Web Analytics Made Easy - Statcounter

کشاورزان از قاچاق سیب ایران از افغانستان به پاکستان به دلیل ممنوعیت صادرات مستقیم خبرداده و مسئولان تعهد پیمان سپاری ارزی را عامل کندشدن صادرات عنوان می کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از اروم نیوز، آذربایجان غربی با تولید سالانه یک و میلیون ۲۰۰ هزار تن سیب به طور میانگین به عنوان قطب سیب کشور مطرح است اما در سال های اخیر در پی نبود برنامه ریزی مناسب در بخش های مختلف این محصول با نبود بازار های اقتصادی داخلی و بین الملی مواجه بوده و بیشتر کشاورزان با مشکل فروش و عرضه میوه خود مواجه می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال گذشته آذربایجان غربی با تولید افزون بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن سیب سهم ۳۵ تا ۴۵ درصدی سیب تولیدی و قطب اول کشور را از آن خود کرده که بیش از ۷۰۰ هزار تن آن در سردخانه های استان ذخیره سازی شد و مابقی در ابتدای سال به عنوان سیب صنعتی و درجه ۲ به مرحله بهره برداری رسید.

اما در سال جاری با توجه به سرمازدگی باغات این میزان به شدت کاهش یافته و پیش بینی می شوددر سالجاری ۷۵۰ هزار تن سیب در سطح استان تولید شود که نسبت به سال گذشته کاهش قابل توجهی داشته است.

البته باید گفت مسئله و مشکل کشاورزان تنها مربوط به سرمازدگی و خسارت های بلایای طبیعی نبود بلکه این کشاورزان از بلایای غیر طبیعی جامعه همچون گرانی سموم، کارگر، هزینه های برداشت و هزینه های نگه داری بالا مواجه بوده اند که قیمت تمام شده برداشت هر کیلو سیب را به شدت بالا برده است.

این در حالی است که نه بازار داخلی و نه بازار خارجی در سال جاری پذیرای سیب نبوده و به طور میانگین میزان صادرات سیب استان ۶۰ درصد کاهش داشته است.

هم اکنون ۳۶۰ هزارتن سیب ذخیره شده در سردخانه های استان خریدار نداشته و در صورت ادامه این روند با توجه به نزدیک شدن به ماه های پایانی سال باید منتظر خراب شدن این محصول استراتژیک در استان بود.

* بعد از دریاچه ارومیه نوبت نابودی به کشاورزی رسید

یکی از کشاورزان ارومیه در گفت و گو با خبرنگار اروم نیوز می گوید: در سال جاری بار ها شاهد اعتراضات کشاورزان در شرایط مختلف بوده ایم به گونه ای که با وجود اینکه کشاورزان در ابتدای سال از بلای طبیعی سرما و یخبندان خسارت دیدند بلکه علاوه بر آن در سایه بی تدبیری ها شاهد گرانی های بی چند و چون بودند.

وی، می افزاید: کشاورزان قشر مظلوم جامعه فعلی هستند در حالی که این افراد به عنوان پایه های اقتصاد استان مطرح هستند امابه شدت دچار مشکل شده و بجز افراد خاصی که قادر به تهیه سموم و رسیدگی به باغات خود بودند افراد متوسط رو به پایین قادر به برداشت محصولات مرغوب و فروش به قسمت مناسب نیستند.

این کشاورز، ادامه می دهد: بسیاری از کشاورزانی که در حوضه آبریز دریاچه ارومیه قرار دارند با کمبود آب مواجه شده و قادر به برداشت مناسب و محصولات با کیفیت نبودند.

وی، تصریح می کند: اگر گشتی در مراکز خرید و فروش زمین های کشاورزی بزنیم متوجه می شویم مردم بیشتر به سمت فروش مزارع خود گام برداشته و درصدد مهاجرت به شهر و روی آوری به شغل های کاذب بر می آیند البته زمین های کشاورزی نیز به دلیل نبود شرایط مناسب کشاورزی خریداری ندارد.

