که برنج پخته‌شده براي وعده غذايي بعدي نگهداشتِ مي‌شود. اين محيط گرم، مرطوب و مملو از مواد مغذي براي رشد باکتري‌ها محيطي بسيار مناسب محسوب شده و اندک باکتري‌هاي باقي‌مانده در برنج به‌سرعت فعال‌شده و تکثير مي‌شوند. اين موضوع دو بحث را در پي خواهد داشت زيرا هم خود اين باکتري‌ها مي‌توانند باعث بروز بيمار شوند و هم مواد سمي ناشي از فعاليت آن‌ها باعث بروز مسموميت خواهد شد. از مهم‌ترين عوارض مسموميت برنج مي‌توان به اسهال و استفراغ اشاره کرد. بهترين راهکار توصيه‌شده براي مصرف برنج، خوردن آن بلافاصله پس از پخت است ولي اگر مجبور شديد برنج را پس از پخت نگهداري کنيد، بهتر است آن را به‌سرعت سرد کرده و در يخچال نگهداري کنيد.
چرا هميشه مسموم نمي‌شويم؟
ممکن است براي بسياري از شما اين سؤال پيش آيد که در بسياري از مواقع تجربه خوردن برنج مانده در دماي اتاق براي مدت طولاني را داشته‌ايد اما مسموم نشده و مشکلي برايتان پيش نيامده است. مسموم نشدن شما براثر خوردن برنج مانده، به معني عدم وجود باکتري و سموم در اين برنج نيست، بلکه بسياري از ديگر عوامل همچون مقاومت بدن شما نيز در مسموم شدن تأثير دارند. براي نمونه تحقيقات جديدي که در رابطه با مسموميت‌هاي غذايي انجام‌شده نشان مي‌دهد، سطح بالاي اسيد معده نه‌تنها به تجزيه غذا کمک کرده بلکه انسان را در برابر مسموميت‌هاي غذايي نيز محافظت مي‌کند.
دينا بيسلي (DeAnna Beasley) پژوهشگر فوق دکترا از دانشگاه ايالتي کاروليناي شمالي (North Carolina State University) ايالات‌متحده امريکا که در اين پروژه تحقيقاتي شرکت داشت، در رابطه با اين پژوهش‌ها مي‌گويد: هدف ما از آغاز اين پروژه پژوهشي درک بهتر رابطه بين اسيد معده، رژيم غذايي و ميکروب‌هايي که در روده و دستگاه گوارش پرندگان و حيوانات وجود دارد، بوده است.
او در ادامه توضيحاتش اظهار داشت: ايده و نظر ما اين بوده که درک بهتر اين موضوع مي‌تواند ما را نسبت به نقش معده انسان در تأثيرگذاري بر ميکروب‌هاي دستگاه گوارش آگاه سازد و ما آنچه را که ممکن است در سلامت بهتر انسان مؤثر باشد، به دست آوريم.
اين گروه تحقيقاتي براي پيدا کردن چگونگي رابطه وضعيت غذايي با اسيد معده، به مطالعات کتابخانه‌اي گسترده در رابطه با پرندگان و پستانداران دست زدند. آن‌ها دريافتند که پرندگان يا پستانداراني که لاشه مرده ديگر جانوران يا مواد غذايي آلوده به ميکروب‌هاي زياد را مي‌خورند و سلامت بدنشان به خطر نمي‌افتد، داراي معده‌اي با اسيد بالا هستند. در حقيقت اسيديته معده در اين شرايط همانند يک فيلتر عمل کرده و مي‌تواند به‌طور مؤثر انتقال ميکروب‌ها از معده به روده را کنترل کند.
قابل‌توجه است که انسان‌ها در طبقه همه‌چيزخواران قرار دارند و معده آن‌ها به‌طورمعمول از سطح اسيديته بالايي برخوردار بوده که به‌صورت طبيعي قادر به پاک‌سازي بدن از آلودگي‌هاي بالا است و درمان‌هاي پزشکي به‌طور قابل‌توجهي مي‌تواند اسيديته معده انسان را تغيير دهد.
درنهايت دينا بيسلي نتيجه مي‌گيرد که اين مسئله پرسش‌هاي مهم در رابطه با تکامل انسان در طول زمان را افزايش مي‌دهد و اين‌که چگونه تغييرات مدرن در رژيم غذايي و داروها بر معده ما، ميکروب‌هاي روده و دستگاه گوارش و در انتها در سلامت ما تأثيرگذار، بوده است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۷۸۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب می‌کند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، آلودگی پلاستیکی تهدید بزرگی برای محیط زیست و حیات وحش محسوب می‌شود. همانطور که تلاش می‌کنیم مشکل را بهتر درک کرده و برای کاهش وابستگی خود به پلاستیک راه حل‌هایی بیابیم، دانشمندان نیز در حال مقابله با این ماده در ابتدایی‌ترین ساختار آن هستند.

اکنون گروهی از پژوهشگران به سرپرستی محققان دانشکده مهندسی و تحقیقات مواد دانشگاه سن دیگو (MRSEC) با موفقیت پلاستیک زنده‌ای را مهندسی کردند که قابلیت کمپوست شدن دارد.

