Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-03@04:38:37 GMT

صفر تا صد صید ترال در سواحل جنوبی ایران

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۸۱۴۱۶

صفر تا صد صید ترال در سواحل جنوبی ایران

شایعه حضور شناورهای صیادی بیگانه در آبهای ساحلی ایران ابعاد تازه‌ای یافته و به یک کلاف سردرگم و البته معمایی پیچیده تبدیل شده که مسئولان بارها و باره اآن را تکذیب کرده اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، صنعت ماهیگیری در جنوب سیستان و بلوچستان یکی از صنایع دیر پا و محل ارتزاق بسیاری از خانواده‌ها در این خطه است، اما این روزها از حال و هوای خوبی برخوردار نبوده و روزگارش همچون روزگار باغات و نخلستان های این دیار شده که چندین سال است دچار خشکیدگی و خشکسالی شده و مردم این منطقه را با مشکلاتی روبه رو کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
در روزهای نه چندان دور دریای مکران، سفره ای گسترده برای تامین معاش زندگی صیادان منطقه و ساحل نشینان کنارک و چابهار بود اما از چندی پیش با ورود کشتی های غول پیکر صیادی که به صید ترال مشهورند روزهای خوش صیادان به تلخی گراییده است، به گفته کارشناسان فعالیت کشتی های ترال علاوه بر خانه نشینی صیادان تهدید جدی برای حفاظت محیط زیست به شمار می رود.

صیادان جنوب سیستان و بلوچستان از کشتی های صید ترال که ذخایر دریا را یک جا می بلعند به ستوه آمده اند اما علی رغم انتشار اخبار متعدد درباره حضور چینی‌ها در آب‌های ساحلی جنوب کشورمان و تکذیب فعالیت عجیب‌شان، مستندات حکایت از آن دارد که شایعات صحیح هستند، نه اخبار رسمی!
 
هیچگونه صید ترالی در آبهای جنوبی ایران انجام نمی شود
در همین رابطه ناخدا علیم افشار  نیز در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، با تاکید بر اینکه هیچگونه صید ترالی در آبهای جنوبی ایران انجام نمی شود، اظهار کرد: درحال حاضر چیزی به عنوان صید ترال نداریم و تنها دوکشتی تحقیقاتی در آبهای ما حضور داشتند.
 
وی افزود: این دو کشتی که برخی اخبار آن را منتشر کرده اند تنها در زمینه کارهای تحقیقاتی مشغول بوده اند.
 
رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه صیادی‌های چابهار و کنارک در ادامه با بیان این مطلب که صید ترال برای ماهی های غیرخوراکی است، گفت: با انجام تحقیقات انجم شده مشخص شده که اصلا تراکم ماهی های غیرخوراکی در حدی نیست که صید ترال انجام شود.
 
وی خاطرنشان کرد: اگر هر کشتی بیگانه ای وارد آبهای ساحلی ما شود با آنها برخورد جدی می شود و بجز جریمه های سنگین حتی کشتی های متخلف توقیف نیز می شوند و به هیچ عنوان در حال حاضر کشتی صیادی چینی در آبهای ما وجود ندارد.
 
 صیادان محلی ۱۶ سال در انتظار گرفتن مجوز صید
اما اعطای مجوز مشروط به ترالرها موجب ناراحتی صیادانی شده که می‌گویند: ۱۶ سال است در انتظار مجوز صید برای قایق‌های صیادی خود هستند.

یکی از این صیادان در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: حدود ۴ هزار قایق صیادی در شهرستان‌های ساحلی چابهار و کنارک ۱۶ سال است که در انتظار مجوز صید قانونی از شیلات هستند و علی‌رغم در خواست‌های مکرر تاکنون مجوزی برای آن‌ها صادر نشده است.

در حالی مجوز صید برای ترالرها صادر می‌شود که ۸ هزار نفر از صیادان محلی با ۴ هزار قایق باید سال‌ها در انتظار مجوز صید بیکار باشند و یا غیرقانونی به صید بروند.

