Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@21:56:44 GMT

تعقیب و گریز یک رانت دانشگاهی!

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۸۰۴۸۵

تعقیب و گریز یک رانت دانشگاهی!

امکان انتقالی به هر دانشگاهی، امکان تغییر رشته و اکنون هم تخفیف قابل توجه؛ از تازه‌ترین امتیاز‌هایی است که خانواده اعضای هیئت‌علمی از آن برخوردار هستند، اما این تخفیف در شهریه‌ها مدام با لغو دیوان عدالت مواجه می‌شود. ۲۵ دی ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۷ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، ایجاد امتیاز‌هایی برای فرزندان کسانی که در بالاترین درجه علمی قرار دارند و حقوق مناسبی هم دریافت می‌کنند و برای همه موارد ضروری زندگی امتیاز‌هایی به آن‌ها تعلق گرفته، منتقدان زیادی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال‌های اخیر هیئت‌امنا‌های دانشگاه‌ها قدرت زیادی پیدا کردند و سیاستگذاری‌های عجیبی انجام دادند. تصویب‌کردن سهمیه‌هایی برای فرزندان و همسران اعضای هیئت‌علمی نمونه‌ای از این سیاستگذاری‌هاست.

تهران، امیرکبیر و شریف، پیشقراول
در همین راستا هیئت‌امنای دانشگاه صنعتی‌شریف، در 21اسفند 86 قانونی تصویب کرد که براساس آن فرزندان هیئت‌علمی این دانشگاه اگر در دوره‌های شهریه‌ای یعنی شبانه یا پردیس قبول شوند، به آن‌ها 30 تا 50‌درصد در پرداخت شهریه تخفیف داده خواهد شد. پیش از دانشگاه شریف، هیئت‌امنای دانشگاه تهران در سال 85 و همچنین هیئت‌امنای دانشگاه صنعتی امیرکبیر در سال 84 چنین قوانینی برای تخفیف 30تا 50درصدی شهریه به فرزندان و همسران هیئت‌علمی را مصوب کرده بودند.

مخالفت دیوان با امتیاز‌های نابجا
دیوان عدالت اداری نیز همه این قوانین را بار دیگر باطل اعلام کرد. در متن رأی شماره ٧١٤ هیئت عمومی دیوان عدالت اداری که ابلاغ شده بود: «تمامی افراد موظف به پرداخت شهریه هستند و برای اشخاصی که توانایی پرداخت ندارند، ترتیباتی برای پرداخت وام به آنان پیش‌بینی شده است. با توجه به مراتب فوق، از آنجا که مصوبات مربوط به تخفیف شهریه، خارج از حدود اختیارات قانونی هیئت‌امنا بوده و مغایر با ماده (٥ ) قانون برنامه چهارم توسعه به تصویب رسیده است، بنابراین طبق ماده ٣٨ قانون دیوان عدالت اداری، ابطال مصوبات مورد اشاره مورد استدعاست.»
تصویب چنین قوانینی توسط هیئت‌امنای دانشگاه، محدود به دانشگاه‌های پایتخت نیست و برخی دیگر از دانشگاه‌های کشور هم در سال‌های گذشته برای رفاه فرزندان هیئت‌علمی قوانینی تصویب کردند و این روند همچنان ادامه دارد. هیئت امنای دانشگاه یزد، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، دانشگاه کاشان و البته این لیست بلند بالاست.
در تازه‌ترین مورد هم حدود یک‌ماه قبل، دیوان عدالت اداری با ابطال بخشی از یک مصوبه هیئت امنای دانشگاه تهران با کاهش شهریه این دانشگاه برای همسران و فرزندان اعضای هیئت علمی و کارکنان آن مخالفت کرد. شواهد نشان می‌دهد، دانشگاه‌ها همچنان با تکیه آیین‌نامه‌های مختلف، امتیاز‌های متعددی به وابستگان‌شان اهدا می‌کنند. وجود نهاد‌های مختلف در سیاستگذاری آموزش عالی به این نوع تبعیض‌ها دامن زده است. در صورتی که در این زمینه تجدیدنظر نشود، همچنان میدان برای جولان سوء‌استفاده‌کنندگان باز خواهد بود و در آینده امتیاز‌های بیشتری هم نصیب ویژه‌ها خواهد شد.

منبع: روزنامه جوان

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۸۰۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام تسلیت رییس دانشگاه تهران در پی درگذشت دانشجوی نخبه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران پیام تسلیت رییس دانشگاه تهران به این شرح است:

با دریغ و افسوس بسیار، درگذشت دانشجوی سرشار از امید و نشاط دانشگاه تهران و مصداق توانستن جوان ایرانی، زنده‌یاد سید اسماعیل نصراللهی که به حکم تقدیر الهی جامه از این سرای فانی برگرفته و به سرای باقی شتافت، مایه تاثر بسیار شد.

شوق و تلاش علمی مرحوم نصراللهی با وجود معلولیت شدید جسمی و حرکتی، از درون او می‌جوشید. این جوان نخبه وطن که همه‌ ظرفیت وجودی و ذهنی خود را در مسیر درست بکار گرفته و به عنوان یک نخبه علمی در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ در ردیف برترین رقبای خود در گروه علوم انسانی درخشید، مصداقی از اراده‌هایی است که با اعتقاد به «ما می‌توانیم» و با کارِ بی‌وقفه و خستگی‌ناپذیر، روحیه جهادی را معنا می‌کنند.

در پی درگذشت ناگهانی این دانشجوی وارسته در اثر حادثه مسمومیت با گاز منواکسیدکربن در منزل شخصی، نه تنها دانشجویان دانشگاه تهران بلکه جوان ایرانی مسلمان و جامعه دانشگاهی، در از دست دادن الگویی در دسترس و ممتاز در صبر و تحمل و جهد و امیدواری، به سوگ نشست.

اکنون با استعانت از درگاه حق تعالی برای اعطای درجات عالی به این دانشجوی کوشا، فقدان او را به مادر فداکارش و جامعه دانشگاهی و درگذشت پدر فرهیخته‌شان را به جامعه پزشکی کشور و وابستگان تسلیت عرض نموده و از درگاه ایزد منان برای ایشان آمرزش و رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان معزز صبر جزیل و شکیبایی مسئلت دارم.

سید محمد مقیمی
۱۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳

کد خبر 6097432

دیگر خبرها

  • پرتاب گاز اشک‌آور به سمت پلیس از سوی ۲ سارق ۲۵ ساله/ جزئیات
  • پرتاب گاز اشک‌آور به سمت پلیس از سوی ۲ دزد در شهرک غرب
  • پایان راه موبایل قاپان با شلیک پلیس
  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی واحد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه شریف با دانشگاه‌های عراق
  • جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد
  • حرکت جدی بنیاد ملی علم ایران به سوی مرجعیت علمی 
  • پیام تسلیت رییس دانشگاه تهران در پی درگذشت دانشجوی نخبه
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه صنعتی شریف با دانشگاه‌های عراق