کشاورز ارومیه ای، ادامه می دهد: آذربایجان غربی با ۳ کشور هم مرز بوده دارای پتاسنیل های بالایی برای صادرات محصولات به این کشورها است اما تاکنون بازار مناسبی در این کشور ها نداشته و کشور های دیگر هم طبق زمزمه ها به صورت قاچاق انجام می گیرد.

وی، می گوید: سال گذشته با وجود اینکه محصول برداشتی بیش از امسال بود اما بازار های خارجی مناسبی هم داشت امسال نه تنها برای برداشته شدن گمرک عراق رایزنی هایی انجام نشد بلکه شاهد کوتاهی در مسائل مربوط به مسئولان بودیم البته در سال جاری مسئله به نام تعهد پیمان سپاری ارزی نیز مشکل شده است.

* قاچاق سیب ایران از افغانستان

این کشاورز، تاکید می کند: حتی پاکستان که هر سال نمایندگانی برای خریدسیب در استان حاضر می شدند اما امسال هیچ نماینده ای حضور نداشته و مردم خبر از ارسال قاچاقی سیب ایران به افغانستان و بعد به پاکستان صورت می گیرد.

* تولید سیب ۵۰۰ تن کاهش یافت

عزیز امانی در گفت و گو با خبرنگار اروم نیوز، می گوید: آذربایجان غربی سالانه با تولید بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن با سهم ۴۵ درصدی قطب اول تولید سیب در کشور به شمار می رود.

وی، می افزاید: اشتغال بیش از ۸۰ هزار خانوار استان به ‌صورت مستقیم از طریق تولید محصولات باغی به خصوص سیب تامین می‌شود که نشان از اهمیت بالای این فعالیت در استان با هدف تامین معیشت مردم است.

معاون باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، با بیان اینکه امسال به دلیل سرمای زودرس بهاره با کاهش ۵۰۰ هزار تنی میزان تولید سیب استان به ۷۰۰ تا ۷۵۰ هزارتن رسید، عنوان می کند: کاهش میزان سیب تولیدی نقش زیادی در بازار سیب استان که هر سال گریبانگیر باغداران است داشته و دارد.

وی، ادامه می دهد: ۲۰۰ هزار تن سیب استان نیز به صورت سیب صنعتی به فروش رسیده است که با این وجود ۴۵۰ هزار تن سیب در سردخانه های استان ذخیره شده که تاکنون فقط ۹۰ هزار تن به فروش رسیده و ۳۶۰ هزار تن همچنان در سردخانه ها وجود دارد.

امانی، درخصوص بازار داخلی و خارجی فروش سیب، تاکید می کند: بازار های داخلی با توجه به هزینه های تولید حد انتظار باغداران نبوده و بازار های خارجی با توجه به مشکلات صادرات عملا وجود ندارد.

وی، ادامه می دهد: خودداری برخی از باغداران از فروش سیب های تولیدی به دلیل به صرفه نبودن هزینه های تولید در کنار مشکلات سورت و بسته بندی، پایین بودن قیمت سیب در بازار و سود زیاد دلالان و واسطه ها به همراه بحث پیمان سپاری ارزی در کنار گران بودن هزینه های حمل و نقل دست به دست هم داده تا وضعیت بازار سیب استان آشفته تر از سالهای قبل باشد.

معاون باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، خاطرنشان می کند: در صورت ادامه روند فعلی سودی عاید کشاورزان نشده و انتظارات آنان برطرف نخواهد شد.

* تعهد پیمان سپاری ارزی عامل رکود صادرات سیب

وی، در خصوص بازار های مقصد صادرات سیب، عنوان می کند: پاکستان، افغانستان، ترکمنستان و عراق مهم ترین بازار های هدف بوده و البته تعهد پسمان سپاری ارزی صادرات را با رکود مواجه کرده است.

