Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر،  اشرف بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی و غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی تفاهم نامه همکاری را با هدف توسعه فعالیت ها و همکاری های علمی، پژوهش و آموزش و استفاده از ظرفیت های مشترک  به امضاء رساندند.

در این نشست که به میزبانی دفتر ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد، اشرف بروجردی ضمن خیر مقدم به هیات فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، اظهار کرد:‌ یکی از اهداف ما در سازمان اسناد و کتابخانه ملی این است که منابع کتابی و سندی را در اختیار همه مراکز فرهنگی و پژوهشی که نیازمند آن ها هستند قرار دهیم و متقابلاَ ما هم بتوانیم از منابع، مراکز دیگر استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: در بخش فرهنگ و ادب، فرهنگستان منبعی برای این داشته ها و دانسته ها است. سازمان اسناد و کتابخانه ملی طبق  وظیفه خود باید آنچه که مربوط به منابع ایران شناسی و اسلام شناسی است جمع آوری کند که ادبیات نیز یک بخش عمده ای از این مبحث است. به همین منظور تصمیم گرفتیم که تعاملی با فرهنگستان زبان و ادب داشته باشیم و تبادلاتی را در زمینه کتاب و اسناد انجام دهیم.

بروجردی ابراز داشت: یکی از کارهایی که ما در سازمان آغاز کرده ایم  تمرکز بر روی مباحث علمی است، ما می خواهیم مباحث علمی را از حالت روتین خارج کنیم و با جمع آوری داشته های اساتید و نویسندگان مختلف، مباحثشان را به بحث بگذاریم و در نهایت از آن ها دیدگاه های جدیدی استخراج کنیم. به عبارتی می خواهیم موزه اندیشه ای در کتابخانه ملی بنا کنیم. در بخش ادبیات این فعالیت، فرهنگستان زبان و ادب فارسی می تواند کمک های فراوانی داشته باشد.

غلامعلی حداد عادل نیز در این نشست ابراز داشت: این محوطه کتاب خانه ملی و اطراف آن یکی از بهترین سرمایه گزاری های انقلاب اسلامی در این ۴۰ سال است. سازمان اسناد و کتابخانه ملی اولین بنای فرهنگی بود که در اینجا بنا و بعد به تعداد مراکز فرهنگی در اطراف اینجا افزوده شد.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی تاکید کرد: همه فرهنگستان ها از جهتی نیازمند همکاری با سازمان اسناد و کتابخانه ملی هستند، فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی نیز از آنجایی که با تالیف سروکار دارد نیازمند همکاری با سازمان اسناد و کتابخانه ملی است. مجموع کتاب هایی که اعضای فرهنگستان ما در در مدت تالیف کرده اند از هزار مجلد تجاوز می کند.  

او افزود:‌ ما به این همکاری خیلی امیدواریم و این تفاهم نامه ها را هم یک تشریفات نمادین می دانیم، مهم این است که این اقدامات  پیوست اجرایی داشته باشد. ما در کتابخانه فرهنگستان که شاید غنی ترین کتابخانه ادبیات کشور باشد حدود ۲۰ هزار جلد کتاب داریم. در زمینه اسناد نیز یکی از سنت هایی که در فرهنگستان باب کرده ایم این است که بسیاری از اعضای ما موافقت کرده اند که بعد از فوتشان کتابخانه شخصیشان به فرهنگستان منتقل شود. ما این کتابخانه ها را به همان شکلی که بوده اند در فرهنگستان نگه داشته ایم و علاوه بر کتاب و سند حالت موزه ای هم پیدا کرده است.

حداد عادل گفت: ما همیشه از محبتهای کتابخانه ملی بهرهمند بودهایم و پیش از این نیز با این سازمان همکاری داشتهایم به طوری که تفاهم نامه قبلی ما با این سازمان که امروز تجدید میشود یکی از بالفعل ترین تفاهم نامه ها بود و ما هر گاه در فرهنگستان دست نیاز به سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی دراز کرده ایم به بهترین شکل به نیاز ما پاسخ داده اند.

او ادامه داد: اما باید این همکاری ها را گسترش دهیم. بهتر است دو نفر از دو طرف مسئول پیگیری و اجرایی مفاد تفاهم نامه باشند تا بدنه های دو مرکز بهتر بتوانند با یکدیگر ارتباط بگیرند.
حداد عادل افزود: ما سال ها پیش در سازمان پژوهش کتابخانه ای در زمینه کتاب های درسی ترتیب دادیم که قدیمی ترین کتاب های از زمان دارالفنون تا به حال در آن موجود است. حالا ما میخواهیم که در فرهنگستان مجموعه ای از کتاب های فارسی درسی را جمع کنیم که در این زمینه از کتابخانه ملی می خواهیم که کمک های خود را از ما دریغ نکند.

رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی همچنین از اشرف بروجردی برای بازدید و شرکت در جلسه شورای فرهنگستان  زبان و ادب فارسی دعوت کرد و پیشنهاد داد اعضای فرهنگستان زبان و ادب فارسی یک از اسناد و کتابخانه ملی بازدید داشته باشند و یک بار هم جلسه شورای فرهنگستان در کتاب خانه ملی برگزار شود.

