Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر – گروه استان ها: این روزها مردم کرمان کمتر به قصابی ها می روند چون سیر صعودی نرخ گوشت در این استان این کالا را از سبد مصرف بسیاری از مردم خارج کرده است این درحالیست که همزمان نرخ مرغ نیز در حال افزایش است.

چند روز قبل مسئولان استان کرمان در نشست با نمایندگان استان در مجلس در خصوص کمبود و افزایش قیمت گوشت در استان کرمان هشدار دادند که دلیل این امر هم خشکسالی و کمبود علوفه در مراکز تولید گوشت عنوان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست وضعیت گوشت هم از سوی مسئولان و هم نمایندگان در آستانه بحران عنوان شد و از مسئولان دستگاههای مختلف خواسته شد برای حل این مشکل تلاش کنند!

پای دلار و دلال در میان است

خبرنگار مهر برای بررسیمشکل به بررسی وضعیت موجود در استان پرداخت، طبق نتایج به دست آماده هم اکنون اکثر دامداران موجود در استان کرمان با کمبود علوفه مواجه هستند اما این تنها دلیل قاچاق دام به استانهای مجاور و در نهایت کشورهای حوزه خلیج فارس نیست بلکه اختلاف قیمت دلار و پولی که دامداران از دلالان دریافت می کنند علت اصلی خروج دام از استان و کمبود گوشت می باشد.

با این وجود وقتی پای حرف های دامداران و به خصوص عشایر می نشینید فقر شدید مراتع و کمبود علوفه را یکی از مشکلات اصلی تولید گوشت می دانند.

عشایر چاره ای جز فروش دام ندارند و دلالان هم فرصت طلبی می کنند

در همین خصوص به ابتدای جاده بم که مهمترین مرکز فروش دام می باشد رفتیم. یکی از چوب داران در گفتگو با مهر بیان کرد: عشایری که در شهرستانهای بردسیر، بافت و رابر زندگی می کنند از مهمترین منابع تولید دام سبک در استان کرمان هستند که با توجه به کمبود بارندگی در سال جاری و عدم رشد علوفه اکثر دامها با افت شدید وزن مواجه شده اند و در برخی موارد دامها تلف می شوند به همین جهت عشایر ترجیح می دهند دامها را بفروشند تا کمترین خسارت را متحمل شوند.

محمد ابارقی می گوید: در این میان دلالان با درک این مشکل به استان کرمان آمده اند و دامهای سبک را با قیمت بسیار اندک از دامدار می خورند و در نهایت لب آب کنار لنج ها با قیمتهای بسیار زیاد به عرب ها می فروشند.

دلالان با درک این مشکل به استان کرمان آمده اند و دامهای سبک را با قیمت بسیار اندک از دامدار می خورند و در نهایت لب آب کنار لنج ها با قیمتهای بسیار زیاد به عرب ها می فروشند

یکی دیگر از چوب داران به خبرنگار مهر گفت: قیمت هر روز بیشتر می شود و به نظر می رسد در ایام نوروز به بیشترین قیمت خود می رسد ما هم از نان خوردن افتاده ایم مسئولان باید جلوی قاچاق دام را بگیرند.

وی افزود: قاچاق دام فقط مربوط به دام سبک نیست بلکه دامهای سنگین هم قاچاق می شود به همین دلیل تعداد دامهایی که در کشتارگاههای کرمان نیز ذبح می شود کم شده است.

یکی از قصابان شهر کرمان نیز در گفتگو با مهر اظهار داشت: هر روز چهار لاشه گوشت در مغازه عرضه می کردم اما در روزهای اخیر مراجعه مردم برای خرید گوشت کم شده و یا اگر فردی هر ماه چهار کیلو گوشت می خرید حالا یک کیلو گوشت خریداری می کند و برخی هم خرید را انجام نمی دهند.

کشتار دام کاهش یافته است

وی ادامه داد: تعداد دامهایی هم که ذبح می شوند کمتر شده است چون عشایر بیشتر تمایل دارند گوشت را با قیمت بالا به دلالان بفروشند.

جای تعجب دارد که چرا هیچ اقدامی برای برخورد با قاچاقچیان انجام نمی دهند، اگر با این شرایط پیش رود قیمت گوشت در روزهای آینده افزایش خواهد یافت

وی گفت: جای تعجب دارد که چرا هیچ اقدامی برای برخورد با قاچاقچیان انجام نمی دهند، اگر با این شرایط پیش رود قیمت گوشت در روزهای آینده افزایش خواهد یافت به همین دلیل مسئولان در سطوح بالا تر باید هوشیار باشند و اجازه ندهند گوشت از استان کرمان قاچاق شود.

