Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-01@08:49:37 GMT

آب و برق مدارس هنوز رایگان نیست

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۸۱۰۷۹

آب و برق مدارس هنوز رایگان نیست

براساس دستورالعمل نحوه تعیین الگوی مصرف آب، برق و گاز طبیعی مدارس در قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کشور، تنها برخی مدارس از پرداخت هزینه‌ها معاف هستند و باید سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس وزارت آموزش و پرورش، لیست این مدارس را ارائه می‌کرد که تاکنون این اتفاق نیفتاده است.

به گزارش صدای ایران از ایسنا، بر اساس این قانون، مدارس دولتی یعنی مدارس وزارت آموزش و پرورش که هزینه‌های آن‌ها از محل اعتبارات عمومی آن وزارتخانه تأمین می‌شود، از پرداخت بهای برق معافند و وزارت آموزش و پرورش (سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس) موظف است ظرف مدت یک ماه از ابلاغ این دستورالعمل، فهرست اسامی مدارس دولتی را به انضمام شماره شناسایی/ اشتراک قبوض مصرف برق، آب و گاز و میزان مساحت ساختمان مدارس به تفکیک انواع مدارس موضوع این آیین‌نامه به وزارتخانه‌های نیرو و نفت اعلام کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



هم‌چنین طبق این قانون، مدارس مشمول معافیت پرداخت هزینه‌های مصارف برق، گاز طبیعی و آب، مذکور در این دستورالعمل، کلیه مدارس دولتی هستند که مصارف آن‌ها کمتر از مقادیر الگوی مصرف باشد. سقف این معافیت هزار میلیارد ریال (شامل ۶۰۰ میلیارد ریال گاز طبیعی، ۳۰۰ میلیارد ریال برق و ۱۰۰ میلیارد ریال آب) است.

البته بر اساس تبصره یک این قانون در راستای اجرای بند (۸) سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی مبنی بر اصلاح الگوی مصرف، به مدارسی که الگوی مصرف موضوع این دستورالعمل را رعایت نکنند، معافیتی تعلق نمی‌گیرد. هم‌چنین طبق تبصره دو معافیت این دستورالعمل شامل ساختمان‌های تجاری و رفاهی در مجاورت مدارس مشمول (حتی با کنتور مشترک) نخواهد شد. طبق تبصره سه نیز در ایامی که مدارس کشور کاربری غیرآموزشی دارند (۳ ماه تابستان) معافیت این دستورالعمل شامل مدارس مشمول نخواهند شد.


وزارتخانه‌های نفت و نیرو از طریق شرکت‌های تابعه موظفند مفاد این مصوبه را اجرا و گزارش عملکرد اقدامات مالی و اجرایی موضوع این دستورالعمل را هر چهار ماه یکبار به سازمان برنامه و بودجه کشور و خزانه‌داری کل کشور ارسال کنند. وزارت آموزش و پرورش (سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس) نیز موظف است در فرآیند احداث مدارس جدید، نسبت به رعایت مقررات ملی ساختمان (مبحث ۱۹) و ماده (۱۸) قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی و آیین‌نامه اجرایی مربوطه اقدام کند.

این در شرایطی است که فرید فیاض‌منش - مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت توانیر - اخیرا در این باره گفت است: برای اجرای تکلیف مقرر در قانون بودجه سال جاری در ارتباط با معافیت بهای برق مدارس، تاکنون دو بار با سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس وزارت آموزش و پرورش جهت ارسال فهرست مدارس مشمول معافیت مکاتبه شده است، اما هنوز فهرست مذکور به شرکت توانیر ارسال نشده است.

به گفته وی تاکنون دوبار در تاریخ‌های دوم آبان و ۱۹ آذرماه سال جاری، جهت ارسال فهرست مدارس با سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس وزارت آموزش و پرورش مکاتبه شده است، اما هنوز فهرست درخواستی جهت اجرای قانون مذکور واصل نشده است.

بنا بر اعلام وزارت نیرو، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت توانیر ادامه داد: این نامه‌ها با امضای مدیرعامل شرکت توانیر برای معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس ارسال شده و در آن ها تاکید شده است که با توجه به بند "ی" تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۷و ماده «۲» دستورالعمل نحوه تعیین الگوی مصرف آب و برق و گاز مدارس، لازم است نسبت به ارسال فهرست اسامی مدارس مشمول به همراه مشخصات مربوطه شامل نام استان، شهرستان، شماره پرونده و شناسه قبض به شرکت توانیر تسریع شود.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت توانیر خاطرنشان کرد: دستورالعمل نحوه تعیین الگوی مصرف برق مدارس برای شرکت‌های توزیع نیروی برق سراسر کشور ارسال شده است و بلافاصله پس از دریافت فهرست یادشده، نسبت به اجرایی شدن آن اقدام خواهد شد.