امانی، با اشاره به کاهش صادرات سیب طی سال جاری، می گوید: امسال در طول ۸ ماهه سالجاری صادرات سیب از استان به کمتر از ۳۰ هزارتن رسیده است که رقم ناچیزی است.

وی، با اشاره به میزان فروش سیب در خود استان عنوان می کند: اگر فروش سیب صنعتی در استان را در نظر بگیریم تنها ۴۰ درصد از کل تولید در استان به فروش می رسد.

* کاهش ۳۰ درصدی صادرات سیب در آذربایجان غربی طی سالجاری

مسئول اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی در زمینه وضعیت صادرات سیب های تولیدی استان، می گوید: امسال به دلیل مختلف از جمله کاهش تولید، کیفیت پایین برخی محصولات تولیدی، پیمان سپاری ارزی، گران بودن هزینه های حمل و نقل و کاهش تعداد ناوگان صادراتی شاهد کاهش ۳۰ درصدی صادرات سیب های تولیدی طی هشت ماهه سالجاری بودیم.

حسین محمدجانی با بیان اینکه طی هشت ماهه سال گذشته ۴۶ هزار تن به ارزش ۲۲ میلیون دلار صادرات سیب داشتیم، ادامه می دهد: این میزان امسال طی هشت ماهه گذشته به ۳۰ هزارتن به ارزش ۱۵ میلیون دلار کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه آذربایجان غربی به دلیل سهم ۴۵ درصدی تولید سیب کشور مسئول میز توسعه صادرات سیب کشور نیز  است، عنوان می کند: امسال دو نشست با هدف بررسی مشکلات سیب استان برگزار شده است و طی هفته آتی نیز نشست کشوری در این زمینه برگزار خواهد شد.

وی اعزام هیئت های استانی به کشورهای خارجی از جمله هند، افغانستان و پاکستان را یکی از راه های حل مشکل صادرات سیب عنوان کرد ومی افزاید: سال گذشته به دلیل اعزام هیئت‌های متعدد شاهد رکورد زنی صادرات سیب طی ۱۰ سال اخیر بودیم اما امسال در این زمینه اقدامات مناسبی انجام نداده ایم.

مسئول اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی، می گوید: مشکل بازار سیب مربوط به یک دستگاه اجرایی نیست همه ادارات ذیربط باید در این خصوص نهایت تلاش و همکاری لازم را داشته باشند.

طبق گزارش فوق متوجه می شویم با وجود اینکه به دلیل سرمازدگی باغات سیب استان امسال باید سیب بازار بهتری را به خود اختصاص می داد اما نه تنها شرایط مناسبی نداشته بلکه خریداران و فروشندان نیز با مشکل مواجه شده و دچار سردرگمی در فروش محصولات خود هستند البته این مسئله که سیب محصولی استراتژیک و تر بوده و در صورت نبود بازار مناسب و فروش به موقع از بین رفته و کشاورزان را متضرر می کند نباید فراموش شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۷۸۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت سیب زمینی در تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان رسید

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، روز گذشته وزارت جهاد کشاورزی عوارض ۶۰ درصدی برای صادرات سیب زمینی با کد تعرفه ۰۷۱۰۱۰۰۰ از ۱۵ اردیبهشت ماه و به منظور تامین نیاز داخل تا اطلاع ثانوی اعمال کرد.

خسرو طالبی - رئیس انجمن ملی سیب‌زمینی، در پاسخ به چرایی تعیین عوارض ۶۰ درصدی برای صادرات سیب زمینی اظهار کرد: ناهماهنگی‌هایی که در تصمیم گیری‌های وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد، باعث نگرانی است زیرا اگر دلیل اصلی تعیین عوارض تامین بازار داخلی باشد، سازمان تعاون روستایی چندین هزار سیب زمینی را در اردبیل با قیمت کیلویی ۸۰۰۰ تومان خریداری کرده و در انبارها موجود است. یعنی کمبودی در این بخش نداریم.