مدیرکل دامپزشکی شمال استان کرمان نیز در گفتگو با مهر می گوید: هیچ مجوزی برای خروج دام از استان کرمان داده نمی شود و خروج دام به صورت قاچاق است که در کنار کمبود گوشت در استان کرمان می تواند موجب شیوع بیماریهای مختلف دامی نیز شود.

جلوی قاچاق دام را بگیرید

حسین رشیدی بیان کرد: مسئولان باید برای کنترل قاچاق دام چاره اندیشی فوری انجام دهند و این حساسیت ایجاد شود که باید با همکاری جدی تر دستگاههای مختلف با یکدیگر جلوی قاچاق دام گرفته شود.

وی افزود: خشکسالی و کمبود علوفه در استان کرمان، نوسانات ارزی مهمترین دلایل قاچاق دام است.

یکی از عشایر استان کرمان به نام احسان سلاجقه که در رابر سکونت دارد نیز می گوید: علوفه ای در مراتع وجود ندارد چون بارندگی روی نداده و اکثر گیاهان در طبیعت از بین رفته اند در این شرایط تنها سرمایه ما که دامها هستند جلوی چشم مان در حال افت وزن و در نهایت تلف شدن هستند.

وی ادامه داد: ما چاره ای جز فروش دامها به دلالان نداریم و نمی دانیم آنها دامها را چه می کنند. اگر مسئولان حمایت کنند ما هم دام را به دلال ها نمی فروشیم.

وی دامداری را تنها منبع درآمد عشایر دانست و بیان کرد: عشایر نیاز به حمایت دارند و علوفه آنها باید تامین شود، این دامها مولد دامهای سال آینده ما هستند و در حالی مجبور به فروش دامها هستیم که سال آینده نمی دانیم برای زاد و ولد دامها چه کنیم و فقط امیدداریم با همین پول بتوانیم سال آینده دام خریداری کنیم.

قیمت گوشت در حال حاضر در قصابی های کرمان تا 85 تومان نرخ گذاری می شود که در صورت تداوم وضعیت موجود قیمت افزایش خواهد یافت.

کد خبر 4513737

منبع: مهر

کلیدواژه: اداره کل دامپزشکی کرمان حسین رشیدی گوشت قرمز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۸۲۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوسان قیمتی گوشت قرمز از ۴۵۰ تا ۸۸۰ هزار تومان

به گزارش خبرنگار مهر، رصد هفتگی بازار کالاهای اساسی در حوزه گوشت قرمز نشان از نوسان قیمتی بسیار این کالا دارد. تفاوت قیمت گوشت گوسفندی از ۴۵۰ تا ۸۸۰ در فروشگاه‌ها و پروتئین فروشی‌های سطح شهر در مناطق مرکزی و رو به پایین، ضروری می‌کند تا به این بخش از بازار رسیدگی بیشتری شود.

البته وضعیت در بازار گوشت مرغ و تخم مرغ مناسب است و امید است مدیریت تثبیت قیمت این کالاها ادامه داشته باشد.

قیمت فرآورده‌های لبنی در محصولات پر مصرف هنوز تغییر نکرده و نرخ لبنیات با قیمت نیمه دوم سال گذشته عرضه می‌شود.

در ادامه قیمت برخی کالاهای اساسی می‌آید (تمام قیمت‌ها به هزار تومان و برای وزن یک کیلو گرم است).