در حالی که قرار بود این طرح از ابتدای سال ۱۳۹۷ درمدارس مشمول کشور اجرایی شود اما هنوز وارد مرحله اجرا نشده و این در شرایطی است که بسیاری از مسوولان برقی معتقدند که اجرای این طرح با برنامه‌های مدیریت مصرف تداخل دارد.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: اب و برق مدارس گرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۸۱۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراقب این قارچ‌ها باشید!

آفتاب‌‌نیوز :

طی روز‌های گذشته سخنگوی سازمان اورژانس کشور از افزایش سه برابری مسمومیت با قارچ‌های وحشی در سال جاری نسبت به سال گذشته خبر داد و اعلام کرد که در یک ماه گذشته ۵۳ نفر بر اثر مصرف قارچ‌های خود رو، دچار مسمومیت و ۱۴ نفر از آن‌ها در بیمارستان‌ها بستری شده‌اند.

گفته می‌شود در فصل بهار و با افزایش حجم بارش‌ها، قارچ‌های زیادی در طبیعت می‌رویند و ممکن است برخی افراد بدون آگاهی این قارچ‌های خود رو را به‌عنوان قارچ خوراکی مصرف کنند که در نهایت ممکن است منجر به مسمومیت‌های شدید و حتی مرگ افراد شود.

اما سوالی که با انتشار این اخبار در ذهن بسیاری از افراد پیش می‌آید این است که چگونه می‌توان قارچ‌های سمی را از غیرسمی در طبیعت تشخیص داد و آیا همه قارچ‌هایی که در طبیعت می‌رویند سمی هستند؟ سوالی که ترحم بهزاد - مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در پاسخ به آن می‌گوید طبق مطالعات متخصصین و کارشناسان مربوطه، قارچ‌های سمی از نظر خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه شباهت زیادی به قارچ‌های خوراکی داشته و بسیار خطرناک هستند. تشخیص انواع خوراکی قارچ از انواع سمی مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است.

بهزاد همچنین از مردم درخواست کرد که از برداشت و مصرف خودسرانه قارچ‌های موجود در طبیعت و همچنین گیاهان دارویی که نوع آن‌ها را نمی‌شناسند جداً خودداری کنند.

وی همچنین عنوان کرد که بر اساس گزارش‌های واصله برای سم قارچ، پادزهر وجود ندارد و معالجه میسر نیست؛ بنابراین تنها راه ممکن جلوگیری از صدمات مصرف این نوع گیاهان و عدم برداشت گیاهان ناشناخته است که علاوه بر صدمات جانی، به اکوسیستم مرتعی آسیب می‌رساند، تنوع زیستی را از بین می‌برد، موجب تخریب منابع می‌شود، خسارات و زیان فراوان به نسل فعلی و نسل‌های آینده می‌زند و موجب انقراض گونه‌ها شده و حیات را از بین می‌برد.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری تصریح کرد: مصرف قارچ توسط حیوانات و پرندگان، بیانگر غیر سمی بودن آن قارچ برای انسان نیست و حتی برخی از سموم مقاوم به گرما بوده و آماده سازی آن به صورت کباب، آب پز و بخار پز و سرخ کردن، مواد سمی از بین نمی‌برد و سم زدایی نمی‌شوند؛ بنابراین توصیه می‌شود از برداشت و مصرف خودسرانه گیاهان دارویی و قارچ‌ها که نوع آن‌ها را نمی‌شناسید جداً خودداری کنید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بازدید رایگان از موزه تنوع زیستی پارک پردیسان برای یک هفته
  • ضرورت بازنگری در دستورالعمل‌های تبلیغات محصولات آسیب رسان به سلامت
  • مراقب این قارچ‌ها باشید!
  • واگذاری ۶۴۵ اشتراک رایگان گاز در استان چهارمحال‌وبختیاری
  • رعایت حقوق مصرف کننده با ثبت موجودی طلا در سامانه
  • رعایت حقوق مصرف کننده با ثبت موجودی طلا در سامانه تجارت
  • رعایت حقوق مصرف کننده با ثبت موجودی طلا در سامانه جامع تجارت
  • کشاورزان هم پاداش می‌گیرند هم برق رایگان
  • کشاورزان هم پاداش می گیرند هم برق رایگان
  • جزئیات اجرای استاندارد «برچسب انرژی ساختمان» در ادارات