پلی اورتان ترموپلاستیک، به عنوان یک نوع پلاستیک، جای پای محکمی در زندگی روزمره ما دارد. از نظر تجاری، صنایع از آن در تولید کفش، پادری ها، کوسن‌ها و فوم حافظه دار استفاده می‌کنند.

این دانشمندان می‌گویند: زمانی که این پلاستیک با هاگ باکتری از نوع «باسیلوس سابتلیس» پر شد، دیدیم وقتی پلی اورتان در پایان چرخه زندگی خود در معرض مواد مغذی موجود در کمپوست قرار می‌گیرد، شروع به تجزیه می‌کند. این خاصیت ذاتی این باکتری‌ها است.

برخی از باکتری‌ها قادر به ایجاد هاگ هستند، هاگ یا اسپور مرحله استراحت مقاومت در باکتری‌ها است. هاگ‌ها می‌توانند در شرایط نامساعد که باکتری‌ها قادر به تحمل آن نیستند، مانند حرارت، سرما، خشکی، مواد شیمیایی، تشعشعات و ... زنده بمانند. هر باکتری فقط یک هاگ می‌سازد و از هر هاگ یک باکتری بوجود می‌آید. هاگ ممکن است کروی یا بیضی باشد و اندازه آن بین ۴ تا ۲ میکرون است.

آنها در این پژوهش، توانایی سویه‌های محدودی از باکتری‌ها را در استفاده از پلی اورتان ترموپلاستیک‌ها به عنوان تنها منبع کربن مورد ارزیابی قرار داده و سپس منبعی که بهترین رشد را داشت برگزیدند.

مهندسی پلاستیک زیست تخریب پذیر

محققان هاگ‌های باکتری و گلوله‌های پلاستیکی را در یک اکسترودر پلاستیکی ریختند و آنها را در دمای ۱۳۵ درجه سانتیگراد مخلوط کردند. سپس نوار‌های پلاستیکی معمولی از آن ساختند.

هاگ‌ها به عنوان یک حالت خفته باکتری و به دلیل برخورداری از یک سپر محافظتی، می‌توانند در شرایط سخت مقاومت کنند، با این حال، این محققان یک قدم فراتر رفتند تا آنها را به گونه‌ای مهندسی کنند که در برابر دما‌های بالا انعطاف پذیر و مقاوم باشند.

این شیوه که تکامل آزمایشگاهی تطبیقی نام دارد شامل رشد هاگ ها، قرار دادن شان در دمای زیاد برای دوره‌های زمانی طولانی و امکان جهش طبیعی برای آنها می‌شود.

دانشمندان پس از تکرار چندین باره این فرآیند، با موفقیت گونه کاملی از این هاگ‌های باکتریایی را زیست مهندسی کردند. وقتی این هاگ‌ها دوباره در محیط کشت فعال می‌شوند، شروع به تجزیه پلاستیک می‌کنند.

بیدار شدن هاگ‌ها در محیط کمپوست 

آنها این پلاستیک زیست تخریب پذیر را در «محیط‌های کمپوست فعال و استریل میکروبی» تحت شرایط ایده آل ۳۷ درجه سانتیگراد با رطوبت ۴۴ تا ۵۵ درصد آزمایش کردند. هاگ‌ها در داخل این نوار‌های پلاستیکی دوباره جوانه زدند و ظرف پنج ماه ۹۰ درصد پلاستیک را تجزیه کردند.

اگر صنعت پلاستیک بخواهد به استفاده از پلاستیک ادامه دهد و اگر وابستگی ما به این مواد همین قدر زیاد باقی بماند، با تولید پلاستیک زیست تخریب پذیر می‌توان ضایعات را در مدت زمان بسیار کوتاهی از بین برد.

مجریان این طرح می‌گویند: آنچه قابل توجه است این است که این ماده جدید حتی بدون حضور میکروب‌های اضافی تجزیه می‌شود و بیشتر این پلاستیک‌ها احتمالا کارشان به محیط‌های کمپوست غنی از میکروب‌ها نخواهید کشید؛ بنابراین این توانایی خود تخریبی در محیطی عاری از میکروب باعث می‌شود فناوری ما همه کاره‌تر شود. این پلاستیک حتی برای تجزیه زیستی به شرایط مطلوب نیاز ندارد.

نتایج این تحقیقات در نشریه Nature Communications منتشر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هشدار اورژانس ؛ این قارچ‌های خطرناک را مصرف نکنید
  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟
  • از استخر‌های بزاق تا وجود میلیون‌ها باکتری در دهان
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب و تجزیه می‌کند
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب می‌کند
  • تست هوش ریاضی: تعداد تخم مرغ‌های باقی مانده چند عدد است؟
  • سریع‌ترین راه‌های از بین بردن بوی سیر دهان
  • هوملس: مقابل پی‌اس‌جی پخته بازی کردیم
  • خوراکی‌هایی که بهتر است با معده خالی خورده نشوند
  • این تخم‌مرغ‌ها را مصرف نکنید