به گزارش روابط عمومی  سازمان اسناد و کتابخانه ملی این تفاهم نامه شامل پنج ماده که بهره گیری مقابل طرفین از منابع اطلاعاتی، همکاری های مشترک، تعهدات سازمان اسناد و کتابخانه ملی، تعهدات فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی و نحوه اجرای تفاهم نامه از مفاد آن است.

فرهنگستان زبان و ادب فارسی یکی از چهار فرهنگستان کشور است که با اهداف حفظ قوّت و اصالت زبان فارسی، پروردن زبانی مهذّب و رسا برای بیان اندیشه‌های علمی و ادبی، رواج زبان و ادب فارسی و گسترش حوزه و قلمرو آن در داخل و خارج از کشور و ایجاد نشاط و بالندگی در زبان فارسی، به ‌تناسب مقتضیّات زمان و زندگی و پیشرفت علوم و فنون بشری با حفظ اصالت آن‌  فعالیت می کند.

کد خبر 4513492 حمید نورشمسی

منبع: مهر

کلیدواژه: تفاهم نامه سازمان اسناد و کتابخانه ملی فرهنگستان زبان و ادب فارسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۷۸۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای تفاهم‌نامه همکاری کمیته امداد و حوزه علمیه خواهران قزوین

به گزارش خبرگزاری مهر، کمیته امداد استان قزوین و حوزه علمیه خواهران در جهت اجرای برنامه‌ها و طرح‌های فرهنگی، اجتماعی، قرآنی تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

ناصر ظاهری مدیرکل کمیته امداد استان قزوین در این مراسم بیان کرد: در حال حاضر ۴ مرکز نیکوکاری در حوزه‌های علمیه خواهران استان قزوین مشغول به فعالیت هستند و به خانواده‌های ولی‌نعمت و نیازمندان در زمینه‌های مختلف معیشتی، مشاوره خانواده و فرهنگی خدمات ارائه می‌نمایند.

وی ادامه داد: حوزه علمیه و کمیته امداد در بحث‌های فرهنگی اهداف مشترک بسیاری با هم دارند که با امضا این تفاهم‌نامه و استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی، قرآنی حوزه این اهداف قوی‌تر از گذشته دنبال خواهد شد.

این مسوول افزود: ۱۲۰ خدمت در کمیته امداد به خانواده‌های ولی‌نعمت ارائه می‌شود که همگی ریشه قرآنی دارد و در آیات قرآن به آن اشاره شده است.

ظاهری عنوان کرد: ظرفیت حوزه در بحث‌های تبلیغی بسیار خوب است و باید از این ظرفیت برای ترویج فرهنگ احسان و انفاق استفاده گردد. حوزه با ظرفیتی که دارد می‌تواند ترویج کار خیر و احسان را ترویج که در نتیجه آن محسنین و نیکوکاران جامعه افزایش خواهند یافت.

مدیرکل کمیته امداد اظهار کرد: حدود ۱۸ هزار زن سرپرست خانوار تحت حمایت کمیته امداد می‌باشند و این زنان مادران یک خانواده هستند که ۶۰ درصد خانوارهای تحت پوشش را تشکیل می‌دهند که رسیدگی و مورد توجه قرار دادن زمینه‌های دینی و ترویج فرهنگ اسلامی برای این خانواده‌ها باعث می‌شود از آسیب‌های این خانواده‌ها کاسته شود.

حجت‌الاسلام کاظم لو مدیر حوزه علمیه خواهران نیز با آرزوی اینکه این تفاهم‌نامه منشأ خیر برای نیازمندان باشد ادامه داد: حوزه و کمیته امداد در راه خدمت‌رسانی در فعالیت‌های فرهنگی، برگزاری کلاس‌های آموزشی، رسیدگی به امورات فرهنگی خانواده‌ها تمام توان خود را به کار خواهد بست.

مدیر حوزه علمیه خواهران قزوین گفت: معیشت خانواده‌ها قابل جبران است ولی خطر فرهنگی تهدید بسیار جدی است. دین مخصوص آخرت نیست بلکه مخصوص همین دنیا است و اگر مورد توجه قرار نگیرد در همین دنیا دچار آسیب خواهیم شد و باید اهمیت خانواده و خانواده محوری برای عموم جامعه تبیین گردد.

کد خبر 6100983

دیگر خبرها

  • امضای تفاهم‌نامه همکاری کمیته امداد و حوزه علمیه خواهران قزوین
  • ایران و تاجیکستان باید از ظرفیت‌های سازمان‌های منطقه‌ای بهره برند
  • آیین پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار می‌شود
  • بیش از هزار واژه پرکاربرد زبان بلغاری ریشه و اصالت فارسی دارند
  • پانزده سازمان دولتی پیشگام حفظ میراث مکتوب
  • شرایط حفاظت از اسناد تاریخی در خانه‌ها مناسب نیست
  • استوری تند و تیز مدیر روابط عمومی سپاهان علیه رسانه فارسی‌زبان خارج از کشور + عکس
  • سازمان اسناد ملی ایران به کتابخانه‌های آذربایجان‌غربی کتاب هدیه کرد
  • نویسنده گزارش جعلی بی‌بی‌سی چه کسی است؟ /دست به دست شدن یک سوژه میان منافقین، موساد و انگلیسی‌ها
  • چالش سخت کارلو آنچلوتی؛ انتخاب بهترین هافبک ها از میان شاگردانش / زیرنویس فارسی