قیمت کالاهای اساسی

کالای اساسی قیمت هفته جاری قیمت هفته گذشته
شقه، سردست و راسته گوسفند ۵۵۰-۶۹۰ ۶۵۰
ران گوسفند ۷۰۰-۸۸۰ ۷۲۰
گوشت منجمد گوسفند ۴۵۰ ۴۵۰
سردست گوساله ۵۱۰-۵۵۰ ۵۵۰
ران گوساله ۵۷۰-۵۹۰ ۵۷۰-۵۹۰
گوشت منجمد گوساله ۲۹۹-۴۱۰ ۳۹۰-۴۱۰
کله و پاچه ۵۵۰-۶۷۰ ۷۹۰
گوشت چرخ کرده ۲۷۵-۵۵۰ ۳۲۵-۵۰۰
گوشت مرغ ۷۸-۸۲ ۷۸
گوشت مرغ بدون کمر ۷۷-۸۰ ۷۴.۸۰۰
گوشت مرغ با کمر ۶۷-۷۹ ۵۹.۸۰۰
گوشت چرخ کرده مرغ ۱۳۰-۱۸۲ ۱۳۰
قزل آلا ۱۶۸-۱۸۴ ۱۷۴-۱۸۴
میگو پرورشی ۳۹۰-۴۵۰ ۳۹۰
میگو دریایی ۷۹۰ ۷۹۰
تخم مرغ دولتی (شانه ۳۰ عددی) ۷۹-۱۱۰ ۶۹-۸۹
شیر بطری کم چرب ۲۶ ۲۶
شیر بطری پر چرب ۲۷ ۲۷
پنیر سفید ۴۰۰ گرمی ۴۴.۴۰۰ ۴۴.۴۰۰
ماست ۹۰۰ گرمی ۴۱ ۴۱
خامه ۲۰۰ گرمی ۳۲.۵۰۰ ۳۲.۵۰۰
ماکارونی ۵۰۰ گرمی قطر ۱.۵ ۱۹ ۱۹
ماکارونی ۷۰۰ گرمی قطر ۱.۵ ۲۷ ۲۷
قند ۷۰۰ گرمی ۳۷ ۳۷
شکر ۳۴-۴۲ ۳۴-۳۵
روغن نیمه جامد ۴ کیلویی ۲۶۱.۷۰۰ ۲۶۱.۷۰۰
روغن آفتابگردان ۱.۵ لیتری (سرخ کردنی) ۹۱.۹۰۰ ۹۱.۹۰۰
روغن آفتابگردان ۱.۸ لیتری (پخت و پز) ۹۷.۹۰۰ ۹۷.۹۰۰
رب گوجه فرنگی ۵۴.۹۵۰ ۵۴.۹۵۰
برنج هاشمی ۱۲۰ ۱۲۰
برنج طارم ۱۱۰ ۱۱۰
برنج فجر ۱۰۰ ۱۰۰
برنج شمشیری ۹۰ ۹۰
تن ماهی ۱۵۰ گرمی ۷۹.۹۰۰ ۷۹.۹۰۰
نخود بسته بندی فروشگاهی (۹۰۰ گرم) ۱۰۱.۹۰۰ ۱۰۱.۹۰۰
نخود (فله‌ای) ۶۵-۷۲ ۷۲
عدس بسته بندی فروشگاهی (۹۰۰ گرم) ۱۱۹.۹۰۰ ۱۱۹.۹۰۰
عدس (فله‌ای) ۸۹-۹۵ ۶۸-۹۵
لوبیا چیتی (۹۰۰ گرم) ۱۴۴.۹۰۰ ۱۴۴.۹۰۰
لوبیا چیتی (فله‌ای) ۱۰۳ ۱۰۳
لوبیا قرمز بسته بندی فروشگاهی (۹۰۰ گرم) ۱۴۴.۹۰۰ ۱۴۴.۹۰۰
لوبیا قرمز (فله‌ای) ۱۱۳ ۱۱۳
لوبیا سفید (فله‌ای) ۸۵-۱۲۰ ۱۲۰
لوبیا چشم بلبلی (فله‌ای) ۹۲ ۹۲
ماش ۷۳ ۷۳
لپه ۷۹ ۷۹
کد خبر 6097897 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • قیمت کالاهای اساسی؛ گوشت چند شد؟ +جدول
  • حل معضل کمبود پزشک زن در کشور اولویت مسئولان نیست
  • نوسان قیمتی گوشت قرمز از ۴۵۰ تا ۸۸۰ هزار تومان
  • موشک‌های ایرانی کشورهای عربی را بر سر عقل آورد؟ / اخراج محترمانه ارتش امریکا از خاک امارات +فیلم و تصاویر
  • آبشناس: آمریکا به دنبال آشوب در کشورهای حوزه نفوذ روسیه است
  • پیام کرمان آیدکس، آغاز گذر از اقتصاد مبتنی بر منابع به اقتصاد مبتنی بر دانش است
  • طرح توهمی نتانیاهو برای غزه بعد از قتل عام فلسطینی‌ها
  • نگرانی از سرایت اعتراضات دانشجویی ضدصهیونیستی به جهان عرب
  • نگرانی از اعتراضات ضدصهیونیستی در عربستان،‌ مصر و اردن
  • نقشه نتانیاهو برای غزه پس از جنگ فاش شد/ نیویورک تایمز: طرح نخست وزیر اسرائیل به احتمال زیاد از سوی کشورهای عربی رد خواهد شد