خالد هوت ‎افزود: در حالی مجوز صید برای ترالرها صادر می‌شود که ۸ هزار نفر از صیادان محلی با ۴ هزار قایق باید سال‌ها در انتظار مجوز صید بیکار باشند و یا غیرقانونی به صید بروند.

با هر نوع صید ترال مخالفیم
باوجود همه شرط‌ها برای صید ترال اما همچنان از سوی محیط‌ زیست با این نوع روش صید هرچند با تور میانی مخالف می‌شود.
 
مدیر حفاظت محیط‌ زیست چابهار در گفت وگو با یکی از رسانه ها اظهار کرد: گفته ‌شده که تورهای ترالر اصلاح ‌شده و به تور میانی تغییر یافته؛ ما به شیلات اعلام کردیم که اطلاعات لازم را در اختیار ما بگذارد تا مجوزها را بررسی کنیم که هنوز این اطلاعات را به ما ندادند.
 
اشرف علی حسینی افزود: با این‌ وجود ما همچنان با نوع روش صید ترال مخالفیم، کشتی‌های ترال در کل دنیا منسوخ‌ شده‌اند؛ ضمن این‌ که هرچند اعلام ‌شده که کشتی‌های ترال با تورهای میانی به صید می‌پردازند ولی بنا به اطلاعات ما تمامی ترالرهایی که هستند تور کف ‌روب دارند.
 
وی تصریح کرد: حضور ترال‌ها علاوه بر ناامنی در جامعه صیادی موجب اقدامات متقابل از سوی صیادان محلی هم می‌شود یعنی آن‌ها هم به‌تلافی حضور ترال‌ها از تورهای محاصره‌ای برای صید ماهیان استفاده می‌کنند و با به ‌دام انداختن هرچه هست و نیست به‌ شدت اکوسیستم دریایی را تحت تأثیر قرار می‌دهند.
 
مدیر حفاظت از محیط ‌زیست چابهار با تأکید بر منسوخ شدن صید ترال، خاطرنشان کرد: کشتی‌های ترال صید دور ریز زیاد دارند و پس از کشیدن تورها کشتار آبزیان و موجودات ریز و کوچک آنان را دوباره به دریا می‌ریزند و هیچ توجهی به حفظ محیط ‌زیست، اکوسیستم دریایی و سایر آبزیان فاقد ارزش غذایی در دریا ندارند.
 
صیادان چابهاری گرفتار مشکلات
 یکی از صیادان سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، گفت: صیادی یکی از مهمترین مشاغل ساکنین جنوب سیستان و بلوچستان است اما ورود کشتی های غول پیکر صید ترال به آب های ساحلی و صید ماهیان، صیادان ایرانی را مجبور کرده تا برای پیداکردن نان زن و کودکانشان به عمق دریا و آب های دور سفر کنند که این خود موجب بروز مشکلات فراوانی برای آنان می شود.
 
عابد جدگال افزود: حضور صیادان در آب های دوردست موجب شده تا مشکلات زیادی گریبانگیر آنان شود که گرفتاری در دست دزدان دریایی و طوفان های بزرگ نمونه ای از این مشکلات است.
 
یکی دیگر از شهروندان چابهار در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، با گلایه از عدم توجه دولت به مشکلات صیادان، خاطرنشان کرد: شاید واقعا مسئولین نمی دانند که هر یک از این لنج های صیادی موجب سیر شدن شکم چندین خانواده چابهاری و کنارکی می شود و حضور چینی ها در این آبها موجب بیکار شدن صیادان ما می شود.
 
وی ادامه داد: براساس قوانین دریایی و زیست محیطی تمامی تورهای ماهیگیری کشتی های ترال باید دارای چشمه های بزرگ باشد تا تنها ماهیان بالغ را به تور انداخته و دیگر آبزیان کوچک امکان فرار داشته باشند اما متاسفانه نه تنها کشتی های چینی به این قوانین توجه نداشته و با تورهای خاص خود به جلبک های کف دریا و میگوهای کوچک نیز رحم نمی کنند با بازگردانندن آبزیانی که در این صید کشته شده اند به دریا موجب بروز مشکلات زیست محیطی در دریای عمان می شوند.
 