وی با تاکید بر اینکه کمبودی در تولید نداریم و مشکل اصلی ما عدم نظارت صحیح بر بازار است، گفت: از مبدا تا مقصد نظارت درستی بر توزیع محصولات وجود ندارد. قیمت سیب زمینی در مبدا یعنی جنوب کرمان سر زمین کیلویی ۸۰۰۰ تا ۱۰ هزار تومان است اما همان سیب زمینی در برخی از مناطق تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان می رسد.

رئیس انجمن ملی سیب‌زمینی اضافه کرد: نیاز به نظارت بیشتر در بخش توزیع داریم. این درست نیست که تصمیمات از پشت میز گرفته شود. یعنی چون قیمت سیب زمینی در تهران به ۵۵ هزار تومان رسیده برای صادرات آن عوارض ۶۰ درصدی وضع شود. نیاز است بررسی‌های میدانی صورت گیرد و با تشکل‌های این بخش جلساتی گذاشته و با آنها مشورت شود.

تولید سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی

وی با اشاره به اینکه سالانه ۵ تا ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود، گفت: سرانه مصرف سیب زمینی با احتساب بذر حدود ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تن و میانگین صادرات در ۵ سال گذشته نیز ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تن است. سال گذشته ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تن سیب زمینی تولید و ۳۰۰ هزار تن صادرات صورت گرفت. این یعنی با کسر نیاز بازار داخل، برای سال ۱۴۰۳ حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزارتن سیب زمینی‌های سال گذشته در سردخانه‌ها وجود دارد که قرار است با سیب زمینی‌های جدید وارد بازار شود.

تصمیمات آنی انگیزه کشاورزان را کم می‌کند

این تولیدکننده سیب زمینی تصمیمات یکباره برای صادرات را عاملی برای کاهش انگیزه تولیدکنندگان دانست و گفت که با این تصمیمات استمرار تولید تهدید می‌شود و اثراث منفی آن بر بازار نمایان خواهد شد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به استان‌های تولیدکننده سیب زمینی اشاره کرد و گفت: سیب زمینی در جنوب کرمان (جیرفت)، گلستان و خوزستان در حال تولید و عرضه به بازار است و از ماه‌های بعد علاوه بر این استان‌ها، فارس، اصفهان، همدان و سپس اردبیل نیز اضافه می‌شوند.

رئیس انجمن ملی سیب‌ زمینی در ادامه گفت: امروز قیمت هر کیلو سیب زمینی سر زمین ۸ تا ۱۰ هزارتومان است. این در حالیست که قیمت سیب زمینی برای تولیدکننده کیلویی ۱۲ هزار تومان تمام می‌شود. حال سوال اینجاست که چرا باید تولیدکننده در حال حاضر سیب زمینی را که پارسال تولید کرده و هزینه‌های سردخانه و انبار را متحمل شده کیلویی ۸ تا ۱۰ هزار تومان بفروشد ولی مغازه‌داران کیلویی ۵۵ هزارتومان؟ علت این موضوع چیست؟

وی در پایان گفت: برای تحقق شعار سال از مسئولان خصوصا وزیر جهاد کشاورزی درخواست داریم که تشکل‌های بخش خصوصی و مردم را برای جهش تولید مشارکت دهند. انجمن هم برای تحقق شعار سال و جهش تولید و مشارکت های مردمی جهادی خدمت می کند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام /

کد خبر: 1229109 برچسب‌ها قیمت کالا

دیگر خبرها

  • مردم این کشورها کُشته مُرده بستنی ایرانی هستند
  • اکسپو وعده صادق ۲ بود/ لزوم اصلاح رفع تعهد ارزی از ۳ کشور همسایه
  • چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم
  • قیمت سیب زمینی در تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان رسید
  • سیب‌زمینی کیلویی چند؟
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید
  • لوله‌سازی اهواز در مسیر توسعه صادرات
  • سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد
  • تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران
  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا