Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تبريز-ايرنا- يکي از جوانان فعال بخش کشاورزي و کارآفرين عرصه اقتصاد مقاومتي در آذربايجان شرقي از 100 مترمربع سالن پرورش قارچ، 2.5 تن از اين محصول برداشت مي کند.

به گزارش ايرنا، `يوسف صباغي آلانق`، از جوانان موفق در عرصه توليد کشور در شهرستان بستان آباد است که حدود پنج سال پيش و پس از مطالعات ميداني در عرصه پرورش قارچ، تجربه و مهارت لازم در اين زمينه را کسب کرد و هم اکنون ضمن ايجاد زمينه شغلي خود و اشتغالزايي براي تعدادي از جوانان، با جديت و کوشش وصف ناپذيري براي توسعه اين رشته فعاليت مي کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


صباغي آلانق با اشاره به اينکه از حدود 6 سال قبل به فکر راه اندازي چنين مکاني بوده است تا ضمن درآمدزايي براي خود، براي تعدادي از جوانان منطقه نيز ايجاد اشتغال و در حوزه توليد کشور نقشي هر چند کوچک ايفا کند، روز سه شنبه به ايرنا گفت: کل مساحت سالن توليد قارچ بيشتر از 100 مترمربع نيست که در هر مرحله، ظرفيت 9 تن کمپوست و 130 عدد خاک پوششي را دارد و از اين ميزان مواد اوليه 2 هزار و 500 کيلوگرم قارچ صدفي برداشت مي شود.
وي، آورده اوليه خود براي ايجاد اين کارگاه زودبازده را حدود 50 ميليون ريال اعلام کرد که با حمايت هاي بسيج سازندگي ناحيه بستان آباد در قالب وام هاي خوداشتغالي دريافت کرده و توانسته طرح پرورش قارچ را توسعه دهد.
وي اظهار داشت: در اين کارگاه کوچک 8 نفر به صورت مستقيم و غيرمستقيم شاغل هستند و درآمدي براي خود حاصل کرده اند.
صباغي با اشاره به خدمات مشاوره اي که به دوستان وعلاقه مندان پرورش قارچ ارايه مي دهد، گفت: من به 10 نفر از همکاران و دوستان خود در زمينه تجهيز کارگاهي مشاوره داده و در زمينه فروش محصول نيز کمک مي کنم.
وي وجود واسطه ها در بازار فروش محصول توليدي قارچ را از جمله مشکلات توليدکنندگان در اين حوزه دانست و ادامه داد: چون واسطه ها در بازار فروش محصول توليدي بسيار فراوان هستند، اين محصولات در بازار به قيمت ارزان تر از توليد کننده خريداري مي شود، اما به قيمت بالاتر به دست مصرف کننده مي رسد.
جوان کارآفرين بستان آبادي، تشکيل تعاوني براي کوتاه کردن دست واسطه گران را يکي از راهکارهاي مفيد و مناسب در اين زمينه دانست و افزود: اگر براي محصولات توليدي شرکت هاي تعاوني تشکيل شود، محصولات توليدي يکجا خريداري مي شود که در اين حالت بسياري از مشکلات مربوط به بازار واسطه گري، حل مي شود.
اين فعال اقتصاد مقاومتي ادامه داد: گرچه ما بيشتر محصولات توليدي را مستقيم به مغازه دارها مي رسانيم، اما بازار واسطه گري در اين شغل بيداد مي کند.
صباغي ابراز اميدواري کرد، مسئولان از کارآفرينان و به ويژه جواناني که با هزار اميد و آرزو و براي درآمدزايي خود وارد عرصه مي شوند، در ايجاد کارگاه هاي کوچک و زود بازده و در راستاي عملياتي کردن اقتصاد مقاومتي و اشتغال روستايي حمايت کنند.
به گزارش ايرنا، بسيج سازندگي آذربايجان شرقي از ابتداي امسال تاکنون با ارايه تسهيلات کم بهره از 140 پروژه اقتصاد مقاومتي، از واحدهاي توليدي و طرح اشتغالزايي حمايت کرده است.
3038/518
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۷۸۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار اورژانس ؛ این قارچ‌های خطرناک را مصرف نکنید

چندی پیش سازمان اورژانس کشور از مسمومیت ۵۳ نفر در سه استان کشور بر اثر مصرف قارچ های وحشی خبر داد و اعلام کرد که امسال نسبت به سال های پیش، میزان مسومیت ها سه برابر افزایش یافته است. درهمین راستا نیز معاون اورژانس کشور هشدارهایی را به مردم ارائه کرده است.

حسن نوری ساری درباره قارچ های وحشی گفت: هر ساله در بهار، در استان‌هایی که بارش در آن مناطق زیاد است و خاک خوبی دارند؛ قارچ های مختلفی به صورت خودرو رشد می‌کنند. این قارچ ها در جنگل‌ها ،دامنه کوه‌ها، دشت ها و حتی باغچه ها نیز قابل مشاهده است و در این فصل تعداد آن ها بسیار زیاد است. در واقع در تمام استان‌ها این قارچ ها یافت می‌شوند و تنها در مناطق کویری قارچ وحشی رشد نمی‌کند.

فقط قارچ‌های کارخانه‌ای را مصرف کنید

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: قارچ هایی که این چنین به صورت خودرو در طبیعت رشد می‌کنند؛ به «قارچ‌های وحشی» معروف‌اند و غیرقابل خوردن هستند و تنها قارچ‌هایی که در کارخانه‌ها تولید می‌شوند قابلیت مصرف برای انسان ها را دارند.

نوری با اشاره به علت غیرقابل خوردن این قارچ ها گفت: این قارچ ها را هیچ انسان و حتی حیوانی نمی‌تواند مصرف کند، چرا که بیشتر این قارچ‌ها سمی هستند.  برخی از این قارچ ها تنها عوارضی مانند اسهال و تهوع دارند و بعضی از آن ها به شدت سمی هستند و سبب کشته شدن فرد مصرف کننده می‌شوند.

وی به طبیعت گردان و گردشگران توصیه کرد که به هیچ وجه هیچ قارچی را که در طبیعت مشاهده کرده‌اند؛ نخورند و حتی به آن ها دست نزنند زیرا بیشتر این قارچ ها قابل تشخیص نیستند.

قارچ‌های سمی با چشم قابل تشخیص نیستند

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: متاسفانه قارچ‌های سمی با چشم و بدون انجام آزمایش از قارچ‌های غیرسمی قابل تشخیص نیستند. یعنی هیچ مشخصه ظاهری مانند اندازه، رنگ، شکل کلاهک و ... وجود ندارد که بر اساس آن بتوان این دو نوع گروه قارچ را از هم شناسایی کرد بنابراین نباید به هیچ وجه این قارچ‌ها را مصرف کرد.

در صورت مسمومیت با قارچ چه کنیم؟

نوری در پاسخ به این پرسش که اگر فردی اشتباهی این قارچ‌ها را خورد بهترین کار چیست؛ گفت:بهترین روش این است که فرد را به استفراغ کردن مجبور کنیم تا قارچ از بدن وی کاملا خارج شود سپس مراجعه به مراکز درمانی بسیار مهم است.

عوارض قارچ‌های موسکاریا چیست؟

وی با اشاره به انواع قارچ‌ها افزود: برخی قارچ‌ها مانند «قارچ های موسکاریا» ممکن است در بدن فرد آبریزش ایجاد کنند. به این صورت که فرد بسیار عرق می‌کند. بزاق دهان زیاد می‌شود. آبریزش از چشم و بینی نیز اتفاق می‌افتد. همچنین ادرار نیز بسیار زیاد می‌شود که با دارو قابل درمان است.

مراقب توهم قارچ‌های جادویی باشید

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: نوع دیگری از قارچ ها به نام «قارچ‌های جادویی»، توهم زا هستند. به صورتی که ممکن است به جای مواد مخدر نیز مصرف شوند.

نوری با بیان اینکه این نوع از قارچ مسخ شخصیت می‌آورد؛ گفت: متاسفانه آسیب این قارچ به حدی است که در شخصیت فرد تغییراتی ایجاد می‌کند. به صورتی‌که ممکن است یک استاد دانشگاه بسیار آرام و متین، در صورت مصرف این قارچ‌ها، در عرض چند ساعت به قدری در شخصیتش تغییر ایجاد شود که فرزند خود را به قتل برساند و تا پایان عمر پشیمانی به وجود آورد.

قارچ‌های آمانیتا و خطر مرگ با از کار افتادن کبد

این متخصص طب اورژانس افزود: قارچ دیگری به نام «قارچ های آمانیتا» وجود دارد که باعث اسهال و استفراغ در فرد مصرف کننده می‌شود. اگر این عوارض بعد دو ساعت خود را نشان دهند با یک سرم تراپی درمان انجام می‌شود.

وی با اشاره به «قارچ های آمانیتا» افزود: اما اگر این عوارض بیشتر از شش ساعت بعد مصرف خود را نشان دهند، معمولا تا دو روز ادامه خواهند داشت و به یکباره تمام می شوند اما موجب از کار افتادن ناگهانی کبد و در نتیجه مرگ خواهند شد.

اگر با قارچ مسموم شدید با اورژانس تماس بگیرید

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: اگر علائم این مسومیت‌ها بسیار شدید بود؛ باید با اورژانس تماس گرفت تا همکاران ما بلافاصله برای درمان اقدام کنند.در غیر این صورت باید به سرعت به مرکز درمانی مراجعه کرد.

نوری خطاب به افراد محلی و طبیعت‌گردان گفت: برخی قارچ های سمی توسط مراکز مربوطه شناسایی شده‌اند اما چون همه قارچ‌ها هنوز شناسایی نشده‌اند به مردم هشدار می دهم که تصور نکنند قارچ‌ها را می‌شناسند؛ زیرا اکثر قارچ های وحشی سمی بوده و نمی توان آن ها را از ظاهر تشخیص داد.

وی در پایان از مردم خواست که به هیچ وجه قارچ‌های وحشی را که در طبیعت یافت می‌شوند مصرف نکنند. همچنین در صورت مصرف هر چه سریعتر آن را استفراغ کرده و بیمارستان مراجعه کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ قطب سرمایه گذاری ملک در منطقه ۲۰ تهران
  • هشدار اورژانس ؛ این قارچ‌های خطرناک را مصرف نکنید
  • خودداری از مصرف خودسرانه هرگونه قارچ خود رو در طبیعت
  • تجلیل از ایثارگران کارآفرین شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی
  • عرضه سیب زمینی ایرانشهر به بازار مصرف
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • زمینه جذب تسهیلات از بازار سرمایه باید فراهم شود
  • مراقب «کلاهک‌های مرگ» باشید
  • دست آفریده های زنان شهرتهران، در راه صادرات
  • حمایت مالی از حضور ۱۲ واحد تولیدی استان اردبیل