ناصر بلیده ای ادعا کرد: من خود از نزدیک صید این کشتی ها را مشاهده کرده و مطالعات بسیاری در این باره داشته ام و از آنجایی که بیش از 90 درصد صید کشتی ترال را ماهی های کوچک و صدف ها تشکیل می دهند و کف دریا نیز به وسیله این تورها جارو می شود محیط زیست دریایی در معرض خطر نابودی قرار می گیرد و فاجعه بار تر آنجاست که جسد ماهیان تلف شده آبهای ساحلی را به گنداب تبدیل کرده و  سبب آسیب جدی به محیط زیست می شود اما انگار دولتمردان ما چشم بر این مشکلات بسته اند.
 
حفاظت از منابع دریایی وظیفه همگانی است
مدیر کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان نیز چندی پیش با گلایه از صید ترال در آبهای ساحلی ایران، گفت: صید ترال با توجه به اثرات مخرب آن بر روی محیط زیست دریایی به هیچ عنوان مورد تائید این سازمان نیست.
 
وی با بیان اینکه تورهای صید ترال با کف تراشی همه موجودات ریز دریا را به یکباره جمع آوری می کنند افزود: با توجه به اثرات مخرب صید ترال بارها به سازمان شیلات نیز اعلام کرده ایم که باید درباره این شکل از صیادی چاره اندیشی کنند.
 
وحید پورمردان تصریح کرد: با توجه به اینکه تورهای صید ترال بسیار ریز است آنها در هر بار صید علاوه بر صید ماهی های ریز انواع سخت پوستان و دیگر موجودات ضروری اکوسیستم دریایی را نیز جمع آوری می کنند.
 
مدیر کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان بیان کرد: علاوه بر صید ترال انواع دیگر اشکال صیادی نیز با توجه به نداشتن برنامه مشخص و منسجم از نظر زیست محیطی مشکل آفرین است.
 
پورمردان بیان کرد: برای رفع مشکلات در زمینه صیدهای مختلف از جمله ترال سازمان شیلات باید وارد صحنه شده و مسائل مهم مورد نظر محیط زیست را به صیادان تحت نظارت خود اعلام کند زیرا اگر این اتفاق رخ ندهد سازمان حفاظت محیط زیست به ناچار به عنوان متخلف با خاطیان برخورد می کند.
 
وی گفت: با توجه به اهمیت برآورد ذخایر و تناسب بهره برداری از آنها انتظار می رود سازمان شیلات همکاری بیشتری از نظر برآورد ذخایر آبزیان با سازمان محیط زیست داشته باشد.
 
تاکنون هیچ صید ترالی در این منطقه رخ نداده است
هدایت‌الله میرمرازدهی مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون با تاکید بر این مطلب که از ابتدای سال تاکنون هیچ صید ترالی در این منطقه رخ نداده است، اظهار کرد: ترال های چینی برای انجام تحقیقات تا عمق 200 الی 400 متری آن هم با مجوز ورود پیدا کرده بودند که گزارشاتی ارائه کردند، امسال هیچگونه صید ترالی یا حضور ترالی در منطقه وجود نداشته است.
 
به گفته این مسئول، صیادان برای صید محدود نیستند و بر اساس سریال و مجوزهایی که برای هر کدام تعریف شده به صید می پردازند، همچنین صیادان فرا ساحلی تا کد 25 یعنی تا اواسط اقیانوس هند می توانند به دریا بروند و به صید بپردازند.
 
وی در تکمیل مطلب فوق اذعان کرد: بر اساس ایمنی، قایق و مجوز هر صید یک قانونی دارد که صیادان می توانند انجام دهند، در این راستا هیچکدام تعطیل نیستند و صیادان مشغول به فعالیت می باشند.
 
میرمرادزهی با بیان اینکه حدود 100 هزارنفر صیاد مشغول به فعالیت هستند، افزود: دو هزار و 400قایق و لنچ و 28کارخانه تن ماهی و پودر و فرآوری بسته بندی و یخ در این منطقه وجود دارد که همه مشغول در بخش صید و صیادی هستند.
 
وی در خصوص قایق های بدون مجوز نیز گفت: به دنبال ارائه مجوز به قایق های فاقد مجوز هستیم، زیرا قریب به دو هزار و 500 قایق مجوز ندارند که به دنبال  ساماندهی آنها و ارائه مجوز می باشیم.
 
مدیرکل شیلات در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه صیادان غیرقانونی معمولا شب‌ها به صید می‌روند، افزود: بعضی صیادان مجوزدار و غیرمجوزدار از مغرب تا صبح زود به دریا می روند و صید انجام می دهند، دلیل آن روش صید ماهی است که هر ماهی به نوعی صید می شود.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۸۱۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز طرح های سالم سازی دریا در گیلان از اول خرداد

ایسنا/گیلان استاندار گیلان، خواستار افتتاح طرح های سالم سازی دریا از اول خردادماه شد و اضافه کرد: فرمانداران برای کاهش غریق تلاش کنند.

اسدالله عباسی امروز، ۱۲ اردیبهشت ماه در ستاد ساماندهی سواحل استان گیلان، با بیان اینکه امسال پیوست فرهنگی در طرح های سالم سازی دریا در دستور کار قرار گیرد، اظهار کرد: دستگاه های فرهنگی طرح ها و برنامه های ویژه سواحل را تدوین کنند.

وی با اشاره به تقارن تعطیلات تابستان با ماه محرم، افزود: فضای فرهنگی باید بر سواحل قالب باشد و مردم و گردشگران از برنامه های مناسبتی بهره ببرند.

استاندار گیلان با تاکید بر لزوم بهره مندی از سواحل در قالب شناگاه ها و طرح های سالم سازی، عنوان کرد: فرمانداران حتما طرح های سالم سازی منطقه خود را ساماندهی و آسیب شناسی کنند.

عباسی استان گیلان را دارای حدود ۳۰۰ کیلومتر نوار ساحلی دانست و خاطرنشان کرد: همه نقاط نوار ساحلی مناسب برای حضور مردم نیست و باید طرح های سالم سازی را فعال کنیم.

وی خواستار افتتاح طرح های سالم سازی دریا از اول خردادماه شد و اضافه کرد: فرمانداران برای کاهش غریق تلاش کنند و از هم اکنون تجهیزات و لجستیک را مد نظر داشته باشند.

استاندار گیلان در ادامه به کاهش چشمگیر آمار غریق در سواحل استان طی سال گذشته اشاره کرد و گفت: همایش آغاز طرح سالم سازی دریا را برگزار و بر اهمیت صفر شدن غریق تاکید کنید.

وی با بیان اینکه طرح های سالم سازی به برنامه های فرهنگی و اجتماعی بپردازند و برای مردم نشاط ایجاد کنند، افزود: از سرمایه گذاری گردشگری در سواحل استقبال می کنیم.

عباسی همچنین خواستار نصب پرچم های قرمز متحدالشکل در مناطق شناممنوع شد و خاطرنشان کرد: آموزش منجیان غریق حتما در دریا باشد تا بتوانند با شرایط دریا به افراد کمک کنند؛ نه استخر.

وی با بیان اینکه افراد فقط باید در طرح های سالم سازی شنا کنند، گفت: مسئولیت غریق با فرمانداران است و باید از شنا کردن افراد در خارج از محدوده‌های طرح جلوگیری کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سوئد مجددا برای هتک حرمت قرآن کریم مجوز صادر کرد
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ اسفراین صادر شد
  • آغاز طرح های سالم سازی دریا در گیلان از اول خرداد
  • تصویب سند توسعه دانش بنیان خراسان جنوبی
  • خلیج‌فارس؛ نامی به بلندای تاریخ و شکوه ایران است
  • آزادی ۵ نفر از صیادان ایرانی در سیشل
  • آزادی ۵ نفر از صیادان ایرانی در کشور سیشل
  • راه‌آهن: قطار ترانزیتی افغانستان مجوز گمرک را ندارد
  • (عکس) ساخت اسکله شناور در سواحل غزه