Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: با تقویت پارلمان‌های شهری (شوراهای شهر) ایراد وارد به استانی شدن انتخابات مجلس برطرف می‌شود.

طیبه سیاوشی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به آثار استانی شدن انتخابات مجلس، گفت: بزرگترین حُسن استانی شدن انتخابات این است که دید محدود و منطقه‌ای نامزدهای انتخابات را از جنوبی‌ترین تا شمالی‌ترین و از شرقی‌ترین تا غربی‌ترین نقاط دورافتاده کشور را وسعت داده و ملی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این عضو فراکسیون زنان مجلس  ادامه داد: به بیان روشن‌تر حوزه فعالیت نمایندگان مجلس از پرداختن به امور روزمره منطقه‌ای را به تهیه طرح‌های کلان صنفی ارتقاء می‌دهد. وقت بسیار زیادی از نمایندگان مجلس صرف انجام کارهایی می‌شود که در حیطه وظایف شوراهای شهر و روستاست به بیان دیگر نمایندگان حتی ناچارند به حوزه کاری شوراهای شهر هم ورود کنند.

وی استانی شدن انتخابات را موجب تقویت تشکل‌ها و احزاب صنفی و سیاسی دانست و افزود: با استانی شدن انتخابات خوراک کار بیش از گذشته برای احزاب و تشکل‌های صنفی فراهم می‌شود. مسئله‌ای که خلاء آن در نظام سیاسی کشور به ویژه در حوزه پارلمانی کاملا به چشم می‌آید این است که کار تشکیلاتی و تشکیلاتی شدن تشکل‌های سیاسی و صنفی جایگاه ضعیفی در نظام سیاسی کشور دارد. استانی شدن انتخابات کمک می‌کند تا بذر تشکیلاتی شدن کارهای سیاسی پاشیده شود.

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به تجربه برگزاری انتخابات ایالتی در سایر کشورهای جهان، گفت: یکی از دلایل مخالفت نمایندگان مخالف طرح استانی شدن انتخابات این بود که با استانی شدن انتخابات فرصت از نمایندگان مستقل گرفته می‌شود در حالی که بررسی انتخابات پارلمانی در کشورهایی که به صورت ایالتی برگزار می‌شود عکس آن را نشان می‌دهد.

سیاوشی اختصاص ۲۵ درصد نامزدهای انتخابات مجلس در هر استان به «بانوان» را از پیشنهادات فراکسیون زنان مجلس اعلام کرد و افزود: درصددیم این پیشنهاد را همزمان با ارائه به احزاب و تشکل‌های سیاسی به طرح استانی شدن انتخابات اضافه کنیم؛ به بیان روشن‌تر این پیشنهاد را داده‌ایم تا سهم بانوان در ترکیب شورای مرکزی احزاب و تشکل‌های سیاسی به ۲۵ درصد افزایش یابد؛ در عین حال این پیشنهاد را هم مطرح کرده‌ایم که ۲۵ درصد نامزدهای مورد حمایت تشکل‌ها و احزاب سیاسی در انتخابات مجلس از «بانوان» باشد.

این عضو فراکسیون زنان مجلس با اشاره به نظر مخالفان استانی شدن انتخابات، گفت:  مهمترین حرف مخالفان طرح مذکور این بود که نمایندگان شهرستانها برای انتقال مطالبات موکلان‌شان قدرت کافی نخواهند داشت اما این نقص از طریق تقویت نقش پارلمانهای شهری (شوراهای شهر) در مدیریت شهر از میان می‌رود. در نظام سیاستگذاری و مدیریت شهرها با نوعی بلاتکلیفی روبرو هستیم و شوراهای شهر به نیروی زیر دست شهرداری‌ها تنزل جایگاه پیدا کرده‌اند.

وی افزود: پارلمان شهری حلقه واسط مردم در ناطق دورافتاده و شهرهای کوچک و نظام قانونگذاری کشور است و باید از طریق قانون به جایگاه واقعی خود برگردد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شدن انتخابات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۸۰۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یکی از مطالبات مردم در دور اول انتخابات مجلس موضوع تحول بود

به گزارش خبرگزاری مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«محمدحسین فرهنگی» از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

در مجلس آینده تقسیم بندی حزبی و سیاسی را چگونه پیش بینی می‌کنید؟

پیش‌بینی می‌کنم مجلس فعلی سه قطبی باشد؛ اصلاح طلبان تقویت شده، یکسری مدافع وضعیت فعلی بوده و تعدادی هم مانند من در طیف تحول گرایان هستند که در مباحث مختلف تحول ایجاد می‌کنند.

مهم‌ترین موضوعی که با توجه به حوزه تخصصی شما باید بیشتر در مجلس آینده مورد توجه قرار بگیرد، چیست؟

نمایندگان مجلس با توجه به اینکه نماینده همه مردم هستند، در تمام موضوعات صاحب نظر هستند و با توجه به این موضوع به نظر می‌رسد اصلاح اشتباهات گذشته و حرکت به سمت اصلاح وضعیت اقتصادی در این خصوص ضروری است.

یکی از مطالبات مردم در دور اول انتخابات مجلس، موضوع تحول بود، انتظار دارند مجلس جدید و نمایندگان، مجلس متفاوتی رقم زنند، مردم به دنبال تحول هستند و می‌خواهند در موضوعاتی چون تورم، بیکاری، گرانی و.. تحول ایجاد شود و شعار سال همچون گذشته مورد توجه قرار گیرد و موانع تولید برطرف شود.

اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

در صورت انتخاب مجدد می‌خواهم در کمیسیون صنایع و معاون مجلس حضور داشته باشم ولی بستگی به شرایط روزهای انتهایی دارد.

مهمترین چالش استان را چه می‌دانید و برای حل آنچه راه‌کاری دارید؟

آذربایجان شرقی استانی معدنی است اما مدیریت درستی در حوزه مس و طلا انجام نشده و ضروری است مدیریت مناسب معادن در دو محور مس و طلا به‌ویژه دستور رئیس جمهور در خصوص مس که مقرر شد به صورت مستقیم مس سونگون به طور مستقل اداره شود و عملیاتی نشده، انجام شود چراکه غفلت از معادن استان مهمترین چالش بوده و باید برای آن برنامه‌هایی داشته باشیم.

کد خبر 6080920

دیگر خبرها

  • قالیباف پدیده انتخابات شد، مفتح رکورددار شد /آراء کدام منتخبان مجلس دوازدهم باطل شد؟ /افزایش سهم وزرای احمدی نژاد در پارلمان
  • چرا «مرکز پژوهش‌های مجلس» هم تحمل نمی‌شود؟
  • نباید از اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات غافل شد
  • مردم تقسیم‌بندی‌های سیاسی مجلس را مشخص می‌کنند
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند
  • یکی از مطالبات مردم در دور اول انتخابات مجلس موضوع تحول بود
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند/ سهم مستقلین در مجلس دوازدهم
  • رقابت جدی ۷ نفر برای کرسی ریاست مجلس به روایت نوری قزلجه /اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند/ سهم مستقلین در مجلس دوازدهم
  • آغاز تبلیغات مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم /رقابت ۹۰ کاندیدا برای فتح ۴۵ کرسی پارلمان